Last news in Fakti

17 Декември, 2021 14:20 63 956 114

Осман Октай пред ФАКТИ: Като нищо може да отидем на предсрочни избори

  • осман октай-
  • народно събрание-
  • парламент-
  • правителство-
  • герб-
  • дпс-
  • продължаваме промяната

"ГЕРБ използват всяка възможност за процедурни хватки, за да блокират ефективната работа на парламента", посочи политическият анализатор

Осман Октай пред ФАКТИ: Като нищо може да отидем на предсрочни избори - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“В предишно интервю за ФАКТИ бях казал, че ГЕРБ ще се правят на умряла лисица, ще дебнат “Продължаваме промяната” и няма да им дадат и час спокойствие, знаейки, че ПП все още нямат парламентарен опит. “Продължаваме промяната” са млади, образовани хора, които идват от съвсем друга обстановка и попадат в една изключително нетолерантна, грозна, безпардонна политическа среда, наречена български парламентаризъм. Българският парламентаризъм няма нищо общо с разбирането за нормален парламентаризъм, където можеш да спориш за идеи, контраидеи, различни позиции и т.н.”.

Това каза в интервю за ФАКТИ политическият анализатор Осман Октай.

“В последните дни става дума за изключително грубо заяждане, което цели да блокира работата на парламента още от първите дни. И в 46-тото Народно събрание виждахме, че много дълго време не се допусна да се съставят работещи парламентарни комисии и работещ парламентарен правилник. Същата тактика виждаме и сега в опита на ГЕРБ да блокират ежедневната законодателна дейност на парламента, така че да няма бързоработещи комисии, да не се приеме бързо нов правилник, чрез който да се организира дейността на този парламент.

ГЕРБ използват всяка възможност за процедурни хватки, за да блокират ефективната работа на парламента. Докато няма работещи парламентарни комисии, няма как да има законодателна дейност. Днес, във връзка с обсъждането на работните дни за парламента около празниците, ГЕРБ много се бяха притеснили какво ще работят, след като няма нищо внесено като законопроекти. Идеята на управляващото мнозинство е много бързо да приемат Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и да запушат възможностите да се блокира ежедневната работа на парламента и комисиите с процедурни хватки”, коментира Октай.

Според него ГЕРБ се опитват да блокират обсъждането на законопроектите, които четирите формации в управляващата коалиция са записали в споразумението си, споменати и от президента Радев при връчването на мандат за съставяне на правителство на Кирил Петков. “Тогава президентът постави въпроса в рамките на стотина дни да се направи много бърза промяна в съдебната система като се започне от Закона за КПКОНПИ, за да може да се разследват разкритията на служебните министри за “Хемус”, за Държавната консолидационна компания (ДКК), за Българската банка за развитие (ББР). Целта на ГЕРБ е да блокира работата, да внася разногласия, да търси пробиви чрез различни депутати от управляващото мнозинство”, посочи той.

“Много е важна ролята на партиите от управляващото мнозинство с по-дългогодишен опит. Имам чувството, че те по-скоро злорадстват и още смятат, че “Продължаваме промяната” са “всмукали” техните избиратели, че затова са в политически нокдаун и на ръба на политическото оцеляване. Дано не съм прав в тези свои наблюдения, че вместо с опита си от предишни парламенти да опонират и да възпрепятстват агресията както на ГЕРБ, така и на ДПС, партиите в коалицията с повече парламентарен опит пасуват и пропускат да защитават своите нови колеги, които все още нямат опит в парламентаризма”, каза още Октай.

“Когато едни възпитани, образовани хора влязат в мръсната политическа среда, те не са подготвени, че могат да получат такива удари в гръб, не са подготвени за такива мръсни игри. Не са подготвени, защото идват от много по-различна среда и изведнъж попадат в арогантността на българската парламентарна действителност”, обясни той.

“Най-грозното, най-политически мръснишкото в поведението на ГЕРБ и ДПС е, че политизират въпроса с енергийната криза, която е драматична в цяла Европа. Те можеха със своя опит да намерят възможно, работещо политическо решение, а не да провокират към грешки, както казват ДПС-арите - да им слагат динена кора.

Винаги когато правителството и управляващото мнозинство в парламента търсят решение в политически пожарни условия, ще им бъдат поставяни капани от опитните политически формации. Това - след като се търсят бързи решения, след като бяха изненадани в гръб от Комисията за енергийно и водно регулиране, е изключително грозно, защото касае всички български семейства, целия български бизнес. Това говори за арогантно поведение на ГЕРБ и ДПС, атакувайки всеки опит за търсене на изход, вместо да съдействат с целия си политически потенциал. Техните провокации могат да доведат до изключителна драма в държавата”, коментира Осман Октай.

“Българските граждани разбират всичката тази агресия от политическата кухня - политическите формации, на които следва да се търси наказателна отговорност за техните кражби в миналото не се интересуват от търсенето на решения, а по-скоро от търсенето на формула чрез скандали да провалят прохождащото парламентарно мнозинство, така че да могат да ги посочат с пръст и да кажат, че това не е никаква промяна, а подмяна. Самото присъствие на Делян Пеевски на първи ред в пленарната зала говори много за провокацията на ДПС, независимо какво говорят от трибуната на парламента”, каза още той.

“Виждаме, че едни и същи “анализатори” и “политолози” обикалят медиите. За съжаление голяма част от националните медии също се интересуват от това да не се осветят различни корупционни схеми, по които са финансирани и тези медии и затова правят всичко възможно да станат съучастници в нажежаването на политическата обстановка. Аз мисля, че няма да успеят”, смята Октай.

“Каквото и да се случи, най-голямата стабилност идва от това, че гражданите първо застават зад президента, който оттук нататък ще бъде стабилизиращ фактор в политическия живот в страната и второ, хората ще дадат достатъчно време, търпимост и доверие на “Продължаваме промяната”. Ако злорадството на коалиционните партньори, които пасуват и само наблюдават агресията на опозиционните политически формации, бъде осветено пред гражданското общество, като нищо може да отидем на предсрочни избори и “Продължаваме промяната” да иска парламентарно мнозинство, за да не допускат подобни провокации от партньорите си”, завърши Осман Октай.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 334 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вагинен

    63 87 Отговор
    Отдавна смъдиш иди и се къпи
  • 3 РЕАЛИСТ

    164 240 Отговор
    Който го е страх от мечки , не ходи в гората. Като са млади и неопитни, да бяха или си стояла по чужбина или да бяха влезнали в някоя партия и да се научат на занаят. Сега ще се учат на политика на гърба на народа.

    Коментиран от #7

  • 4 Хамид Хамид

    29 67 Отговор
    Любов моя
  • 5 Сатана

    135 243 Отговор
    То е ясно,че Киропитеците няма да ги бъде и техните господари ше ги заменят с други.

    Коментиран от #10, #26, #55

  • 6 Бесте Събри

    94 59 Отговор
    Питам.Коя е твоята родина?

    Коментиран от #105

  • 7 Последния Софиянец

    76 58 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Важното е да са мераклии.Ще ги научим.

    Коментиран от #13

  • 8 Комунист

    155 224 Отговор
    Нови избори и мнозинство само от ПП.Че ,кой ще гласува пак за тези клоуни.Дори и 80 процентовите осъзнаха ,че Харварда и Кокорчо са въздух под налягане. Кукли на конци.
  • 9 Байрам Байрам

    67 33 Отговор
    Колко открадна?
  • 10 РЕАЛИСТ

    148 37 Отговор

    До коментар #5 от "Сатана":

    Както Слави бързо го замениха, като разбраха, че за политика не става.

    Коментиран от #17

  • 11 Изкарал

    93 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Си на баба си фърчилото. Клоун.

    Коментиран от #72

  • 12 Ссиленски

    17 13 Отговор
    Една порада сме
  • 13 РЕАЛИСТ

    93 59 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Нали едни големи тапии извадиха и акъл не искат. Всичко знаели.
  • 14 Имамь Юксел Кадриев

    32 20 Отговор
    Яде свинско
  • 15 Рахат Олсунов

    38 27 Отговор
    Ашколцун,чок акъльлия тоз нашта мумче бя!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пръц

    103 30 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    Аз се чудя как може някой да се върже на приказките на този дегенерат Трифонов.Навремето Костов му брои 50 милиона за да подклажда вражда към правителството,то не бяха барикади и студентски стачки ,мутри и футболни агитки .Нищо не се е променило,маргиналите са същите.

    Коментиран от #31, #53

  • 18 Гербер

    81 120 Отговор
    Че то е ясно ,това. Предстоят гладни бунтове тази зима и напролет, четворната коалиция отива в канала.

    Коментиран от #29

  • 19 Covid

    131 9 Отговор
    На Доган му е трудно да продава скъпия ток . А има нужда от обилна хранилка .....
  • 20 user

    56 35 Отговор
    Този и задкулсието зад него сега в момента ясно казва - тези новите ако не ни играят по свирката и смятат да не ни слушат "като нищо може да отидем на предсрочни избори".
  • 21 Мехмед ага

    13 15 Отговор
    Идин кучи бяло на гарбъ му, мъжки.
  • 22 Преминаващ оттук

    191 42 Отговор
    Един отличен анализ за политическата обстановка в България от господин Октай.
    Този човек ще излезе по-голям родолюбец от много българи.
  • 23 Софиянеца

    129 42 Отговор
    Много се засилихте за нови избори ГЕРБ е довиждане завинаги само gnidite не могат още да го приемат.

    Коментиран от #30

  • 24 Смех смех

    112 32 Отговор
    Процедурни хватки от тези калинки. Парламента работи едва от 3 дни тези почнаха да мечтаят вече за оставка на новото правителство смех смех...
  • 25 Тарзан

    84 13 Отговор
    Предсрочни избори ще има но в Турция.
  • 26 Чичо

    88 38 Отговор

    До коментар #5 от "Сатана":

    Важно е да не е бацо, винаги ще гласувам срещу бацо, ако тряа за чичо Вова
  • 27 Гербера4е

    78 38 Отговор
    Веднага избори да върнем хунтата да потули старите кражби и да почне на ново да краде и да ни задължи да се бодем с отрови!
  • 28 ЗАВЕТА

    55 24 Отговор
    На Боко тролчето неграмотно също като него!
  • 29 Гастон

    78 20 Отговор

    До коментар #18 от "Гербер":

    Гледни бунтове само в маалата щото Боко не им плаща вече тока!
  • 30 При нови избори,

    44 47 Отговор

    До коментар #23 от "Софиянеца":

    Гей коалицията на ДС/фатмаците отиват под 4% , бе Пендел.
    Скоро ще се...сетиш, защо

    Коментиран от #37, #38, #43

  • 31 РЕАЛИСТ

    56 23 Отговор

    До коментар #17 от "Пръц":

    Как няма да се вържат. Не помниш лв какво беше в този сайт. Кажеш ли нещо срещу Слави и веднага те обезкостяват. Сега същите хора са на страната на Кирчо. Който плаща музиката, той води хорото.

    Коментиран от #63

  • 32 НОВ

    36 80 Отговор
    ОСМАНЕ!КАКВОТО СИ КАЗАЛ НИЩО НЕ Е СТАНАЛО......НЕ ЗНАЯ ЗАЩО ИЗОБЩО ТЕ ДОПУСКАТ ДО МЕДИИТЕ...

    Коментиран от #35

  • 33 Фатмако и Киро ПЕ'ДЕ'РА'СО

    63 95 Отговор
    СЧУПИХА ДЪРЖАВАТА!
    Тройно по-високи цени, ИНФЛАЦИЯ, Ток,Вода,Македония,Ваксинация,..тия педали РЕВАТ за въже
  • 34 Мим

    106 34 Отговор
    Браво за Октай,много точно описа и охарактеризира и Герб,пардон,,геп,,и ДПС,ЩО за партои са.Иннтриги,номера,подмолни действия и пълен саботаж.Това са те,още веднъж,браво на Октай..за точния анализ,както винаги....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мим

    75 26 Отговор
    Браво за Октай,много точно описа и охарактеризира и Герб,пардон,,геп,,и ДПС,ЩО за партии са.Иннтриги,номера,подмолни действия и пълен саботаж.Това са те.,Още веднъж,браво на Октай..за точния анализ,както венаги....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Софиянеца

    44 17 Отговор

    До коментар #30 от "При нови избори,":

    Вече си гладен Боко ти спря стотинките и се покри
  • 39 Светлина

    63 77 Отговор
    Октай вече се самозабравя в лъскането на имиджа на президента и новата партия. Ще ме прощава, ама никой на никого не е длъжен. Некомпетентността на хората на Кирил Петков вече се вижда с просто око. Не може да искаш цялата власт с 10 експерти, които се дръпнал в правителството. Пък и там, вижте недоразумение то културен министър.

    Коментиран от #45

  • 40 Аз пък

    74 15 Отговор
    Не разбирам що за глупост е да се очаква или изисква някакво друго поведение от страна на Герб при дадените обстоятелства !
  • 41 Октай, ще им свършат, номерата и хваткит

    64 29 Отговор
    На ГЕРБ!! След общински извънредни, предсрочни, може да се мисли по въпроса!! Един номер минава максимум един път, стар номе не върви втори пън!! Идва ред на Гешев, тогава, много неща ще се пренаредят!! Бъди по оптимист Октай!!
  • 42 Фактъ

    60 26 Отговор
    Хунтата се самоизобличава с арогантността си . Герб са само лош спомен.
  • 43 Драйфус

    18 16 Отговор

    До коментар #30 от "При нови избори,":

    Когато си посочил процента,си пропуснал цифрата 6 пред четворката!Но, разбираемо е в това състояние на безтегловност в което се намирате.Не унивайте!
  • 44 Сидней Рейли

    49 42 Отговор
    Що не казваш, че почти всичките от ПП са вербовка, а които не са, те пък са далавераджии. Мн. добре знаят къде са попаднали и защо.......
  • 45 Десо

    55 17 Отговор

    До коментар #39 от "Светлина":

    Няма как ПП да имат такива капацитети като ПКП,Барни Ръбъл,Лъчо Мозъка и още други,но са толкова много,че не се сещам сега
  • 46 Язе

    37 53 Отговор
    Искам предсрочни да си взема гласа от ПП и да го дам на Възраждане, щото трябва референдум за ЕС и натю

    Коментиран от #52

  • 47 Stako

    18 16 Отговор
    Първо съмнение, после и тия са като другите и накрая,како чакате. Герберопитекска логика...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Вътрешни войски 1985

    17 49 Отговор
    Хайде Осман да не коментари Република България, че е на гости нищо че има паспорт и гражданство ориента е по на Юг!
  • 50 герб не са виновни , ЧЕ БЛОКИРАТ ВСИЧКО

    22 38 Отговор
    ВИНОВНИ СА КИРЧО , КОКОРЧО И РАДЕВ , ЧЕ НЕ ХВЪРЛЯТ ВСИЧКИ КРАДЦИ В ЗАТВОРА И ТАМ ДА СИ ПИШАТ САМИ КАК СА КРАЛИ - АКО НЕ ИСКАТ ИЛИ ЛЪЖАТ , ВЕДНАГА НА СТЕНАТА И КЪР, КЪР , КЪР ............. НЯМА ГЕРБЕР , НЯМА ПРОБЛЕМ !
  • 51 петър славов

    32 17 Отговор
    Значи ако съм разбрал правилно,задето партнерите на кирчо не се помръдват да му помогнат, герб му блокират добрите намерения.Ами забранете я тая опозиция бе и си гледайте кефа,питайте бсп как се унищожава опозиция
  • 52 ДО №46 . и възраждане са боклуци бе

    51 34 Отговор

    До коментар #46 от "Язе":

    ВЪЗРАЖДАНЕ СА МЕКЕРЕТА НА ГЕРБ !

    Коментиран от #103

  • 53 LOSHIA

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "Пръц":

    Има ли по големи дегенерати от такива като тебе????
  • 54 Го4о

    64 8 Отговор
    И аз мисля така! Докато не изхвърлим Тошко Африкански, който ни нарича "пичове" и се облича като хашлак - парламентаризъм няма да има! Чалгата вън от НС!
  • 55 Промяна

    36 21 Отговор

    До коментар #5 от "Сатана":

    “Киропитеците “ ке ги биде !
    Високообразовани , интелигентни , приемани навсякъде !
    Ти му мисли австралопитек , замръзнал някъде в развитието си !
  • 56 stan40

    40 36 Отговор
    Като са неопитни и не могат, каква промяна обещаха на избирателите? Като не стават за политици да ходят да сеят картофи и нови избори. На България и трябват можещи политици, за да стане промяната.
  • 57 НЯКОЙ

    43 33 Отговор
    Уважение към г-н Октай! Млади са от Промяната, неопитни в калната българска действителност, но са умни, образовани и търсят и служат на истината! Ако не успеят, всички ще сме виновни! Но аз мисля, че имат кураж да устоят срещу негодниците от ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #64

  • 58 Бойко

    38 29 Отговор
    След едно НОВИ избори П П ще заеме мястото на "Изпрани се! Мутри вън"!
  • 59 stan40

    41 19 Отговор
    ПП излезе от нищото и спечели изборите. Вече за пети път българина се хваща на този трик. Първият път е грешка, след това е простотия. Радев се появи от нищото и затова девиза му не е : ДС вън! Само тогава може да има промяна
  • 60 Тома

    37 22 Отговор
    Гербаджиите ще се успокоят като почнат един по един в редичка на колене при бай Ставри

    Коментиран от #66

  • 61 БРЦК

    43 31 Отговор
    До февруари всички които сте гласували за Киро шарлатанина и Аско погледа ще плачите от тях. Отново и отново ще се проклинате че сте гласували за измамниците. То и не са гласували много за тях при такава избирателна активност. Честито на Мазохистите
  • 62 сила

    12 6 Отговор
    Г-н Октай ,коолко си далновидин и точон по отношение на злорадството и пасуването на партньорита в коалицията ..Но може би партньорите някои от тях итн и бсп па защо да не е и дб даржат се така да се напуснат коалицията да се гушнат с герб и дпс и всичко друго отива на кино
  • 63 Пръц

    39 12 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛИСТ":

    Трифонов си изигра ролята.Тупка топката ,предлага самоизключващи се кандидатури с цел да докара Киро и Кокорестия защото те се появиха точно тогава
    Овчеглавят оголял електорат се юрна да избира дясно правителство, сякаш средната класа в БГ са повече от 60% .След Нова година ще им се стъжни ама още не знаят ,че те ще платят сметките.
  • 64 Сатана

    33 9 Отговор

    До коментар #57 от "НЯКОЙ":

    Народът е казал :
    "Толкова млад,а вече глупав"
  • 65 нео

    42 11 Отговор
    С уважени към г-н Октай .С интерес следя неговите анализи , установих обаче нещо друго .
    Това не са точно анализи .Има си сценарий и той просто го разказва по формата на анализ .
    На последните избори позна повече от 90% , дори броя на мандатите
  • 66 А бе осемдесет процентов

    7 6 Отговор

    До коментар #60 от "Тома":

    Знаеш ли кога ще стане това.Когато цъфнат налъмите на баба ти.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 шопендар

    32 9 Отговор
    ДЕСЕТ/10 / години комунистите се правиха на умряла лисица ,и пак докопаха властта
  • 69 магнит

    25 3 Отговор
    Преодоляването на политическата криза, която е и национална, може да се случи само чрез нова съдебна система. И отваряне на пътя към започването на съдебни процеси основани на законите на правото, но не и на законите на мръсните пари. Дела водещи до положителни съдебни присъди със затвор и конфискация. Дела срещу всички членове на корупцията и мафията - олигарси, политици, общински служители, общественици, лица от подземния свят, всякакви престъпници и грабители. Такива, за които се изнася информация чрез Магнитски, разни офшорни списъци, списъци на местни и международни служби за борба с корупцията и организираната престъпност. И забраната на подобни лица и осъждани престъпници да заемат каквато и да е държавническа служба - от чистач до президент.
  • 70 шопендар

    25 6 Отговор
    и знаете ли защо комунистите са пак в властта,защото за няколко години приспаха БОЙКО и той ги подцени,но най вече подцени радеф,сега ще видим дали ще се справи с ролята на лисицата
  • 71 Ами

    3 1 Отговор
    Отивайте бе, кой ви е спрял !
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 АННА МИЛА

    26 18 Отговор
    никога герб 12 ГОДИНИ стига а и31 ГОДИНИ капитализъм СТИГА
  • 74 Затвор

    33 22 Отговор
    Народа следи всичко.Чака възмездие.Ще настъпи скоро.Пеевски нама да може да се радва на първият ред в парламента ,а ще стой на първият ред в съда.Борисов тиквата дърпа конците отзад но скорро народа ще му дръпне юздите след сваляне на мафиота Гещев.
  • 75 АННА МИЛА

    18 17 Отговор
    БОРИСОВ ГЕШЕВ дори КРЪСТНИКЪТ си има КРЪСТНИК стига мутреене рекети изнудване престъпност и да се правите на умряла хитра лисица НАРОСДА ви познава номерата СТИГА
  • 76 Сега

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тези,от които изкара 2200 пари,си гласуваха по 10 бона заплата....Да ти е честито....
  • 77 ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ

    20 16 Отговор
    Научно изследване на БАН доказа, че ако Кирчо Папура беше бацил, най-вероятно щеше да е ИМБЕЦИЛ!
  • 78 Чумата по хората в България- Герб

    30 15 Отговор
    Арогантни, нагли, безскруполни мутри, крадци, убийци... С една дума-герб
  • 79 Наблюдател

    29 14 Отговор
    Точно така е ГЕРБ и ДПС ще правят всичко възможно да съботират всяка разумна дейност и не само в НС а на всички нива! Въпросните организации са 2-е грозни лица на мафията от която е смешно да се очаква нещо конструктивно!
  • 80 Всички знаят

    25 14 Отговор
    Каквото и да предложи Герб, първата реакция трябва да бъде НЕ!
  • 81 Напълно е прав!

    22 15 Отговор
    Още отначало взе да им скърца талигата. Пролетта отново на избори.
  • 82 Възмутен

    14 15 Отговор
    За този човек бих употребил думата на женски полов орган.
  • 83 Историк

    29 17 Отговор
    Винаги чета анализите на г-н Осман Октай с интерес, защото са много обективни, интелигентно написани и мисля, че би бил много добър съветник на младият ни премиер Кирил Петков! Мисля, че той беше в Инициативния комитет на Президента Р. Радев! Осман Октай има българско самосъзнание!

    Коментиран от #87, #89

  • 84 ИСТИНАТА

    12 8 Отговор
    А, ЗАЩО НЕ?! ПАК КАЗВАМЕ, ПРОМЯНАТА в България, може да ЗАПОЧНЕ да се СЛУЧВА, само при положение, че на ИЗБОРИ ПРОЦЕНТА на ОПГ "герб" +"дпс" +"бсп", стане ПО-МАЛЪК от 30%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 85 Анонимен

    2 9 Отговор
    Подкрепям Осман Октай, но не подкрепям зам. на дпс, учил и недоучил на запад, Германия, все едно и също, нашите избиратели.. Вашите избиратели не искат да ви видят и хал хабер си нямат от политика, политици. От името на избирателите не говорете. Не сме ви упълномощили. Доган да гледа вълка да не му яхне яхтата и виж останал като гол охлюФ. От милионите на доган нека ги дадат на бедстващите турци. Младите бягат навън. Виждат че тук далавери. Искаха земя, внука да остане и като дават все на хора с дебели пачки и заминават на запад, а красиви и работливи.
  • 86 Респект

    22 16 Отговор
    за г-н Октай ,винаги точен и обективен.
  • 87 Така е....

    14 7 Отговор

    До коментар #83 от "Историк":

    Като нищо може да има предсрочни избори на пролет, като нищо може кабинета да изкара и две години, а защо не и четири....Като нищо всичко може да се случи.... Това е от Октай - "анализатора"
  • 88 Мммм, дааа

    19 23 Отговор
    ТОЗИ АНАЛЛИЗАТОР НЕ ГО ЛИ ИЗГОНИХА ОТ ДПС? ВСЯКАКВИ МАЗНИ ТВАРИ ИЗПЪЛЗЯХА ДА ЗАЩИТАВАТ ЛЪЖЛЬО И КОКОРКО... МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ.... ХААХАААХА.... ДЕТО СИ ЗАБРАВИ ДУМИТЕ КАТО ПЪРВОЛАК...
  • 89 Ахххааа

    20 16 Отговор

    До коментар #83 от "Историк":

    ЗНАЧИ ТОЗИ МАЗЬОК Е ОТ СЛУГИНАЖА НА РУМЕН КЛЕПАРОФФ - ЕТО ТОВА ОБЯСНЯВА "ОБЕКТИВНОСТТА" НА МЮМЮНЧО...
  • 90 Милев

    20 16 Отговор
    Младите ще се справят. Мутрите ще отидат в затвора. И всичко ще бъде наред.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ПРОБЛЕМА Е ПРОСТ

    20 1 Отговор
    МЮМЮН ТОВА Е РАБОТАТА НА ОПОЗИЦИЯТА ДА Е КОНТРА И ДА СЕ ДЪРЛИ
  • 93 mdaaaaaaaaa

    24 13 Отговор
    Герб и дпс саботират собствения си народ не просто коалиционните партии! Герб и Дпс са мръсни, долни мръсни отвътре! Санотаж с цел да се дънят новите управляващи, не им пука за народа ..безскрупулни като вождовете им.
  • 94 ЕДГАР КЕЙСИ

    19 8 Отговор
    ОСМАН ОКТАЙ - ПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗАТОР И АГЕНТ НА ДС И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП.......
  • 95 хихи

    18 2 Отговор
    Цялата работа е "Олигарха ваш, да заменим с олигарха Наш"
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Истинският

    7 4 Отговор
    Да. В Харвард се дават дипломи за идеи и интелигентност,а не като в България,колко можеш да събереш в джобовете си.
  • 98 Никола колев

    5 4 Отговор
    Този голям професор се извъди
  • 99 Петър

    5 3 Отговор
    Никога герб крадливи изверги.
  • 100 Петър

    8 2 Отговор
    Герб дпс приключиха край.Не ни трябват изроди
  • 101 kieran_tierney

    1 1 Отговор
    Ще се разминем с предсрочни.изкишно напрежение след младите!
  • 102 ke da

    6 1 Отговор
    ЗАПОЧНА НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА МОСКОВСКИТЕ ДРУГАРИ, УПРАВЛЯВАЩИ 32+45 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ И БНР И БНТ!!!
  • 103 Стенли

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "ДО №46 . и възраждане са боклуци бе":

    Щото другите са много хубави
  • 104 Jacques Yves Moineau

    2 1 Отговор
    То беше ясно че гербаджийте дори ще сринат България само и само да съборят правителството. Ноооо кой каквото прави, на себе си го прави.
  • 105 Попитай Бесарабските българи коя е роди

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бесте Събри":

    Попитай Бесарабските българи коя е тяхната родина.
  • 106 Д.ИВАНОВА

    2 0 Отговор
    Да се вземат в ръце,никакви оправдания не приемам-там са,за да работят ,а ГЛАДА и студа са по-силни от тока
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Zurich2020

    3 0 Отговор
    Искам да ви припомня какво каза г-н Осман Октай през септември 2020г.: Задкулисието ще дръпне чергата на Борисов, трябват му милиардите от заема и Брюксел
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Ангелина

    1 0 Отговор
    Те по-голямата част от ГЕРБ са абсолютно некадърници ,но всички тези от тях имат "висш пилотаж" в организирането и напълно арогантно и безскрупулно изпълнение на мръсни поръчки от всякакъв характер.Това е тяхната "безспорна експертиза".По - лошото е ,че това се превърна в метод на поведение на институциите като цяло и работещите в тях хора ,които е без значение от това дали са назначени по време на управлението на ГЕРБ или преди това са "усвоили" до съвършенство организирано - координираните действия на ГЕРБ ,които продължават ,чрез тези хора да управляват държавата и са превърнали такива СЛУГИ НА ДЯВОЛА в организирана престъпна група от напълно безскрупулни и арогантни ТВАРИ ,способни на всякакви низости в името на техния комфорт и интереси от всякакъв характер да се запази статуквото на грабещите националните и европейски средства клика от политико- икономическите кръгове на ГЕРБ и не само ,защото тези ,които са окупирали държавата и я крадат безогледно нямат "цвят".
  • 111 Нали знаят много

    2 1 Отговор
    Ами защо се бави толкова време президентчо, защо толкова се учудват, нали бяха 9 месеца министри, сами казваха, колко неща са открили, а се учудват за тока. Канадеца да вземе да опознае България. Все някой друг им е виновен.
  • 112 Въздухари са разгащени

    1 1 Отговор
    Двамата лаладжии трябва да ги махнем още сега. Преди да са опраскали банките.
  • 113 бачо Илия

    0 0 Отговор
    Така е бай Османе, и ще го получат това мнозинство.....Не конструктивната опозиция може да срине държавата, което в крайна сметка ще се запише на нейната сметка.
  • 114 Анонимен

    1 2 Отговор
    Не се месете където не ви е работа управляващата коалиция знае какво да прави защото се разбират