Last news in Fakti

22 Декември, 2021 13:36 8 458 60

Илиян Василев: Петков и Василев да се разграничат от соловите изяви на Янев-Радев

  • илиян василев-
  • петков-василев-
  • разграничат-
  • солови изяви-
  • янев- радев

ДСБ трябва да излезе от самоизолация и да защити интересите на избирателите си, казва експертът 

Илиян Василев: Петков и Василев да се разграничат от соловите изяви на Янев-Радев - 1
Снимка: bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изявлението на Янев, вън от съмнение, озвучава мнение на Румен Радев. В него няма грам професионализъм и прозорливост. Има инстинкт на раболепие и страх. Това е ненужен директен афронт на казано от главнокомандващия НАТО, който базира оценката си за равнище и характер на заплаха на информация, която очевидно е над тази, която притежава Янев.
Това каза пред БГНЕС дипломатът и политически анализатор Илиян Василев по повод позицията на министър на отбраната Стефан Янев, че България няма нужда от разполагане на допълнителни сили на НАТО

"Не можем да си заровим главите в пясъка и да се правим на неутрални, ала Сърбия, сякаш ескалацията на напрежението е наше дело или на НАТО. Ако Янев е пропуснал да му припомня /и на Радев/ - оценката за намеренията на Русия е че тя реално се води да нападне Украйна и само чака пропагандата да и даде повод. Какво означават думите на Путин като готов претекст - пълна измислица, че САЩ и НАТО щели да разполагат хиперзвукови оръжия в Украйна /тоест директно ще удрят Москва/?! Или още по-големите "откровения" на Шойгу, че американски наемници планират да използват химическо оръжие за да атакуват Донбас? Сори, но да ви напомня на повода на Хитлер за нападението срещу Полша - едни "саботьори", които били нападнали една радиокула, но този път в Ростов-на-Дон? Янев, изобщо има ли понятие за какво говори", каза още Василев.

Той подчерта, че "не става дума да изпращаме наши войски в Украйна, това просто няма как да стане, а за защита на наша територия, при компрометиран капацитет за защита със собствени средства". И когато НАТО ни предлагат да усилят тази защита, нашите пишман лидери се навеждат, защото се страхуват че техните избиратели ще се разсърдят, да не говорим за руската посланичка. При неясна ситуация винаги е нужно да си държим всички опции отворени. А това изказване на Янев ги затваря. И без това нямаме излишък от доверие към нас в НАТО след годините на лодки и платноходки на Борисов. Тревожното е че на ключови позиции в служби, в отбраната и външните работи се монтират хора близки до БСП, които имат спорен потенциал да отстояват национални интереси срещу Русия, Подобен корен имат и заловените руски шпиони в отбраната", подчерта Василев.


"ИТН играе в тази схема, Слави и проносиран русофил. Не е точно темата, че мутрите излизат, а ченгетата влизат, защото те са с един и същ корен. ДСБ трябва да излезе от самоизолация и да защити интересите на избирателите си, дори и на тези, които са гласували за ПП, за да балансира апетитите на БСП и мълчанието на ПП с ясна декларация, че коалиционното споразумение не може да служи за налагане на политика по идеологически тертип. БСП не са спечелили избори за да налагат доминацията си в служби, армия, и дипломация. Трябва ясно да се заяви, че Янев няма право на подобна позиция и изказаното мнение е негово лично. Той не формира, нито изразява еднолично политиката на България в тази област. Защото съюзниците ни ще помислят, че след като никой не оспорва казаното от военния ни министър, значи всички са съгласи с него. Забележете - не е проблем е, че е казал че няма да разполагаме войски, а че в динамична и несигурна среда се обвързваме с абсурдна позиция на неутралност, която може утре да ни ограничи възможностите за реакция и за помощ от страна на НАТО. Защото няма гаранция, до къде ще стигне Путин. Той отдавна си води война на българска територия - взривява складове, защото някой наши търговци изнасят за Украйна, изпраща агенти за да ги убиват с "Новичок" - да сте чули категорична позиция от Янев или Радев?, попита още дипломатът и добави: Да не говорим, че имаме дълг към колективната отбрана и сигурност на НАТО. Повтарям, не става въпрос ние да пращаме войски в Украйна, а за защита на собствената си територия, защото нямаме самодостатъчност в силно несигурна среда.


Според него "тревожното е, че това изказване е само увертюра към утрешните проблеми, когато евентуална ескалация на ултиматуми и агресия от страна на Русия, ще бъде бъде посрещната със снишаване от Янев-Радев-Нинова и приветствана от Копейкин на принципа че националния интерес е заключен в "нас какво ни засяга". "Съжалявам но още от сега мога да ви предскажа разпад на правителството защото темата корупция трайно ще измести темата национална сигурност, въпреки че именно корупцията ерозира националната сигурност. Погледнете - служебното правителство на Янев не направи нищо по темата корупция в Турски поток, която нанесе силен удар именно по националната енергийни сигурност. Скоро ще разберете за съзнателното източване на стратегическите резерви от природен газ за да се предизвика криза и недостиг - отново агентурата на Москва. Силно препоръчвам Кирил Петков и Асен Василев да вземат нещата в ръцете си и да ограничат солови изяви на Янев, дори и ако те изразяват мнения на Радев, които той по тактически съображения не желае да изразява публично", каза още Илиян Василев


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продава БГ за грантове

    106 21 Отговор
    Всички продажни соросоиди, които за грантове затриват страната ни, са измедиите и всеки ги знае и познава. Не се ли усещат, че при една война, в суматохата първи те ще отнесат гнева на хората.
  • 2 Лонг Зи

    102 29 Отговор
    Илиев е шпионин на говедарника затова беше и посланник в Москва да шпионира за говедарите
  • 3 БОРУНА ЛОМ

    96 30 Отговор
    Я У ЛЕВО! ПРАВ Е ЯНЕВ! А ТИ ДС!
  • 4 ТОЯ

    103 24 Отговор
    Как се храни с език, изприщен от лизане на краварски ботуши и зад...ци
  • 5 Бамбука

    37 91 Отговор
    Погледнете позицията на южната ни съседка, на северната и помислете къде сме ние ? Да не забравяме и превъоръжаването на западната ни съседка. След като я докарахме до там, че сами не можем да се защитаване, допълнителни бази са необходими.
  • 6 Комуниста

    102 21 Отговор
    Да питам :ако стане война този побелял майцепродавец ще ходили на война или ще иска да се крие в бункера някъде в София?
  • 7 Морски

    118 26 Отговор
    г.н Василев мнението на военния министър С.Янев по казуса за разполагане на допълнителни войски на НАТО в България,изразява поне 90% от мнението на обикновените български граждани.
  • 8 Читател

    105 16 Отговор
    Този, като е такъв смелчага да формира една дивизия от такива като него и да ходят да се бият където щат, българския народ е достатъчно изстрадал за да може да се включва и във военни действия, да защитава интересите на ония отвъд океана които се чудят къде да се продават оръжията.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    30 88 Отговор
    Русофилските тролчета на амбразурата и в атака. СМЕШНИЦИ!
  • 11 Чапаев

    91 19 Отговор
    Седесарска продажна св.иня! За този от най голямо значение е да се мазни на козяк.
  • 12 Соросоид

    88 18 Отговор
    Киро копае надолу още в началото на мандата си. Абе тоя човек не е ли наясно с преобладаващите настроения? Нито една държава не иска американски войски на територията си в този момент, дори и немците скръцнаха със зъби.
  • 13 Българина

    78 12 Отговор
    хи и ДБ като са КУРНАЗ да организират референдум за нато и бази в България. След него ще им се наложи да си преместят регистрацията в др държава
  • 14 Илиев проститута

    69 11 Отговор
    Обичам да се продавам.
  • 15 ПараШут

    85 22 Отговор
    Браво на генерал Янев, а вие евроатлантиците , свиквайте! Русия е приятелска и братска нам страна, с която не искаме да враждуваме, затова и не искаме членство в престъпното НАТО, чрез което се опитвате да ни направите насила врагове!!! Една шепа продажни евроатлантици няма да решават нашата съдба и скоро ще направим референдум по въпроса !!!
  • 16 Кочо

    75 18 Отговор
    Стига слугинаж бе, соросоиден прозорливецо! Да, пълен афронт на НАТО! Не знам с какво си свързан с Америка, най-вероятно с грантове, но българският и руският народ имат друга, славянска и православна връзка! А ръководителите на САЩ и ЕС са слуги на Злото! Вън България от НАТО, вън от ЕС!
  • 17 📌🇧🇬

    26 76 Отговор
    Да, Радев би направил от България 16та Република на СССР, слава Богу живеем в други времена, също опитът да се поръчат Шведските Изтребители от концерна СААБ, беше опит за самостоятелна анти-Нато игра на Радев.Това което Радев не забелязва или не иска да забележи е че България няма тежеста да води самостоятелна политика. И последно но не на последно място, санкционирането на “българските акули” по Магнитски дойде като гръм от ясно небе за Радев и спонсорите му, тоест БСП. Божков е БСП/ДС креатура, Пеевски също, третият е ДС кариера, ВКР и Контраразузнаване.

    Коментиран от #57

  • 18 Хайдут Велко

    69 13 Отговор
    А ти Илияне, се разграничи от българите!
  • 19 Механик

    71 19 Отговор
    Господин Илиев! Ние, БЪЛГАРИТЕ сме съгласни с мнението на Янев. Кой си ти, че да казваш кой от кой и как да се разграничава? Само за това, че "козяците" ти шепнат на ушенцето, не означва че имаш право да даваш акъли! БЪЛГАРИТЕ не искаме натовски войски в БГ! Не искаме да сме страна в чужда война! Попитай хората ако не вярваш! Ясен ли съм, Киряк СтефчоФ ?
  • 20 BOBO

    71 22 Отговор
    ДРУГАРЮ ВАСИЛЕВ ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ СМЕ РУСОФИЛИ, И НЕНИ СЕ МРЕ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ, А НА ТЕБ АКО ТИ СЕ МРЕ ПРАВ ТИ ПЪТ ЗАМИНАВАИ ДА СЕ БИЕШ ЗА НАТО

    Коментиран от #34

  • 21 дс атлантици

    66 11 Отговор
    Агент Сашо 11 се загрижил за Украйна, ами да си подписват ФАЩ двустранен договор с украинците и да ги бранят, българите няма да мрем за фашистка Украйна.
  • 22 Историка

    13 55 Отговор
    на Фатмак 2, му набиха канчето днес, русороб от старата КГБ школа, ако Херо излезе и каже как САЩ са инвестирали 3 милиарда Долара в България ще млъкнат като поср......ни, и да ги пита къде са Българското злато, сребро, исторически документи и архви след 2 СВ, аре у лево комунягиииии !!!
  • 23 Кавал Долен

    49 13 Отговор
    Искаш да ни опукат Руснаците при евентуален конфликт с НАТО това ли искаш Ное не го искаме защото сме братски народ дето но даде свобода никога няма да бъдем европейци нинто американци.
  • 24 МАРА

    54 9 Отговор
    ИЛИ ЗАЩИТАВАТЕ БЪЛГАРИЯ ИЛИ СИ ОТИВАТЕ В КАНАДА.И ВАС ЩЕ СВАЛИМ,АКО НИ ВКАРАШ САЩ И НАТО ТУК.НИЕ НЕ СМЕ ПУШЕЧНО МЕСО И БЕЗ ТОВА СМЕ НА ДОЖИВЯВАНЕ НЕ НА АГРЕСОРИТЕ
  • 25 Анонимен

    6 21 Отговор
    Вiva Amerika, ES. Кирил и Асен са интелигентни и не биха загърбили по възрастните си колеги. От уважение. Лично мнение. Да сте живи и здрави всички, стари и млади. Весела Коледа и обичаи.
  • 26 Агент Сашо

    48 8 Отговор
    Илиян Василев е бивш доносник на ДС и настоящ глобалистки червей.Като толкова иска да се прави на Рамбо,да взема пушката и да върви да се бие с руснаците.Аз заради такива пумияри като него хе искам да ставам мишена на руските ракети.
  • 27 Додо

    35 8 Отговор
    ЦвYленето на атлантическата соросня не закъсня.Някакъв генерал бил казал.Ама Брюксел също каза,,Дипломатически подход към Русия"Така,че генералът да си събира прислугата и да заминава оттатък океана.

    Коментиран от #32

  • 28 Смешко

    7 11 Отговор
    Златото си е в челопеч, горубсо, оцк, но на разположение на пкп. Кво искате. У вас е.
  • 29 Стоянов

    10 36 Отговор
    Форумът е превзет от мужици!

    Коментиран от #35

  • 30 тръц

    43 8 Отговор
    Заради курешки като агент Сашо няма да воювам,.Като е толкова войнствена,нека сороснята под строй замине за Украйна да защитава евроатлантическите ценности.Всъщност забравих.Сороснята е ербап,но когато става въпрос за паметника на Съветската армия и то нощем,кога няма кой да ги види.Инак ще покафенеят жълтите павета.
  • 31 Долу

    35 7 Отговор
    Стига стари мисероци да си изказват мненията . Малко български войни ли загинаха в мирно време заради терористичните интереси на САЩ? . Кой ще застане на страната на българското население - харвсрдските зомбита ли ? И те са протежета на американската политика.
  • 32 Цола Драгойчева

    7 33 Отговор

    До коментар #27 от "Додо":

    Хахаха, цвиленето на петолъчниците не е спирало! Като стахановци сте тези дни ! Да не би от Пасьолството да дават двойни премии?

    Коментиран от #43

  • 33 Ежко Бежко

    31 7 Отговор
    Тоя трябва да го запомним за народния съд.
  • 34 Българин

    8 30 Отговор

    До коментар #20 от "BOBO":

    Посмали малко, товарищ! Нали видяхме колко гласуваха на изборите за " русофили за България " ...
    Един файтон хора... Това петолъчниците все бъркате желаното с действителното...

    Коментиран от #37

  • 35 Ежко Бежко

    35 5 Отговор

    До коментар #29 от "Стоянов":

    Не Стоянов, ние сме нормални българи, без нужда да се навеждаме пред този и онзи. Ти можеш да защитиш евроатлантизма в Украйна, прав ти път.
  • 36 Никой

    5 31 Отговор
    Правителството на ПП е комунистическо. ДБ в стремежа си за малко власт и отстраняването на Борисов и Доган се продадоха на комунистите.До около година и това правителство ще си отиде.Колкото и да им се иска на Харварда и кокорчо да се представят за западняци русофилското извира около тях.
  • 37 Ежко Бежко

    31 6 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    И пет човека да сме, здравият разум подсказва да стоим настрана от шамарите. Не защото сме страхливци, а защото няма нужда да се дyпiм заради чужди интереси. Ха сега познай колко рубли заработих с поста си.

    Коментиран от #39

  • 38 Верно ли

    28 7 Отговор
    Василев, хайде на фронта, ама в някоя друга държава! Човек винаги трябва да си прави сметка колко са му големи топ.ите, разбра ли, лешниче???
  • 39 Българин

    7 28 Отговор

    До коментар #37 от "Ежко Бежко":

    Русофили и здрав разум? Това е оксиморон...
    Ако имахте здрав разум, щяхте да призовавате Путин да изтегли войските си от границата с Украйна ,щото цялото напрежение идва от него!
  • 40 Тъпчо

    24 4 Отговор
    Вън от това смрадливо НАТО . То защитава само краварите - чичо сам.
  • 41 Нане

    14 4 Отговор
    и ко ша правят 5000 тюфлека у назе с пълно бойно снарежение в мирно време?
  • 42 Пламен

    21 3 Отговор
    Ако САЩ желаят да помагат на Украйна да отиват Украйна не е в НАТО ние пушечна територия ли ще сме на наще господари при война ракетите ще са за нас а интересите за САЩ.ДСБ ако желаят да воюват да отиват да се стегат доброволци за Украйна,не е нападната все още държава от НАТО да влизаме и да помагаме а и нева с какво ни армия имаме ни хварчила.М шмаме платени на наще (съюзници) по точно господари и са на чертеш не могат да пучат.За какво трябва да воюва България и да умират млади войници за чужди интереси.Янен е палитик и мисли не е подлога като ваш с това слугуване на господарите си вие от ДСБ на следващите ви избори ви пожелавам да сте в историята вие не сте български политици.
  • 43 Додо

    13 3 Отговор

    До коментар #32 от "Цола Драгойчева":

    От името ти се разбира,че от един цол ще ти стане драго.Ако те кефи някакви чужди униформи да щъкат по плажа,в предприятията и свалят за кеф някой самолет от ,,многобройната ни ескадрила",да те смятат за ,,косвена жертва",то мен това не ме радва.Весели празници!
  • 44 Хахаха

    5 5 Отговор
    Абе, другарю Василев, Прокуратурата кой погна миналото лято, "нахлувайки" в президентството? Защо такъв вой се вдигна тогава, че било лично срещу мунчо? Ще си изчистиш ли съвестта сега, когато дойде време да си говорим истината в очите?
  • 45 КАРЛИ

    17 5 Отговор
    Този продажник-Хамерикански, какво иска Като друг негов Колега -Паси , храненици на Грантовете!
    Да ни направят пушечно месо?
    Русия има инстинкт за съхранение- До къде стигнаха границите на Нато уважаеми Джендъри- точно до под Москва.
    Путин не е оня изкуфял хамериканец, около него има цял стратегически щаб , който анализира всичко свързващо се с Русия.
    Не е ли прав Б.Борисов в Черно море да има лодки и платноходки. Всичко друго са провокации и нервите на руснаците си имат край.
    Хохлите- Бандеровски фашисти ще го ядът много голям. Но войната ще отпраши отвъд океана,като ще се включи и Китай и познайте с КОИ.
  • 46 Сър Пичук

    6 13 Отговор
    Идва времето киркорчовците да вземат решение дали да служат на резидента и задкулисието, което стои зад него или да се отделят и да работят за това, което са обещавали.
    Добрата новина е, че маските падат и съм сигурен, че много хора вече съжаляват, че са гласували за Радев.
    Лошата новина е, че Радев ще се бърка в управлението, ще интригантства, ще торпилира всяка истинска промяна и ще работи за задкулисието, на което служи, още цели 5 години.
  • 47 не може да бъде

    15 4 Отговор
    Лобистът и нагаждач Илиан Василев говори за професионализъм -това чиста проба нонсенс!
  • 48 ComfortablyNumb

    5 8 Отговор
    На Кирчо му се дава чудесна възможност да покаже че започва еманципиране от Радев, най добрия му възможен ход. А Радев също е надолу от тук нататък защото съществуваше само като антипод на Бойко, който е в канала. Ганчо избра Румбата защото намрази Бойко, но с последния се свърши и от Румбата няма полза все пак няма да ставаме 16 република нали!? С такъв ход Кирчо ще уцели два заека ще изсмуче електората на ГЕРБ който е в безтегловност в момента но е прозападно ориентиран и електората на ДБ ... И така Кирчо ще загради дясното и центристкото в българската политика поне за един период от 10 години както управлява ГЕРБ ... Ха да видим колко са интелигентни в Харвард!?
  • 49 Бунтата

    4 3 Отговор
    Смешни долни,мръсни гербари!!!!
    Чудите се как да оплюете и да омърсите новото ни правителство.Но няма как да стане.Краят им дойде на гербарите и подготвят за тях килиите в зандана.!

    Коментиран от #58

  • 50 Бай Шиле

    4 3 Отговор
    Любопитно ми е за какво г-н Василев има забрана да влиза в Русия.
  • 51 ДаЗдраПерМа

    4 3 Отговор
    Радев сме си го избирали ние и той по Конституция защитава Нас и няма главнокомандващ на НАТО а генерален секретар който се избира чрез вътрешна процедура и едва ли има качества на Български родолюбец и патриот.
  • 52 Илиан Василев!! Ти си Никой!

    3 1 Отговор
    Колкото и да се навираш, като шило в Торба навсякъде си Никой!! Има Народ в тази държава а не само чиновници като теб!!
  • 53 До 8 Каква Дивизия ще Формират такива

    4 1 Отговор
    Като Илиан Василев, тези страхливци не могат да съберат и една Рота, толкова им е Бройката!! Такива Лаладжий като И Василев Само знаят Бла, Бла, нищо не става от подобни Лаладжии!!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 До авторката

    6 1 Отговор
    Илиян Василев тъй нареченият "експерт" натовец да каже на неподозиращите хора какво е завършил през комунизма ? Отговор АОНСУ !
    И какъв беше баща му ? Пръв активист на БКП в ж.к. "Лагера" София. Илянчо ти беше най големия натегач в ЦК на комсомола, защото това тогава беше изгодно. Не случайно беше и посланник в Москва. А сега се пишеш пръв "атлантик" ! Хитрец мазен. Колко ти плащат от Америка срещу България да съчиняваш такива брътвежи ?

    Коментиран от #59

  • 56 stan40

    0 0 Отговор
    Този въпрос е важен за народа ни и е нужно да се реши с референдум. От такива стратези сме били винаги губещи във войните. УНГАРИЯ намиса ли се в спора?
  • 57 stan40

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "📌🇧🇬":

    Ако науката беше измислила лек за простотията този коментар нямаше да го има!
  • 58 stan40

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Бунтата":

    Могат да го направят и без закани. Накрая да не си останат само със заканите по сценарий
  • 59 stan40

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "До авторката":

    Василев с розови ген, Пеевски също , Гешев също, Борисов също. Не разбрахте ли какъв е проблема на България, който трябва да бъде решен за да има промяна- те, децата им, внуците им вън от политиката и управлението на държавата.На всеки политик публично са се оповести родословието му за да се види дали генетично е обременен-баща, майка, дядовци, прадядовци.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.