Last news in Fakti

27 Януари, 2022 13:00 6 458 84

Ако Зеленски влезе в Донбас, ще бъде принуден бързо да излезе

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • националната сигурност-
  • не заплашва

Война няма да има между Русия и Украйна, поне не такава, която да заплашва националната ни сигурност, казва дипломатът Антон Гицов

Ако Зеленски влезе в Донбас, ще бъде принуден бързо да излезе - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мирише ли ви на война? Страхувате ли се? Имате ли основания да се притеснявате? Защото според разни факти, които ни поднасят, може всеки ден да избухне война между Русия и Украйна, а региона е на един хвърлей място, ей там отвъд Черно море. Ето американците си изнасят персонал от посолството им в Киев, Джонсън изпраща противотанкови ракети на Зеленски, НАТО повишило обявява бойната си готовност планира се предислоциране на войски части на НАТО към източните територии, включително и в България, испански и нидерландски изтребители ще пристигнат да помагат за охрана на въздушното ни пространство. Дрънкането на оръжия се засилва с всеки изминал ден и ни плаши, да не би да бъдем въвлечени в някаква война и Русия ни удари с някакви ракети? Защо да не го направи, след като има реална възможност САЩ и НАТО да ни инсталират ракети срещу тази държава с цел” противопоставяне на руската заплаха”. Какво трябва да правим, как да се защитим?
Това мнение излага пред "Епицентър" дипломатът Антон Гицов. Работил е 6 години като международен служител в ООН, Ню Йорк, бил е Културен аташе в българското посолство във Вашингтон от 1989 до 1992 г.

Отговор ни дава не кой и да е, а бившият началник на отбраната и бивш председател на парламентарната комисия по отбрана и сигурност генерал Константин Попов. Без всякакво забавяне да се извърши модернизация на отбранителните способности, да се закупува съвременна бойна техника. "Ние трябва да повишим своите отбранителни способности, защото ако не искаш война, трябва да се готвиш за война"- заявява той. В тон му приглася и компрометираната ни бивша посланичка в САЩ Елена Поптодорова, според която било очевидно „че трябва да се въоръжим, да укрепим собствената си сигурност”. Не остава назад и видният политолог Огнян Минчев, според който "България трябва да вземе важни решения да повиши нивото на своята отбранителна способност”.
Е това ако не е дрънкане на оръжия, здраве му кажи. Тези хора ни стресират, става страшно, казват, давайте да се въоръжаваме. Ако искаме мир, да се готвим за война, убеждава ни генерал Попов. Но на война срещу кого? Защо не изплюят камъчето и не кажат- срещу Русия? Да признаят както навремето направи бившия премиер Борисов, който заяви, че ако стане война с Русия, ще се бием на страната на НАТО. Ето и сега той поиска да се свика извънредно заседание на Народното събрание по конфликта Русия- Украйна, един вид положението е напечено, трябва да вземем спешни мерки. Но какво става всъщност става на границата между тези две държави?
Ако се вярва на официалната пропагандна, Русия е струпала почти цяла армия на границата с Украйна и може всеки ден да я нападне. Защо, официалната пропаганда, чужда и наша не обяснява.
Обясни го прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Има огромна концентрация на украински войски и техника по линията на съприкосновение в Донбас- каза той- което говори за подготовка за настъпление.
Донбас както е известно е област, което е с преобладаващо руско население и след преврата с чужда помощ в Киев през 2014 г., когато на власт дойде антируско правителство, с желание да присъедини държавата към НАТО г. , в Донбас на референдум гласуваха за създаване на Донецка република. Която не е призната от никого, както и създадената по това време също с референдум Луганска република. Тези референдуми бяха знак, че населението на тези области по- скоро ще се отцепи от Украйна, отколкото да остане като част от евентуално бъдеща натовска държава, враждебна на Русия. Това не се хареса естествено на Киев, особено по отношение на Донбас, който е важен промишлен център, с големи запаси на въглища и руда. Избухна война, в резултат на която до сега са загинали близо 14,000 души от дете страни. Русия естествено не остана безразлична и Донбас и досега получава необходимата подкрепа. Намеси се и международната общност и се стигна до подписването на т. нар. Мински споразумения от 2014 и 2015г. Споразуменията предвиждаха прекратяване на бойните действия и изтегляне на тежките въоръжения от двете страни с цел създаване на зона за сигурност с ширина най-малко 50 километра една от друга, и провеждане на конституционна реформа в Украйна с цел децентрализация на отделни райони в Донецка и Луганска област (Донецката област е част от Донбас) и провеждане на местни избори за установяване на местно самоуправление н тази райони.
Да сте чули или за изпълнението на тези клаузи? Близко до ума е, че донбасци нямат интерес от война с Украйна, те са си постигнали своето, но не е същото за Украйна. Минските споразумения бяха подписани от Порошенко, но него вече го няма, ще го съдят за корупция, а президент стана актьора- комик Зеленски, който обеща да върне някак на Украйна тези две загубен територии и Крим. На него тази Мински споразумения не му харесват, местно самоуправление в Донецката и Луганската област означава, че те ще останат проруски настроени и ще пречат за осъществяването на мечтата му -присъединяване на страната му към НАТО. Затова е и решил е, че ще се справи веднъж завинаги най- напред с Донецката република и е започнал подготовка за настъпление, но не е предвидил това, че Русия няма да му позволи да осъществи тази авантюра. Логиката говори- Русия неминуемо ще защити руското население там. Така направи навремето Великобритания, когато Аржентина установи контрол на прилежащите Малвински острови, които считаше за своя територия. Но там живееха значителни маси англичани. И Великобритания изпрати през 1982г. военен флот на хиляди километри разстояние за да ги защити, спечели войната с Аржентина и днес Малвините се наричат Фолклендски острови и са британска задморска територия.

Истината е, че война няма да има между Русия и Украйна, поне не такава, която да заплашва националната ни сигурност, колкото и да ни плашат. Ако Зеленски влезе в Донбас, ще бъде принуден бързо да излезе. Това призна косвено американският президент Байдън, който заговори за възможност само за някакъв локален конфликт там. В който случай САЩ и НАТО няма да се намесят, най много да предприемат нови санкции, които отдавна не плашат Русия. По сериозна война би могла да избухне, ако се предприемат стъпки за присъединяване на Украйна към НАТО. Това Русия няма да позволи, защото нейната национална сигурност ще бъде поставена под угроза. Че така може да стане го заявява консервативният американският политик и коментатор Патрик Бюканан. Още на 21 декември 2021г. той писа: „Путин ясно казва- или САЩ и НАТО ни дават юридически гаранции, че Украйна няма никога да се присъедини км НАТО и да се превърне така в база с въоръжения застрашаващи Русия или ние влизаме там и ще си осигурим такава гаранция”. А при такъв развой на събитията предупреди приближеният до Кремъл руският политолог Александър Дугин, Украйна може да бъде разделена на две- източната проруска част да се отцепи и присъедини под някаква държавна форма с Русия, а западната да бъда оставена на произвола на съдбата. На 19 януари т. г. Патрик Бюнакан даде следният съвет на американският президент Байдън: ”Ако не възнамеряваме да разширяваме НАТО още на Изток, за да включим Украйна и Грузия, защо не го заявим и така да отстраним претекста Путин да нападне Украйна?”. Вестник Ню Йорк Таймс в редакционен коментар писа: „ Тревогите на г-н Путин не може да бъдат напълно отхвърлени. Ако Украйна се присъедини към НАТО , атлантическия съюз ще има 1,640 клм. сухопътна граница с Русия, нещо с което никоя велика сила няма да се съгласи”.
Преди дни английският публицист Питър Хитченс публикува в неделният Дейли Мейл колонка със заглавие „ Опитай се да наръгаш мечката с остен - и ето какво ще стане”. Путин може да е всякакъв- писа той- но не е луд да нападне Украйна, защото нищо няма да спечели от това. Той не е Хитлер или Сталин, той няма някаква идеология като тях. Но той се оплаква от години от експанзията на НАТО в Източна Европа. Путин посочва, че Москва е приела навремето обединението на Германия и разпада на Съветски съюз, а Западът е обещал в замяна да не разширяват НАТО на изток. Хитченс цитира големият американски дипломат Джордж Кенан, който е признал, че експанзията на НАТО до руските граници е най- голямата грешка в периода след Студената война. И Хитченс предупреждава- когато се опитваш да намушкаш мечката с остен, тя ще те атакува. И ако го направи, няма за какво тогава да обвиняваш мечката.
„Ние, руснаците, никога не сме искали войни - казва Алексаднър Дугин- Но винаги сме воювали. И винаги сме побеждавали”.

Да се готвим за война, призовава нашият генерал Константин Попов. Да се въоръжаваме, ако искаме да осигурим мир. Да се въоръжаваме, призовават Поптодорова и Минчев . С Русия трябвало да се говори с отлично въоръжение, заяви в предаването „120” минути бившият външен министър Соломон Паси.
Това не е просто само дрънкане на оръжие. Това са мнения на ястреби, в пълно отличие от мненията на такива видни консервативни американци като Кенан и Бюканън, които никога не са хранели симпатии към Съветския съюз и Русия, но които проявяват здрав разум и говорят за избягване на опасността от война, като се спре разширяването на НАТО към руските граници, а не за превъоръжения и подготовка за война.

В момента у нас, в България са налице две тенденции. Първата е - организирано отвън и отвътре демонизиране на Русия, с цел е да изкорени русофилията в българския народ и Русия да бъде представена като заплаха за националната ни сигурност. И свързана с нея втора тенденция- да продължи харченето на милиарди за въоръжение- както за прословутите американски изтребители F15, които вече излизат от употреба от американските ВВС, но и за кораби и други тежки въоръжения. И най- бедната държава, с най- голяма смъртност, чието население се топи от липса на добро здравеопазване и поради масова емиграция в чужбина в търсене на препитания, да финансиран по този начин чуждите производители. И да се пълнят джобовете на българските посредници и разни доларджии. И ако бъдем въвлечени във война, която не ни касае, да ни се случи това, което ни се случи в началото на четиридесетте години на миналия век, когато други русофоби и гарманофили ни въвлякоха във Втората Световна война и доведоха на страната ни втора национална катастрофа.

„ В случай на конфликт между Русия и Украйна, хърватските власти ще изтеглят целия си военен персонал от силите на НАТО в Източна Европа- съобщи президентът на републиката и главнокомандващ на хърватската армия Зоран Миланович .

Де да бяхме имали държавни лидери от такъв мащаб като него, а не такива, които се надпреварват, кой да осъди на- силно „руската агресия” спрямо Украйна и да изкаже верноподаническа привързаност към НАТО и готовност да изпълним, „съюзническите ни задължения „ каквото и да ни струва това.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 140 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    155 16 Отговор
    Ако Зеленски влезе в Донбас , ще излезе с пълна газ , защото ще има на 100% загуби на бандеровци !!!!
  • 2 БОЗА

    165 14 Отговор
    Най-после нещо смислено,за четене днес... ;-)


    А къде са половината коментари...и защо го няма Иванчо(един стар брадясъл виц)... ;-)))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #6

  • 3 ТаУмВзе

    72 2 Отговор
    Черната ръка на Кремъл - Периметър. 20 секунди бейби! Не знам за какъв страх или шубе се бълнува, но деменцията явно е по заразна от ковидясване.
  • 4 Ха ха ха🤣

    16 142 Отговор
    Абе, мисирка... С високотехнологичните оръжия, които получиха през последния месец, руските проксита и наемници ще бягат да спасяват кожата както при Дейр ес Зор...

    Коментиран от #13, #22, #47, #83

  • 5 БРАВО

    194 10 Отговор
    Най-после един правдив анализ на ставащото в Украйна. А местните надупени кокошки, дето кълват от ръката на САЩ и се правят на ястреби само защото са кокошки и за шепа просо са навирили задници. На тия само да им се причуе, че Руската армия наближава Дунава мигом ще намерят старите партийни книжки в гардероба. Ако не си намерят място в самолетите на САЩ разбира се. Афганистан е добър пример как САЩ се грижат за васалите си

    Коментиран от #9

  • 6 Дън Бай

    56 5 Отговор

    До коментар #2 от "БОЗА":

    Съгласен съм!
  • 7 Може

    50 4 Отговор
    И да не излезе изобщо...
  • 8 Тома

    64 3 Отговор
    Направо ще излезе с 200 както боко тиквата ги возеше
  • 9 А могат да долетят руските ракети

    156 4 Отговор

    До коментар #5 от "БРАВО":

    Милите! Нашите "велики" си мислят, че тук в най-лошия случай ще долетят руските десантчици да ги пленят и да ги съдят като в Нюрнберг след втората световна. А могат да долетят руските ракети, които пленници не вземат. Защото не могат.
  • 10 Гост

    100 4 Отговор
    От цялата дандания не разбрах главното - от кога Украйна е в НАТО, че толкова много са се "загрижили" членките и, особено зад Океана за нейната сигурност!?
  • 11 РУШЛЯК

    7 104 Отговор
    БЕЗ УПОТРЕБА НА ЯДРЕНИ РАКЕТИ РАСИЯ НАМА ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ ЗА БЪРЗА ВОИНА ЩЕ ИМА МНОГО ЖЕРТВИ ,ТО ДА НЕ Е КРИМ ,ТАМ БЕШЕ ИЗНЕНАДА,ТУК ИЗНЕНАДАТА ЩЕ Е ЗА РУСНАЦИТЕ.И ДОКАТО УКРАИНЦИТЕ СИ ЗАЩИТАВАТ РОДИНАТА ,РУСНАЦИТЕ СА ОКУПАТОРИ

    Коментиран от #18, #20, #71

  • 12 Сандо

    87 3 Отговор
    Я виж ти,втори ден ФАКТИ публикува що-годе нормална статия.Малко е разбира се,но при това насаждано безумие и паника и това е нещо.
  • 13 Хаха...

    88 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха🤣":

    А как тези "високотехнологични" оръжия изплашиха козарите-талибани в Афганистан?! Толкова се "стресираха" козарите от оръжията, че се наложи притежателите им да ги изоставят, за да спасяват обръснатите си глезени с последните самолети за родината....
  • 14 mi6osp

    54 3 Отговор
    Вярно и точно.
  • 15 ЕГН

    80 6 Отговор
    Нормално е Русия да разположи военни части до границата си с Украйна . След като Украйна стана враждебна държава към тях , те са длъжни да вземат мерки . Те никога няма да позволят някой да прояви агресия срещу техните сънародници от Донбас и Луганск .
  • 16 Българин

    105 6 Отговор
    Браво на автора - статията съвпада с мнението на целия български народ без шепа антибългарски соросоидчета на хранилка при господарите си.

    Коментиран от #27

  • 17 Димитров

    82 5 Отговор
    Много реален,точен коментар!
  • 18 БОЗА

    56 1 Отговор

    До коментар #11 от "РУШЛЯК":

    "...ТО ДА НЕ Е КРИМ ,ТАМ БЕШЕ ИЗНЕНАДА,..."

    В Крим беше КОНТРА ИЗНЕНАДА...там тези дето бяха подготвили изненада СЕ ИЗНЕНАДАХА...нали не мислиш,че при военните,кога замислят нещо го публикуват в държавен вестник месец предварително... ;-)))))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #31

  • 19 Амерски експерт

    73 4 Отговор
    Ами прав е човекът, всичко се свежда до това колко комисионна ще приберат хамерските лизачи на задни части
  • 20 Антитрол

    68 5 Отговор

    До коментар #11 от "РУШЛЯК":

    Крим не беше ли Украйна за соросоидите че там било "изненада" - да не останете изненадани пак като завалят ракетите в краварските бази на наша територия. Що ми се струва че пак ще сте изненадани най-вече от това с каква скорост бягат господарите ви.

    Коментиран от #30

  • 21 Фин

    6 22 Отговор
    Господинът няма работа там!
  • 22 mi6osp

    65 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха🤣":

    В Донбас не са получили нищо съществено като оръжие в последния месец, защото Русия е гарант по Минските споразумения. Ако забелязваш, гарантите Германия и Франция също не доставят летални оръжия в района. Но САЩ , Англия, Полша доставят с все сили и не признават никакви Мински споразумения. Ако се наложи, Русия ще брани руските граждани в Донбас , като наложи мир там със свои миротворци.
  • 23 Аз съм шокиран

    7 62 Отговор
    А ми то и в Поморие е пълно с руснаци дето си накупиха имоти тук.Утре и тях може да дойдат да бранят и да кажат щом има толкова руснаци значи е наше.
  • 24 Пешо от блока

    4 65 Отговор
    Петата колона и руските тролове масово се явяват по всички медии и бълват лъжи, правейки се на експерти.Явно и в България ще трябва да се организират елфи на истината, срещу руските тролове.

    Коментиран от #26, #28

  • 25 Родолюбец

    58 1 Отговор
    За да има мир България трябва не спешно да пълни джобовете на краварите и подлогите им за въоръжение от преди 50 години на баснословни цени а да изгони краварите от територията ни и да излови всички продажни соросоиди и евроатлантици и да ги вкара в затвор за национално предателство. След това да се проведе референдум за НАТО.
  • 26 Майна

    64 2 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо от блока":

    Лъжеш соросоидче - няма нито пета колона нито руски тролове а това е мнението на българския народ. За разлика от това има соросоидни тролове доказано финансирани от "Америка за България". Въпреки че получавате грантове пак сте една шепа - повечето българи са родолюбци.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Антинатовец

    60 2 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо от блока":

    Защо не допускате референдум за НАТО щом според вас само някакви руски тролове пишели против НАТО а народа много го искал това НАТО и краварските бази които го пазели от "руска агресия".

    Май сами не си вярвате на опорките които са ви спуснали.
  • 29 резервист

    38 1 Отговор
    Много точно и вярно! С един съществен нюанс. Всяка страна се нуждае от боеспособна, модерна армия, която да отговаря на доктрината и за национална сигурност. Каква е доктрина на България обаче? И какви са бойните възможности на БА в момента? Без преструктуриране и превъоръжаване на армията, тя е просто черна дупка в която потъват милиони без да генерират сигурност. Няма нужда от високопарни приказки за национални интереси и т.н. Колкото до Украйна и Русия, те все някак ще се разберат и без нас и НАТО като цяло.

    Коментиран от #36

  • 30 МУТРОФАНОВА

    5 30 Отговор

    До коментар #20 от "Антитрол":

    НУ БЕРИ 100 РУБЛИ

    Коментиран от #74

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Знаещ

    4 54 Отговор
    НИЕ СМЕ НАТО!!! НАТО ЩЕ СМАЖЕ пРоССия за седмица!!! НИЕ ПЕЧЕЛИМ!!!! СМЪРТ НА РЪШЛЯЦИТЕ!!! САМО НАТО!!! ИСКАМЕ 3СВ, ДА СИ ОТМЪСТЪМ НА пРоССИЯ!!! Поздрав за всички дето мразат кумунистите с Babi Minune si Susanu - Ia sistem turbat Chak Thak или па кючека 1000 пъти.... РАДВАЙТЕ СЕ ЩЕ СЕ БИЕМ С РЪШЛЯЦИТЕ РАМО ДО РАМО С ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНСКИ СОЛДЪРИ!!!! СЛАВА БAНДEPA!!!!

    Коментиран от #35, #38

  • 33 Архив

    44 2 Отговор
    Извадка от архив за националности в гр.Одеса от 1894 г.
    Руснаци - 188,082
    Евреи - 112,235
    Поляци - 13, 462
    Немци - 8,897
    Гърци - 5,272
    Французи - 1,129
    Няма украинци.
  • 34 Фройд

    29 2 Отговор
    Интересно , запада поставя санкции на Русия , а всъщност им помага с цената на петрола , която естествено върви нагоре . Чудя се , дали Вовата и Джо , не си играят техните игрички , а го отнася европата на урсулица ?!
  • 35 Поп Андрей

    18 3 Отговор

    До коментар #32 от "Знаещ":

    Много сте умен ваша милост. Заслужавате Нобелова награда .
  • 36 Военен

    42 4 Отговор

    До коментар #29 от "резервист":

    Нямя как да стане да имаме боеспособна и модерна армия до като сме под американска окупация - краварите просто няма да ни го разрешат. Е ще ни продават всякакви боклуци излезли от въоръжение при тях на баснословни цени и без боеприпаси - целта е да нямаме армия.

    За тези 3 милиарда които им харизахме за стари самолети на картинка колко въоръжение можеше да купим ако имахме избор от къде да го купим.

    Коментиран от #40

  • 37 ВЕНСЕРЕМОС

    5 44 Отговор
    КАТО ПУТИН Е ЗАГРИЖЕН ТОЛКОВА ЗА РУСНАЦИТЕ В УКРАИНА ,АМИ ДА СИ ГИ ПРИБЕРЕ В РУСИЯ ИМА МЯСТО ЗА ОЩЕ МАЛКО ВОДКАДЖИИ,И НАШИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ

    Коментиран от #39, #46

  • 38 Доктора

    27 1 Отговор

    До коментар #32 от "Знаещ":

    Олеле - спешно се нуждаеш от психиатър ама вече едва ли ще ти помогне - много тежък случай.
  • 39 Антитрол

    32 3 Отговор

    До коментар #37 от "ВЕНСЕРЕМОС":

    Че Украйна празна ли да остане - какво ще правят 20 000 бандеровци сами на такава голяма територия.

    Коментиран от #43

  • 40 МУТРОФАНОВА

    4 20 Отговор

    До коментар #36 от "Военен":

    ЩЯХТЕ ДА КУПИТЕ НАЙ ДОБРОТО РУСКО И МОДЕРНО АНАЛОГОВО ОРЪЖИЕ

    Коментиран от #48

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ТРОЛЧО

    18 7 Отговор

    До коментар #39 от "Антитрол":

    ТОВА СИ Е ТЯХНА ЗЕМЯ И СИ Е ТЯХНА РАБОТА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ

    Коментиран от #50

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 youtube

    34 1 Отговор
    Средствата за масова дезинфомация усилено ни натякват някакава си заплаха от война. Молят се на Русия да нахлуе, направо са полудели. Добре че има ютюб. Пълно е с ютюбъри по САЩ и Европа, а в и Украйна и Русия, никой не се вълнува от тая тема. А ютюбъреите се вълнуват от Коронадиктатурата, климатичните изнасилваници, нараствянето на цените, фалитите на фиримите и безработицата. В Киев, прибалтийските републики и въобще в цяла Европа и северна Америка има големи брожения срещу безпаричието, обогатяването на политиците. Има много видеа, където се вижда какво става в Украйна и Русия, нищо особено, хората си се движат свобдно в тия райони. Само дето политиците им крещят че не можело така. И с официалните медии насаждат някакава си руска истерия. Че дано хората да забравят за всичко друго. Ама имам чувството че тая истерия не успява.
  • 46 Точно така

    16 8 Отговор

    До коментар #37 от "ВЕНСЕРЕМОС":

    Напълно си прав.Едно време байТошо какво направи.Отвори границата който се смята за турчин айде в Турция.
  • 47 Бе то войната на живо

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха🤣":

    Не е баш като игрите дето ги цъкаш между два поста
  • 48 Военен

    40 1 Отговор

    До коментар #40 от "МУТРОФАНОВА":

    Даже и "старите" ни Миг-29 са по-добри от "новите" F-16 на краварите. Отделно че ги платихме а ще дойдат някога а когато дойдат (ако дойдат) ще стават само за музейни експонати. Трето ако дойдат ще са без въоръжение само с по една ракета но за сметка на това са най-скъпите самолети в света - по скъпи и от най-новите самолети.

    Ето на това му се казва слугинаж - безаналогов.
  • 49 Ще отидат ли тези подлоги

    50 2 Отговор
    да се бият за американците? -"Да се готвим за война, призовава нашият генерал Константин Попов. Да се въоръжаваме, ако искаме да осигурим мир. Да се въоръжаваме, призовават Поптодорова и Минчев . С Русия трябвало да се говори с отлично въоръжение, заяви в предаването „120” минути бившият външен министър Соломон Паси." Ето тези ни вмирисаха живота!
  • 50 Антитрол

    32 1 Отговор

    До коментар #43 от "ТРОЛЧО":

    Земята на бандеровците се казва Галиция а не Украйна - Украйна е руска земя. Една от столиците на Русия е била Киев. Вземи се ограмоти малко.

    Обаче бандеровците трябва първо да бъдат съдени заради въоръжения преврат който направиха и убийствата на невъоръжени протестиращи както и заради геноцида срещу руснаците в Донецк и Луганск.

    Коментиран от #58

  • 51 ЧОБАНИН

    22 0 Отговор
    ГРУПА СОФИИСКИ ОВЦЕ ЧАСТ ОТ КОЯТО ПЛАТЕНА ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА АМБИЦИОЗЕН СЕЛСКИ ТАРИКАТ ПОДПОМАГАН ОТ ЧУЖДО ПОСОЛСТВО СИ ИЗБРАХА НЕКАДЪРНИ ОВЧАРИ / АМИ СЕГА ЩЕ БЪДАТ СТРИГАНИ И ДОЕНИ ЗАЩОТО ТАКА СЕ УПРАВЛЯВАТ ОВЦЕ
  • 52 ттт

    27 0 Отговор
    Да, мирише ми на война, страхувам се. „Кирил Петков каза, че български войник няма да бъде изпратен да воюва в Украйна без решение на правителството или на парламента" пишеше в друга статия. По силата на какво е възможно да бъдат изпратени при споменатите условия български войски в Украйна? В договора ни с НАТО, такова задължение нямаме!

    Припомням: 13.12.1941 България в знак на солидарност с агресора (в Пърл Харбър) Япония българските парламент и правителство обявяват безсмислена война на САЩ и Великобритания. Безсмислена, защото: 1. България няма никаква полза от този акт; 2. Той по никакъв начин не помага на Япония. Но САЩ и Великобритания ни бомбардират, хиляди българи загиват, още повече остават без дом. Но: НИТО ЕДИН ДЕПУТАТ И НИТО ЕДИН ЧЛЕН НА ПРАВИТЕЛСТВОТО не понася каквито и да е било загуби.
  • 53 ттт

    29 0 Отговор
    Продължение:

    Ако ще изпращаме български войни и някъде заради инициатива на НАТО, не е ли редно, най-активните апологети на Алианса да се запишат или изпратят синовете си доброволци? Визирам Соломон Паси, Росен Плевнелиев и всички намиращи се в момента на висши властови позиции.
  • 54 Апостол Апостолов

    2 21 Отговор
    червен комунистически лакей.с какво име е известен в бившата държавна сигурност.проводник на хибридната война на русия.
  • 55 Анонимен

    25 0 Отговор
    Много добър анализ! В разрез със становището на разни американски агенти в България. Иска ни се и официалната българска позиция да е тази, а не отново да се слугува на задокеанските господари. Иначе ще ни вкарат в голяма криза, от която трудно ще се измъкнем. Не и с тези управляващи.
  • 56 Ломчанин

    25 2 Отговор
    Доживях да прочета смислена статия във Факти.

    Поздравявам автора.
  • 57 Ха-ха-ха

    2 25 Отговор
    Де що има руски хибридник все в медиите се изказва и все едни и същи опорни точки говори Как Русия е миролюбива и обградена отвсякъде с врагове, как Украйна е натрупала войски и всеки момент ще нападне Русия. Все глупости от един и с щ калибър.
  • 58 ТРОЛЧО

    1 23 Отговор

    До коментар #50 от "Антитрол":

    ДА ВИДИМ ТОГАВА И РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ДО КАДЕ СЕ Е ПРОСТИРАЛА И КАТО ТОЛКОВА СИМПАТИЗИРАШ НА ПУТИН СОБИРАЙ ЧАМОДАНА НА ВОКЗАЛА И В ЛУГАНСК
  • 59 МИНА

    26 3 Отговор
    АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ СЕГА ЩЯХМЕ ДА ХОДИМ С ПОТУРИ И ФЕРЕДЖЕТА

    Коментиран от #60, #65

  • 60 Българин

    5 55 Отговор

    До коментар #59 от "МИНА":

    Ако не беше Русия нямаше да я има единствено петата колона на Москва от национални предатели и българофоби!

    Коментиран от #68

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 черния

    5 7 Отговор
    След една-две години ще четем: "Ако радев влезе в Кърджали, няма никога да излезе!"
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Мим

    26 1 Отговор
    Абе такува изказвануя,като на паси по добре да върви да пасе трева в Израел и да не противопоставя бедна България на мощна Русия.Той а кое тъпак ,народа ни не е .Ние не само,че никаква армия и техника бямаме,а излиза,че и акъл нямат такива като него и оная крадла от щатите дето я изгониха.. Поптодорова акъл ще дава...Тя за нея си няма...
  • 67 МалкоЛогика

    11 0 Отговор
    Няма да има излезли, Който влезе, ще стане на тор и въглени.
  • 68 Ако не е била Русия да те освободи от

    20 2 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    анадолците, днес щеше да си ря зан и щеше да пелтечиш на турски. Но ти явно си от ря заните, затова плюеш по Русия.

    Коментиран от #70

  • 69 Бай Манчо

    23 1 Отговор
    Единствената , смислена и подкрепена с цитати на хора които наистина не харесват Русия но разсъждават напълно адекватно за разлика от пърд...ят джо и проскубаните Български атлантически ястреби . Мнението на автора съвпада с болшинството на Българските граждани .
  • 70 Българин

    3 16 Отговор

    До коментар #68 от "Ако не е била Русия да те освободи от":

    Ако не беше Русия нямаше да я има единствено петата колона на Москва от национални предатели и българофоби!

    Коментиран от #72

  • 71 Хрис

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "РУШЛЯК":

    Чети бе човек, чети за да знаеш, чети за да не се излагаш! Русия може да си реши въпроса и без ядрено оръжие, използвайки хиперзвуковите системи, които притежава. Тези последните , дори и без боен заряд (взривно вещество),само с масата си, по отделена ,при среща с целта, енергия се равняват приблизително до мощта на свръх малък ядрен боеприпас.
    Приятелче, при настоящето състояние на Украйна и въоръжените и сили, Русия е в състояние , в един евентуален конфликт, да срине управлението на страната , войските и оръжията й за броени минути, а в последващите няколко часа и функционирането на основни икономически обекти.
  • 72 Дядя

    20 1 Отговор

    До коментар #70 от "Българин":

    Аха и нямаше да е има и България! Нито след 1878 г. нито след 1945г. В първия случай вилает във втория разпарчетосана между Гърция,Турция и Югославия, Чърчил щеше да се погрижи за това!

    Коментиран от #73

  • 73 Гост

    2 18 Отговор

    До коментар #72 от "Дядя":

    Айде поредния русофил. Удобно забравя, че точно заради Сталин има недоразумението Македония.

    Коментиран от #75, #76

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Дядя

    23 0 Отговор

    До коментар #73 от "Гост":

    Точно заради един български цар имаше Междусъюзническата и в резултат на нея нямаше наша Македония! Ако след ВСВ бяхме останали в ръцете на Чърчил решенията на Коминтерна щяха да са ти най-малкия проблем! И да ще уважавам Русия, проблем ли ти е? Защото възпитавам в този дух още две поколения, ако ще още дузина Соломон Пасичета да се пръкнат на нашата земя! Като не ти харесва как казвате козячетата, перефразирам-куфара, самолета и марш при новия Биг брадър!
  • 76 ттт

    18 1 Отговор

    До коментар #73 от "Гост":

    Единствено заради Сталин границата ни с Гърция не минава по билото на Средна гора. А преди ВСВ Македония също беше в границите на Югославия. Ние бяхме съюзник на Хитлер, те враг. Ние - победена страна, Югославия - победител! Как си представяш, победителят във войната да отстъпва територия на победения? Сталин можеш да го обвиниш за хиляда, пардон, за хиляда и едно други неща, но не и за това.
  • 77 Каледония

    2 18 Отговор
    Каква безумна и свръхдълга глупост е "съчинил" болшевикът динозавър. Боже.......
  • 78 Мисля

    21 1 Отговор
    Поздравявам автора за честната и вярна оценка на ситуацията ! Дано не ни се налага да съдим тези, които искат да ни въвлекат в подобно безумие! Послушайте съветите на Бисмарк!
  • 79 АЛООООО

    16 2 Отговор
    КВО СТАНА С ТАЙВАН А ДА НЕ ВЗЕМЕ РУСИЯ ДА ПОДКРЕПИ КИТАЙ ДА СИ ГО ПРИБЕРЕ
  • 80 Герд Мюлер

    17 2 Отговор
    Много добра статия. България няма нито един политик, който да даде реална оценка на конфликта САЩ, НАТО, Украйна и Русия. А той е много прост. Русия се бори за своята сигурност. И тъй като Русия има най-силната сухопътна армия и най-силните ядрени и космически сили, и поради това, че Китай е зад гърба ѝ, тя ще си постигне това, което иска и от което има нужда. Никой не може да ѝ попречи на това.
  • 81 Ха ха ха

    3 12 Отговор
    Гицковси както винаги е едно платено болшевишко мекереперекенде .
  • 82 Бойко

    2 14 Отговор
    Мачкай Баце!
    В техноверигите у нас, са пуснали нови руски телевизори! Според ревютата не ми става ясно дали могат да изкарват образ, но затова пък може ли да стрелят, можели да извеждат от строя електрониката и друго оборудване на борда на самолети, безпилотни апарати и високоточни оръжия на противника.
    Това е Баце! Това са руските стоки за бита! :)
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 какъв е нищожник само

    1 3 Отговор
    Знаем те гицковски , що за червена продажна комуноидна подлога си ти .