Last news in Fakti

30 Януари, 2022 18:15 7 159 100

Задава се зрелищна война между Сотир Цацаров и Бойко Рашков

  • бойко рашков-
  • сотир цацаров-
  • сблъсък-
  • конфликт

Иде сблъсъкът на титаните

Задава се зрелищна война между Сотир Цацаров и Бойко Рашков - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сблъсъкът на титаните! Съдебен сериал ”Прокурор срещу министър” започна от парламента онзи ден - моля се само да има ток, че да можем да го следим по телевизията.

Задава се зрелищна война между Сотир Цацаров и Бойко Рашков, тя ще бъде изтощителна и ще се води по правилата на гладиаторските борби в древния Рим - до пълно изтощение на единия съперник и окончателна победа на другия; никога наравно и със стискане на ръцете. Без извънсъдебно споразумение, както в днешно време се умиротворяват мощните врагове.

Сотир Цацаров, макар и кротко, възпитано, сдържано, даде ясно да се разбере, че се е почувствал ужасно унизен, заради отнетия му допуск до класифицирана информация, след като вече е бил обявил решението си за оставка пред партийни лидери и пред президента Радев. Както и заради разпита, проведен му от генти на ДАНС - по затихналия отдавна скандал “ЦУМгейт”(2017 г.), които са му намекнали, че той е изнесъл някакви важни сведения - твърде сериозно и обидно подозрение за магистрат, достигнал до високата позиция на главен прокурор и на всесилен фактор в държавата за цели 7 години.

В основата на ожесточената атака срещу него, довела до решението му да подаде оставка, Сотир Цацаров смята, че стои Бойко Рашков, който така и не успя да осъществи мечтата си да стане главен прокурор.

От 2 месеца, оглавяваната от Сотир Цацаров КПКОНПИ разследва как служебният и редовен вътрешен министър Бойко Рашков се е сдобил с толкова прекрасни имоти, за които може да му съперничат само подвизаващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков и подвизаващата се в държаваната администрация съпруга на министър Даниел Лорер - Виолета Лорер.

Когато се надигна обществено недоволство - откъде, аджеба, един юрист, който цял живот е бил на държавна работа, има милиони, за да си напазарува токоз апартаменти, къщи и резиденции - ето какво стана известно. След 40-годишен брак, Мария и Бойко сключват брачен договор, тъй че любимецът на президента Румен Радев сега да може да отсича гневно: “ законът позволява съпрузи да живеят с разделено имущество”. Лакействащите журналисти побързаха да обявят, че нотариус Мария Рашкова има голяма клиентела и е успяла да натрупа баснословното има̀не напълно законно. Брееей, ти да видиш! Сякаш в София живеят Джеф Безос и принц Чарлз… откъде пък се намериха толкова богати клиенти и те само при нотариус Мария Рашкова ли се редят на опашка?!

НАП, както си му е редът, “изпра” Бойко Рашков. Е, как иначе?! Президентът Румен Радев назначи за служебен финансов министър Асен Василев, той пък назначи за директор на НАП Румен Спецов. “Га̀рван га̀рвану око̀ не ва̀ди”.

Сетихте ли се каква е врътката? Чрез договора между Бойко Рашков и Мария Рашкова се замитат следите на придобиване на имотите - с какви пари, кога, как… Защото КПКОНПИ по закон има право да разследва само Бойко Рашков, не може да разследва Мария Рашкова. И хооооп, вътрешният министър - целият в бяло и с клонка от маслини! Откъде са му имотите - от жена му.

Не вярвам, обаче, агентите и имспекторите на КПКОНПИ да не нагазят в по-дълбоки води: на Сотир Цацаров му остава още един месец време до 1 март да се рови в сметките и документите на Бойко Рашков. Току-виж, изскочи нещо ненадейно…

Сотир Цацаров, след като напусне КПКОНПИ, отива прокурор в Главна прокуратура. Автоматично се възстановява достъпът му до класифицирана информация и, разбира се, властта му да повдига обвинения. На сгазили лу̀ка вътрешни министри, например. Отделно от това, Сотир Цацаров изрази намерението си да съди Бойко Рашков, след като се запознае с всички документи по отнетия му допуск, заради което е започнал дело в административния съд.

…. Попитах един депутат от управляващата коалиция: къде е вашият любимец Бойко Рашков - ни се чуе, ни се вѝди напоследък. Отговори ми: Бойко Рашков подготвя нови фойерверки.

Какво да ви кажа, драги зрители - докато из цяла България убиват, изнасилват, грабят, премазват беззащитни българки и българи, вътрешният министър се забавлява; играе си на “стражари и апаши”. Румен Радев, неговият продуцент и режисьор, седи в президентската ложа и се кѐфи.

Е, да видим докога Бойко Рашков ще бъде главен герой преди да се превърне в главен бушон за отвъртане, в този по̀шъл спектакъл.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 114 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 алУ обидчивия

    101 21 Отговор
    Гyцu , свиквай с разпитите , предстоят ти много .
  • 3 😂😂😂😂

    28 83 Отговор
    Рашо плаче платил 5700лв сметка 😃😄😄😄от Дубай ще му пратят.
  • 4 БарбаГанюс

    68 8 Отговор
    дай му зрелище на народа и докато блее го издояваш !!!
  • 5 Jacques Yves Moineau

    117 27 Отговор
    Сонче, мойто момиче, не се напъвай толкова.. какво трябва да направим според теб? Да търпим Цацата? Браво на Радев.. ..плъхове се ловят най успешно със...други плъхове.
  • 6 Извинете но

    98 25 Отговор
    Какъв титан може да е рибата цаца , че и с отнет достъп до информация ?
  • 7 сила

    107 23 Отговор
    СОНЧЕ НЕ СЕ ХАБИ СЕСТРО , ПАРИТЕ ЗА PR НА ГРОБ СВЪРШИХА......
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 хахахахахаха

    102 20 Отговор
    само като прочета малоумното заглавие се сещам , че нстатията е писана от лудата продажна бабичка
  • 10 БРЕЙ

    95 16 Отговор
    Ма другарката Клатикурлиева нещо мноо се активира... млого се раздрънка нещо чекмеджето му...
  • 11 Авторката

    85 17 Отговор
    Е корумпирана платена журналистка? Защо се дава гласност на подобни същества? Срам за човека и професията.
  • 12 Гого

    74 15 Отговор
    Само да уточним, че "главна прокуратура" няма, а също така на прокурора не се възстановява така автоматично достъпа до секретна информация. Но за автора явно това са маловажни подробности.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Оффф

    67 12 Отговор
    Пак ли тая "ПА4А" Колтуклиева се изходила на много мирише бе хора!!!
  • 15 Да,бе

    60 17 Отговор
    Нотариус в малък град,до преди няколко години не ги харесваше 150 000 на месец,пък за София не ми се мисли...Сонче,от тая трънка само гущер може да изпълзи,куц и без опашка.
  • 16 Бате Рашко ще изяде

    55 14 Отговор
    Цацата за Закуска 🤣
  • 17 Миро

    56 11 Отговор
    Автоматично му се възстановявал достъпа до класифицирана информация драги зрители!!! Уникални безсмислици. Титани. Гладиатори. Циркове. Трябва да си с доста проблеми в мозъчната кутия за да пишеш подобни неща. Автоматично а? Или може би автоматически? Някакви скъпи имоти имало тук и там. Когато излезе инфото за вилата на Цацаров нищо. И що така?
  • 18 Тома

    59 10 Отговор
    Кака соня я има на запис в спалнята на боко тиквата с чудесно изпълнение.Гледали са го от охраната
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 12 Отговор
    СОТИР ЦАЦАРОВ е мутра

    Коментиран от #50

  • 20 !!! Безпартиен!!!

    35 7 Отговор
    Няма значение кой колкото пари и имоти има няма да живеят вечно, на онзи свят няма да ги вземат!
  • 21 Трезвомислещ българин

    19 38 Отговор
    Какъв титан е тоя сдухан милиционер.
  • 22 Божеее

    41 9 Отговор
    Ама и тая пача била МАТА ХАРИ... до къде се докарал бай0ня...
  • 23 Авторът

    48 9 Отговор
    На този пасквил като е казал А да каже и Б - съпругата на Цацаров също е нотариус в Пловдив, пред която се чака на опашка. Защо ли? Питайте инвеститорите и строителните фирми на място. За имотите им в други държави отново нищо
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БМБ

    43 16 Отговор
    ДАВАЙ РАШКОВ ЗА ТЕП СМЕ САМО ТАКА.ЩОМ КВИЧАТ ЗНАЧИ СИ НА ПРАВИЛНИЯ ПЪТ
  • 26 бай Тодор

    25 4 Отговор
    А,сеири и разиграване на скечове пред народа вече гледаме 33 години ! А народът-гладен !?
  • 27 Ха така

    24 20 Отговор
    Вие,които коментирате нямате грам мозък .Частните нотариуси се появиха като такива след 2000 г,дотогава бяха само държавни.Нека да видим имот по имот коя година са придобити и да се сравнят с годишната декларация за доход на госпожата дали съответстват година по година с придобитите имоти.Рашков е бил на държавна заплата,но не е пречило да получава рушвети срещу информация.Имат една дъщеря,а ако се окаже,че когато е била 20 годишна и тя е пълна с имоти на нейно име как ще докаже доходи като не е имала такива и т.н.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 proi4o

    24 7 Отговор
    MиСирщина !!!
  • 30 КЬОВЕШИ

    30 11 Отговор
    ХИПОПОТАМА ЦАЦАРОВ ЩЕ БЪДЕ ИЗРИТАН ЗАЕДНО С ЧАДЪРА НА МАФИЯТА ИВАН КАСКЕТА. КЕ ФУРЧАТ КАСКЕТИ И ЦАЦАРОНИ!
  • 31 Аман

    29 13 Отговор
    Ти да видиш! Писъците от потъващия кораб все още се чуват. Не знам какъв гьонсурат трябва да сте, г-жо Колтуклиева, за да продължавате да се явявате в публичното пространство. Ама какъвто шефа, такива и мисирките.
  • 32 ИВАН

    12 4 Отговор
    България и българския народ, 30 и кусур години ви гледа сблъсъка на "титаните" и зрелищните войни от които върхушката се обогатява, а народа обеднява .... работа, а не зрелища и войни са нужни
  • 33 Toxic

    26 12 Отговор
    Соня е известен гербаджийски парцал - защитник на мафията ! Освен това е обвиняема и осъдена по делото за КТБ, като се е облажила сериозно и отделно е укрила данъци. Няма какво повече да се каже за тази женица.
  • 34 И къде е зрелището

    26 13 Отговор
    Пловдивското прасе ще бъде заклано , разфасовано и одрано.Нещата не могат да станат по друг начин.Подлогите на тиквата трябва да бъдат ликвидирани.По какъв начин няма никакво значение.Всички средства са позволени.
  • 35 То и нашето прасе на коледа

    18 9 Отговор
    са бори, квича и са мята, ама му ударихме ножката. Га яди толкоз години не рева, сега ще ревът.
  • 36 А ПО ЛЕКО

    20 9 Отговор
    ЦАЦАТА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ КОЛКО ДЪЛБОКО Е ПОТЪНАЛ В КЕ РЕ ЧА ,АМА Н АЛИ НАЩА СЪДЕБВА СИСТЕМА Е КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА И НА ТОВА РАЗЧИТА !

    Коментиран от #46

  • 37 Марков

    17 11 Отговор
    Твърде тенденциозна статия. Авторката й приема предположенията си за възможна истина, после за самата истина и сипе обвинения. Това е унизително непрофесионално за журналист и неетично. Аз на мястото на засегнатите бих се обърнал към съда с огромен финансов иск.
    Колкото до отнетия допуск на Цацаров, че след два месеца щели да му го дадат наново: допускът не е се взима и дава според настоящата длъжност или на лична основа. Или го има или го няма. Ако не му го дадат при ново искане, какво ще стане? Цацаров адвокат? Интересно ще е.
  • 38 Макробиолог

    2 2 Отговор
    Отава?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ежко

    18 8 Отговор
    Сонче, като бяхте на власт 11 години, спахте ли?Сега ли се сетихте колко лош и крадлив е Рашков?Имотите му за една нощ ли са придобити?Ако сте спали и нищо не сте направили -мястото ви не е в управлението!А ако сте знаели и нищо не сте направили -пак сте за бунището!
    На мен ми се струва обаче,че освен с инсинуации с нищо друго не можете да излезете!Нито с аргументи, нито с факти!
  • 42 Антигербер

    19 10 Отговор
    Мачкай Рашков.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Gray Heron/ Сивата чапла

    10 16 Отговор
    Залагам на Цацаров, не че одобрявам каквото прави, но и Рашков е същия.
    Цацаров е по-подготвен като юрист.
    Жалко, че не работи за интересите на България, щеше да е супер.
    Дано се преориентира, срещу американската мафия у нас. Стиска ли му обаче.

    Вярно ли е, че Рашков е бил също кандидат за главен прокурор 90-те години?
  • 45 Тъпунгер

    13 10 Отговор
    Тая платена скумрия защо я допускате да пише тук? Факти БГ и вие ли сте на хранилката на ГЕРБ?
  • 46 Gray Heron/ Сивата чапла - アオサギ

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "А ПО ЛЕКО":

    По цял свята на това разчитат.
  • 47 Ех Сонче...!

    15 9 Отговор
    Колко ти платиха от чекмеджето за тази статия...?!?!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Gray Heron/ Сивата чапла - アオサギ

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Всички са с мутренско мислене, други не оцеляват в политиката.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Петьо Добрев Добрев, к.т.н., доцент

    11 11 Отговор
    Г-жа Соня Колтуклиева е права. Браво!

    Коментиран от #90

  • 54 ЕДГАР КЕЙСИ

    15 12 Отговор
    КАКЪВ ТИТАН МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕДИН ПИЯНИЦА , СЛЕД КАТО ПРИ ВСИЧКИ НЕГОВИ ОБВИНЕНИЯ НЯМА НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ....... ДАМАДЖАНОВИ ХАЛЮЦИНАЦИИ...... ФАКТ !

    Коментиран от #76

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 АНТИКОМУНИСТ

    13 8 Отговор
    ХУБАВИ "хо ра" $А КОМУНИ$ТИТ€!

    МНОГО МИ СЕ ИСКА НАЙ-НАКРАЯ ДА СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ КАТО ЦАЦАРА ДА ИМ ИЗКАРА МРЪ$НИТ€ РИЗИ И ДА ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА!
    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ! СТИГАТ!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 АНТИКОМУНИСТ

    6 7 Отговор
    €ТО мини$търа рЯшков- "ч€$т€н" милион€р и "тр€зв€ник"!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Тони

    5 4 Отговор
    Съм титан е тоя рикиджия с 12-те кенефа….
  • 65 АНТИКОМУНИСТ

    10 2 Отговор
    ВИЦ(€) -пр€ми€рката корн€лия $ланинова - $Д$арка $ ОПИТ В ПРИВАТИЗАЦИЯТА,БИВША ЗАМ.- мини$търка на €н€рг€тиката, В€ЧНА ЛИД€РКА В О$ТАВКА...!
  • 66 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 8 Отговор
    ДАМАДЖАНОВ ОТ 89-та ГОДИНА Е ИЗВЕСТЕН КАТО КОМУНИСТИЧЕСКИ САТРАП......

    Коментиран от #74, #93

  • 67 Тони

    4 3 Отговор
    Къф титан
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 партиен другар

    4 1 Отговор

    До коментар #66 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Кейси , дерзай така ,Корни много харесва такива коментари,
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 АНТИКОМУНИСТ

    7 1 Отговор
    пр€ц€д€нта -ПОГАЗВА КОН СТИ ТУЦИЯТА , ПИ€ И ЯД€ $ ПРАВИЛНИТ€ "Н€"МУТ РИ -ХУБАВ ч€лов€к!
  • 79 мисирка

    4 4 Отговор
    ЦАЦА СРУЩУ КИТ - е това е, вече даже и в Асеновградски съд няма да го приемат.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Харесвам 🎃, само сготвени

    5 6 Отговор
    Хахахаха, задействаха още една от мисирките на тиквата. Колкото до "достъпът до класифицирана информация се възстановява автоматично", АМА ДРУГ ПЪТ... Платената манипулатора лъже!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Факт

    9 6 Отговор
    Цацата е аут!
  • 84 Истината

    10 6 Отговор
    Какъв титан може да бъде патологичният лъжец Рашков? Цацаров ще го прегази като луда крава телето!
  • 85 6666

    6 6 Отговор
    Тази дърта ку,,, рабия не се спря. Преди смука като Бареков от КТБ. Сега от кого ли смучи? Това е риторичен въпрос. Знаем от кого смучат и та и Баречката, че вече и Веска водката. Язък.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Кибик

    7 3 Отговор
    Има ли нещо по-ненужно от продажен журналист?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Тази неприятна тиня откъде се появи

    6 6 Отговор
    Тази слуга на ББ под кой камък се бе покрила досега?
    Изключително нечистоплътно същество със спорно видими първични и вторични полови белези.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 един друг

    8 7 Отговор
    Много важно как се е почувствал Цацаров! А как се е чувствал преди 5-6 години, когато му плащали по 100000 евро рушвети всеки месец за да пази Пеевски и Боко,а?
  • 92 Соната за една...

    3 4 Отговор
    Цацата го е проверил и нищо не е открил... та затова лакеите сега вият до небесата. Иначе за Каскета, който обяви война на битовата престъпност - нищо - друг сега е виновен... Удобният да е виновен! Кой може да мисли, да мисли.
  • 93 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Keйси , ама ти помниш ли 89?
  • 94 Чегобара

    3 4 Отговор
    Статийката е невероятно слаб материал. Много ниско махленско ниво. Това да не ви е кварталната бакалия...
  • 95 Соня красавицата

    3 4 Отговор
    За шефа от Банкя съм готова да плюя по всичко и по всеки. Наистина на всичко съм готова за някоя пачка от чекмеджето на Боко.
  • 96 В случая

    4 1 Отговор
    Автора е прав.Дамаджаната е затънал до шията в л@йна.Но Мунчо го пази ,като Матросов на амбразурата.Защото и той е такъв.
  • 97 Факт

    1 2 Отговор
    ... цацаров смята , че зад атаката стои Бойко Рашков ...
  • 98 O santa siplicitas

    3 0 Отговор
    По-тъпо нещо отдавна не бях чел.

    Коментиран от #99

  • 99 Изнивявам се

    1 1 Отговор

    До коментар #98 от "O santa siplicitas":

    Изтървал съм m
  • 100 боко

    0 0 Отговор
    Г-н Рашков мачкай герберската цацарка