Last news in Fakti

31 Януари, 2022 16:00 14 078 45

Лицемерието на Стево Пендаровски

  • божидар чеков-
  • северна македония-
  • стево пендаровски

Мислех си, че в това отношение гърците са номер едно, но до днес

Лицемерието на Стево Пендаровски - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

До днес мислех, че гърците държат палмата на лицемерието, но президента на Македония Стево Пендаровски се оказа достоен техен съперник. В момента в който Кирил Петков се прегръщаше с Димитър Ковачевски, Стево поздрави ОМО Илинден и упрекна България за неспазване на човешките права на македонците в България. Тъкмо Румен Радев призова властта в Скопие (съставена 100% от сърбомани) да официализира българското малцинство, Пендаровски предприе предварителна подготовка за "преброяване" на етносите в Македония.

Какво означава тази хитрина? Президента на Македония, въоръжен с еничарска наглост знае, че повечето македонци се страхуват да се изявят като българи. Проучванията показват, че по-малко от 5000 смелчаги са готови да поемат риска с открито лице. Това е целта на управляващите сърбомани, начело със Стево Пендаровски. Българските искания за българско малцинство в Македония да се окажат безпочвени и София да стане за смях пред Брюксел.

Българската добронамереност в разговорите със Скопие не е безкрайна. Тя не бива да бъде взета за наивност. Срещу България няма приятели на България, а сърбомани! Всички са от едно котило. Качили са се на власт благодарение на антибългарски изяви. Веднъж слезли от нея, повечето от тях взимат български паспорти и идват да се лекуват в София.

Защо при разпадането на Югославия и създаване на "Републиката" в нейната конституция се появиха "малцинства" с изключение на българско? Толкова ли е труден този отговор? Всички го знаем - българите в Македония са заплаха за сърбоманите, защото са мнозинство. В последствие полицейщината на македонската държава продължи до днес със следенето на всички опити за връзки между България и българските потомци там.

Ето защо настояването на София за официализиране на българско малцинство там е контрапродуктивно. Кой би се осмелил в сегашната политическа ситуация да се появи в Скопие и Битоля със "звезда" на ревера - българин?

Не е това решението на проблема. След като Брюксел и Вашингтон насърчават "побратимяването" ни, те могат да наложат на Скопие да промени конституцията на бившата югославска република. Не в посока на българско "малцинство", а премахване на малцинствата. Такава е американската конституция, съгласувана с френската. Освен това в момента Франция е председател на европейския съюз. Отличена възможност за приобщаването на Македония към Европа, чрез приравняване на нейното законодателство към европейското. Без малцинства, без расови различия е пътя към свободата на гражданите. Македонските не могат да бъдат изключение.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 !!!?

    35 93 Отговор
    Чеков, защо търсиш лицемерите при македонците, а не погледнеш в нашето Президентство !!!?
  • 3 Пламен

    116 14 Отговор
    От гръцка страна не е имало лицемерие.Гърция ни предложи заедно да поставим нашите изисквания към скопие.Ние отказахме и 28 години подкрепяхме Скопие срещу Гърция....забравяйки,че Гърция беше нашия най голям лобист за ЕС.Така,че лицемерието е най вече при нас....или глупостта и простотията, всеки да го нарича както иска..

    Коментиран от #22, #32

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Комон Сенс

    83 4 Отговор
    С македонците можем да се разберем. С "елита" който дължи всичките си титли, привилегии и власт на "правата" партийна българофобска линия, не можем да се разберем.
    Тези хора сами няма да се откажат от сладкия животец.
  • 6 ПСР

    71 7 Отговор
    Много добра статия.Точно и ясно сказано и обяснено,с доводи.
    Само,дето си мисля,че нито е хитрост,нито лицемерие.Абсолютно добре обмислена провокация.
    "Щом вие искате българите да фигурират в нашата Конституция,значи,аз пък,целенасочено ще издигам въпроса с тези от ОМО в България!!!".
  • 7 да допълня

    69 2 Отговор
    Все едно да оакчваме професор по нАучен комунизъм да стане демократ и да си хвърли титлите на бунището...
    Толкова има смисъл да увещаваме и тия.
    Директна комуникация с македонското общество трябва.
    И по-точно с тези няколкостотин хиляди които все още знаят за българския си произход. Останалите ще се лашкат като ветропоказатели. Жалко за тях. Дърво без корен са.
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    46 8 Отговор
    КОНФЕДЕРАЦИЯ С БЪЛГАРИЯ и на часа са в ЕС???

    Коментиран от #16, #20, #23, #29

  • 9 Иван

    63 0 Отговор
    С национални предатели не се преговаря.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Павел пенев

    54 0 Отговор
    Да лицемер е, но безспорно има физиономия на полуидиот.
  • 12 Пън Де Хуай

    26 6 Отговор
    Сърбоманите в РСМ ти командват от Белград и Москва. А нашите московци искат българско малцинство в РСМ за да се блокира движението напред към ЕС. Преди време стана известен доклад на македонската Дирекция за сигурност и контраразузнаване, който е бил изпратен до директора на "Дирекцията за сигурност и контраразузнаване" Владимир Атанасовски. От него стана ясно, че през последните 9 години Република Македония е мишена на мощна подривна, пропагандна и разузнавателна дейност от страна на руското посолство в Скопие, руските разузнавателни служби, включително и чрез използването на акредитирани журналисти. Според доклада Русия, заедно със Сърбия, иска да вкара Македония в сръбско-гръцки съюз, а енергийните проекти имат за цел тотално подчинение на Македония. В разкритите документи подробно се описва и дейността на сръбските агенти в РС Македония и по-специално на Горан Живайлевич /служител на сръбските спецслужби БИА - бел.а./, на самия Иван Стоилкович, както и на депутата от партията на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански.
  • 13 Ало журналистите

    37 1 Отговор
    Научете се най-после бе : кой - президентЪТ , кого - президентА ! Пууууу.... аман вече !
  • 14 Една

    5 50 Отговор
    Изяснявала съм се като българка и никога никои не ме е гонил или заплашвал..стига с тоя хейт вече..тези статии не помагат..

    Коментиран от #25

  • 15 гражданин

    43 2 Отговор
    Много добра статия, браво.
  • 16 гост

    42 4 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да живее Сан Стефанска България!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 24 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Договорът от Сан Стефано е само една ХАРТИЙКА, защото е прелиминарен договор.....
  • 19 Нищо лицемерно няма...

    12 13 Отговор
    Зад човека стоят същите облъчени биоелементи атакувани от сръбска пропаганда, като родните Байганювци. Егати дървената тема е тая Македония !
  • 20 копи пейст

    18 2 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Рипни, Калинке, да тропниме,
    да са пукат душманине,
    Рипни, Калинке, да тропниме,
    да са пукат душманине,
    Да са пукат душманине,
    хем и мойне, хем и твойне.
    Да са пукат душманине,
    хем и мойне, хем и твойне.
    (Калинка=С. Македония)
  • 21 Поговорка

    29 1 Отговор
    От грък и евреин плаче,а от маке и грък плаче, защото звездата на Вергина си се маха а бутафорията в Скопие си стои.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пън

    36 1 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Македония е просто територия! На тази територия никога не е съществувал народ наречен македонци преди 19ти век! 5 века робство не можаха да изтрият българското ни самосъзнание, а вие самозабравилите се българи за няма 100 години ви заличиха корените. Не, вие найстина не сте българи.. вие сте македонци. Или казано народ без корени със 2 листа история. Македонско малцинство в България, вие ли точно.. единственото македонско малцинство в България е това с купени паспорти! Жалка история и нагла история...

    Коментиран от #28

  • 24 Ал Бунди

    22 3 Отговор
    Прав си Чеков . Само че забравяш един малък проблем..че и в Президенството и в МС сме настанили пълни идиоти и безхаберници.
  • 25 Тъжно

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Една":

    Ако не ни финтираш,кажи го на
    Дърво,лично или,чрез медия.

    Коментиран от #26

  • 26 Тъжно

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тъжно":

    На Стево. Таблета, ми ги поправя
    думите
  • 27 Българин

    14 0 Отговор
    Смерт за сръбския башибозук ! Не на Сърбо- македоните в ЕС !!! НЕ !!!
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Пън":

    Не разбрах, какво имаш против конфедерация със С. Македония?

    Коментиран от #38

  • 29 Голям Юс

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Много хубаво звучи Конфедерация или федерация ама всъщност България няма никакъв интерес от присъединяване на албанци и антибългарски население. Поне да си взимаме поука от историята и да си гледаме интереса, че накрая ще остане България без българи.
    Да си развиваме държавата до средноевропейски нива по стандарт на живот! И ако тогава някого въобще ще го интересува - македонците много ще ни заобичат.
  • 30 ComfortablyNumb

    4 2 Отговор
    Спрете да триете смислени коментари заради една дума бе гловочи ! Дори не съм нарекъл никого глупак само твърдя че мнението му по конкретната тема е глупост, между двете има РАЗЛИКА! Да въ таковам в английското възпитание ! Това цензурно ли е не е ли!?
  • 31 Жан

    21 1 Отговор
    Цялата новосъздадена " Македония" е лъжлива, изфабрикувана от Сърбия и боравят с хитрини, не с факти! Ако Българите уважаваме себе си, България и всички хора, умрели за нея, трябва да оставим Македония в блатото и твърдо да бъдем против влизането в ЕС на тези лицемери, крадци на история и лъжци в учебниците по история! Това е, всичко друго няма смисъл. Тия са неспасяеми и толкова нагли, че просто не е истина!

    Коментиран от #43

  • 32 Чети внимателно

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пламен":

    Не Гърция , а гърците, разликата е голяма. Гърция е държава едва от 190 г., а данайците -пришълци от африка, са известни с наглостта и лицемерието си описани още от Херодот
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ЗАЩО СЕ ЗАНИМАВАМЕ

    20 1 Отговор
    ВЕТО и точка. Никакви срещи, разговори, преговори, договори и т.н. Обяснения само на ЕС и то образователни. Ако в продължение на 10 г. докажат, че са отстранили всички кощунства с паметници, лъжи в учебници, анти бълг. пропаганда в литература и медии и помолят да бъдат приети в родината си като част от Б-я тогава няма нужда от преговорни глави с ЕС.
    Ако Кире Петровски иска да си говори с тях да го прави като частно лице за негова сметка или най-добре да се изсели там.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Биби Кинг

    2 0 Отговор
    Фатмакми са освен комунгели и сръбомани ка Стево Педерофски
  • 37 Отговаря на тренда

    15 0 Отговор
    Ако разровим родата на Стево Пендаровски се вижда,че е от село Галичник в Западна Македония. През 20-ти век се изселва в Скопие. Това е село в което се сблъскват патриаршисти с екзархисти. Селото е подавляващо екзархистко но в края на 19-ти век прониква и сръбската пропаганда. Сърби запалват училището,убиват отец Амвросий. Към 1911г. в селото има и сръбско училище. Поради сблъсъците от Галичник се изселват 197 семейства. По-голямата част от тях се заселват в България (70 семейства), а останалите – в Скопие (38 семейства), Румъния (12 семейства), Белград (10 семейства), Египет (8 семейства). От това село е и сърбоманът-македонист Георги Пулевски,много чевръсто сменящ възгледи и етническа принадлежност - до края на живота си 1893г. когато умира в София, получава поборническа пенсия от българското правителство. Това село е пример как от подавляващо българско се превръща в сърбоманско-македонистко. Стево Пендаровски отговаря на тренда за ренегатство.
  • 38 Друг

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За да има конфедерация (Идеята е още на Георги Димитров за Балканска конфедерация) трябва да бъде призната състоялата се българска история от настаняването на хан Кубер през 680 г. в област Македония и на хан Аспарух в Онгъла - делтата на р. Дунав, та до 1945 г.

    На второ място, трябва да бъде признат българският език, на който се говори в РСМ за БЪЛГАРСКИ, а не да го крадат и да го латинизират и постъбчват като "македонски".

    На трето място, трябва да се напише в учебниците им истинската българска история, която се е състояла в земите на РСМ от 680 до 1945 г.

    На четвъртто място, трябва да се разнищи периодът на изтриване на българщината от земите на вардарска Македония, състояла се след 1945 г. под диктовката на английския агент - хърваттинът Йосип Броз Тито.

    На пето място, трябва да се ликвидира езикът на омразата в средствата за масова информация/ пропаганда в РСМ.

    На шесто място, в историческата комисия трябва писмено да се признае българския характер на историята на РСМ до 1945 г.

    Едва след това може да се направи конфедерация между Р. България и РСМ.
  • 39 stan40

    9 0 Отговор
    Как държавата да помогне на българите в Македония, след като тях ги е страх да се самоопределят като такива? На срещата в С. Македония в делегацията ни трябваше да присъства българин живеещ в С.Македония който да представи случаи за нарушаване на човешките права на малцинството ни от страна на държавните институции на С. Македония. Трябваше ЕС да от първо лице за геноцида който се води срещу нашите сънародници в съседната нам държава.
  • 40 Иван Радоев

    5 0 Отговор
    Или трябва да ги държим на прага още20 години ясно и категорично или още утре да ги пускаме в ЕС и да си....... тези нахалници и прости тикви
  • 41 ДИПЛОМАЦИЯТА

    3 0 Отговор
    ифзащитата на националните интереси искат не емоции, а хладен ум, работа и търпение!
    Новият ни премиер силно ме притеснява, за съжаление! Но пак за съжаление, у нас така и не се разбра, че да си политик и да си държавник са различни неща, но и за двете трябва дълга подготовка. Повтаряме си грешките многократно и грешните стъпки неминуемо ще ни докарат неприятности. Такива неприятности са факт. Ако преди 50 години Димитров и политическите решения на България не бяха в грешна посока, сега вероятно нямаше да има такива убедени "македонци", а България проблем с тях!
    Днес, ако се вземат грешни решения, негативите ще се наложи да ги усетим пак след доста време! Големият въпрос е що за държава ще сме, ако загубим достойнството и самочувствието си, като такава?!
    Един от ефектите ще бъде, че за много от българите понятието българска държава ще се маргинализира. По гордите ще я напуснат, другите ще приведат гръб и ще съществуват върху една територия населена от всевъзможни етноси управлявани от вън! Просто като част от една работна сила в полза най-вече на чужди корпорации!
    Един вид ново робство, но за разлика от османската власт, невъзможно за отхвърляне, поради неговата аморфност и сложно преплитане на интереси!
    А и към един момент българите, като етнос ще слязат под санитарният минимум от 1млн. души, в едно с деца, старци всякакви инвалиди (умствени, също)! Просто ще се претопят или ще се обособят в малки капсулирани общества! Но горда, силна, просперираща
  • 42 Болярин

    4 0 Отговор
    Няма по-нагло и опростачено племе от севернотитовските македонци !!!
  • 43 Чакала2

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Жан":

    БРАВО ЗА ТОЧНИТЕ ДУМИ.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  • 44 Българин

    2 0 Отговор
    Ако ваш съсед въпреки вашето добронамерено поведеное ви върти номера въпреки че има зор за услуга от вас се държи арогантно, дори си позволява да пусне вашето куче във птичатника кво прави умният човек. Вдига висока ограда между имотите и забравя за съществуването на злосторника. Проятели за чукарите на Македоноя загубихме южна тракия и беломорието. Загубихме рай заради чукари. Хиляди деца израснаха без бащи и вдовици плачеха за убитите си във загубените заради проклетата Македония бащи и съпрузи. Време е таз истерия да се забрави, да издигнем мисловна стена между тях и нас и да забравим проклетите чукари наречени Македония
  • 45 ИМА ЕДНО ПОНЯТИЕ В МАТЕМАТИКАТА - ЛЕМА

    2 0 Отговор
    ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ ЗА НАШАТА ЛЕМА ОКОЛО МАКЕДОНИЯ - ПРИБИРАЙТЕ СЕ И МЛЪКВАЙТЕ - НЕКА МАКЕТАТА ДА СЕ БОРЯТ САМИ ЗА КАКВОТО ИСКАТ !