Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 10:42 10 968 127

"Психодесни" ли освобождаваха България според Костадинов?

  • психодесни-
  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • априлско въстание-
  • трети малт

Ако да си против убийците на нашите освободители те прави "психодесен", то по тази логика не са ли такива и самите ни освободители?

"Психодесни" ли освобождаваха България според Костадинов? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лидерът на партия Възраждане г-н Костадин Костадинов за пореден път нарича "психодесен" всеки, който е против съветските паметници. Няма значение с какъв аргумент - просто ако си против според него трябва да ходиш в Белене. Щом като всеки, който е против съветите е "психодесен" ще ми се наложи да ползвам термина му, за да ме разбере, та:

Скоро след кървавото потушаване на Априлското въстание десетки "психодесни" руски интелектуалци започват кампания по огласяването на турските зверства над въстаналите българи. Към тази кампания се включва руската "психодясна" православна църква. Общият им натиск убеждава "психодесния" руски император Александър Втори да обяви война на Османската Империя. По време на тази война хиляди "психодесни" руски аристократи и офицери водят близо 185,000 "психодесни" руски войници - предимно набожни селяни, които извоюват, заедно с хиляди наши, български "психодесни" опълченци, свободата на България.

Няколко десетилетия по-късно на световната сцена се появават с Октомврийския Преврат идейните отци на Костадин - болшевиките. Те изтребват "психодясната" руска православна църква, екзекутират "психодясната" имперска династия, пращат в лагери "психодесните" руски офицери, аристократи и интелектуалци. Скоро след това, през 1930-те, започват брутална война срещу селячеството в Русия, т. нар. "колективизация". За двайсет години след Революцията болшевиките са изтребили или заточили почти всички съсловия, които участват в нашето освобождаване - руската имперска династия (внуците на Цар Освободител), руската православна църква, руската аристокрация, интелигенция, юнкерството, че дори и широките маси от православни селяни, върху които се стоварва най-жестокият удар. Онази Русия, която ни освобождава е удавена в кръв и заличена.

Обявилата война на България през 1944-та държава - СССР, е държавата на този режим. Режимът, изклал освободителите на България. Построените тук паметници след 1944-та са паметници на убийците на нашите освободители.

Та, ако да си против убийците на нашите освободители те прави "психодесен", то по тази логика не са ли такива и самите ни освободители? Със сигурност те също са били противници на съветите - на собствените си палачи. Как ли гледа днес, ако е на Небесата, покойният Цар Освободител на тези паметници у нас? Паметници на убийците на внуците му и разрушителите на страната, която е обичал? Как гледат светите отци и мъченици на църквата, изклани от болшевиките, на това, че имаме у нас паметници на техните убийци? А офицерите, юнкерите и селяните, дали костите си в България, чиито деца и внуци са изклани после от бесните, безбожни болшевики? Дали не гледат на нас като на неблагодарници? Дали не се питат защо са идвали да ни освобождават? И дали не смятат самия господин Костадинов за едно неблагодарно л*йно?

Не, нашите освободители не са психодесни заради това, че биха искали да видят свалени паметниците на техните съветски палачи. Костадинов е психолевият криптоболшевик, който се прави на "помирител" на нацията до момента, в който някой не дръзне да пипа паметниците на идейните му отци. Тогава изведнъж иска да праща сънародниците си по концлагери в името паметта на хора от друг народ - хора, които са ни били врагове. Един криптоболшевик, който се прави на православен християнин, докато някой не тръгне да пипа паметниците на онези, които унищожаваха църкви. Който се прави на патриот, докато някой не тръгне да пипа паметниците на онези, които изклаха освободителите на България от Турско Робство.

След няколко дена ще празнуваме Трети Март. Бесните либерали вече се обявиха против него, защото бил руски. Логично е и г-н Костадинов да го направи, защото на него честваме други "психодесни" врагове на болшевиките, които биха били погнусени от съветските паметници у нас. Празникът за всички либерали у нас е денят на София Прайд. Празникът на Костадинов и хората като него е 9-ти Септември. Всички останали ще празнуваме Трети Март, денят, в който отбелязваме сторенето от Християнска, Имперска Русия - враг и на модерните ЛГБТ либерали, и на стърчащите от паметници болшевики, за нашата Свобода.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Те прогребаха България

    196 32 Отговор
    Жалката смърт на една някога велика държава България. Вече никой няма да ни освобождава. И правилно.

    Коментиран от #116

  • 3 УСА боклук

    187 43 Отговор
    На 3 Март на Шипка! / ПРОКЛЕТИ ДА СА УСА / ²
  • 4 Циба

    48 152 Отговор
    Тоз не изостава от шефа си путин по историческите въпроси
  • 5 !!!?

    71 149 Отговор
    Без коментар !!!?

    Коментиран от #67, #70, #88, #102

  • 6 Гост

    34 91 Отговор
    Ти си за затвора,за саботаж против Държавата.....При Ставрито....
  • 7 Никола

    149 8 Отговор
    Във войските освободили България е имало доста голям брой Украински войници. Пра-пра-пра дядо ми е бил украинец ранен в България и така се е запознал с пра-пра-пра баба ми. Както и да го сучеш и двете страни са се борили за нашата свобода.

    Коментиран от #16, #98, #99

  • 8 Българка

    155 24 Отговор
    3-ти март не е руски празник. В Освобождението ни освен руски е имало много украински ( от Киевска Русия), финландски войски, както и БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ

    Коментиран от #18, #22, #57, #85, #93, #95

  • 9 КИРЧО ПОГРЕБА БЪЛГАРИЯ,ПОЗОР

    167 42 Отговор
    ПП Е ЕДИН ГОЛЯМ ПРОВАЛ, ДАЖЕ ЕДИН РАЗБОЙКО НЕМОЖА ДА ИЗЧАГЪРТА, ДА ГО ОСЪДИ И ВКАРА В ЗАТВОРА. ПРОВАЛ,СЛЕД ПРОВАЛ СА ПП. ОГРОМНО РАЗОЧЕРОВАНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ. КИРЧО ВЕЧЕ НИЩО НЕ КАЗВА ЗА БЪЛГАРИЯ А КАТО ВОЕНОЛЮБЦИТЕ ПЛЕЩИ САМО ЗА НАТО И ЕС. КИРЧО РЕШАВАЙ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОБЛЕМИ, САМО БЪЛГАРСКИТЕ ПРОБЛЕМИ.

    Коментиран от #117

  • 10 Смях

    18 47 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Клавиатурната мишка последния цървул отново в действие зад монитора
  • 11 SH BG

    91 17 Отговор
    Шкварек ли си, бюрек ли си - българин не си...!!!

    Хайде чиба...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #118

  • 12 МИСЛИ ЗА РУСОПУТИНОФИЛИЯ С ЛЮБОВ

    20 89 Отговор
    СЕЩАЙ СЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ С МИНИСТЪРА ЯНЕФ БЕЖАНЕЦА ЗА БУРКИНА ФАСУ☝
  • 13 !!!?

    41 118 Отговор
    Според русофилската секта "възраждане" защитниците на Украйна и нашите Възрожденци са нацисти защото са се борили срещу Османската империя !!!?

    Коментиран от #122

  • 14 УСА боклук

    101 22 Отговор
    Денят на независимостта - официален празник и в България . Майцепродавци български!
    / ПРОКЛЕТИ ДА СА УСА / ²

    Коментиран от #24, #119

  • 15 леле мале

    109 5 Отговор
    а аз си мисля. че у нас истински десни политици няма. Коя е "десницата" - Да България и Зелените ли, които се държат като ултралеви комуняги, либерасти и жендъри. Смех
  • 16 УСА боклук

    59 14 Отговор

    До коментар #7 от "Никола":

    Браво Никола! Но, / ПРОКЛЕТИ ДА СА УСА / ²
  • 17 Българин

    88 15 Отговор
    "Няколко десетилетия по-късно на световната сцена се появават с Октомврийския Преврат идейните отци на Костадин - болшевиките."

    Значи вие се борите срещу болшевиките взели властта с Октомврийския Преврат в Русия и искате да махнете паметниците им - няма лошо но защо ли не се борите срещу всичко създадено от същите тези болшевики а сте написали "Слава на Украйна" - Украйна също е творение на лидера на болшевиките Ленин - давайте и махайте всичко създадено от болшевиките и връщайте положението от 1917.

    Ама май не ви стиска и всичко което правите е пропаганда и чуждопоклоничество.

    Коментиран от #54

  • 18 Кирето

    30 82 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Имало е 30 000 румънска войска които са били българи но това не се казва нали трябва да учим лъжата че руснаците ни освободиха два пъти сега и трети път искат

    Коментиран от #127

  • 19 нннн

    116 4 Отговор
    Стига с тия Фили и Фоби! Хайде да си гледаме и оправяме България!
  • 20 Razraz

    34 11 Отговор
    Тоз пък остана в 1944 г. Ний къде той къде. И ужкин ще управлява държава.
  • 21 съвет

    68 13 Отговор
    Сороспийте газ пикаят, свързвайте ги към газопровода.
  • 22 ПРЕДАТЕЛИ СМЕ СЕГА И ПРЕДИ

    98 16 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    3 МАРТ СИ Е БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК, КЪДЕ ТЕ БИЯТ ЛИМКИТЕ В ГЛАВАТА,ОДИ НА ДОКТОР. НЕУСПОРИМА ИСТИНА Е ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ. ТОВА Е ГОЛЯМ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ. ВСИЧКИ ОКОЛО БЪЛГАРИЯ САМИ СЕ ОСВОБОДИХА - РУМЪНИЯ,СЪРБИЯ,ГЪРЦИЯ, САМО НИЕ НЕМОЖАХМЕ ДА СЕ ОСВОБОДИМ САМИ И ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ПОЗОР НА БЪЛГАРИТЕ. ЧАКАХМЕ ДРУГИ ДА НИ ОСВОБОДЯТ И ПОСЛЕ ГИ ПЛЮЕМЕ И НЕНАВИЖДАМЕ!!!! ЗАЩО???? ЗАЩО БЪЛГАРКО??? КОЙ Е ОРГАНИЗАТОРА ТИЯ ВОЙСКИ ДА ДОЙДАТ???? КОЙ ПОДГОТВИ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ И ГИ ОБЛЕЧЕ, КОМ ИМ ДАДЕ ОРЪЖИЕ И ГИ НАУЧИ ДА ВОЮВАТ???? РУСИЯ!

    Коментиран от #31, #37, #39

  • 23 Роза

    20 62 Отговор
    Никой не казва да бъдат взривени тези паметници.Но те трябва да бъдат преместени в музея на соц.изкуство,където реално им е мястото.Разрушаването на произведения на изкуството е вандализъм.Няма да падаме до нивото на Хитлер,който навремето заповядал да бъдат горени публично книгите на писателя Ерих Кестнер,само защото говорел открито против войната.

    Коментиран от #33, #123

  • 24 LOSHIA

    8 27 Отговор

    До коментар #14 от "УСА боклук":

    ПО КРОТКО БРЕ....ТИ СИ НОМЕР ЕДНО НЯМА КОЙ ДА ТЕ МИНЕ!!
  • 25 да нахраним кучетата

    16 63 Отговор
    с русофилите !
  • 26 не разбрах

    51 8 Отговор
    От материала излиза, че според автора, трява да махнем някакви паметници за да угодим на РПЦ и десните руснаци?
    Интересно, той питал ли ги е или само предполагам, че това им е мнението?
    Мже би авторът предлага да бъдат префасонирани тези паметници от такива на съветската армия на царската армия?

    Нужни са доста уточнения.
  • 27 нашия

    45 9 Отговор
    Кристиян Шкварек.....не съзнаваш колко лошо си се объркал как мешаш понятия ...стой си във фин.сектора не се излагай .....с добри чувства...
  • 28 хихихи

    39 7 Отговор
    Абе Армията окупатор с колко Украински войски е влязла в България? Аз само питам щото не знам
  • 29 ДжафДжаф

    85 9 Отговор
    В България, а и в цяла изт.Европа, никой няма да те признае за десен или пък за евроатлантик ако първо не докажеш, че мразиш Русия и руснаците без значение дали въпросните руснаци са десни или пък болшевики. За новите ни покровители именно омразата към всичко руско- ляво и дясно, е основният критерий за лоялност. Така, че авторчето да не върти дупе като травестит на пл.Солни пазар!! Паметника на Съветската армия символизирал съветската окупация продължила 2г! ОК! А какво символизира примерно джамията в центъра на София!?? Какво символизира примирно църквата св.Петка Самарджийска пак в центъра на София, останала от византийската епоха!? Какво символизират останките от римският период на Сердика например! Или пък какво символизира паметника на американските пилоти загинали при бомбандировките на София!?? Ако човек направи един тигел напреко през центъра на София, ще се убеди, че е пълно със символи на чуждо господство и присъствие. Ми дайте да събориме всичко! Сталинските сгради на МС, Президентството, Парламента например! Мен лично страшно много ме дразнят! Да махнем Ал.Невски, да махнем коня......Ей какви МОЛ- ве могат да се вдигнат на тия места, че и апартаменти по 10хил. евро квадрата....

    Коментиран от #45, #125

  • 30 Просто човек

    9 29 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Гербаджийски троле, отново се изказваш неподготвен...
  • 31 нашия

    31 4 Отговор

    До коментар #22 от "ПРЕДАТЕЛИ СМЕ СЕГА И ПРЕДИ":

    само дето никои от изброените от теб страни не се е " освободил" сам...иначе другото е така...провери кой е първия военен министър на новоосвободена "Гърция" ...айде да не те бавя...Васил Булгаросе името....на кап. Петко съратник от времето при Гарибалди....ииии така

    Коментиран от #103

  • 32 КИРЧО Е ПРИЕЛ ЗЛОТО И Е ОГЛУПЯЛ

    62 14 Отговор
    речта на Алън Ф. Дълес – ръководител на американските тайни служби по време на Втората световна война и бъдещ шеф на ЦРУ.
    То е негов цитат от награждаването на висши офицери от американската армия, участници във Втората световна война, състояло се на 24.02.1945.
    „…..Ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни.
    Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват.

    Коментиран от #35

  • 33 Комон Сенс

    34 5 Отговор

    До коментар #23 от "Роза":

    Когато Реконкистата побеждава в Испания много джамии са ликвидирани. Някои от тях са ибли архитектурни шедьоври за времето си.
    В съвремието обаче те биват възстановявани и превръщани в музеи, а обществото определя ликвидацията им като грешка.
    И тъй като не знам дали ми следиш мисълта ще го кажа направо - архитектурни паметници и монументи не обичам да бъдат унищожавани. По-логичното е ние да си напраивм нови паметници. Да оставим своя прочит на историята за идните поколения, но да не ликвидираме прочита , оставен ни от дедите.
    Модата на унищожаване на паметници (такава има и в САЩ срещу бащите онователи) в вандалщина.

    Ще ти дам още един пример. Когато аристокрацията във Франция отново взема управлението. Аристократите развиат една мода - носят червени панделки по вратовете си (алюзия с обезглавяванията). Това е аристократичната реакция. А просташката рекация би била да се забрани дори думата "гилотина".

    Коментиран от #115

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 нашия

    46 4 Отговор

    До коментар #32 от "КИРЧО Е ПРИЕЛ ЗЛОТО И Е ОГЛУПЯЛ":

    У голема грешка си Кирето доказа ,че никога не е бил умен....че да оглупява....
  • 36 MGewehr

    11 35 Отговор
    Русоблизец та и неписмен селякБГ!
  • 37 Българка

    32 10 Отговор

    До коментар #22 от "ПРЕДАТЕЛИ СМЕ СЕГА И ПРЕДИ":

    Няма да ти отговори, защото тази е трол, който цял ден величае ДБ, за щяло и нещяло. Под командването на руския цар са били много и различни народи и етноси, но те са били поданници на Царство Русия. Решенията и командването са идвали от руснаци. Друг е въпроса за целта на тази война, а именно разширяване на Руската империя за сметка на разпадащата се Османска. Нашата почит е към Руския цар и българското опълчение. Това, че сме чакали да ни освободят не е вярно. Всички извоювали сами свободата си,са на доста голямо разстояние от Истанбул, а ние за жалост сме пред портите му.

    Коментиран от #41

  • 38 България

    12 48 Отговор
    Защо се занимавате с този доказан БЕЗРОДНИК комунист болшевик Константинов . Всеки един жив истински български организъм е ПРОТИВ СЪВЕТСКИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ ПОЗОРНИ ОКУПАТОРСКИ ПАНЕТНИЦИ. Това прави ли ме психодесен или ляв и т н . Ами дайте тогава да си издигнем паметници на истинските герои като Хитлер Гьобел Гьоринг и т н и ако той иска да бъдат премахнати ще ги наречем психично ляв .
  • 39 да те питам

    16 31 Отговор

    До коментар #22 от "ПРЕДАТЕЛИ СМЕ СЕГА И ПРЕДИ":

    Леко се пени бе. Ако трябва да сме точни-РУСКИЯТ ИМПЕРАТОР ГО НАПРАВИ ТОВА, КОЕТО ПИТАШ. А БОЛШЕВИКИТЕ ИЗБИХА ИМПЕРАТОРСКОТО СЕМЕЙСТВО, РАЗПРОДАДОХА ЦЪРКОВНАТА УТВАР И РУСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НА АРМАНД ХАМЪР( ЧУВАЛ ЛИ СИ ГО ТОЯ КОЙ Е И КАКЪВ Е) И УМОРИХА ОТ ГЛАД МИЛИОНИ УКРАИНЦИ. ХА СЕГА КАЖИ ДАЛИ Е ЛЪЖА ТОВА , КОЕТО КАЗВАМ.

    Коментиран от #43

  • 40 Bbbbbb

    55 11 Отговор
    Тези хора са ми много интересни. Ходят да се поклоняват пред паметника на американските летци разрушили България, а искат да се премахнат паметниците на хора дали живота си България да я има. Да психоса и повечето десни.
  • 41 нашия

    24 7 Отговор

    До коментар #37 от "Българка":

    Чети история а не повтаряй като папагал догмата ,че "другите" са се освободили "сами" няма такова нещо...иначе си ОК с останалота...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 нашия

    48 10 Отговор

    До коментар #39 от "да те питам":

    а съвтската армия не изгони ли тези които разстрелваха деца ...само питам...???!!!!

    Коментиран от #82

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Край

    31 3 Отговор

    До коментар #29 от "ДжафДжаф":

    Абсолютно съм съгласен. Добре го каза.
    Защо обаче гласът на разума го няма в телевизора.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Писал човека

    37 3 Отговор
    Прочетох статията! Няма смисъл да се коментира! От два стола,та на земята!
  • 48 Стоянов

    14 30 Отговор
    Костадинов е психомужик.
  • 49 332

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И къде ще ги карат,по шосетата ?
    Всички летища в Укр са аут.
  • 50 адаша

    12 31 Отговор
    Нека да си останат паметниците на Съветския империализъм, Но Нинова, Радев и т. н. да не поднасят венци и цветя на тях...Пошло и просташко е.
  • 51 гошо

    25 8 Отговор
    нямам общо с тоя човек, но пси.ходесните са си пси.ходесни. медицински факт.
  • 52 пешо

    31 3 Отговор
    хубавото е, че българи не пишат подобни объркани, надъхани, неверни и тенденциозни пасквилчета. зер, не вервам "шкварек" да е българска фамилия...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Българка

    13 18 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Не искаш ли да се върнем в Средновековието или каменната ера? Украйна не е създадена от Ленин. Чети историята и я разбирай! Киевска Русь(Украйна) я е имало преди Московска Рус (Русия на Ленин)

    Коментиран от #62, #100, #120

  • 55 цървен трол

    17 26 Отговор
    Костадине, костадине… какво ли не прави човек за няколко копейки
  • 56 Дай

    27 6 Отговор
    Какво българско име - Шкварек. Също толкова неприкрита антибългарщина в пасквила.
  • 57 гошо

    20 7 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    що си се нарекла българка, като не знаеш историята ни, е тайна на тайните. руската империя ни е освободила, империята! както тя ще освободи сега и 404. искате или не, харесва ви това, или не.
  • 58 КАКВИ ИСТОРИЧЕСКИ ВРЪЗКИ

    18 5 Отговор
    ПЛАВИШ С БОЛШЕВИКИ И ОСВОБОДИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ? ТИ РЕДОВЕН ЛИ СИ ?
  • 59 Ха ха ха

    8 29 Отговор
    Браво на Шкварек винаги говори истината , и няма вой и квичане на болшевишките слуги на Путлер който да промени това - ФАКТ .
  • 60 РОДШИЛД ФИНАНСИРА БОЛШЕВИКИТЕ

    14 5 Отговор
    ТОВА КОМЕНТИРАЙ И КАК ИМАТ 33% ОТ ЛУКОЙЛ!!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ха ха ха

    13 27 Отговор

    До коментар #54 от "Българка":

    Татаромонголските орди откраднаха името на истинската Киевска рус , но никой не им повярва че са руснаци ,и сега пак си сътрудничат с първите си братовчеди - чеченските главорези но украинците здраво ги изличават от лицето на земята .....та така . Слава на Украйна !
  • 63 Вие сте мишки

    36 8 Отговор
    На всички тези, които отричат участието на Русия в освобождението на България, пра-пра дядо им се е криел като мишка в хамбара по време на Априлското въстание! Зарада мишки като вас се е наложило да бъдем освободени от чужда армия.
  • 64 ЖОРО

    31 10 Отговор
    Ама нали тия болшевики начело с Ленин създадоха Украйна..Защо у Европа викат на укрите бели цигани.Докато лапаха от Русия бе харашо..Но Русия се усети че укрите я крадат.УКРИТЕ като палета българското знаме и убиват българи..Никаква ЕВРОПА и НАТО....УКРИТЕ се дадоха на тези дето избиха много хора--ВИЕТНАМ,ЛАОС,КАМБОДЖА,ИРАН,ИРАК,СИРИЯ--нямат изброяване..А СЕГА ПОЛЗВАТ НАРОДА СИ КАТО ЖИВ ЩИТ..ПРОСТО ПУТИН ИМ ГЛЕДА СЕИРА СЪТВОРЕН ОТ ШОУМЕНА--ЗЕЛКА..А ЧЕЧЕНЦИТЕ НА КАДИРОВ СА ВЪРХА НА МОРОЖЕНОЕТО..

    Коментиран от #105

  • 65 Ентропа 2009

    29 5 Отговор
    Гледай си сметките , все пак си финансист!
    Тъпо е да се спори при създалата се обстановка.
    Паметниците са за товаза да помним!
    Върнахме времето в 90-те години и всяваме омраза сред ОНЛАЙН-Ковид поколението!
    Помислете, кой в случая налива бензин в огъня?
  • 66 Какво да очакваш

    24 5 Отговор
    от пасквил, писан от хазарин? Най - отблъскваща блювня.
  • 67 Стоян Пенков

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "!!!?":

    Не блестиш нито с оригиналност , нито с грамотност .Продължавай да се упражняваш.

    Коментиран от #89

  • 68 Нали

    27 5 Отговор
    Само един въпрос ме вълнува!
    Просто/то/ Кирчо знае ли в коя държава живее сега?
    Да не би да си мисли че живее при диктатора Трюдо?
    Ние българите спокойно можем да му покажем че е в тоталнао грешна реалност!
  • 69 Дика

    11 7 Отговор
    Абе стига с тая руско-турска война, разбрахме, ама сега сме 21 век, не може всичко да се оправдава с нея.

    Коментиран от #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бодак

    26 3 Отговор
    "Щом като всеки, който е против съветите е "психодесен" ..."

    Още от изходната мисъл пишещия това залага фокус / заблуда. Съветската армия се приравнява = Сталин и КПСС.
    И се премълчава, Съветската армия бяха хората, които защитаваха родината си. И нямаше как да спрат до границите на СССР.... тъй като фашистаката армия, превзе цяла Европа. в т.ч. използваше и подоппечните си съюзници ( на дело васали, както е сага със САЩ и "съюзниците му"). Това са милиони жертви, който НАРОДИТЕ ( да го имат в предвид русомразците) на СССР дадоха за да спасят Европа, в т.ч. и евреите от фашистаката чума.
    Това е много показателно сега в Украйна, тъй като евреинът Зеленски е използван от фашизоидните укри, които издигнаха в култ бандеровската фашистка идеология.
    Паметници на Съветската армия има в цяла Европа
    Костадинов е напълно прав, но живеем във времена на истерична пропаганда включваща непоносимост към инаквата гледна точка, в случая неговата -- и зарова него ще го анатемосват, както правеха със Сидеров, дръзмал да изрази различна гледна точка, освен външно налаганата от проводниците на външни интереси
  • 74 ДА СЕ РАЗБЕРЕМ

    11 6 Отговор
    ААА, НЕ СМЕ ИЗБИВАЛИ РУСКИЯ ЦАР И СЕМЕЙСТВО МУ И НЕ СССР НИ Е ОСВОБОДИЛ ОТ ТУРСКО ОЩЕ ПО МАЛКО ПУТИН!
  • 75 ДА СЕ РАЗБЕРЕМ

    15 1 Отговор
    И УКРАЙНА И РУСИЯ СМЕ ГИ СЪЗДАЛИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, ИЛИ ПОНЕ СМЕ СПОМОГНАЛИ С МНОГО ТОВА ДА СТАНЕ.
  • 76 Ned

    12 3 Отговор
    Този писач е ненормален!
  • 77 Май не разбираш какво има предвид Коцето

    25 3 Отговор
    Автора на статията май не разбира за кой точно говори Костадинов. Той говори за тези които го драскат. Като не го харесаш този паметник окей ама да го драскаш да късаш венци от хора които са ги сложили там е не става така. Каквото и да са направили съветите този паметник все пак е част от историята не е нужно да се драска със спрей.

    Тука в България трябва да се направи едно така наречено ПРЕЧИСТВАНЕ на нацията от тези психоденсни същества.
  • 78 Не комунде

    6 16 Отговор
    Освободени сме от Руската (и не само разбира се) войска не от советски мазни ВАТЕНКИ. Въпросът към путинофилите е : знаят ли колко% от тях са избити като кучета след 1917г?

    Коментиран от #121

  • 79 Не комунде

    4 16 Отговор
    И в този смисъл тея паметници на нищото са напълно излишни и подлежат на демонтаж.
  • 80 Не комунде

    3 17 Отговор
    Советските де альоши мальоши и тем подобни,след 1944г.
  • 81 Абе

    23 4 Отговор
    досега не съм чула съветски войник да е убивал българи след втората световна война. Напротив, много милиони руски воини са убити, за да спасят човечеството от фашизма и нацизма. Друг, е въпросът, че паметници на злодеи или герои не трябва да се пипат. Те са на небесата, има кой да ги съди. Не, ние.

    Коментиран от #84

  • 82 Onix

    8 8 Отговор

    До коментар #43 от "нашия":

    За кои говориш, че са разстрелвали деца? За твое съжаление, има свидетели все още живи, които са видели кои разстрелват децата от с. Ястребино, да ти помогна не са тези, които комунистическата пропаганда обвинява. Крадеца вика, дръжте крадеца!
  • 83 Onix

    4 14 Отговор
    Косьо босьо да си извади главата от гза и да се огледа къде се намира, че това ще е за последно, повече няма да доближи парламента.
  • 84 До абе

    2 8 Отговор

    До коментар #81 от "Абе":

    Войници не, само инструктори от нквд.
  • 85 Россия

    19 7 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Киев руски град . Пропуснала си урок по история подлога американская
  • 86 kingsize

    5 11 Отговор
    Костя, иди нахyй!
  • 87 Име

    7 6 Отговор
    Много време и място сте му отделили на този откачалник.
    Такива ненормалници винаги се намират, важното е да са в санитарен минимум и да не могат да отровят обществото.
  • 88 Анонимен

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "!!!?":

    Само че единият е от ромски произход.Другият ариец
  • 89 Анонимен

    5 4 Отговор

    До коментар #67 от "Стоян Пенков":

    Май че този от ляво е ромче

    Коментиран от #91

  • 90 абв

    6 10 Отговор
    Според мен прекалено голямо внимание се обръща на този никаквец Копейкин.Нека бъди оставен в забвение
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Наблюдател

    13 1 Отговор
    И след цял набор от радетели на българщината, психо десни , набожни по- малко н десни , във времето , идва ред на демократа- либерал Чърчил! Той ще внеси баланс, между психо десни и религиозни , лични виждания! Разпорежда да бомбардират София и 3500 , все леви по душа мирни граждани намират смъртта си! До ден днешен, този акт се води , като прочистващ, хуманен акт!
  • 93 Премиер

    6 9 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Много правилно мислене!
    И друго важно е, че българските опълченци са изнесли най-тежките боеве, и между другото имперска Русия още преди да започне войната се е договорила с другите велики сили, да не допуснат да има голяма държава на Балканите, скитите никога не са ни обичали.
  • 94 Nnnnn

    5 2 Отговор
    След освобождението западните страни са искали да разделят България на три части.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 хахаха

    3 2 Отговор
    тоя пък кой е? кристиян шкварек...чист българин...
  • 98 хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Никола":

    тоя пък кой е? кристиян шкварек...чист българин...
  • 99 хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Никола":

    не знам какъв украинец е бил, ама по това време такова понятие не е имало, драги....понятието украинец се появява в КРАЯ на 19 век...украинизирането започва в окупираните Галичина и Волин..който не се писал украинец ,е бил репресиран...га толкова за укрите...
  • 100 патка

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Българка":

    понятието Киевска Рус се появява в 19 век, за да покаже един исторически период...
    Ти да не смяташ, че Първата българска държава със столица Преслав е нещо различно от втората със столица Търново и третата със столица София? аман от патки
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Едуард Петров-Едо

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "!!!?":

    Това ли ти е името, страхливецо! Поне имай доблестта да го напишеш! Постоянно казвам на ФАКТИ; ТОЛЕРИРАНЕТО НА ПОДЛИ АНОНИМНИЦИ, УДРЯТ ПО ФОРУМА И ГО ДИСКРЕЗИТИРАТ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ЗАД ФАКТИ СТОЯТ дребни, духовно прости човечета, на който се опитвам да дам ДОБЪР СЪВЕТ, но засега нямам добър резултат! Хайде да видим, кой се крие в ДУПКАТА (на държавата)?! А В ,,ЛОШАТА РУСИЯ, НЕЙНОТО РЪКОВОДСТВО, НАЧЕЛО С Президента Путин и Руският Парламент, разбраха НЕЩО МНОГО ВАЖНО - ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ И ОТКРИТОСТ ВЪВ ВОЕННАТА, ВОЕННОПРОМИШЛЕНАТА, НАУЧНАТА, ПОЛИТИЧЕСКАТА, ОБЩЕСТВЕНАТА- ВСЯКА СФЕРА НА ЖИВОТА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С РУСИЯ ПО ОТКРИТОСТ, ПРОЗРАЧНОСТ И ЧЕСТНОСТ! ТЕЗИ ХОРА ОТИДОХА ДАЛЕЧ НАПРЕД, А ТУКА ДРЕБНИТЕ СЕ КРИЯТ! ,,Оставете мъртвите да погребват своите мъртъвци, а вие, живите, елате и Ме следвайте!" Господ Иисус Христос БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ СЪСЕДИ ОТ ГЛУПАВИ И ЗЛИ ПОЛИТИЦИ! АМИН!

    Коментиран от #112

  • 103 Варна

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "нашия":

    3х3 нямат представа как са се случили събитията! Но тази братоубийствена война я спретнаха долните еврейчета от Wallstreet! Всичко е планирано - разделяй и владей! Вън сащ от европа
  • 104 Жалък напън

    6 2 Отговор
    Ако поне бе прочел "Световната конспирация "на Никола М. Николов в която има документи от къде идват и кой финансира болшевиките за преврата през 1917, то психодесния Кристиян Шкварек нямаше да се излага с подобен писан тюрлюгювеч.
  • 105 Варна

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "ЖОРО":

    Много точно казано! Еврейчето свири по гайдата на сашт
  • 106 Д.В.

    7 1 Отговор
    По принцип не съм неучтив човек, но тая истерия около паметника на Съветската армия в София препълни чашата, та ...
    Не те знам Шкварек ли си, какъв си, не знам почти нищо за тебе. Да приемем, само да приемем, че си прав в многословната си аргументация в подкрепа на решението за събарянето му. Тоест логично е да бъде съборен. Имам няколко въпроса.
    1. Одобряваш ли събарянето и поругаването на Българските военни паметници в Македония, където НАС смятат за фашисти и окупатори. Позицията е огледална.
    2. Одобряваш ли искането за събаряне на паметниците на Т. Джеферсън и Дж. Вашингтон(Не Уашингтън), в САЩ-Причина?-Робовладелци. А на Колумб?
    3. Одобряваш ли изваждането от учебните програми на произведенията на Вазов, Ботев и много други наши възрожденски автори. Политкоректност?!?
    4. Сигурно одобряваш изхвърлянето от учебните програми в САЩ на "Приключенията на Том Сойер и Хъкълбери Фин", "Спасителят в ръжта", "Да убиеш присмехулник" и много други. Редактирането на "Пипи дългото чорапче.
    5. Паметници на Съветската армия има в десетки, сигурно стотици градове в западна Европа, която на мен вече никак не ми харесва. Да си чувал някъде да се води такъв просташки дебат за събарянето им.
    6. Защо Германия не събаря концлагерите от II СВВ? Още повече, те са причината за нея.
    7. Да съборят ли пирамидите в Египет и Мексико? Що народ е измрял за построяването им.
    8. Сподели поне една не блюдолизка причина за липсата на протест от твоя страна срещу наличието в Соф
  • 107 Д.В.

    8 2 Отговор
    ия на паметник на "Американските летци"? Колко неморален и лишен от достойнство трябва да е човек, за да приеме безропотно тази гавра с паметта на загиналите.
    Ще спра до тук. Паметник идва от памет. Паметта прави историята. Човек без памет и народ без история и памет за нея-кучета ги яли, те отминават, като "Прах във вятъра". В тежки моменти-като днешния, човек се уповава на спомените си, а народът търси отговори в историята си. Историятя е всъщност колективната памет на обществото за миналото. Това, което не мога да разбера е, как народ като нашия, с напълно ампутирано чувство за история е оцелял толкова време, хилядолетия. Цялата история на човешкото общество представлява един процес, едни непрекъснато повтарящи се опити на финансовата и политическа върхушка (не ЕЛИТ) на света за все по-пълен контрол, подтисничество и експлоатация на всички останали. Размиването на понятията за добро и зло, както и осакатяването и пренаписването на историята, обаче е своеобразен връх в тоя процес. Най-жестокото им постижение, защото това, както вече виждаме е в състояние да раздроби обществата на милиони противостоящи си и озверели една срещу други части. Не го ли виждате, не го ли разбирате? Далеч съм от мисълта, че всеки споделящ малоумните ви позиции е платен, но това е още по-страшно. Дали ще се събори тоя паметник, или не, това няма да промени историята, няма да възкреси убитите, няма да поправи злините. Затова този паметник, както паметникът на Бузлуджа, както и в
  • 108 Д.В.

    9 0 Отговор
    сички други паметници не трябва да се събарят. Те не са наша собственост, те са част от нашата обща история, част, пред която някой се срамуват, други се гордеят, трети не разбират . . . И все се сещам за Бърнард Шоу: "Основната поука от историята е, че никой не си вади поуки от нея."

    Коментиран от #109

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Спот

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Едуард Петров-Едо":

    Аз по глупава статия написана и по преписана. от тук там не съм чел.
  • 113 Мое мнение

    3 1 Отговор
    Питам се защо ли Путин навлезе във Украйна/ покрайнина, на чия ли държава / Той можеше спокойно да влезе само във Донецк и Логанск за да ги защити и от там със точни ракети да унищожи цялата държавна и воена структора на Украйна. Путин не е глупак и зашо го направи Защо преди да завземе каквото и да е първо със сърашен устрем завзе гръмналата и консервирана ядрена централа Чернобил Зеленски не може да направи ядрено оръжие на мига със вълшебна пръчка но може да използва радиоактивни отпадаци лато оръжие. Мисля че кучето на войната е заровено точно тук , От слухове и от загатване на това чуто от руски медии Зеленски се е готвел да шантажира Русия със опаснита радио активни отпадаци и може би и срещу бунтовноте републики. Хора кпито 8 години са стреляли със снайпери по деца и стреляли със оръдия и гаубици по мирни жители са способни във умразата си да използват и тази гадост. Руснаците имат страшно разузнаване и са изпреварили бандеровската хинта завзела вече Украйна. Всичко ще излезе наяве жалко че ние пак ще сме от е,,,,,,,,,,, та страна
  • 114 stan40

    4 1 Отговор
    Трети март е български празник и България трябва да го празнува подобаващо. Една държава се меси в политиката на друга държава през мирно време, ако и се позволява. РФ е влияла и влияе на българската политика посредством предатели на българските интереси. Проблемът на България е, че за да можеш да успееш като политик трябва да си предател- да работиш в интерес на Русия, или на САЩ, или да си двоен агент. Кой е виновен, че българските политици са продажници.
  • 115 stan40

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Комон Сенс":

    Ние българите сме царе на разрушаването. За отрицателно време разрушихме заводите си и селскостопанските постройки.
  • 116 Лея13

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Те прогребаха България":

    Супер!Хич и не ни трябва такава" помощ"!С такива"приятели" врагове не ти трябват.
  • 117 Лея13

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "КИРЧО ПОГРЕБА БЪЛГАРИЯ,ПОЗОР":

    Абе що плещиш тъпизми!? Целият свят ври и кипи,той ще ти решава български проблеми.Я марш у лево!Най после наш Киро почна да се държи адекватно, тъй че не ни трябва пак да започне да говори като баба!
  • 118 Лея13

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "SH BG":

    А ТИ българин ли си!?
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Лея 13

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Българка":

    Точно така е!Ама на многото промити мозъци не им е удобна историческата истина и с лекота шикалкавят на полза руска.
  • 121 Лея13

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Не комунде":

    Не знаят явно.И хич не им пука,да ти кажа.Важното за тях е, че могат да продължат с опорките.Не им се мисли или просто не го могат този процес.
  • 122 Бачкатор

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    Тия евроатлантици какво работят,какво образование имат,че си позволяват да менторстват и да ни поучават?
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 ПСИХОЛЕВИЯ ЗАСТЪПНИК !

    2 1 Отговор
    Ако слушаме идиотските речи на Костадин Костадинов, "лидер" на партия "Възраждане" за концлагерите на смъртта в България построени по хитлеристки-сталински модел след втората Световна война в които бяха избити над 60 000 невинни българи и телата им дадени на прасетата за храна / срам и позор за пред целя свят /, то същия този психопат трябва да бъде незабавно обесен на жълтите павета както направиха в Италия с откачалката Мусолини, приятел и съмишленик на Хитлер. Това е! Друго нищо не може да се каже за този човек, ако изобщо може да го наречем че е нормален човек с такива мисли и разсъждения - случайно изтървано добитче в парламента...! Пази Боже България от психолевите - те ще я затрият.

    Коментиран от #126

  • 125 Бях забравил как навремето

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ДжафДжаф":

    полуеврейчето Соломон вдигаше щум как трябва да издигнем паметник на Манфред Вьорнер - един бивш шеф на НАТО, умрял от естествена смърт на този пост -вероятно за изключителните му заслуги към България... А мантрата ,че Съветската армия е окупирала България е отвратителна - запомнете - Съветската армия не влиза в България като окупатор, а като победител , освобождавайки Европа от хитлерофашизма. Покана за сравнение - какво се е случило в България от 1944 до 1989 - и от 1989 през следващите години до днес? Информация за размисъл - колко АЕЦ са построени през всеки от тези периоди, на кое място по жизнен стандарт в света / по данни на ООН/ са българите през 1989 и къде -през 2024... и още, и още...
  • 126 Колко са избитите, викам?

    0 0 Отговор

    До коментар #124 от "ПСИХОЛЕВИЯ ЗАСТЪПНИК !":

    Щото цифрата 50 000 е силно преувеличена, а твърдението , че с труповете им са хранени свине, датира от времето непосредствено след 1990 година, когато имаше надпревара кой повече ще излъже по адрес на социализма... Впрочем - съдейки по написаното , къде остава любимата "либерална" мантра за правото на всеки да има свои убеждения и как се вписва тя в неособено етичните намеци ,че и преки твърдения с неетичен характер, по адрес на другояче мислещити? Ех, Шкварек, Шкварек..
  • 127 Не е вярно, че присъствието

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кирето":

    на воини с неруски произход в руската армия по време на Руско-турската освободителна война "не се казва". Хайде потърси речите, вкл. и официалните изяви, по време на честванията и на Шипка, и на Трети март, за всяка година отпреди повече от 50 години - че и досега... Ама вие - сравнително скоро родените - явно не четете достатъчно. Впрочем - един щатен служител на ГК на ДКМС /нали знаете тази абревиатура?/ , издигнат по недоразумение за президент на България ,даже пропусна името на Русия по време на такова честване -ранна деменция или доказателство докъде води лакейниченето ...