Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Март, 2022 12:12 4 726 130

Бивш посланик: Украйна се обедини срещу Русия, а България - не

  • илиян василев-
  • русия-
  • украйна-
  • българия

Дори рускоезичните си защитават страната, толкова смело колкото и националистите

Бивш посланик: Украйна се обедини срещу Русия, а България - не - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съжалявам, но този пост се налага. Украйна беше разделена по много признаци, преди войната. Караха се, биха се дори в Парламента, но дойде войната и нацията се сплоти като никога., възроди и възкреси Надеждата си.

Дори рускоезичните си защитават страната, толкова смело колкото и националистите.

Не съм сигурен, че ако Русия беше нападнала България щеше да срещне подобна съпротива. Щом 30 процента от българите одобрява насилието на Кремъл над съседен славянски и православен народ?!

Още новини от Украйна

Представяте ли си колко промивани са тези мозъци. Те, същите, утре ще се наредят да срещат с хляб и сол, "освободителите" и ще се наредят като доброволци в новия Народен съд.

Днес чета, че ромите от Кюстендил събират помощи за Украйна, мюсюлманите също, а нашата "православна" църква се затвори зад манастирските стени и мълчи ли, мълчи. Защото Бог отдавна ги е изоставил заради бездуховността им.

Разбира се, има и друга истина, на многото хора, които си отвориха сърцата и домовете и предоставят подслон на бежанците, така както България е приела почти милион бежанци след първата световна война. И те са също много.

Но се намират зложелатели да завидят /колкото типично/ че на бежанците давали, а на тях не.

Гледах Костов вчера, и Стоянов преди, гледам и президентите и премиери след това, сравнявам християнските им/разбирай човешки ценности, емпатията, вълнението и разбирам, че Сакскобурготсти, Доган, Първанов, Станишев, Борисов, Радев изтръгнаха духовното, пречупиха гръбнака на нашия народ, замениха го с тюрлюгювеч от псевдоценностите на далаверата, на снишението срещу пост или пари, унищожиха колективния човешки капитал и емпатия, до степен да се питаме кое е по-страшното - че изчезваме физически като нация, или че се сринахме духовно. Или и двете гибели са взаимносвързани и обусловени. Защото въпреки добрите перспективи за материалното, хората напускат страната заради липсата на солидарност, съпричастие, ценности.

И пак си задайте въпрос, ако Русия ни беше нападнала, как щяхме да реагираме?

Сравнете с възрожденците, Съединението и сръбско българската, вижте какво правят в Украйна, и ако не ви налегне всемирната скръб, значи сте от тези 30 процента безвъзвратно оскотяли хора, които не различават добро и зло. И как с тях да градим единна България?! Да бъдам добри съседи, да теглим България в една посока?

За това казвам, че бях до тук с единството, с обединението, с фалшивата претенция за единомислие с тези хора. Трябва ми пречистване, катарзис. За съжаление не виждам подобни възрожденски мотиви в поведението на повечето министри. Виждам поредната готовност за далавери, за снишаване, за уреждане на личното благополучие за сметка на общото.

Съжалявам, но подвига на украинския народ и реакцията на моя, навеждат на твърде скръбни мисли. Не само не помагаме с боеприпаси, с каски и бронежилетки, защото част от този народ не иска, но и мразим тези които помагат?!

Не дай си боже да проявим солидарност и споделим малко лишения , примерно ако утре спрем да потребявам руски нефт или газ, или си върнем рафинерията заради неплащани данъци и ембарго, и заради това се вдигнат цените. Веднага ще изпратим емисари в Москва колянопреклонно да молят, нищо че има достатъчно нефт и газ извън Русия и ако тези лишения са именно и за да помогнем да падне Путин. Защото на тези същите 30 проценти не им трябва демократична Русия, искат си насилника.

И всичко тръгва от "елита" - скотски, бездуховен, безгръбначен.

Къде са творците да осмислят тези процеси, къде са писатели, интелектуалци, поети, продуценти на забавни зрелища, съучастници в тези престъпления срещу народа? Сал един Теодор Ушев?!

Къде е Писателя да вдигне глас срещу Нинова и да каже, че като не даваме каски и бронежилетки, боеприприпаси ставаме съучастници на Путин и съотговорни за убитите украинци. Защото не Украйна нападна Русия?

Медиите и журналистите, носят основната вина за това.
И си мисля, дали спасението не е в емиграцията към Украйна. Защото политиците на Европа, които предаваха Украйна, не смеят да се изправят срещу Путин.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 117 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Верно ли

    146 53 Отговор
    Абе, Илианчо, нищо не "налага" твоето квичене по темата!

    Коментиран от #19, #37, #93

  • 3 безродници

    98 9 Отговор
    който плаща повече - с него! за немалка част сънародвици това е водещото начало...
  • 4 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    110 32 Отговор
    "Днес чета, че ромите от Кюстендил събират помощи..." ‼️‼️‼️ представих си ги " Ами ма какоу, дай пет лева за Украйна ма !" ... и спрях да чета 🤔
  • 5 Лост

    51 6 Отговор
    Колко хора трябваше да влязат в статистиката за Ковида. Жалко за другите.
  • 6 да бе

    117 38 Отговор
    Това не е наша война,льольо

    Коментиран от #14

  • 7 Майна

    135 36 Отговор
    Що за глупост-защо трябва да се обединим срещу Русия, щото твоят,,мироглед,, ти е свързан със заплатата или с някои черти на ,,нравствеността ,, ти

    Коментиран от #40

  • 8 zeus

    92 21 Отговор
    Чемодан, возкал, Киев
  • 9 така така

    73 15 Отговор
    наведената главица сабя не я сече - това е пътеводната мисъл на българите, патриотизмът се изчерпва с окъсаното и омърляно знаме на покрива
  • 10 Мдааа

    55 77 Отговор

    До коментар #1 от "Подлога":

    С такива приятели като Русия, врагове не ти трябват!
  • 11 Дедо Гошо

    75 5 Отговор
    Да бъде мир.Да живее България.
  • 12 АМАН ОТ ДОЛНИ ПОДСТРЕКАТЕЛИ!

    120 37 Отговор
    ДРУГАРИ ВОЕНОЛЮБЦИ, ОТИВАЙТЕ В ПОСОЛСТВОТО НА ОКРАИНА И ТАМ СЕ ОБЕДИНЯВАЙТЕ- ЗАПИСВАЙТЕ СЕ ДОБРОВОЛЦИ И ЗАМИНАВАЙТЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ФАШИСКАТА ХУНТА НА КИЕВ. СТИГА ПРОВОКИРАХТЕ ХОРАТА. ДАЙТЕ ПРИМЕР И ЗАМИНАВАЙТЕ ЗА КИЕВ!!!!!!
  • 13 пламен

    53 72 Отговор
    Въобще не ме учудва, бг русофилите и майките си ще предложат на руснаците

    Коментиран от #85, #100

  • 14 ха ха

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "да бе":

    а ако беше? щяхме ли да се сърдим на другите, ако не са с нас?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Koko

    69 16 Отговор
    То бива да не си в час, ама чак толкова, продажнико доносник на ДС. Застраховка при родоотстъпниците, Илиане.
  • 17 Аман

    86 21 Отговор
    от блюдолизци! И защо да се обединява България срещу Русия бе пъпеш?

    Коментиран от #34, #127

  • 18 Майна

    63 9 Отговор
    Предлагам да се присъедини към ТЕЗИ,,Малка шепа ветерани от американски, канадски и германски специални части също ще се присъединят към битката , според интервюта на BuzzFeed News. Изданието отбелязва, че групата – наброяваща общо 10 души – е „обучена в НАТО и опитна в близък бой и борба с тероризма...ХАХА ХА
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 38 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Руcката агентура тук aктивирa cвoитe "cпящи клeтки". Миниcтър прeдceдaтeл нa БЪЛГAРИЯ в пeриoдa 1950-1956 г. e пoлкoвник oт НКВД c пceвдoним Cпaртaк. Cтaвa въпрoc зa caтрaпa - вълкo чeрвeнкoв. Зa бaй тoшo нe знaм, нo тeзи прeди нeгo, кoмуниcтичecки миниcтър прeдceдaтeли, дo eдин ca oфицeри oт Лубянкa...

    Коментиран от #45

  • 20 към автора

    64 13 Отговор
    Кой ще се обединява с вас г-н Василев, като се знае чии интереси обслужвате?
  • 21 чичо

    72 14 Отговор
    Къде беше бе, посланико, когато горяха нашите в Одеса! И кого точно лъжеш, че се били обединили украинците?!? Обединени са единствено в желанието си да се спре войната, но....едните искат главата на Зеленски и бандеровците, а другите искат главите на руснаците и Путин! А умните са обединени около истината, че войната е между Русия и САЩ!
  • 22 ЛУНА

    15 13 Отговор
    МАЛИНКИТЕ БОЛЕН ЛИДЕРОВ И ТОЗИ ЛИ ДА НИ ОБЕДИНЯТ

  • 23 гошо

    71 12 Отговор
    "Бивш посланик: Украйна се обедини срещу Русия, а България - не" викнете санитарите за тоя, бре! така са се обединили укрите, че се стрелят с ракети! жалка история - дава се трибуна на абсолютни неадекватници.
  • 24 смехория

    17 24 Отговор
    и като отиде Копейкин на границата, но по-далечко от боевете, да се прави на мъж - каквонаправи, освен да се снима с тоя и оня?
  • 25 Левски го е казал

    41 3 Отговор
    " Тук е пълно с предатели"! И се оказа прав, предадоха го!
  • 26 Притча

    56 9 Отговор
    Най -русофобски са позициите на "българи" Завършили образованието си в СССР или женени за рускини! Вторите ги разбирам, че рускините ги бият в къщи, но първите, те били репресирани в България и не били допускани във ВУЗ, За това избягали в братския СССР , като ЕвгениЙ Михайлов, Иво Инджев, Тагарев, Стоян Ганев ! Айде, стига стени вземали за балъци! При вас винаги е било: Който ни плаща - за него сме! ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ! И ние съвест имаме, ама НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ С НЕЯ ЗАРАДИ ПАРИТЕ!
  • 27 Смех

    55 10 Отговор
    Поредния платен драскач...

    Коментиран от #39

  • 28 Някой

    24 47 Отговор
    Русия години наред ще се срамува от това, което прави в момента.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Някой

    12 29 Отговор
    Руснакът е за мир само, когато е гладен!
  • 32 Да,бе

    43 7 Отговор
    Ако това стане никой русофил няма да се дореди да посреща с хляб и сол,защото най-върлите евроатлантици ще са заели местата:и последните станаха първи,по стара българска традиция и по канона.
  • 33 БКП

    19 29 Отговор
    Путинофилите са много по-малко, но затова пък са много кресливи.
  • 34 прави разлика

    21 26 Отговор

    До коментар #17 от "Аман":

    българите уважават руската култура, Русия и трудолюбивите жители, но не и путиновщината
  • 35 Егати политика

    62 5 Отговор
    Ти наясно ли си какво си написал?
    Циганите дето разрушиха България, се обединили?
    Миналата седмица ходих на село, всички къщи са разбити и ограбени, без война!
  • 36 124

    65 7 Отговор
    Неофашисткият киевски режим хвърли народа си да брани интересите на САЩ срещу Русия!

    Василев нищо не казва за геноцида над руснаци в Донбас, нищо не казва за нападателите американски оръжия по границите на Русия,
    нищо не казва и за нарушаването от САЩ на споразуменията с Русия за неразпространение на НАТО на изток след обединението на двете Германии.

    Защо ли не казва нищо за кризите и войните (далеч от територията им! ) които САЩ разпалват вече 70 г. Примери? - Поне 5 дузини... Не знае ли Василев фактите..., или? Или има угодно къса памет!

    Русия е в правото си да се защити.

    Това не е само право на САЩ.

    Василев няма съвест.

    Коментиран от #47

  • 37 Пешо

    41 8 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    От ден 1 на войната , казвам - България трябва да е неутрална!
    Трябва да се обединим около НАЦИОНАЛНИТЕ приоритети и цели, но такива липстват. Някой като автора, може ли да каже кои са ни националните приоритети?

    Видяхме доброто и лошото от 45г. комунизъм. вече минаха 32 години "преход" но нещата отиват на по-лошо.
    единствено хубаво е свободата да напуснем родината си. Но това не е национален интерес. ТОЧНО обратното е!

    Питам пак, Какви ни бяха и са националните интереси за 32 г.?!
    за 45г. поне имахме някакви.... поне разстяхме ....промишленост икономика, експорт. машиностроене и .тн.

    Само за едно съм съгласен с автора "и ще се наредят като доброволци в новия Народен съд."
    Да....и аз бих.... има мноого паплач, продажници, крадци , предатели, далавераджии, от които не мисля че ще загубим , ако ги няма.
  • 38 Tутанкамон

    17 19 Отговор
    Жалка картинка,както е казал Славейков не народ,а мърша,това сме за съжаление българите
  • 39 така така

    34 2 Отговор

    До коментар #27 от "Смех":

    всички сте демократи на думи, но щом някой мисли различно, е враг? Самите руснаци си имат поговорка: на вкус и на цвет товарищи нет!
  • 40 ЕЙЙЙЙ

    14 13 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    ГЕРМАНЧЕТО. .............ОТКАЖИ СЕ ОТ ЕВРОТО БЕ П-И-Ч. ............НЕ ПЛЮЙ ЗАПАДА, КОЙТО ТЕ ХРАНИ БЕ П-И-Ч. ..................ЩО НЕ СЕ ИЗСЕЛИ В РУСИЯ БЕ П-И-Ч. .................НАЛИ ХАРЕСВАШ РУБЛАТА. .................АМА МАЙ ЕВРОТО ПОВЕЧЕ ТИ ХАРЕСВА ААА. ............

    Коментиран от #91

  • 41 ПОП КОМУНИСТ ПУТЛЕРИСТ

    7 19 Отговор
    ПОД РАСАТА НА "православнаТА" църква СА НАВЛЕЧЕНИ РУСКИ ВАТЕНКИ А ПОД РЕВЕРИТЕ СА ЗАБИТИ ЗНАЧКИТЕ НА ДС
  • 42 Човека Коза

    9 6 Отговор

    До коментар #30 от "Човека Коза":

    Грешното видео. Въпреки, че и горното е намек за това колко пошъл е "запад"налия свят, включително и територията...

    Коментиран от #66, #104

  • 43 Бибитко

    38 4 Отговор
    Личи му на Илиян Василев, че е отломка от СДС. Защо той не казва как кумирите му Иван Костов и Петър Стоянов отстъпиха въздушното пространство на България, за да могат натовските самолети да хвърлят бомби с обеднен уран над съседна Югославия? Защо тогава такива "демократи" като тях не лееха крокодилски сълзи за хилядите цивилни жертви в нашата западна съседка? Защото никога не са били независими политици и държавници!
  • 44 Азим

    26 5 Отговор
    Моля авторът да не отправв обиди! Относно бежанците - хората помагат колкото могат, защото самите те нямат достатъчно! С какво лично помогнаха депутати, министри,журналисти? И защо дс помагам на бежанец, пристигнал у нас /Варна/ със суперавтомобил Лексус? Или на бежанци, дали подкуп на границата? Нека необобщаваме така на ангро....
  • 45 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ами прочети и за тези след него ‼️ Единия го гръмнаха и още не знаят кой стреля! А другия , Украинец с дипломна работа " Ролята на униформата с Съветската армия", сега дори е начело на ПЕС-овете‼️
  • 46 В.В.П.

    16 3 Отговор
    Ама разбира се !.Обединени сме само че и срещу Донбаската нацистка интервенция .И срещу Сърбия,и Афганистан,Ирак ,Сирия,Либия ..Търсят ,,Зельения..и още някои..
  • 47 слез на земята

    9 21 Отговор

    До коментар #36 от "124":

    защитата е едно, нападението друго! никой не е нападнал Русия, за да се защитава с агресия срещу славянска и рускоговоряща държава!особено с тоталните разрушения на мирни села и градове и срещу нищо неподозиращи мирни жители! има и други мирни начини за разрешаване на такива конфликти! нали вече си освободиха отцепилите се части, защо не си отиват обратно? ако си мислите, че всичко това ще приключи с окупирането на Украйна - жестоко селъжете! това е само началото...руснаци има навсякъде по света - така ли ще ги "защитават"?Манията на кумира на Путин за неоимперия е в действие!
  • 48 ХАН КРУМ

    23 3 Отговор
    Натиреното ченге ,прелива от злоба.Пукай се през кръста.
  • 49 не може да бъде

    22 4 Отговор
    Не знам как бих могъл да се обединя с хора като г-н Василев !Той може би не е платен пропагандист ,но твърденията му са пълни с прокламирани от него неистини и манипулации -сериозни основания/подозрения за користност !Всички по малко вероятно сме объркани ,но неговото преминава червената граница!
  • 50 Иванушка

    23 4 Отговор
    Поредния Бивш със сърцераздирателна сапунка.
    Ако ни нападнат руснаците - Хляб,Сол и Пелмени на площада. Пък такива "пейтриоти" като гусин Бившия ще ги пращаме с вагони в Украйна.
  • 51 Ама

    26 2 Отговор
    Колко пъти да се казва,че ако се дават муниции, това е пряка намеса във войната.То хубаво,като ветропоказатели да се въртите ,и да говорите уж правилно,ама нещата не са точно такива, каквито искате да ги представите.Ей,зорлем искате да съсипете България. Само намеса във война ни липсва.Големите не се местят,ама ние...

    Коментиран от #58

  • 52 Мимч

    25 5 Отговор
    А ти задаваш ли си въпроса защо Русия ще ни нападне,след като благодарение на нея не си още с чалма.Ами защото има такива като тебе непризнателни и само плюят по Русия.Затова заслужаваш теб да те изпратят не на народен съд,а на пост в Сибир...
  • 53 интересно

    5 14 Отговор
    ако ни управляваха Копейкин и новоизлюпващата се екс-министерска партия, за колко време щяхме да станем "задунайска република"? само че никой не иска да му плащат в рубли, всеки търси долар и евро, а в нея те ще липсват все пак...
  • 54 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    20 2 Отговор
    "Украйна се обедини срещу Русия, а България - не"

    Този Илиян Василев да ми обясни, защото след като Украйна се е обединила срещу Русия, ги има Донецката и Луганската "републики"?

    Да обясни защо украинския предател Виктор Янукович избяга в Русия? Защо като са се обединили украинците, в техния парламент, като в нашия има прамосковски партии, служещи на Москва.

    Във всеки народ има предатели, дори британци и американци са се продавали и са шпионирали за СССР и шпионират за Русия.

    Ами германския политик Герхард Шрьодер, който се продаде на Газпрам=Москва.

    Илиян Василев това, че си се продал на Запада, не те прави по-добро от Таско Ерменков или Румен Петков. Които са се провали на Москва. Всички предатели и продажници сте еднакво вредни и противни.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 SSD

    16 3 Отговор
    Кукла на конци!
  • 57 винаги верни и лоялни

    19 2 Отговор
    Е той се е обединил. Отива за Киев като доброволец. ,
  • 58 ехо

    16 1 Отговор

    До коментар #51 от "Ама":

    не разбирате ли,че нашите политици са дащни само на думи и пред камери, а досега на дело нищо от хуманитарната помощ не е стигнало до нуждаещите се
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Перо

    26 6 Отговор
    Тоя израелтянин ли стана вече за пари? Какво ми пропагандира провокаторите на войната? Както каза бившия US посланик в Москва Джак Матлок: Кризата около Украйна беше умишлено провокирана от Запада!

    Коментиран от #68

  • 61 Спасете Украйна

    10 7 Отговор
    На 3 март 1878 г. в цариградското предградие Сан Стефано е подписан Санстефанският мирен договор, съгласно който в резултат от победоносната война на Русия с Турция, България е освободена от османско владичество. Освободителката предварително се е договорила с великите сили, че ще наложи окупация в освободената територия. В Чл. 7 и чл. 8 от Санстефанския договор е посочено, че България преминава под руска окупационна администрация, поверена на един руски императорски комисар за период от две години.

    Известно е, че Санстефанският договор има предварителен характер, и че той е ревизиран в Берлин на 13 юли 1878 г. Чл. 22 на Берлинския трактат намалява времетраенето на руската окупация на девет месеца и изрично задължава Русия да изтегли всичките си войски от България след изтичането на деветмесечния период. В българската социалистическа и постсоциалистическа историография този период е наричан „Временно руско управление”, докато в официалните руски архивни документи и в българските дипломатически преписки до 9 септември 1944 г. е означаван като „руска окупация на България”.

    Коментиран от #117

  • 62 другарят

    23 8 Отговор
    Обединили са се нацисти и бандити по улиците, които грабят и убиват невинни хора! Така ли искаш и ние да се обединим бе евро-атлантическа подлого!?
  • 63 трябва разум

    22 1 Отговор
    всичко случващо се е конфликт между СЛАВЯНСКИ народи, православни, всеки проблем е разрешим с посредничеството на останалия православен свят!
    как се възстановяват цели градове и инфраструктура, градени десетилетия с любов?
    а прави ли ви впечатление,че въпреки боевете и разрушенията има ток, газ, вода и работещи заводи и магазини?И сравнете колко често у нас тези блага се прекъсват и без война...значи има нещо гнило в Дания...
  • 64 пфуй

    20 3 Отговор
    Пълни глупости е тази статия. Търси вина в част от българите, плюе по народа си. Самият автор е черноглед и всява разделение и омраза. Това е грозно!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Истината

    21 1 Отговор
    Без етикети моля! Българите НЕ ОДОБРЯВАТ ВОЙНАТА! БЪЛГАРИТЕ РАЗБИРАТ ПРИЧИНИТЕ ЗА НЕЯ! Лично аз съм против нацизма и бездействието на ЕС по въпроса!
  • 68 глупости на таркалета

    6 12 Отговор

    До коментар #60 от "Перо":

    войната е следствие от страха на Русия да не я загубят окончателно, ако се присъедини към Европа, а да си остане в "кюпа" заедно с кавказките и азиатските републики, особено след като изпуснаха от контрол прибалтийските републики! Какво търси в Украйна например Басаев? да не му е родина за освобождаване я? убиец, пратен да убива неудобните на патрона!
    А също изаблудата,насаденоа от некадърните военни около върха, които вярваха,че за 3 дни всичко ще се оправи и сега няма как да бият отбой и си търсят други оправдания! 11000 убити войничета, заровени в общи гробове, за да не ги върнат на майките им! Нещо да ви напомня от не толкова далечното минало това?

    Коментиран от #81, #103

  • 69 Скакауец

    20 3 Отговор
    Преди да почнеш да оплакваш Украйна, кажи защо си обявен за крайно нежелана персона в Русия, въпреки че си бил посланик там? Къде сгази лука, че руснаците не могат да те гледат дори? Ей това ако обясниш, може и да почна да ти симпатизирам за глупостите, които си написал...
  • 70 Не народ,а мърша

    7 8 Отговор
    Това е нивото.От овцата лъв не става.

    Коментиран от #73

  • 71 бре бре бре

    7 4 Отговор
    ти беше ли там да видиш или приказваш каквото ти кажат
  • 72 Май за

    6 2 Отговор
    Църквата е най-прав.
  • 73 Истината

    8 3 Отговор

    До коментар #70 от "Не народ,а мърша":

    Говори само за себе си!

    Коментиран от #74

  • 74 Хаххахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #73 от "Истината":

    Мишкииии партенки и подлоги
  • 75 89та скачаха за банани

    2 5 Отговор
    Сега ще скачат за ушанки.През 30-40г скачане.
  • 76 Бравус мойто мумичи!

    8 3 Отговор
    Извоюва си място в списъка. На всички предатели, работещи в полза на чужди правителства, против България, ще бъдат съдени и ще бъдат настанени на заслужен спа център при бай Ставри. И за да не скучаят ще им се подсигурят подобаващи занимания.
  • 77 В.В.П.

    13 4 Отговор
    СДС то подкрепяше 3 мес.,брутален обстрел на 21 държави,на Сърбия , Белград,Със забранени от ООН , амуниции .1005 летателни апарата ,и два самолетоносача..Сдсто подкрепяше ,,бомбенето ,и ембаргото .т.е.сснкциите..И народа избяга .Тази руска интервенция си има предистория. Другарю Василев .Върни събитията от 2014 до днес..ПОКАЙ СЕ !.Предателю.И Путин ги крепи украинците ,със 250 млд помощ ,газ петрол ,обаче няма да позволи да се мине червената линия ..Не ги разбирате тез работи дипломатите,щото не сте се клели в знамето..

    Коментиран от #102

  • 78 Българин

    18 3 Отговор
    Глупак! Абсолютно никой на този свят нама ни най-малкото право да осъжда действията на българският народ. Народ, който е бил подложен на такъв геноцид и изтребване, каквото никой не може да си представи. Помним историята....... Как Европа само си говори, а Русия какво направи?
  • 79 В.В.П.

    14 2 Отговор
    Ейй пъпеш ,Бай Дон,е главния подстрекател ,за събитията днес,и съъщо за събитията в Сърбия през 99 та..Мълчи и се моли !.
  • 80 Отговора

    11 2 Отговор
    На този въпрос е простичък. Колкото повече ни облъчвате с едностранчивата инфо от Украйна , толкова повече не вярваме и се противим на това. Това ни е заложено от комунизма. Няма смисъл да се хабите. По добре пъскайте балансирано инфо.
  • 81 Само питам

    12 2 Отговор

    До коментар #68 от "глупости на таркалета":

    Шамил Басаев отдавна гори в Ада.Изпратен там от руски спецназ,където ще идат и азовци,бандеровци и т.п.Много ти куца пропагандата .
  • 82 одобряЗан

    11 4 Отговор
    Щом 30 процента от българите
    Объркал си -80 процента одобряват Путин!

    Коментиран от #84

  • 83 Малък

    7 4 Отговор
    Но за сметка на това ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТ НАРОД
  • 84 Толстой

    5 2 Отговор

    До коментар #82 от "одобряЗан":

    Люди, которые... признают войну не только неизбежной, но и полезной и потому желательной, — эти люди страшны, ужасны своей нравственной извращенностью.-Лев Николаевич Толстой
  • 85 Оооооо не, това е

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "пламен":

    запазена марка за сороспийските джендита. Единственият за тях смисъл на жалкия им животец, е да са подлоги на сатанинските им господари.
  • 86 ДжафДжаф

    8 5 Отговор
    Да в Украйна има ренегати и промити мозъци от руски произход. Но такива има навсякъде. Баташкото клане беше осъществено от помаци, от околните на Батак села, а не от турци. Ренегатството и родоотстъпничеството винаги са били свързани с омраза и озлобление. То е нещо като български пишман демократ, който до 89-та е драпал с нокти и зъби да влезе в БКП, да направи кариера по партийна линия и прочие, което разбира се важи и за пишман дипломати като този. Завършил МО при соца! Айде да не обясняваме, как се случваха тия работи тогава.
  • 87 Прав е Илиян Василев.

    5 12 Отговор
    За съжаление това е истината. Прав е Илиян Василев.
  • 88 Антитрол

    11 3 Отговор
    Ето това са съвременните соросоиди и лакеи на САЩ.

    МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11“. Василев е бил вербуван от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.

    Сигурно и сега сътрудничи на ЦРУ по „идеологически, морални и политически мотиви“. Такива хора са антибългари и те винаги са с тези които в момента са ни господари - тъкмо такива като него които сега плюят по Русия първи ще обърнат палачинката и ще отидат да посрещат руснаците с цветя.

    Просто ме е гнус от такива хора които нямат грам морал но уви всичките ни евроатлантици са точно такива.
  • 89 Хаах

    4 2 Отговор
    Всеки стига до някакво прозрение.Вече не с дни, а с часове.Това е първото и правдиво за съжаление.Да продължим малко размислите на Василев.
    Как да наречем ЕЛИТА на България и Европа в 2022г.
    С една дума-Калигула на 21 век.
    Пропуснал е Василев да каже за Прокофиев и Дневник.В това се изродиха ценностите и заветите в Библията.Тази недействаща демокрация чрез избори, вадейки на върха меки китки, криминални политици, адвакатура, съд, които творят безумства в защита на правовия ред, само и само да оненивинят крадци, мародери, ПОЛИТИЦИ.
    Никой не оправдава войната и убийствата.Но какво направи цивилизования свят да спре Путин в Донбас, Луганс, Грузия, Крим, СИРИЯ и на други десетки места.НИЩО.
    Днес пак кърши китки и се оправдава, че Путин го заплашвал.Чакаме и молебени за милост.Това е.Изчерпа се Западната Демокрация във вида в който е сега.
  • 90 Това МАГАРЕ се представяше като

    6 2 Отговор
    I N T E L E G E N T - фантастика или ПОЛЕТ в Ку Ку виче гнездо !
  • 91 Западът никога не ни е

    9 2 Отговор

    До коментар #40 от "ЕЙЙЙЙ":

    хранил, бе пич. Напротив, само и винаги ни е ограбвал, бе пич. Посочи едно добро да е направил, бе пич. Само това "бе пич" ли ти е в празната крауна, бе каунь?
  • 92 И Полша като Б-я е разделена

    10 3 Отговор
    Полша няма да изпраща изтребители в Украйна и няма да разреши нейните летища да бъдат използвани. Това съобщи полското правителство, цитирано от DW Украйна.
    Не всички са луди, като украинците. Украинският национализъм е млад и много агресивен, има нужда, от охлаждане на страстите.

    Коментиран от #94

  • 93 Видов дан иде

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Напротив налага го общочовешката ПРАВДА която е различна от истината която всеки тълкува сам.Някой трябва да възроптае срещу това БЕЗУМИЕ а ние сме заспало народонаселение- не НАЦИЯ.Но който е тръгнал срещу ПРАВДАТА си е счупил главата защото СЪЗДАТЕЛЯ тъй е отредил-примери от Алесандър, Бонапарт,Адолф, Джораж от Тексас и сега Путин...........колко млади мъже,жени и деца трябва да загинат зада го проумеете бе..............но ако това бе вашата кръв - питам аз...............
  • 94 Хаххахаха

    6 3 Отговор

    До коментар #92 от "И Полша като Б-я е разделена":

    Това е решение на НАТО,папагал
  • 95 НАTOрен

    8 2 Отговор
    Кога тия гнусни продажници като тоя Илянчу ще разберат, че Русия няма да пипа "леко" по останалите които се "включат" срещу нея, както в Украйната? Тотални лунатици, а това че им давате гласност по медийте ви прави също толкова виновни. Продължавайте да ръчкате, и накрая ще си го получите. Рязко.
  • 96 Тома

    11 2 Отговор
    Украйна не се сплоти ами излязоха фашагите и наплашиха народа.Много хора и цели семейства бяха затрити от тях.Този е американско мекере
  • 97 Отец Инокентий

    6 2 Отговор
    Ние си го знаем и чувстваме, не ни давай акъл!!
  • 98 България ще се обедини

    9 3 Отговор
    срещу антибългарите като Илиян Василев.
  • 99 Реалист

    12 1 Отговор
    Да го погледнем и от тази страна : Ако комшията ми трупа съчки и клони до общата ни дървена ограда и смята да ги запали ?! А така ще изгори и моето стопанство ! Аз какво да направя ? Предупреждавам : Недей бе човек , опасно е , ще изгорим . И ако продължава напук , тогава грабвам гьостерицата. ... Е нещо такова се получи, само , че с цената на човешки животи и разбити съдби. За зъжаление !

    Коментиран от #106

  • 100 1234

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "пламен":

    Като гледам каква атака от русофоби има по сайта, що помия се излива по Русия, склонен съм да не ти вярвам. А и не ми пука за твоето мнение!!!
  • 101 Партизанска война няма спечелена

    3 6 Отговор
    Ония чеченжите ги разбили женски украински отряд...Корави тия укри
  • 102 Един клел се пред знамето

    6 5 Отговор

    До коментар #77 от "В.В.П.":

    Извинявай ама на територията на България тогава само СДС ли живееше де беше нацията да възроптай.Амуниция е на магарето и коня впряга-МУНИЦИИ се казва.Ми обеднения уран срещу Косово и Метохия -никой не рИва -даже един воен.министър Ноев носеше такъв боеприпас в плик да го покаже на простолюдието че не е вреден-ми що не си го сложи в хладилника кат не е вреден.Що се отнася до сегашната ситуация с изумение виждам какво значи невежество от страна на подкрепящите тази брутална инвазия от страна на Русия -не това не е Русия -това са психично болни хора които ще нанесат огромни беди и трябва час по скоро да бъдат спрени със всички сили и средства
  • 103 Перо

    10 1 Отговор

    До коментар #68 от "глупости на таркалета":

    БГ “математиците” ли изчислиха броя на загиналите руски вийници или циониста Зеленски си ги изсмуква от пръстите? При руснаците няма такъв филм “странични щети или загуби”, пазят гражданското население и за това действат бавно и прецизно! Ако искаха Блицкриг щяха да направят Украйна,както направиха с Берлин 1945 г. със стратегическата авиация,ракети и артилерия - Лунен пейзаж! Това е разликата между военна операция и тотална война!
  • 104 Покъртително

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "Човека Коза":

    Съкровен блян на юдеомасонските сатанисти е именно това. Колко се може повече православни славяни да се избиват. След "педането" на соц лагера, збигнев бжежински в прав текст заяви: Сега основен враг ни е православието.
  • 105 Агент Сашо

    6 1 Отговор
    Я,агент Сашо пак изпълзя от коневръза.Абе,Илиянчо,ти още ли не си заминал на фронта да си защитаваш грантовете.Щото аз няма да го направя.
  • 106 Съседа

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Реалист":

    Ми той ако излезе по-ербап от теб ко прайм - и с твойта гьостерица по твойта кратуна- не се прай тъй може да вземеш пожарогасителя и да подадеш жалба до компетентните органи -нали има закони и трябва да се спазват - по твойта логика една Турция с 600х армия може да анексира целия балкански и други полуострови и острови щот тъй и оттърва - тогас ко прайм А...........
  • 107 Переме мозъци- всякакви за 50ст/бр.

    6 1 Отговор
    Има ли значение кой ще спечели в тази месомелачка ние като Българи не губим ли при всяко положение? Не ни ли съсипаха националните предатели? Не ни ли съсипаха мерките от Скиптъврируса, разделението 30 год. и сега ще ни продължи световната икономическа криза. Колко от фирмите ще оцелеят? Колко от хората ще загубят работа? Колко Българи ще стоят гладни и на студено? Къде е реалния национален план за спасение на истинската Българщина?
  • 108 Обединение

    5 4 Отговор
    може и да няма, но българите сме за Русия!

    Коментиран от #111

  • 109 Мазало

    6 2 Отговор
    Форума е живото доказателство до къде е стигнала цивилизацията.
    На лъжата и казват Фейк нюз.Що забраняват Руски медии.Пазят ни от лъжите на Кремъл ли.Вместо да ги оставят да лъжат.Само това е начина да се спре руската пропаганда.Не със забрана.
    Потенциални престъпници и мародери се ползват с правата си за неприкосновеност, злоупотребявайки със свободата на словото в медиите.
    Политици от БКП, наводнили и нароили Партиите от 30 години насам, ограбват, крадат и се крият в миша дупка, когато трябва да се вземат решения за националния интерес.
    Днешната БСП стана антибългарска партия и работи за чужд интерес.
    Никой политик в ЕС няма топки да каже на Путин, че ако не изтегли войските от Украйна, НАТО ще приведат силите си за ядрено реагиране в бойна готовност.
    Снишили са се и смятат, че ще им се разминат заплахите на Путин да употреби ядрено оръжие.

    Коментиран от #112

  • 110 хехеххе блаженни са верващите

    4 1 Отговор
    поредната пропаганда на укрозападняците
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 а бе умньо

    7 1 Отговор

    До коментар #109 от "Мазало":

    кви ги дрънкаш бе душа, щяли да приведат в бойна готовност ядрените сили на коеее??

    Европа ли , коя европа бе дженди?
    В европа има само две държави Великобритания и Франция които имат ядрено оръжие! Ти наясноли си ако само една бомбичка или ракетка от то ятип падне някъде какво ще настъпи ??

    ЕВРОПА ЩЕ Е КАПУТ!
    Д ати припомня че за този проблем са виновни Франция и Германия които така и не накараха укрите да се спрат!

    Коментиран от #124

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 А ВАС ВИ ОБЕДИНЯВАТ ПАРИТЕ $$$$

    5 1 Отговор
    ВСИЧСИ ПОЛИТИЦИ С МНОГО МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ,СА ОБЕДИНЕНИ ОТ АЛЧНОСТ И ЖАГДА ЗА ВЛАСТ !!!
  • 115 Ivan

    9 1 Отговор
    1. Защо Русия трябва да нападне България? Каква е идеята?
    2. Защо българите трябва да взимат пример от една фалирала и банкрутирала "държава" като Украйна?
  • 116 Руски вестник

    2 4 Отговор
    Руснаците ги поканили в Сирия Правителството и те имали право да се нахлуят там.Който им пречел, щял да предизвика 3СВ.Сега пак така.Ще добавят към милионите сирийски бежанци и милиони украински в ЕС.Останалите МИЛИОНИ ще избият.И докога така.Докато целият свят се премести в Европа ли?
    Четеме последните останали опорки на руските ботове.Ядреното оръжие.Последни, защото разчитат на страха на НАТО, че няма да отговори адекватно.
    Ами ако отговори.Тогава в какво ще ни заплашват.Няма с какво.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 баста

    5 8 Отговор
    В 1878 година Русия не само окупира България, но и я феодализира.
    И проведе днешното така модерно от Путин определение Денацификация на българите.

    Коментиран от #119, #120

  • 119 Не бе

    5 2 Отговор

    До коментар #118 от "баста":

    Тогава е било деосманизация,а 14г след 1878г Стамбооов е преговарял със Султана да нинприене отново.Чудно защо
  • 120 Не бе

    1 3 Отговор

    До коментар #118 от "баста":

    Да ни приеме отново.А първата световна сме с Турция срещи "освободителите".Е такива въпросчета за промити мозъци комунета
  • 121 Отврат

    2 3 Отговор
    „Тук никога не е имало страхливост и съгласие за робство“: -Зеленски Президент на Украйна.
    Та какво ни казва Нинова и Крим е Руски.Що за хора са се добрали до Парламент, Правителство и Президенство в България.
  • 122 Махатма Ганди

    5 0 Отговор
    "ОКО ЗА ОКО И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ ОСЛЕПЕЕ".Това е вехтозаветната философия,в която живеем.А който оправдава тази война с пристрастия за "Добрия Путин" или "Добрия Зеленски" е умствено недоразвит и извратен нравствено.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Укроп

    4 1 Отговор

    До коментар #112 от "а бе умньо":

    Абсолютно вярно! Гледам западните телевизии, журналисти които казват , че Украйна избива собственото си население в Донбас, 8 години, след уж "демократичния "преврат, 2014г. И телевизиите им отговарят: това не е вярно, вие лъжете, това е невъзможно! Не чух нито една наша телевизия да спомене за нацистките изстъпления на укро.армията. как мизерниците не видяха страдащите 30000 българи в Донбас от демократичните снаряди на милите укро войничета. Лице.мер.и! Домбаскте деца по добре от войниците разпознават какво стреля, минохвъргачка, оръдие, реактивна с-ма, откъде стреля и какъв калибър е! Едните деца страдат, другите не! Това е ц.и.н.и.з.ъ.м!
  • 125 ComfortablyNumb

    1 0 Отговор
    Василев положението на България е терминално , но доброто е че тая "държава" с тоя "народ" ще изчезне скоро

    Коментиран от #129

  • 126 истината е

    2 4 Отговор
    украинците избраха свободата , а българите никога не са я избирали ... жалко
  • 127 Луди всякакви

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Аман":

    Защото са убийци, защото са агресори, защото заплашват и изнудват континента ни- това малко ли ти се вижда?
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Укроп

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "ComfortablyNumb":

    И с тези управляващи!
  • 130 Димитров

    0 0 Отговор
    Никога , ама никога освен при война , руснаците не са имали работеща иконмика.Бива ги за боеве , оръжия и до там.Винаги са живели зле.Винаги са гледали на запад.Винаги са крали технология , при тов лошо.Не е там мястото на България.