Last news in Fakti

14 Март, 2022 16:00 3 360 64

С преизбирането на Борисов, ГЕРБ завърши трансформацията си в хибридна партия-проводник на руските интереси в Европа

  • борисов-
  • русия-
  • путин-
  • турски поток-
  • герб

Хибридната политика на ГЕРБ затвърди впечатлението, че България е троянски кон в ЕС и НАТО

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Емил Соколов, историк и политически анализатор:

"Вчера един бивш министър-председател и вечен лидер на ГЕРБ, самоопределящ се като куче-пазач, обясни как, ако той е на власт, ще спаси България и Украйна от Русия. Ще върне стабилността и ще потекат реки от масло.

Кучето-пазач обаче удобно пропусна пътите, в които нарочно пусна вълка в кошарата. Борисов не просто си затвори очите за руските набези, а последното му правителство беше проводник на руските енергийни интереси. Същите интереси, които помогнаха на Путин и развързаха ръцете му срещу Украйна.

Ето част от постиженията на кучето-пазач:

- През 2016-та България беше осъдена да плати 600 милиона евро компенсации на Русия заради АЕЦ "Белене". Борисов отказа да обжалва решението и подари на Русия милиони от парите на българските граждани. От самото начало проектът "Белене" струва на България около 2 милиарда лева, които ГЕРБ плати на Путин и Русия. Това решение се осъществи с активната подкрепа на Борисов, който уж ни пазеше от комунистите, но всъщност им даде милиарди.

- През 2017-та Борисов каза, че мечтата му е в Черно море да има "платноходки", а не военни кораби. Той отказа да присъедини България към планирания от НАТО общ флот в Черно море. Борисов направи и всичко възможно НАТО да няма военна база във Варна, а вместо това беше направен "логистичен център", който беше поредното отбиване на номер. Борисов направи всичко в България да няма по-силно присъствие на НАТО.

- Пак през 2017-та Борисов подписа т.нар. Пътна карта с "Газпром" за промяна на газовите потоци и изграждането на трасе през България, като продължение на "Турски поток", което да заобиколи Украйна. По време на изграждането на "Турски поток", въоръжени руснаци пазеха обекта. Въпреки че България похарчи за "Турски поток" 3 милиарда лева, не получи никакви икономически ползи. "Турски поток" обслужи не България, а Путин.

- Въпросната Пътна карта с Газпром наскоро изчезна, а от ГЕРБ отричат да имат нещо общо. Изчезването на документа не е случайно. Благодарение на кучето-пазач енергетиката на България обаче продължава да е подчинена на Русия. ГЕРБ провали всички опити за диверсификация, включително тези с Гърция и Азербайджан. Борисов целенасочено тупаше топката, за да продължи да държи България в руската орбита.

- Докато кучето-пазач беше премиер, в България се появиха про-руски паравоенно организации. Службите не направиха нищо, за да спрат дейността на тези организации. Руската пропаганда се разпространяваше от всички медии. ГЕРБ насърчаваха този процес, докато се преструваха на проевропейска и пронатовска партия. Хибридната политика на ГЕРБ затвърди впечатлението, че България е троянски кон в ЕС и НАТО.

Вчера Борисов обеща още от същото, а от ГЕРБ му ръкопляскаха. С преизбирането на Борисов, ГЕРБ завърши трансформацията си в хибридна партия, която имитира европейска принадлежност, но всъщност е проводник на руските интереси в Европа".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 69 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    24 91 Отговор
    С Баце българите имат по-голям шанс да оцелеят, колкото и невероятно да ви се струва.

    Коментиран от #24

  • 2 тиква = затвор

    72 14 Отговор
    при Ставри завинаги престъпнико.
  • 3 НЕДЕЙ

    55 12 Отговор
    ДА ИМ ПРАВИШ ПИ АР ЧЕ СА ПРО РУСКА ПАРТИЯ ПРО КРАДЛИВА СА И ПРО ЛЪЖЛИВА ЗАЕДНО С ОНОВА НЕЗАКОННО ОБРАЗОВАНИЕ ДПС И ЛИДЕРИТЕ ИМ С ХУБАВИ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА
  • 4 Браво

    65 17 Отговор
    Много точно казано , браво . Един път комунист цял живот комунист терорист . Ей това е бо-клука от Банкя

    Коментиран от #59

  • 5 хххх

    56 6 Отговор
    Мазен е доста баце и беше ту към едните ту към другите. Така се прави, само дето се понаср@ха с краденето и заслужено загубиха.
  • 6 Борисов

    20 55 Отговор
    беше мост на приятелство между Русия и България.Но и никога не е криел че е проевропейски настроен.Връщането му на власт би имало благоприятен ефект върху политическият ни живот.Да забравим за личността му.Той трябва да бъде използван като инструмент.

    Коментиран от #16

  • 7 XYZ

    42 8 Отговор
    Кучето-пазач очаква пак да има "пържолка" за него, но дано навите управници да успеят да я опазят от алчната му паст!
  • 8 ....

    24 4 Отговор
    Кои са тези проруски, паравоеннаи организация? ... Стана ми любопитно.
  • 9 запознат

    37 13 Отговор
    Гроб не са проводник - те са полупроводник, като освен да защитават личните си интереси, продадоха бъдещето на България на Путин
  • 10 ддд

    12 33 Отговор
    Поредния ПАЯЧО,дава наклон на х на Борисов.
    А вижда ли какво се случва сега с България палячото Емил Соколов?Беднотия,инфлация,държавата потъва с бързи крачки,я връщат с 20 години назад,сегашните управляващи!
  • 11 Последния Софиянец

    32 17 Отговор
    Тия от ГРОБ и Копейкин са Руски подлоги. Кирчо трябва да ги прати в Белене за колаборация с Путлер

    Коментиран от #51

  • 12 Тредстоун

    16 34 Отговор
    Какви глупости плещиш платена балалайка такава .... , погледни германците , докарват газ от просия , турците газ от просия , гърците , италианците и те ли прокарват путинските интереси . Кое правителство изгони цяло стадо руски разведчици , кой разкри техните къртици на местна почва .... , пфуууу само лопате менчето , голям стравх ви тресе да не се върне пак Борисов , страх от това че вече няма да е толкова толерантен към охлюви като вас.... , е треперете кучето скоро може и да скъса синджира , смешници.

    Коментиран от #44

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Fury

    15 9 Отговор
    И, какво, констатирал си нещо и какво от това. Ослушай се в пространството чуй соломон паси, чуй росен плевнелиев чуй лалов, чуй петков колко свободна и независима държава сме ослушай се и тогава пиши това което чунаш не е ли манипулация не е ли яростно защитаване на интересите на САЩ принципно не е лошо ние сме малка държава и все към някой трябва да сме,НО. Какво ще ни даде САЩ което Русия не може да ни зарине със същото на многократно хо ниска цена това е първо. Второ да погледнем отбрана когато сме били с Русия сме получили сумати и военна техника а сега с нато ги платихме и не можем да ги вземем. Трето защо се защитават интересите на САЩ и какви са те това е най интересният момент. Сащ искат слаба европа и най много се притесняват от съюз между Русия и Германия. Разбираш ли, че както Русия е на един хвърлей от всички в европа и разполага с напрактика неограничени всякакви ресурси всички европейски държави могат да цъфтят, е това сащ не го искат.

    Коментиран от #43

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Верно ли

    23 5 Отговор

    До коментар #6 от "Борисов":

    А мерси вече от такива "инструменти"! Трябва да търсим някой, който ще си изпълнява задълженията към суверена, а не разни крадливи мутри. Трудно ще намерим, но все има и такива, които милеят за Родината! Баце е изпята песен!
  • 17 управление

    10 17 Отговор
    След последните месеци управление си мисля че Борисов е зло, но най-малкото. По-малко от него просто не виждам. Ма сега и десет чекмеджета с пари да му дадете той няма да се върне. Ще прати някой гелосан, който лесно ще може да смени с друг гелосан и усмихнат, може и от Харвард да е.
  • 18 Адвокате

    14 14 Отговор
    всичките ти тези издишат като мушната гайда , толкова си и адвокат сигурно. Руски войници били охранявали строежа в България !?!?- виж се само колко си смешен. По чие време, адФокатино, са разкрити и изгонени от Бг повече руски шпиони, че и Мунчовия съветник даже лъсна като прани гащи. И какви военни бази на САЩ във Варна бълнуваш, тогава щяхме да сме на мястото на Украйна бе, келеш.
  • 19 Асад

    14 2 Отговор
    Демек излиза че всички политици в бг са хора на путин, включително и паси
  • 20 гост

    9 7 Отговор
    Аме много законспирирани, никой не го знаеше това. Пък и цяла година не са на власт, а още крадяли и още са виновни за всичко ставащо в момента ....
  • 21 2389

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "КРОКОДИЛА":

    Правописа Ви е герберски! Нищо чудно в това, което се опитвате да кажете.
  • 22 Никой

    13 3 Отговор
    Вижте му снимките при срещите с руското джудже . Някой го е посъветвал да се навежда при здрависване за да не изглежда по висок от джуджето . Този също продаде България. Решетников каза , че разговорите с ГЕРБ си струват отколкото с роднините от БСП.
  • 23 Бялата Златка

    7 0 Отговор
    И аз и аз.Ме къде ме забравихте?9833
  • 24 Мюсюлмански евреин

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Даже и сам не си вярваш , на това което си написал....
  • 25 Георги

    12 1 Отговор
    Този сатрап пак ще си го върнем на бял кон.Какво правят бюрократите от Брюксел там.Те срам нямат ли или парите и постовете са по важни от всичко.Мафред със сигорност е Руски агент кокто Борисовата шайка със ДПС
  • 26 Биби Кинг

    6 6 Отговор
    Тенкйо, приемаме конгачулейшани секакви од цел свет деа! Язе сме бадештето на Фадмакиа. Нека заедно, секи ден, секи час да работиме заедно и да си върнеме нашата Бойковина.
  • 27 СИМИТЛИ

    13 0 Отговор
    КУЧЕТО ПАЗАЧ КОЕТО ПРЕДАДЕ ТУРСКИТЕ ОПОЗИЦИОНЕРИ ИЗБЯГАЛИ В ЧЕРВЕНАТА КОЧИНА МИСЛЕЙКИ ЧЕ СА НА СИГУРНО МЯСТО НА ЕРДОГАН
  • 28 Биби Кинг

    3 4 Отговор
    И да не забравиме да благодариме на савецките цукали,кои се много прекланят на кольегата Пудлер- расчитаме много на вас мили рослемофили! Заедно че победиме! Ама да не бръзаме шо е важно кво че реши вицекрадлицата од Козяк деа!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Точно

    10 2 Отговор
    поради тази причина няма никога повече да бъдат на власт.
  • 31 знаем го ние това куче

    12 1 Отговор
    Кучето пазач което отиде при Ердоган с подвита опашка и онзи му каза ЧИБА МАРШ ОТ ТУК ПРЕДАТЕЛ
  • 32 Европа

    10 4 Отговор
    Тъп анализ. ББ си плащаше и на ФАЩ забравил си самолетите. ББ е най обикновен Бай Ганьо, който плаща с нашите пари. ВЖното е да може да се краде
  • 33 Факт

    7 3 Отговор
    Няма вече Бацо, пачки да реди у шкафа..
  • 34 Перо

    11 3 Отговор
    Какво преизбиране,какви 5 лв. Тиквата си е собственик на партията и никой не смее да гъкне,защото ще се върне при овцете на село. Даже при бай Тошо се губеха 7-8%,а при толупа са твърдо 100% гласували за него! Нито един против от 1000 партийци! Същите пребоядисани комуняги,бяха по-недисциплинарни в БКП!

    Коментиран от #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Behemoth

    3 2 Отговор
    Глупости , БАЦЕ е по голям и от Крали Марко барабар с коня Шарколия...ще ги ошамари и Путин и Зеленски и ще им покаже от де изгрява слънцето....в шепи ще ни носят газ ...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Браво Бойко

    5 11 Отговор
    Присъствието на Борисов в политиката е задължително.Безспорен авторитет и човек с опит.Кирето ако беше умен щеше да се допита до тоя човек.

    Коментиран от #46

  • 40 ГЕРБЕРАСТИТЕ УНИЩОЖИХА

    5 2 Отговор
    БЪЛГАРИЯ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА ЩЕ Я ДОВЪРШАТ..😇
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бамбука

    6 1 Отговор
    Куче - пазач ? Стига смехории. Най-обикновен пудел "вълкодав" , който с подвита опашка отваряше вратите и се кланяше на всички международни лидери. "Силата " му идваше от фризьорите в партията, които му четкаха козината - ТКП, Дуловската, Биковчето, оня фъфльо от Габрово.
  • 43 Тошко

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Fury":

    Стига си хленчил за ПОДАРЪЦИ! Стягай се и започвай да работиш! (създавай продукт). работа, работа, работа......
  • 44 Какво

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тредстоун":

    Куче бе, това си е шебек и то крадлив като повечето народ! Този народ трябва да се затрие!
  • 45 Кабинета Борисов купи хартиени самолети

    5 1 Отговор
    Понеже слугува на Русия, за това купи и плати за самолети на хартия от САЩ. Добре слугува на Русия!

    Коментиран от #63

  • 46 Питай

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Браво Бойко":

    Вожда си може ли да раздели на две магарета сламата, едното е плевню!
  • 47 БОЙКО Е МУТРА И ОБИКНОВЕН КРАДЕЦ

    8 0 Отговор
    ТОВА ЧЕ Е КРАЛ ПАРИ ЗАЕДНО С НЯКАКВИ РУСНАЦИ НЯМА НИЩО ОБЩО С РУСИЯ И ПУТИН ! ПАРТИЯТА МУ Е СЪЩО ОТ БОКЛУЦИ КАТО НЕГО - ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ СА СЪЩИТЕ ИЗРОДИ !
  • 48 БОЙКО Е СЪСИПАН ОТ

    5 0 Отговор
    РАБОТА , РАБОТА , РАБОТА ! ВЕЧЕ ЕДВАМ КРЕТА КАТО ОТИВА И СЕ ВРЪЩА ОТ ТРИБУНАТА НА КОНГРЕСА ........... БЕШЕ КАТО ПЕТЕЛ НА БУНИЩЕ ДОКАТО КУКУРИГАЩЕ ТЪПОТИИ !

    Коментиран от #54

  • 49 НЯКОЙ ПИТАЛ ЛИ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА Ф16

    2 1 Отговор
    ПОСТЪПВАЛИ ЛИ СА ПАРИ НА ТЯХНА СМЕТКА ОТ БЪЛГАРИЯ ИЛИ СА КУПЕНИ САМО РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ................................,,ЛОКХИЙД МАРТИН" !

    Коментиран от #53

  • 50 ПРИПОМНЯНЕ

    3 2 Отговор
    И понеже Бойко е "руска подлога" изпроводи посланик Макаров, като се облечe с тениска, а "новите" веднага наградиха Макаров с орден «Мадарски конник» 1-ва степен, но връчен му в Москва...., нали? А помниш ли как "нашия" пРЕЗИДЕНТ мигаше КАТО ПЛЪХ В БРАШНО, когато патриарх-полковник Кирил московски публично му се караше?
  • 51 ПРИПОМНЯНЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    И понеже Бойко е "РУСКА ПОДЛОГА" изпроводи посланик Макаров, като се облечe с тениска, а "новите" веднага наградиха Макаров с орден «Мадарски конник» 1-ва степен, но връчен му в Москва...., нали? А помниш ли как "нашият" пРЕЗИДЕНТ мигаше КАТО ПЛЪХ В БРАШНО, когато патриарх-полковник Кирил московски публично му се караше?
  • 52 Малка поправка...!

    2 2 Отговор
    Борисов се нарече...-,,Овчарско куче"...,а не...-,,Куче-пазач"...!Има разлика...
  • 53 А НЯКОЙ...

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "НЯКОЙ ПИТАЛ ЛИ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА Ф16":

    ...надява ли се изобщо БГ да получи някога тези самолети,от които още няма произведен дори и един болт за седалката на пилота...?!Ех нищо де...!Важното е,че на янките им преведохме авансово 4 милиарда...
  • 54 БОЙКО

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "БОЙКО Е СЪСИПАН ОТ":

    Не ме корете...!Въвеждам- Рев в хаоса...!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 И това е хибридна атака

    0 0 Отговор
    на криптогерберасти, които се опитват да изкарят ГЕРБ проруска партия, за да пораздухат изчезващото народно съчувствие към нея.
  • 57 Комон Сенс

    3 1 Отговор
    ГЕРБ никога не са били нещо различно, Те да просто придатък към ББ. Доветието ресърсите и връзките са в ръцете на ББ. Останалият натураж биваше избиран основно като смокинови листа. Част от тези хора трябваше като камуфлаж да говорят прозапад и да са колкото се може по-крайни и бутафорни в думите си.

    Без ББ парията не може да вземе и 4%, А в средносрочен план без ББ и 1 % няма да вземат по горепосоченитеп ричини.
  • 58 НЕ НИ БУДАЛКАЙТЕ , ЧЕ БОЙКО Е ПУТИНОФИЛ

    1 1 Отговор
    БОЙКО Е ПУТИНОФОБ , ПРОНАТОВЕЦ „, ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ И КРАДЕЦ !

    Коментиран от #64

  • 59 Голям мислител

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    Пак комунист да защити БСП /турски поток по план минаваше през гърция СМ и сърбия /Турция си го направи за тях а не за българия Крим е руски твоя съпартиец го каза Защо спря до служебното правителство Да бяха приели натовски кораба и самолети Да бяха направили тръбата от гърция за газ та Кои канише Путин за празниствата и кои беше в сочи А не в кремъл
  • 60 хайде сега

    2 0 Отговор
    Щом Mypзилките се активизираха, това е ясен сигнал че Бойко не отърва на Путин. Сега остана да ни кажат че Корнелия Нинова в едно правителство с Христо Бойкикев са прозападни. Ми той Радев обяви началото на Лумпениадата точно защото Гешев прати момчетата със черните ботушки да потропат пред Дондуков № 2.
  • 61 мдаа

    1 0 Отговор
    Видяхме едно спящо куче пазач докато му снимат пачките в чекмеджето. И за куче пазач не става.
  • 62 СОДОМИТ

    1 1 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКИТЕ И РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ СА ЕДНИ И СЪЩИ ЗА РАЗЛИКА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ТАКА ЧЕ ЗАЩИТАТА НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ Е ЗАЩИТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНТЕРЕСИ СТОПЛЯШ ЛИ / АДЕ У ЛЕВО /
  • 63 Еми да

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Кабинета Борисов купи хартиени самолети":

    В услуга на САЩ с любов към Русия...
    Щот нали се сещаш, че сега нямаме самолети срещу Русия, а САЩ взеха парите. Всичко е точно, народа да блей, нали и без това ни мисли за овце
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.