Last news in Fakti

1 Юли, 2022 13:01 3 183 30

Кириак не-Стефчов прокужда 70 руски "дипломати"?

  • кирил петков-
  • изгонване-
  • руски дипломати

Най-вероятно МП Петков в оставка е искал да оповести въвеждане на реципрочност в бройките по трите категории посолски персонал на двете държави – дипломатически служители, АТП и местни щатни

Кириак не-Стефчов прокужда 70 руски "дипломати"? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Според публично допустимите списъци на дипломатическия корпус (СДК) Русия, заедно с генералните си консулства във Варна и Русе, има общо 51 дипломати = притежатели на дипломатически паспорти. Ние – преди руските ответни демарши на експулсирания на посолски служители до 18 април т.г. – 13 дипломати в посолството и 4 в ГК Санкт Петербург и Екатеринбург.

СДК – поне в случая - не публикуват имената или поне броя на административно-техническия персонал (АТП) и на спомагателния, в т.ч. местни нещатни служители.

Сайтът на МВнР – „Ал.Жендов” 2 бе недостъпен на 28 т.м. Най-вероятно МП Петков в оставка е искал да оповести въвеждане на реципрочност в бройките по трите категории посолски персонал на двете държави – дипломатически служители, АТП и местни щатни. Така че, предположих числото 70 да включва служители от трите категории, но поради невежеството на управляващите, съветници (съветничката?!) му и медиите (=Средства за масова реклама, агитация и дезинфо, т.е. СМРАД) бе назована цифрата 70. Подобен опит правиха чехите през м.г., но няма да коментирам, включително примитивните политически намерения и пост-ибрикчийско слугинство на ХКК (харвардските кирчо-кокорчовци), предизвикващ/и непредвидима военна в т.ч. ракетна и ядрена сила в съседство, от която произтичат и икономически и ценови зависимости.

А обстоятелството, че ще усложни и без това обтегнатите отношения с геофактора Русия може да бъде прогнозирано и от почти всяка квартална клюкарка.

Последствията пак ще са за данъкоплатеца, на първо време икономически.

”На юруш” и с безкритична сервилност към Матрицата не се постига реципрочност с империи.Засега за единица мярка на външнополитическа некомпетентност, общуване, политическа бруталност и себичност, подлизурщина към вербовчиците си и/ли донори от колонизаторската власт можем да въведем понятието "едно харвардче“. Кирчо, Кирчовци – не от Св. Кирил (Константин) Философ, а от Кириак Стефчов на И.Вазов. След ден посланик Митрофанова, след като преди 2 месеца Кирчо-Кириак не успя да я принуди да напусне поста в София, обяви съдържанието на 3-те ѝ връчени ноти. Основното е, че наистина Кирчо-Кириак „Харвардски” и МВнР-София искат да наложат квота на реципрочност в съотношението дипломати-АТП 23 : 25, без да става ясно от изнесеното дали това включва бройките на служители от ГК Варна и ГК Санкт Петербург.

В БЪДЕЩЕ посланик Митрофанова също би следвало да си подбира по-ДИПЛОМАТИЧНО изразните средства, когато касае българските управляващи и общественост, в т.ч. да е наясно, че не е неин говорител. Нито на русофилите даже. Но въпреки всичко Русия е страна-членка на Съвета за сигурност на ООН и кирчовците можеха да не издребняват на битово ниво да обявяват за person-и non grata готвача, шофьорите, камериерката, чистачката или маникюристката на Н.Пр. Т.е. обслужващия ѝ персонал. Който според Виенската ковенция (ВКДО/1968 г.) и мен поне частично не спада към АТП, а е по-ниска категория (вж. 2-ри абз.). Не споря с любителки на гратис дамска козметика, но руските посланици по-скоро биха изразили предпочитания към подбор на готвач-близък, отколкото на «слушалка»/»аптекар» от ГРУ, ВПР или ФСБ.

Предпоследно: за Русия не знам, но ми се струва, че ние ще имаме проблеми с попълване на персонала в Москва.

И последно: Изглежда, че според компетентните органи у нас работят само руски разузнавачи, дипломати под прикритие. При наследени дадености, че ключовите обекти в родината, в т.ч. военни, са строени със съветско съдействие. И голяма част от въоръжението.

А в посолството на Турция се водят на мандат 20 дипломати, в ГК в Пловдив и Бургас има още 13 турски дипломати. В посолствата на САЩ - 52, на Китай – 25, на Германия 30 + 1 нерезидент ... Но те „ЯВНО” не се занимават със шпионаж, хибридно инжектиране на геолиберална пропагандна диктатура към 1 център или с ислямско-ислямистка агитация, подкокоросване/респ. натрапващо манипулиране на /измислено/ самосъзнание, "кандърма" и под.

Дал Бог „опции за съюзническо съдействие” !

Личения блог на д-р Огнян Гърков


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    27 51 Отговор
    Пълни глупости написани от агент на ДС.Задейства се цялата антибългарска руска агентура.

    Коментиран от #7, #9, #23

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бях го писал

    55 15 Отговор
    Дали канадеца не ни го натресоха канадците за да не гледаме как ни изнасят златото без никаква отчетност! Човека създава интриги, а златото се изнася без никакъв надзор! И накрая на годината канадците ни хвърлят 5 лева и викат "Продължаваме копането"! Я да се поогледат журналистическата!
  • 4 бузю

    16 26 Отговор
    а бе господин докторе , що не си гледаш докторлъка , ами на всяка манжа мерудия..........
  • 5 ИСТИНА Е

    13 30 Отговор
    Ама руските дипломати наистина са много-много , и ги захранват БГ. генерали с долари а не с рубли за издаване на държавни тайни .

    Коментиран от #26

  • 6 Ицето

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "тъпото":

    Инфантил,ама му се бе
  • 7 Емил

    14 23 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Не му се сърди - виж му фамилията - родоотстъпник по наследство!
  • 8 Митрофанов

    12 22 Отговор
    По написаното може да се прецени,,че на този доктор, трябва да се плаща да не е доктор.Камо ли да прави политически анализ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ТаУмВзе

    36 10 Отговор
    Яяяя! То можело и Адекватни неща да се Публикуват значи. Не може да бъде!
  • 11 Андро

    11 26 Отговор
    Кирил петков за краткото си управление ще остане записан със златни букви в българската история. И певци песни за него ще пеят.
  • 12 Великолепната 70-торка

    8 3 Отговор
    Ако се укрепят в " Кремиковци", кой ще ги вади.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бамбука

    8 18 Отговор
    Някой дипломат от изброените страни позволявал ли си е да обижда публично страната ни ? Толкова за дипломацията. Лошото е, че построихме с народни пари газопровод, а утре може да няма от кого да си ги получим обратно.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дън Бай

    19 4 Отговор
    Ооо, не! Демократичните приятели не са резиденти, те само носят цветя.
  • 17 Българин

    8 22 Отговор
    Русофилският жален вой е музика за ушите ми. Автора защо не се изсели в любимата си Русия?
  • 18 Хахаха

    4 9 Отговор
    Тежко четиво. Не се чете, направо.
  • 19 Апостол Апостолов

    9 17 Отговор
    МИ ТОЗИ Е БИВША НОМЕНКЛАТУРА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА НАПИШЕ.ПОРЕДНИЯ РУБЛЬОВ/КОПЕЙКИН/.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хехехех

    2 12 Отговор
    Пошла статия, написана във възможно най-злобен и компексарски стил. Какво е агентурното име на огнянчо в ДС?
  • 23 Вярно

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Tака е. Всички организирани политически и икономически групировки, техните мутри, подставени лица и техните обвързаности са задействани без изключение чрез шпионската мрежа на Кремъл.
  • 24 Александр

    2 2 Отговор
    Вроде пишите на похожем с нами языке, но служите западных хозяевам, сначала туркам, теперь англо-саксам

    Коментиран от #28

  • 25 Матей преображенски

    8 0 Отговор
    Щом киро така се из-дън-ва,по нареждане свише ,американско,в общи линии изразява враждебност към Русия,те руските дипломати няма защо да стоят тук,сами ще си тръгнат.Насила хубост не става, нали така,такива дебели кра-туни като киро и зеленски все такива ги вършат.От руска страна може да поставят някои въпроси,как стана тъй ,че се откриват толкова бойна техника и боеприпаси българско производство в Украйна,как се доставят горива в авто-цистерни,как се оказва всяческо съдействие към теро-ристи-ния режим на зеленски и много други.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ким Филби

    4 1 Отговор
    Какво има да се шпионира в тоз обор? Голите ни з..... и? Нима украинския посланик не изброи подробно цялото ни въоръжение? А сега ще го отнесат обикновените хора.
  • 28 ПРЕСЛАВ

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Александр":

    НЕ АЗ ПИША НА ТВОЯ ЕЗИК, А ТИ ПИШЕШ НА МОЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК С БЪЛГАРСКИ БУКВИ. нагли, но никой вече не ви вярва, на лъжата краката са къси, самозванци и лъжци.
  • 29 д-р.Гигълс

    0 0 Отговор
    "колега" вече съм ви назначил вивисекция
  • 30 краси

    0 0 Отговор
    БРАВО на К.Петков-остава в историята завинаги!Велико,епохално!Не като комуниста-милиционер Боко Тиквата да му се умилква с кученце!Винету е руска подлога !