Last news in Fakti

3 Август, 2022 15:55 16 498 33

Йонко Иванов пред ФАКТИ: Стягаме протест, ако пак ще връщат бивши милиционери в министерствата

  • йонко-
  • иванов-
  • протести-
  • безопасност-
  • пътна

Клкото повече водачи проверяват, толкова повече ще хващат с наркотици, казва експертът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Парите по пътна безопасност трябва да са в инфраструктурата, в подготовката на полицаите. Но къде са тези пари? Това попита пред ФАКТИ Йонко Иванов, който е председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

- Г-н Иванов, продължаваме да сме свидетели как пътните полицаи хващат все повече водачи, седнали зад волана, употребили наркотици. Как да се пресече това?
- Обяснението е лесно и просто. Няма политическа воля темата за безопасност по пътищата да се реализира с изцяло нова философия.

- А беше създадена и държавна структура…
- Държавната структура не разполага със съответните министри. Нещата не са сложни. Сега говорим за бум на наркотиците. Ми колкото повече ги проверяват, толкова повече ще хващат. А защо полицията не направи по една седмична проверка във всички заведения, където се продават наркотици. Те ги знаят. Когато се спре разпространението на наркотиците, ще намалее доставката и ще намалеят шофьорите, които карат под въздействието на дрога. Просто е. Ние хващаме следствието, а не хващаме началото. Явно някой не иска това нещо да се случи. А това е така, защото това са схеми, в които участват всички – от ниво пътна полиция, та чак до ниво министри. Явно това нещо върви, то е добре за определени хора и те не искат да го спрат.

- И какъв е изходът от ситуацията…
- Думата е една – обучение. Ето ви примера с девойката с тротинетката, която кара с висока скорост. Тя не е влизала в класна стая за обучение. И си позволява да кара много бързо. Ако беше влязла на обучение, за да научи нещата и да се запознае с правилата, щеше да е друго. За хората от малцинствата вдигнаха ценза до 10-и клас. Ти ако си се научил да четеш, това се прави до 4-и клас. Но нека влезе в обучение. Може и да изкара изпита, може и да не го изкара. Но все нещо ще е научил. Говорим за това от години. По статистика 60% от глобите по пътищата се плащат. Къде отиват тези пари? Ето пак питам. Парите по пътна безопасност трябва да са в инфраструктурата, в подготовката на полицаите. Трябва да са за пътна безопасност. В Испания успяха да свалят пътните инциденти именно с това нещо – когато мотивираха хората на пътя.

- Но сега влизаме в преходен период със служебен кабинет. Какво можем да очакваме?
- Карате ме да се смея. Вместо да надграждаме по принцип, ние пак си говорим какво ни е управлението – редовно или служебен кабинет. Ми няма значение. Но ще ви дам пример. Нормалното правителство махна милиционерите от Автомобилна администрация. А сега служебният министър иска да върне точно човек, който дълги години бе там и бе изгонен. След като го уволниха, той отиде и поведе колоните на една голяма транспортна фирма в протести срещу държавата. Спрягаха го и за зам.-министър. Е, какво е това. След като се връщат хора, които са доказали, че не могат да се занимават с тематиката пътна безопасност, това значи, че схемата не е променена. Ако това се случи, то инструкторската гилдия ще организира първия протест срещу служебното правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Aлфа Bълкът

    30 29 Отговор
    Той Рашо не беше милиционер, накрая от два стола на земята 😄
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Крис

    44 30 Отговор
    Тоя е поредното олицетворение на Подмяната. Все е недоволен и само мрънка. Ами Йонко иди ти в Автомобилна администрация и оправи нещата. Да ама не. Няма кой да те сложи щот си много умен.Я каги нещо за сегашния директор че е много умен и ги разбира нещата. Никой не го е чувал и виждал 7 месеца. По некадърен не е имало. АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ МРЪНКАЧИ1111

    Коментиран от #19

  • 6 Българка

    68 10 Отговор
    Много точни думи. Да има кой да ги чуе. Онова нещото (не е момиче) с тротинетката , така ли не се намери кой да я арестува. Ми това си е за затвор. Тотално не зачитане на закона и закана за продължаване на престъплението. Арест и тежка глоба или пробация, какви са тия глоби по 50лв. Къде е държавата в случая, къде са мисирките, та не питат държавата защо си затваря очите. Сега всеки ке леш с 50лв в джоба ще се прави на безсмъртен.
  • 7 Истината

    32 11 Отговор
    В Областните съвети вече почнаха да връщат милиционерите, ама къде ще протестирате, през Президентството ли?
  • 8 Вечен студент

    68 1 Отговор
    Какво обучение бе? Такива като тази с тротинетката много добре знаят кое е редно и кое не е. Само че много народ в тая държава взе да се прави на ударен и да хитрее. Това е проблемът. Примери: не може да си станал на 100 години и да не знаеш: че не се пресича на червено, че от колелото се слиза на зебра, че не се крещи по телефон в градския транспорт, че не се вика в църквата, не се шофира пиян, не се пуска бормашината в неделя в 3 часа и още много други. Дивашка работа! За обучение ми говори... Решението е заминаване за страна с различен манталитет и спазване на законите!
  • 9 Густо Майна

    33 2 Отговор
    И фирмите Държава АД и Община АД никой го не боли за превенция и безопасност, важното е пачките да падат, а за какво се влагат? Г-н Йонко пита - "а къде отиват тези пари"?! Та в отговор към този въпрос; в Пловдив нови 10 улици към синя, пембена и т.н. зони. Някои са на 3 км от центъра в тихи жилищни квартали. Ся едни ще кихат по 2 кинта на час, а живущите - абонаментен и пак нерви, за да паркират около имотите си. Гаранция, че никакво ново инфраструктурно чувство няма да почувстват! Всичко е за пари другарки и другари. Най-безочливо, типично по мутренски със закони, париращи възражения ни стрижат, че и сме необходимите косвени жертви, ако, когато се наложи!

    Коментиран от #30

  • 10 Анонимен

    23 2 Отговор
    За паркирането на коли по кварталите, който е живял или ходил в Германия е.. Всеки си паркира автомобила на определеното за тях място и никой друг няма право да паркира, а тук цяла България е колапс от много години. Така става. Много баби хилави бебета. Примиряваш се, стоиш на шум, викове, а където няма шум всичко е над 80 години. И аз искам нещо по средата, ама няма. И природата ни наказва, суша е и без вода нищо не става, апокалипсис. Не можеш да избягаш от съдбата си.
  • 11 Дедо

    23 11 Отговор
    А милиционера който имахте досега той какво свърши.
  • 12 находка

    17 4 Отговор
    Истинска мутра
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иво

    14 23 Отговор
    Нека да каже "експерта"Й.Иванов Кой наложи изискването за основно образование при шофьорските курсове?Той и Кр.Георгиев !!!Дори влезе в ЗДВП !!!Сега Реват!!!Никъде в света не се изисква образование за да караш шоф.курсове!!!
  • 17 Иво

    6 22 Отговор
    Нека да каже "експерта"Й.Иванов Кой наложи изискването за основно образование при шофьорските курсове?Той и Кр.Георгиев !!!Дори влезе в ЗДВП !!!Сега Реват!!!Никъде в света не се изисква образование за да караш шоф.курсове!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Спец

    10 2 Отговор
    Кадрите решават всичко, чичко Ленин
  • 19 Да, да

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Крис":

    И онзи Богдан Милчев, и той е от разбирачите. Докато беше с шапка само мрънкаше, сега всичко разбира и акъл дава.
  • 20 Що😯

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иво":

    Ти без основно ли си? Явно си много ценен кадър 😆😆😆
  • 21 Гост

    2 0 Отговор
    Точно казано
  • 22 МАЛОУМНИКА

    6 5 Отговор
    Абе неподстриган и небръснат Другарю: Къде беше по времето на Боко Рапона от Банкя, когато "министрите" бяха от Народната Милиция или съпруги на бивши милиционери.
  • 23 СЕСЕСЕРЕ

    5 3 Отговор
    Комунизъм другари и другарки ......Живковизъм
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Радослав Георгиеф

    7 4 Отговор
    Изпълнителния директор на ИААА,Палагачев е избор на Гуцанов и Нинова.Сложиха го там да събира пари за БСП.Всички в агенцията знаят,че е скрита капия на НИНОВА,а отчислител на шефът на парламентарната транспортна комисия Гуцан.
  • 26 Служебен кабинет

    5 1 Отговор
    Комунягите пищят като ярета.Христо Алексиев трябва да изгони всички назначени от ПП,БСП и ДБ за да потръгне работата в МТ.Трябва да се отърве от изнудвачите с протести.Ще повикат малко и дотам.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Да дааа

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Густо Майна":

    Нас ни стрижат по градските улици със закони и постановлемия а в същото време готова ифрастуктура-паркинги са раздадени на часници.
  • 31 Куна

    2 1 Отговор
    Като му гледам физиономията, този Йонко предпочитамутри и то от Банкя по министерствата, но едва ли ще му се сбъдне желанието.
  • 32 Анонимен

    1 2 Отговор
    Ще протестирате защото не може да правите каквото си искате
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    Само Герб