Last news in Fakti

16 Септември, 2022 13:40 9 220 84

Николай Ников пред ФАКТИ: Имаме оглупяващо и озлобено общество

  • николай-
  • ников-
  • българия-
  • избори-
  • партии-
  • родолюбци

Къде са идеалистите, родолюбците и тези с великите амбиции за България днес?, пита анализаторът

Николай Ников пред ФАКТИ: Имаме оглупяващо и озлобено общество - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече сме в предизборна кампания и политическите партии ни заливат с всякакви обещания. За по-добър живот, за по-добро заплащане, за благоденствие и т.н. Как вижда ситуацията сега? Пред ФАКТИ говори икономистът Николай Ников, който скоро заговори пред медията ни за „опцията“ президентска република, а след това доста партии се „упражняваха“ по темата.

- Г-н Ников, вече сме в предизборна кампания. Ще имаме ли кабинет след вота на 2 октомври. И виждате ли човек, който може да поведе страната?
- Този, който ще е начело на държавата, трябва да обича безмерно и безрезервно България - повече от него самия и жена си в къщи. Трябват всеотдайни и амбициозни мечтатели, отдадени за благоденствието на българския народ. Вярвам, че политиците, на които народът ще повели управлението на родината, ще са силни и честни идеалисти, които ще назначават единствено експерти, а не партийци и идеолози.

Парламентарната система в момента не може да произведе такива личности - идеалисти.

България може да стане най-желаното място в света за живеене, както и да постигне възможно най-високите цели в технологичното и икономическо развитие. Както е казал Христо Ботев на своята Венета: „Ако умра, то знай, че после отечеството си съм обичал най-много тебе“.

Къде са идеалистите, родолюбците и тези с великите амбиции за България днес?

Къде и как да ги видим, за да гласуваме за тях? Да не забравяме, че България има богата история и велики личности. Този народ заслужава лидери, силно обичащи отечеството и мечтаещи единствено за просперитета на своята родина.

Не можем да ги видим в момента.

В предстоящите избори ще участват 22 партии и 6 коалиции. Дори политолозите не могат да ги разграничат на леви и десни. Основата на парламентаризма и предпоставката за правилното му функциониране е силният баланс и в същото време колизията между леви и десни виждания за водене на политика.

- И виждате ли такива…
- Това разделение и разграничаваща линия между двата полюса е първото условие за съществуване на парламентаризма, защото по този начин хората идентифицират себе си при правенето на избор. Тази противоположност в различни измерения съществува във всеки един аспект на общественото устройство и икономиката, защото е пряка рефлексия на човешката същност, а именно вечния сблъсък между емоционалното и рационалното. В икономиката също има две основни понятия – търсене и предлагане.
Дясно ориентираните политици акцентират върху идеологията на предлагането и лансират тези, които произвеждат и създават блага. От друга страна ляво ориентираните идеолози фокусират своето внимание и политика върху търсенето и лансират тези, които потребяват и търсят стоки и услуги.
Например, ако някой крайнодясно ориентиран види просяк на улицата, може дори да изпита презрение към него, да го нарече лентяй, човек без характер и т.н., който не заслужава внимание. Гледната точка на някой, който е ляво ориентиран, ще има различен поглед. Той ще обоснове тезата, че този просяк не е имал шанс да получи образование и работа. Следователно и това е причината за неговия тежък социален статус. Ако този човек получи шанс да работи, той ще изкарва пари, ще потребява стоки и услуги, което ще създава приход и възход на тези, които произвеждат. С други думи, левите вярват в потребителите, а десните в производителите.

- И кое е по-правилното. Нали все говорим за демокрация…
- Няма вярна и правилна страна на монетата. В дадени периоди от време избирателите припознават себе си към левите политики, изхождайки от емоционалното в себе си, в други базират своите решения на чисто рационални подбуди като подкрепят десни политики. Наличието на тази основна разграничителна линия е фундамента на парламентаризма. Последващите разграничения са вече идеологии и начини на водене на политики. Нашата политическа система не успя да положи основите дори на първия фундамент и поради тази причина състоянието в България е такова каквото е в момента.

- И какви изводи може да се направят?
- Резултатът от три десетилетия парламентаризъм в България е

демографска катастрофа, нисък жизнен стандарт, обречени на мизерия пенсионери, никаква регионална политика за развитие, обезлюдени райони, тотална липса на автономна монетарна политика, високо платено здравеопазване, западащо образование, оглупяващо и озлобено общество.

Докога? Да не говорим, че става все по-зле, няма дори намерение, послание или мисия за достигане на високи цели. Какво искаме да стане от България в следващите 5 години? Индустриалният гигант на Европа, технологичният център на света, СПА столицата на света или Балканският лидер?

Кой ни дава хоризонт, мисия или визия?

Какво ще градим за какво ще си хвърляме усилията? Всички тези 28 формации, които ще се явяват на следващите избори, дават объркващи послания и общо взето разясняват в детайли кой от къде ще купи газ за зимата. Е, до там ли стигнахме? Как да изберат хората за кого да гласуват? Обществото дори не може да разбере кой лъже и кой не.

- Вече говорихте пред ФАКТИ, че трябва да се мисли за смяна на управление на модела и защо да не минем към президентска република?
- Да, така е. Време е да сменим целия политически модел. Може би наистина да станем президентска република,

да намалим броя на депутатите в парламента на 60 души и те да се избират мажоритарно.

Също така да премахнем партиите и наложим тест по родолюбие и национална принадлежност на всеки кандидат за депутат. По този начин ще избираме съгласно идеала и качествата на всеки кандидат, а не съгласно неговата партийна принадлежност. Тези, които ни управляват, ще могат да назначават управленски кадри на чисто експертна основа, а не на идеологическа съгласно някаква си партийна принадлежност.

България е страна, в която няма нещо, което да го няма.

Няма да ми стигнат стотици страници да обяснявам за всички дадености и възможности, които имаме. По отношение на геополитиката, това все пак е актуална тема, мога само да отбележа, че всички предпоставки са на наша страна. Най-важното е, че сме пълноправен член на Европейския съюз, имаме изградени търговски отношения с Америка, исторически славянски връзки с Русия, добросъседство с Турция, Гърция и Северна Македония. Остава да доразвием нашите отношения с технологичните гиганти Китай, Япония и Корея.
В случай, че страната се управлява от истински всеотдайни родолюбци и експерти, начело с един президент директно отговорен за цялостната политика пред народа, България ще съумее наистина да устоява своите интереси. Много бързо ще се индустриализираме, българинът е изключително находчив и предприемчив, ако има нужните предпоставки и условия.

Не само това, всичко може да постигнем, стига най-накрая начело на страната да застанат правилните хора.

Време е вече да подредим нашия райски кът, наречен България. Има всички предпоставки и възможности това да се случи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бойко

    7 14 Отговор
    е точно като батко
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хахаха

    21 10 Отговор
    знаем знаем

  • 4 БгТопИдиот

    88 3 Отговор
    Николай Ников пред ФАКТИ: Имаме оглупяващо и озлобено общество


    Така е,30 години да те лъжат ухилени като теб и ти ще се озлобиш.
  • 5 Истината

    38 65 Отговор
    Ако 80% са русофили то 80% са глупави и злобни. Няма какво да се чудим тогава, защо сме на този хал. Обществото само си е виновно!(вече)

    Коментиран от #12, #33, #52

  • 6 Я какви

    31 3 Отговор
    конци си е обвързал на ръката "интелигентна" ?!

    Коментиран от #54

  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    45 11 Отговор
    Оглупяващи и озлобени са само умнокрасивите!
  • 8 Хихихи..

    19 35 Отговор
    Поне да си личност..Блудкав сурогат..А да видим как ще се борите с Копейката,дето има Мъжкарлък и Воля повече от всички Вас,събрани Накуп..

    Коментиран от #59

  • 9 факт

    64 10 Отговор
    Имаме 400 хилядна администрация , която боко направи и дава заплати за тоз де вее , и как да не гласуват пак за него .Та нали за това няма никога да има електронно правителство ,защото няма да има гишета напълнени с лели и сваковци !!

    Коментиран от #24, #25

  • 10 Tутанкамон

    29 22 Отговор
    Как да няма родолюбци, президента Радев е такъв,след Путин и Русия,най много обича България и поста си...
  • 11 БеГемот

    60 1 Отговор
    Без образовани хора нищо не може да стане ..а последното поколение на наистина образовани вече гони петдесетака ,като повечето са в чужбина а останалите сме уморени...
  • 12 Г…..АК

    30 11 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Ако 80 % не мислят като теб . Мислиш ли че ти си най умния .

    Коментиран от #13

  • 13 Истината

    35 8 Отговор

    До коментар #12 от "Г…..АК":

    Мисля да, обикновено идиотите са много повече от кадърните хора.

    Коментиран от #71

  • 14 Линда Кукузелска

    6 19 Отговор
    Ще ви управляваме докато си искаме. Толкоз. Свиквайте с новия ред.
  • 15 честен

    32 1 Отговор
    озлобени, лоши, злобни и т.д, както искате да се изкажете, ама това е резултата от висок стандарт на живот, честни политици, качествена храна, перфектно здравеопазване, невероятно добро образование, силна армия и полиция и ....с две думи няма друга такава държава в света, обаче, че на якой си му хлопа дъската не е наш проблем
  • 16 Българка

    35 4 Отговор
    "Имаме оглупяващо и озлобено общество"
    Г-н Ников, вие сте кристализирала средностатистическа извадка от това общество и покривате всички изисквания да сте еталонен представител на "оглупяващо и озлобено общество "
  • 17 Наркос

    18 5 Отговор
    И какво точно му е оплакването щом живее с глупци, а той е много умен ?
    В най-глупавия човек често се крие най-голямата мъдрост ,)
  • 18 На повечето като този им липсва

    21 5 Отговор
    представа къде се намират, къде се намира София, къде България и къде Европа. Още им липсва представа накъде сме тръгнали ние, Европа и светът! Дотук за визията.
    Да си малка и незначителна държава има като много недостатъци, така и много предимства.
    Нещата са изключително прости, толкова прости, че и най-простите могат ако поискат да успеят. Играта става сложна ако поискаш. А дали ще поискаш зависи от това колко си добър в "предсказанията" . Бог да пази България и този уникален страхотен народ!
  • 19 Възразявам

    27 4 Отговор
    Всичко зависи от управляващите. По кого да се равняват хората? Нито култура, нито мисъл за народа, само алчност и простотия. Ето това са фактите. Жалкото е, че ще чуем "Това не се отнася за мен", а не е така.

    Коментиран от #48

  • 20 оглупяващ и озлобен си ти

    18 9 Отговор
    ти ли си вундеркина на политическата сцена бе цървулан. Народа няма да позволи на такива като теб да се упражняват върху него, изчезвай.
  • 21 Абсурдистан

    23 2 Отговор
    Ще добавя: в голяма степен зомбирано, дрогирано, неграмотно, неориентирано, но най-вече завистливо!
  • 22 Мдааа

    23 8 Отговор
    Туй е днешната жендерска евроатлантическа позиция. Българите са малоумни и трябва да ги турим в ред. Защото вие с купените дипломи пращите от акъл. Не можете да си завържете връзките на обувките и да си кажете имената без да заекнете десет пъти.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Луд съм, луд съм!

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "факт":

    Колко беше администрацията при Костов, царя и Тройната, знаеш ли? А при Киро?

    Коментиран от #78

  • 26 историята се повтаря

    19 5 Отговор
    Из тъмни долини

    - преди да се съмне
    ................
    изпокъсани

    кални

    гладни

    навъсени

    измършавели от труд

    загрубели от жега и студ

    уродливи

    сакати

    космати

    черни

    боси

    изподрани

    прости

    диви

    гневни

    бесни
    ..............................

    се спуснаха всички отвред

    - като отприщено стадо

    от слепи животни,

    безброй

    яростни бикове -

    с викове

    с вой

    (зад тях - на нощта вкаменения свод)

    полетяха напред

    без ред

    неудържими

    страхотни

    велики:

    НАРОД!
  • 27 Госあ

    29 9 Отговор
    Не може да има лява политика без производство, и не може да има производство без енергетика. Едно от условията да влезем в ЕС беше да ликвидираме енергетиката си, а производство можем да внесем единствено от Азия. Дори да не е Китай, то това са Япония и Южна Корея. Това става в Унгария, на които спират фондове. И да, по добре без тези фондове, защото те финансират единствено корупцията.
  • 28 скоро май народа

    9 4 Отговор
    тебе не те е чаластрил здраво, може да те огрее като гледам.
  • 29 Путинофил

    15 12 Отговор
    Такива сме ние путинофилите, оглупяваши и озлобени!
  • 30 Като те гледам и слушам

    9 5 Отговор
    Имаш неотложна нужда от балканско мандръсане със сръбска музика.
  • 31 Анонимен

    14 1 Отговор
    Обществото като политиците ни. Ама кое е първо яйцето или кокошката.

    Коментиран от #57

  • 32 Гост

    12 0 Отговор
    Да, така е, ама и вие сте част от обществото...
  • 33 Анонимен

    13 11 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Какви русофили ти пречат? Ако приемем, че Русия я няма и не съществува по умни ли ще бъдем? В училището русофилия ли преподават или западнофилия? Някой грижи ли се за патриотичните възпитание на подрастастващите или ги стимулира да емигрират за да гонят материално благополучие.

    Коментиран от #39, #43

  • 34 Тома

    7 0 Отговор
    Направо кажи 80% и ще те разберем
  • 35 Тулуп

    19 3 Отговор
    Аз не съм озлобен и съм патриот. Готов съм да защитавам, сараите и обръчите на Доган, парите на Ц. Василев и Божков. Милиардите в офшорните сметки на политиците. Скъпите коли на милионерските копилета които газят моите роднини по тротоарите, и дажбите им в бело също.И така нататък........ И Всеки ден откривам, че хладилника е празен, дори отрова няма в него. А имам огромна заплата от 710 лева. Готов съм да защитавам мафията в бели престилки, които за далаверата си отровиха 1/3 от населението и учителите уечещи децата ми от невръстни на джендъризъм. Защитавам кметове и областни които продават гората на чужденците а пороите давят такива като мене, колко патриотично. Но ще дойде ден когато всички тия ще ги разчекваме по улиците между две коли или ще ги окачваме по клоните и стълбовете да висят. М-цата ви патриот съм и не съм злобен.Важното е да се мрази Путин и Русия и Китай и Иран.Слава Украини......
  • 36 Ами да

    16 2 Отговор
    Да, ама оглупяващото общество се ръководи от несменяеми политици - крадци! Те нарочно поддържат инфантилизма на обществото, за да не разбират хората как са ограбвани! Има свестни българи, професионалисти, но не им се дава гласност! Едни и същи мошеници са по медиите всеки ден! Трябва да се промени основно политическата система! Ще му изпратя на автора проект на концепция за постигане на демокрация в България, за да види за какво става въпрос!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Иван

    13 8 Отговор
    За какво родолюбие ми говориш бе аланкоулу, като работиш като държавен служител със стаж и опит и заплата от 1200лв., че на всичко отгоре пишеш декларации за имотно състояние, нали има институции и регистри и всичко се знае. Как няма да крадеш, за да изкараш месеца. А пък наредени калинки и началници без компетенции и вземат заплати и нищо не вършат. В частният бизнес работиш по 10-12 часа и пак същите пари и осигуровки на минималната, за какво ми говори тоз. София е колониален град на Русия виж улици и сгради на кого са кръстени. Родолюбието е приключило през 1878г.
  • 39 Истината

    15 9 Отговор

    До коментар #33 от "Анонимен":

    Ами пречат ми русофилите, да. Не спират да гласуват за агенти на ДС. Ако изчезне Русия със сигурност ще намалее и изчезне в последствие тази мафия съставена от бившата номенклатура. Айде не се прави на три и половина!

    Коментиран от #44, #55

  • 40 да бе

    14 1 Отговор
    Искате да ни назначавате президента и 60-те депутата. Вие наистина ли ни мислите за толкова загубени?
  • 41 Една

    11 1 Отговор
    Този себе си ли описва?
  • 42 Христо Божилов

    5 2 Отговор
    Като те гледам на снимката и като чета какво си казал...ужас. верно е това
  • 43 Истината

    7 9 Отговор

    До коментар #33 от "Анонимен":

    Още нещо. Русофилите нямаше да са по-умни, но поне нямаше да са индоктринирани в обич към Русия преди тази към България и комунистическата идеология. Нямаше да избият интелигентните хора, чрез незаконния "народен" съд. Нямаше да се подтискат, цензурират, бият, затварят, измъчват и убиват единствените мислещи хора в държавата, критиците на онзи престъпен режим. Нямаше да я има тази поголовна корупция култивирана от комунистическото "изобилие". Много са нещата, неща, които никога няма да разберете, защото нямате капацитет!

    Коментиран от #73, #82

  • 44 По същата

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "Истината":

    логика ти им пречиш на тях.
  • 45 въпрос

    12 2 Отговор
    Как можа този да се докопа до публичност! Неуспял в нищо дървен философ. Не му публикуваха визитката - завършил това, завършил онова, работил в Лондонското Сити, върнал се в БГ и преподава около 15 икономически дисциплини. Тези, които се провалят в собствените си начинания най-обичат акъл да дават. Плямпало
  • 46 ГОЧО

    6 3 Отговор
    ТАКАВА Е ЦЕЛТА НА НОВИТЕ НИ ХАЗЯИ.
  • 47 Мдааа,

    9 2 Отговор
    Оная от цик ми заобяснявала за пломби на машини-имало контрол, ПЪЛНА ГЛУПОСТ, кода е в 2,3 частни ръце, на които им вярваме за спорт, тая кукувица да не ми разправя за контрол на софтуера, щот го няма и не може са го види, пипне разбере, светът затова не ползва машини, само за оглупялото БГ общество са нужни
  • 48 Луд съм, луд съм!

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "Възразявам":

    Нищо подобно, градски! Всичко зависи от сивото вещество, от ума, духа и културата! Много удобно прикритие за липсата на интелектуален елит е да сочим с пръст и да хвърляме камъни по управляващите т.е. политиците! В коя държава те са най-умните, образованите и ерудираните? Къде? В САЩ? В Русия? В Бразилия? Къде? Навсякъде са стандартни кариеристи, средна хубост! Ние сме на тоя хал, понеже социнтелигенцията първа се продаде! А факт е, че България е страната с най-много професори на глава от населението, но от това някаква файда дали има? Според мен - не!
  • 49 Атанас

    11 6 Отговор
    Редовно се дава думата на хора, мразещи България и българите! Сипещи обиди и хули към обикновените хора! Такива са евроатлантическите виждания за нас, никакво уважение, защото не се отстояват български интереси, а се козирува абсолютно за всичко и на всички!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 7777777

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ 30 ГОДИНИ АМЕРИКАНСКО УПРАВЛЕНИЕ!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Име

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Я какви":

    Пази се от уроки човека! Вероятно има и синьо оченце някъде.
  • 55 Интересно

    7 4 Отговор

    До коментар #39 от "Истината":

    Защо в САЩ по същия начин са тъпи и злобни.
    Нещо в тази връзка с русофилия да разясниш?

    ПС. Аман от фашингтонски тронове като теб.
  • 56 Пъци

    6 2 Отговор
    Още еди умен анализатор-откри топлата вода и легена,Барвос!то българите повечето сами виждат на какво са заприличали и от това повече се озлобяват и оглупяват(специфика на българския "мир") вместо да спрат и да се огледат какво им пречи да излязат от лудницата,която сами построиха и я кръстиха "преход".
  • 57 Пъци

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    "Кокошка може да долети отвсякъде,а яйцето не може"
    Те политиците ни все за златна кокошка се оглеждат,ама нъцки.

    Коментиран от #58

  • 58 Пъци

    5 1 Отговор

    До коментар #57 от "Пъци":

    Златните кокошки отдавна излязоха от разградения вече кокошарник,отидоха на по тучни поляни и при по-добри стопани,тука останаха само проскубани от ежене и бой петли детояйца не носят,само врява дигат(докато дойде лисицата)
  • 59 Баууууу

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хихихи..":

    Има копейката на баба ти хвърчилото!! Възраждане е проект на задкулисието!
  • 60 Дядо Боби

    7 1 Отговор
    Такива като теб ни докараха до това положение!!!!!!
  • 61 Матей преображенски

    3 0 Отговор
    КАК?Като си премятаме пожелателни планове,подобно на В.Сидеров с неговия прословут план,и тази идея е изплагиатствал от мене,от форумите,само че съм имал нещо съвсем различно в предвид.А именно,как да се направи,това е трудното,не да се напише,това трябва и онова.Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е наистина да го направиш--така е казвал Н. Хайтов,мъдра мисъл.
  • 62 реалисттт

    8 1 Отговор
    технологичните гиганти Китай, Япония и Корея??? бързо ще се индустриализираме, българинът е изключително находчив и предприемчив тоя живее в паралелен свят.
  • 63 За съжаление

    5 3 Отговор
    Този с хубавите пожелания и мечти явно не осъзнава колко ниско е нивото на нацията и що хора са българите

    Коментиран от #83

  • 64 Студопор

    14 0 Отговор
    "Къде са идеалистите, родолюбците и тези с великите амбиции за България днес?, пита анализатор" - емигрира ха, за да си и хранят семействата. И защото не им се занимава с държава, пълна с анализатори като теб.
  • 65 а добрутро

    6 0 Отговор
    Кога го разбра , това е планът на либералщината , главно тая от САЩ и Англия , който е успешно провеждан у нас .
  • 66 истината е че

    6 1 Отговор
    да си на ВЛАСТ това е.пари пари пари.който не иска да работи тук отива да работи на запад работа която никога не би работил в България.
  • 67 истината е че

    7 0 Отговор
    ФУРГОНИТЕ от държавата ще станат повече от жилищата с тези ПОМОЩИ 375 ЛВ
  • 68 Георги

    10 2 Отговор
    След като само е лъган и грабен народа какво да се очаква друго
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ха ха

    7 0 Отговор
    айде на светлото бъдеще , по две за лев и три на цената на две
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Лейди Ди

    4 1 Отговор
    Не само, и неграмотни също!
    Къде сме ли?
    ЧАКАМЕ ЛУДИТЕ ДА СЕ НАЛУДУВАТ!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ти идиот ли си???????????

    6 2 Отговор
    Съгласен съм,щом толкова много олигофрени ще гласуват за Пълен Провал
  • 76 един от многото

    4 3 Отговор
    Ало , нахиления оглупяващо и озлобено общество има само благодарение на такива като тебе които се опитват да ни докажат , че има правилен начин за извършените от вас грешки!
  • 77 Наблюдател

    7 1 Отговор
    Наложената политическа система пробутвана за "демокрация" се доказа като абсолютно вредна. На всички избори тя възпроизвежда само мизерници с "мандатно" мислене - "Да се оправят доката са на власт!" т.е. в рамките на мандата, а след тях за страната ако ще и "потоп"! Реално на България беше натресен политически модел форма на тих поетапен геноцит. Cправка всякакви демографски показатели на ООН, Евростат, БАН, дори ЦРУ имат такива....
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 толкова много олигофрени ще гласуват за

    2 0 Отговор
    за Пълен Провал
  • 81 Смъртоносният капан на българските улици

    1 0 Отговор
    Когато в България излизаш на улицата, трябва да знаеш: отиваш на бойно поле. Като нищо може да станеш следващата жертва, премазана в асфалтовия капан ...
  • 82 НИК

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Истината":

    А твоят капацитет е като на гъба!
  • 83 Човек от народа

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "За съжаление":

    Един път станеш ли Американофил като 10% от българите-свършенка ти е...
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.