26 Септември, 2022 16:05 2 327 44

Владимир Путин между Осанна и Разпни го

  • владимир путин-
  • война-
  • украйна-
  • русия

Българинът, макар и атакуван с невероятна информация от всички посоки, на тема войната в Украйна, отново се проявява преди всичко като реалист, които разбира че не е възможно вината да е изцяло на едната или другата страна в един конфликт

Владимир Путин между Осанна и Разпни го - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има една стара английска поговорка, която казва: „Във войната и любовта – със всички средства!” Това добре го виждаме през последните седем месеца. Дезинформацията, която ни залива, съпътстваща военната операция в Украйна, не помним и по времето на комунизма. Тази дезинформация може да приемем като част от всичките средства, за които става въпрос в английската поговорка. Само че размерът на омразата и спекулациите на тема Русия вече са гротескни, както каза преди дни външния министър Сергей Лавров.

Българинът, макар и атакуван с невероятна информация от всички посоки, на тема войната в Украйна, отново се проявява преди всичко като реалист, които разбира че не е възможно вината да е изцяло на едната или другата страна в един конфликт. Лошото при всяка война е, че трезвия разум не е съветник, нито обективната преценка за ситуацията се цени и е обект на внимание. Такива са спецификите на войната.

Личността на руския президент Владимир Путин съсредоточи върху себе си цялата тази любов и омраза, която се излива по време на война. Владимир Путин е считан от едни за най-големия държавник и единствения шанс на Русия, а от други за най-голямото зло от времето на австриеца Адолф Хитлер.

Още при обявяване на т.нар. специална военна операция Владимир Путин ясно посочи причините за нея – заплашено е самото съществуване на Руската държава и трябва да се реагира преди да е станало твърде късно. Последиците и развитието на конфликта по-скоро потвърдиха тези негови думи. По време на всичките си официални изказвания Владимир Путин говори открито, с ръце поставени на бюрото пред себе си, като човек, които няма какво да крие. Руснаците добре разбираха, че излизат срещу братско население и братски народ, а чрез т.нар. специална военна операция се опитаха да действат максимално щадящо спрямо украинската държава. Тази, на практика гражданска, война можеше да приключи сравнително бързо, ако не беше намесата на Запада и САЩ в подкрепа на Украйна. Направени бяха и опити за преговори от страна на Русия, категорично отхвърляни или спъвани от украинска страна. След огромната военната, финансова и техническа помощ, която се изсипа в Украйна от страна на нейните съюзници, не е ясно кой трябва да бъде съден, след края на войната за огромния брой военни и цивилни жертви, а да не говорим за всички другите последици и измерения от този конфликт.

Пропагандата бълва ежедневно фейкове за здравословното и ментално състояние на руския президент, а простата истина е че в момента Владимир Путин е един от най-трезвомислещите световни лидери. Затова е жалко заслепението и озлоблението, което се получава сред хората, в резултат на пропагандата. А съвременният свят трябваше да върви в една друга посока – към мир, хармония и разбирателство.

Руската федерация беше прекалено притисната икономически и военно, за да се наложи да реагира по този начин, със специалната военна операция в Украйна. Това че на територията на Украйна се случи сблъсък между световни сили, между различни култури и национална психология и който сблъсък пое по свой собствен път е вече ясно. Прекрояване на граници след военни конфликти, между сродно население, както в Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово и Хърватия вече се е случвало, но въпросът е дали мащабите на подобно прекрояване в украинските земи, ще бъде възможно да се осъществи и да бъде одобрено от световните лидери. Това на практика е единственото възможно решение на конфликта, който няма да загасне напълно, но ще позволи на света да се върне към нормалния си начин на съществуване. Другият вариант е продължаваща истерия, инфлация, война и Апокалипсис.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    31 18 Отговор
    Българинът не е прост. Той е много прост, щом иска Баце.

    Коментиран от #16, #37

  • 2 отчето

    20 21 Отговор
    Да го разпнат между 4 коня!

    Коментиран от #27, #40, #41

  • 3 КОТарАК

    35 15 Отговор
    не е по менталните възможности на никой човек да управлява повече от 20 години и да не се самозабрави-мисли се за бог/ затова по-умните държави са го измислили-2 мандата и чао. дори и за Рейгън не допуснаха трети.Путин започна добре , но с течение на времето се обгради с лакеи и неадеквати , за които съм сигурен че са му дали грешна иформация за Украйна и за състоянието на собствената му армия

    Коментиран от #28

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Теле

    17 18 Отговор
    И като феникс от пепелта се появи истината, евролизачи

    Коментиран от #31

  • 6 Нострадамус от Злокучене

    35 16 Отговор
    Поредното комуне,което се опитва да ни представи един Диктатор,като "трезвомислещ" и "невинен" за агресията,която предприе.Путин не е по-различен от Сталин,Хитлер,Мусолини,Садам,Кадафи или за който друг диктатор се сетите.Схемата е една и съща.Отначало се "освобождаваме от вътрешните врагове",след което се заемаме с "външните".Но времената са други,независимо,че Диктатора,обкръжението му и част от крепостните искат да си живуркат в СССР-2 и да са "велики".Другарки и другари,Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина и Путин са бита карта,ориентирайте се към Китай и другаря Си.

    Коментиран от #11, #33

  • 7 Българин

    22 24 Отговор
    Много точно и ясно написано.Наистина,ако не бяха САЩ да въоръжават Украйна с оръжия,войната щеше да приключи по мирен път.На всички е ясно,че това е война между Запада и Русия,този Запад,който заплаши териториалната цялост на Русия.Оттук нататък отговорността ще е изцяло на Запада и най-вече на САЩ.

    Коментиран от #9, #13, #29, #35

  • 8 На СССР и Россия винаги

    24 15 Отговор
    запъдът ив е бил виновен ная несполуките, войствената реторика беше начин на общуване на соц. лагера и сега на россия в отношенията със Запада, но винаги россия и вашавския договор са били от женската страна.
    Сега може би следва разпадане на Мордор на десетки държави и народности.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Матей преображенски

    14 18 Отговор
    Там е проблема,кой какво иска,Русия иска рускоезичното население заедно с прилежащата територия и толкоз.А западът е ненаситен,поставя си максималистични цели,по-точно сащ искат икономически раз-гром на ЕС,геостРатегически погром за РФ и разнищване на Китай,на Индия,ОСОБЕНО на Иран и С.Корея,на Сирия и т.н.,на половината свят.Тая зима е на път да настрои войнствено срещу себе си ЕС,като го докара до икономически колапс и мизерия за населението.Украйна ще остане едно островче на враждебност срещу Русия и бързо ще бъде омиротворено.А сащ ще се прибере зад океана и ще си ближе раните като вълк.

    Коментиран от #14

  • 11 Ностро

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Нострадамус от Злокучене":

    хОди и прибери овцете, недей да ги плещиш неумности по форума.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Какво значи по мирен път

    25 11 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Украйна да се предаде и изчезне от кортата или путлер да се върне на териториите от преди 2014 г.
    Русия владее 1/6 от земното кълбо и е най-богата на подземни богатства, но наяждане няма, сякаш ще изтърве сапуна
  • 14 Матей,

    23 12 Отговор

    До коментар #10 от "Матей преображенски":

    всички държавни граници в Европа са международно признати и ненарушими, само ненаситните рашисти тероризират не само всичките си съседи, ами и целия цивилизован свят. Хау

    Коментиран от #18

  • 15 Демократ

    23 13 Отговор
    Сега ясно се вижда кой е рушителят на Русия-Путин. Руснаците бягат като обезумели от Русия заради него, милиони украинци избягаха от Украйна заради него.Украйна и Русия бяха приятелски държави,много смесени семейства имаше, Путин ги направи кръвни врагове завинаги.Колкото и да търсите оправдания за вероломното нападение няма да ги намерите.Русия е на територията на независима Украйна и започна тази инвазия от 2014 г.уж да освобождава кого-украинците от Украйна.Пак имаше "свободен референдум "с калашников в челото за Крим да стане руски. сега става в Донбас и Запорожие.Стига оправдавахте този нечуван главорез,и обвинява те Украйна,която доказва,колко смел и горд народ са.Такива като вас не знаят какво е това.Нашите деди преди 114 години са знаели какво е свобода и Родина,благодарение на тях има България.Русия е била против Съединението и обявява на Независимостта.Един век не ни стигна да се отървем от национални предатели във властта,които се кълнат във вярност към Кремъл.
  • 16 така ли

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Не го искаме, някой те е излъгал!
  • 17 Псевдоним

    3 4 Отговор
    Не е трудно да се стигне до този извод, макар че не съм съгласен, че здравият разум не се цени в такива моменти.
  • 18 Верно ли

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Матей,":

    Нещо да си чувал за Кипър, или Косово?!!?
  • 19 гост

    22 12 Отговор
    И по какъв начин точно руската федерация е била притисната икономически и военно!? Сега, след като започна и затъна в тази "операция" по-малко ли е притисната икономически и военно? Какви са изгледите ситуацията за Русия да се подобри дори и при някакъв относително успех в тази дивотия. Дори и жените в Дагестан го казаха: "Не сме слепи, Русия нападна Украйна". В какво иска да ни убеди г-н Киряков? , ние също не сме слепи но за автора на статията е под въпрос.
  • 20 Голем смех

    15 6 Отговор
    Путлер вместо осана и разпни го накрая ще получи, напни го.
  • 21 Усмирителна риза

    16 5 Отговор
    за Путлер!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тити

    13 4 Отговор
    Путлер ще последва съдбата на Кадафито.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Само това да е.

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Къде му е оръжието в казармите?Пуснал пушки от 19-ти век и танкове Т 26.Или,струва ли си повече приказка?Голяма излагация
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    14 4 Отговор
    Категорично не съм съгласен с изводите на автора.позволи ли се сега на Путин(не на Русия ) да завземе територии под страх от ядрено оръжие кажете сбогом на света.До 5 години ще има 50 ядрени държави и край..........След това няма да има нищо.Много интервюта на Путин съм гледал и толкова голямо разминаване между думи и действия никъде не съм видял както при него.Лъжата му е втора природа и да всеки който остане на власт толкова дълго време се превръща в диктатор и се побърква,Цялата история на света го доказва,
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нострадамус от Злокучене":

    Да обач времето е раз лично много му е мъчно че не може да упражни репресийте на тия дет ги изброяваш
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Баро

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Значи оправдаваш началото на войната но те е яд че края не идва и внимавай шефа ти каза специална военна операция чеееее а относно ника по щи отива абизяна
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 С любов

    4 5 Отговор
    Вечна дружба 🇧🇬🇷🇺 🥳
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Путлеропитек

    3 3 Отговор
    Само някой пещерен рублофил може да напише подобна статия. Гнусен путиноиден пасквил се е получил.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Всичко описано е вярно!

    3 0 Отговор
    "Тази, на практика гражданска, война можеше да приключи сравнително бързо, ако не беше намесата на Запада и САЩ в подкрепа на Украйна."
    "...на територията на Украйна се случи сблъсък между световни сили..."