Last news in Fakti

28 Септември, 2022 16:00 3 253 34

Недалновидното българско гостоприемство

  • посещения-
  • политика-
  • бил клинтън-
  • манфред вебер

Една грешка по отношение на външната политика е допустима. Две - озадачават, но три - надхвърлят допустимото и повдигат въпроса за политическата култура на българските управляващи

Недалновидното българско гостоприемство - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Една грешка по отношение на външната политика е допустима. Две - озадачават, но три - надхвърлят допустимото и повдигат въпроса за политическата култура на българските управляващи.

Три примера. През 1999 година Бил Клинтън посещава България. Тогавашният президент Петър Стоянов организира грандиозен митинг пред храма "Александър Невски". Това е първото посещение на американски президент в нашата страна. Стотици автобуси доставят от провинцията ентусиазирани посрещачи. Български и американски знамена радостно посрещат и изпращат всяко изречение на двамата президенти. Американски бомби падат в съседна Югославия, някои дори на българска територия, но тези факти не се взимат под внимание от организаторите. Българо-американската дружба е по-важна от 140-сте хиляди жертви, които са загубили живота си в съседната на България страна. Коренно различна е картината при следващото посещение на Клинтън, само час и половина от София. Нашите гръцки съседи, солидарни с православните християни в Югославия, посрещат американския президент с развалени домати вместо с рози.

През 2016 година Бойко Борисов организира огромен митинг в чест на Манфред Вебер. Според българските медии и политолози немецът е сигурният председател на европейската комисия. Нито ред, нито дума съмнение не може да има! Под влиянието на ентусиазираната публика в "Арена Армеец", Вебер обеща да вкара веднага страната ни в "Шенген". Обещание което в последствие забрави. Във всеобщата българска еуфория, неколкократните отрицателни отзиви на Еманюел Макрон за Вебер, не промениха с нищо публикациите. Френският президент дори напусна дипломатическия тон с определението, че Вебер е неспособен да управлява едно детско училище. Политическият български елит остана непромукаем за случващото се в Брюксел, Париж и Берлин. В последствие провалът на немеца бе посрещнат като гръм от ясно небе.

25 септември т.г. Италия ликува. За първи път една жена ще бъде председател на министерския съвет на 60-сет милионната държава, основател на ЕС. Само дни преди гласуването, Урсула фон дер Лайен на посещение във Вашингтон, застанала мирно пред американското знаме, се обръща към италианските избиратели със закана, че ако не гласуват както трябва, Европа разполага със средства, да ги вкара в правия път. Вмешателството на председателката на комисията в изборния процес на Италия предизвика всеобщо неодобрение и в европарламента няколко депутати предприеха акция за нейното отстраняване, чрез гласуване на вот на недоверие. Изказването на Фон дер Лайен е капката, която преля търпението на милиони европейци. То съвпада с протестите на многобройната арменска диаспора, която се надига срещу политиката водена лично от нея към агресора на Армения - диктаторът Илхам Алиев. Те питат Европа, с нашата кръв ли ще плащате азереската газ?! И точно в този момент, българските управляващи постилат "червен килим" на най-омразната европейска чиновничка, която по всяка вероятност, ще остане много трудно до края на мандата си.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боювите

    36 3 Отговор
    резили край нямат !
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    17 18 Отговор
    Питайте КРадев, прецедента!
    Предател, той я е поканил!

    Коментиран от #25

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Загрижен

    47 1 Отговор
    Че кога сме имали потомствени политици?
    Я го вижте Гай Тиквуний I... Примат та дрънка!!! Да си покаже дипломата!!!
    Тези, които стават и имат образование, не искат да се забъркват в мафията. Натискат се предимно подлоги, тикви и 🐞🐞🐞.
  • 6 Пфф

    11 44 Отговор
    Егати тъпата статия, пълна с неточности и внушения. Не губете времето с хората с такива изпърдяни текстове.

    Коментиран от #29

  • 7 ГОРСКИ

    28 3 Отговор
    Това означава че ние сме зависими защото големите каквото кажат това става !!!!!!
  • 8 а дано и по-скоро

    42 8 Отговор
    Урсула фон дер Тулупен е еманация на оскотялата и посредствена политическа каста овладяла , за сега , нашия Свят и тикаща го към унищожение .

    Коментиран от #10

  • 9 чекиньо

    7 31 Отговор
    чемодан вокзал масквабад
  • 10 натори

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "а дано и по-скоро":

    тревичката
  • 11 Мдаа

    32 1 Отговор
    Дупедавството е широко разпространено в политическите кръгове
  • 12 Мим

    40 6 Отговор
    Тази наистина е една омразна и зла женица.Няма място в България...

    Коментиран от #16

  • 13 Така де

    8 24 Отговор
    Браво, другарю Чеков! Напишете нещо хубаво и за другаря Путин!
  • 14 Чоко

    5 29 Отговор
    Тоя човек е прав за първите два случая, но за третия не го разбирам. Да дори и да в махнат, дори да бърка, защо да не я поканим за интерконектора? Пак Мутрофанова ли да поканим?

    Коментиран от #18

  • 15 нас Гицка

    10 0 Отговор
    "...политическия елит остана непромУкаем..." ???
  • 16 здравей храна

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мим":

    за скарабеи
  • 17 Николай

    7 19 Отговор
    Всеки мъртъв сърбин е празник за България. Хора, които атакуват земите ни през 1878, а наши чети се бият за тяхната свобода 50 години по-рано. Доказано вечно жалки през годините.
  • 18 Псевдоним

    21 3 Отговор

    До коментар #14 от "Чоко":

    Там е работата, че интерконекторът е само за парлама. Идва заради изборите.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 2022

    24 3 Отговор
    България никога,няма собствено мнение.Изключения са вековете, когато Нашите Царе през Първото, Второто ,Третото Български Царства,са взимали правилни решения и България е била Империя, от които са треперели всички включително и Киевска Рус.А, на Русия сме дали ПРАВОСЛАВИЕ, и АЗБУКА.Всички Правителства от 09.09.1944 година, Фалшивия Референдум за Република или Монархия,през последните 32 години с предателите като мошеника Иван Костов, homoФил Димитров/занесъл списъка на нашите разузнавачи от ВКР, и ВНКР на престъпното американско посолство/,евреина-украинец Станишев ,при това комунист,та да предателя ,еднокнижник ,без нито един западен език и руски език също, комуниста Бойко Методиев Борисов ни донесоха липса на суверенитет, авторитет, самостоятелна политика.Всички Правителства ни скараха с Русия,и станахме подлога на най-тъпата страна в света ,с 65% необразованист, с 40 престъпни секти, без вяра и причинили 260 войни по целия свят-това е ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО-сащ!!!Затова нищо в България не върви.Нови избори!Ново БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО, без предателите ,без просто киро и кокорчо.Казах!!!

    Коментиран от #30

  • 21 Сульо Пулев

    2 23 Отговор
    Автора е лъжец. Бях сред хилядите посрещнали Клинтън, не само нямаше организирани с автобуси, ами беше много трудно да си намериш място от което да виждаш, толкова много бяха желаещите да посрещнат Клинтън. Още сме живи, помним...

    Коментиран от #22, #27

  • 22 Хмммм

    22 2 Отговор

    До коментар #21 от "Сульо Пулев":

    И какво хубаво ти се случи като си посрещнал краварския президент ???
    32 години ПАДЕНИЕ .... в блатото...без промишленост, без земеделие, безработица, необразовани млади хора, но пияни и дрогирани....
  • 23 Сибирският бръснар

    15 1 Отговор
    Както наскоро на журналистически въпрос отговаря някогашният американският президентски съветник Пол Крейг Робертс, как успяват да подчинят европейските лидери от ЕС на своята политика, той пояснява с гордост: „Ние даваме на лидерите пълни чували с пари. Те ни докладват. Те принадлежат на нас." Колкото да нашия Винету, на него са му опростили да го изобличат публично заради многото му криминални престъпления и откраднатите милиарди от българския народ и държава, без да му дават и един цент. И той им принадлежи коленопреклонно!
  • 24 Хаха

    5 4 Отговор
    Кажи му "българин" и точка по въпроса..
  • 25 Пст!

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Марш на двора!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 456

    5 2 Отговор
    Герб трябва да изчезне, продажника Борисов ще ни сготви и сервира на тебсия за да участваме във войната и не само. Никога повече не трябва да получава каквато и да е власт. Не е и никога няма да бъде политик, а само крадец. Той беше инициатора(натиснаха му бутона) за сваляне на ветото на РСМ и вижте какво се случва сега. Не ни трябва статуя която не може да отстоява националните ни интереси.
  • 29 И кои са тези неточности?

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пфф":

    Впрочем - знаеш ли кой е Божидар Чеков?
  • 30 Тази самозаблуда,

    0 5 Отговор

    До коментар #20 от "2022":

    че сме дали на Русия православие и азбука, доказва, че македонците , които се самозадоволяват с подобни псевдоинтелектуалности, е част от нескопосната българска политика на излишното самочувствие и г.зослагачество. Коректността изисква да разберем, че Византия /нито Македония, нито България!/ е "донорът" - и че нашата роля е във факта, че ,като носители на близък до руския език, византийските висши духовни служители от български произход /а във Византия има много други от различен произход, но И те са византийци!/ -са осъществили процеса, явяващ се своеобразно продължение на опитът за установяване на византийското влияние в Западна Европа , също свързан с уж българите по етнически произход Константин -Кирил Философ и Методий. В Охрид има паметник на "македонците" Кирил и Методий... пък ние май засега си присвояваме едни по-късни "заслуги" ...
  • 31 бай Даньо

    2 4 Отговор
    Чеков адски глупости си натракал, най голямата от която е че трябва да ревем за нещастията на "братята" сърби. А случайно да намираш сръбската връзка в нашите проблеми с една друга за нас също съседна държава!? Проблеми които не са стечение на обстоятелствата, а сърбите неуморно си работят против нас 2 века вече или инак казано откакто си имат жалката държавичка...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ФАКТ

    0 0 Отговор
    Българите винаги са били гъ.зо.лиз.ци !
  • 34 АУУУУУ

    0 0 Отговор
    АБЕ ЧЕКОВ ...... ЗА 4000 ЛЕВА ИЛИ ЗА ЕДНО БРАВО ОТ МИТРОФАНОВА ?