30 Септември, 2022 18:07 16 621 146

Валентин Вацев пред ФАКТИ: С един подпис на Путин се променя смисълът на войната

  • валентин вацев-
  • русия-
  • путин-
  • реч-
  • сащ-
  • нато-
  • украйна

Различен е вече и статутът на „специалната военна операция“, но и тя стигна до своя логически край, казва анализаторът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хората от Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие стават руснаци завинаги. Това заяви руският президент Владимир Путин на официална церемония за подписване на договорите за приемането на четирите украински области в състава на Русия. Президентът каза в началото на речта си, че на референдумите „хората направиха еднозначен избор“. Какво още каза Путин... Пред ФАКТИ говори политическият анализатор Валентин Вацев.

- Г-н Вацев, каква нова ситуация се създава, след като руският президент Владимир Путин подписа указите за присъединяването на хората от Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие към Руската федерация?
- Новата ситуация се състои в това, че Москва показа, че няма намерение да се съобразява с нещо, за което много се говори в Русия.

А именно, че американската воля и международното право са станали едно и също нещо.

С тези действия Путин показа, че няма намерение да се съобразява с геополитическите визии на Запада и ще прави само това, което е в интерес на Русия. Очаквам да се стигне до нова Карибска криза (от 1962 година). Иначе приемането на тези нови територии беше нещо очаквано.

- А как гледате на самата реч?
- Тя не е нещо магистрално, за да чуем в нея нови истини, но потвърждава нагласата на руското ръководство до продължи по пътя, който е избрало. Ние сме в разгара на новата Студена война.

- Въпросът с новите територии, които Русия приема, е, че те стават с нов статут, а удар върху тях се третира като нападение над Руската федерация?
- С един удар на перото, с един подпис на Путин се променя смисълът на войната. Вече не може да се говори за „специална военна операция“, а се говори за законни отбранителни действия на руската армия срещу военни на Украйна, които воюват на територията на Русия. Различен е вече статутът на „специалната военна операция“, но и тя стигна до своя логически край. Не бива да се изненадваме, защото вече става дума за пълноценна война, в която двете страни не се ограничават с нищо, а си позволяват всички възможни ресурси, за които може да се мисли.

- След като Владимир Путин постигна това, като една от целите си, може ли да се стигне до затишие, защото той каза, че Русия е готова да преговаря?
- Да, това е нещо относително ново.

Очаквам не толкова затишие, а ескалация на напрежението.

В Студената война има три белега – сатанизация на противника, „желязна завеса“ и изостряне на напрежението с цел челно противопоставяне до степен за ядрена криза. Както бе в Карибската криза. Руското ръководство, според мен, съзнателно води военните действия към ситуация до челен сблъсък със САЩ, НАТО и ЕС. Русия отправи ултиматум, ако си спомняте. Но след това Кремъл остана крайно недоволен, че отговорът бе несериозен.

Към най-сериозните предложения на Москва бе отговорено с подигравки и с презрителен смях.

Сега, когато двете големи сили са изправени една срещу друга и се гледат, въпросът е кой първи ще мигне. Но също така става много ясно, че двете страни вече са равни. И това е причината да чуваме от страна на Кремъл, че използването на тактическо ядрено оръжие е възможно. Сега и двете страни признават, че всяка една може да унищожи другата. Този момент на ескалация наближава. След това идва разрешаването на конфликта. Както бе в периода 1962-1972 година, когато имаше затишие след Карибската криза. Предполагам, че кремълското ръководство, избягвам да говоря за Путин, защото десетки хора взимат политическо решение, но след решаването на тази криза нещата може да тръгнат да се нормализират. Но първо трябва да се мине през най-върховното ниво на ескалация, а това очаквам да стане в следващите дни, когато в Русия депутатите трябва да гласуват указите на президента. Те може да бъдат приети и с едно вечерно гласуване, но едва тогава ще може да се говори, че имаме „свършен факт“. След това ред идва на САЩ, които трябва да отговорят на предизвикателство. Споменаването на договора от Беловежката гора е изключително крайно предизвикателство от страна на Путин. Договорът за Беловежката гора касае официалното и окончателно разпускане на СССР. Всъщност досега Путин никога не е използвал такъв аргумент. Той се изразява по-заоблено и твърди, че разпадът на СССР е геополитическа катастрофа и неговите противници, съвсем ненужно, според мен, побързаха да го обвиняват, че той съжалява за СССР.

Той не съжалява за разпада на СССР, но като политик е длъжен да говори с мислите на масите.

Днешната руската политическа върхушка на съжалява за СССР. Днешният руски политически елит има за цел да прави нещо друго и го прави. Руският военно-промишлен капитал и руският цивилно-промишлен капитал, говорим за руският индустриален капитал, вече е на власт. А той няма никакво намерение нито да пуска властта, нито да се връща назад. От Кремъл вече няколко пъти чуваме за използването на ядрено оръжие. Това е също част от играта на нерви срещу САЩ. Субектът на властта в Русия сега е нов. И това стана видимо от през януари на тази година. Властта в Русия няма намерение нито да отстъпва, нито да прави компромиси и те заявиха това без двусмислици.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 185 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долен пропагандист

    132 340 Отговор
    Скрий се бе долнопробен путиниски пропагандист.Само лъжи и фалшива руска пропаганда от теб.

    Коментиран от #13, #30, #46, #128

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ученият котка

    331 60 Отговор
    Съединените щати са единствената страна в света, която два пъти използва ядрено оръжие, унищожавайки японските градове Хирошима и Нагасаки.

    Коментиран от #19, #93, #129

  • 4 Софиянец

    94 267 Отговор
    СмЕх, поредната подлога гледа да заработи капейки ;) нищо не зависи от един пътник, на никой не му дреме какво е подписал, а а е мигнАл а от магучая е останало само пепел.

    Коментиран от #104

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    126 15 Отговор
    ДАНОнастъпи МИР

    Коментиран от #98

  • 7 те/тях Емилия

    20 114 Отговор
    Доц. Вацев се преквалифицира в американски републиканец.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вацев

    35 35 Отговор
    Не каза най-важното какво ще стане след върховния момент след карибската криза знаем какво стана а сега беше редно да го предскаже
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Руският регрес няма дъно

    78 186 Отговор
    Ако новият световен ред е "по силният и с ядрено оръжие може да завладее по малките държави" .... Ами не , благодаря! По ми харесва "англо саксонския" ред , с международно право, съд и т.н.....

    Коментиран от #37, #44, #51, #141

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Булгар

    75 160 Отговор
    Вацев, организирай референдум за присъединяване към Русия. Заедно с Костадин Костадинов-Копейкин.
    Може да те назначат за генерал губернатор , Копейкин за заместник.

    Коментиран от #64

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ученият котка

    109 27 Отговор
    Ако Путин излъже дори една дума, ще се самоубия. Но сега въздъхвам с облекчение.

    Коментиран от #56, #133

  • 17 ННН

    60 142 Отговор
    Според мен по - радикализирани и по - сбъркани от нашите русофили нЕма никъде по света, та даже и у Русия!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Деб

    154 46 Отговор
    Много хора незнаят какво предсказа баба Ванга в едно интервю по БТ през 1977 година. Ето дословно думите и..... Европата ке изчезне. Булгарете да се дръжат с Русията..... Това са думите които тя каза. При въпрос на журналистката защо и как ще изчезне европа баба Ванга само каза това ще го видят тези които доживеят дотогава. По онова време бях 15 годишен и не се замислих много над думите и. Но сега като гледам какво се случва направо ме лови страх.

    Коментиран от #49, #66, #80

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мдааа

    42 123 Отговор
    Чакай, сега ще изкараме документите и ще се разпише Зеленски, че тези територии са украински, да видим тогава какво ще правят руснаците! Как го реши това, че подписа на Путин променил нещата? Тези територии, трябва да се признаят международно, как така мислиш, че Путин окупирал, с фалшиви референдуми и айде, вече е руско? Ами и Зеленски, ще ги разпише документите и за става украински територии пак, като е така?

    Коментиран от #40

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Турчин

    61 65 Отговор
    Цитат:

    Вече не може да се говори за „специална военна операция“, а се говори за законни отбранителни действия на руската армия срещу военни на Украйна, които воюват на територията на Русия.

    По същия начин когато тези територии бяха украински държавата Украйна водеше законни отбранителни действия срещу руски войници на нейна територия.

    Общоизвестно е, че Вацев е русолюб и не е безпристрастен.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ами

    42 122 Отговор
    След като Путин анексира, Украйна влиза в НАТО. Никой не може да казва на съседна държава, в какви съюзи има право да влиза! Било заплаха за руската национална сигурност! А за украинската национална сигурност? Те не трябва ли да мислят, за своята национална сигурност? Или понеже са съседи на Русия, украинската национална сигурност не е важна?

    Коментиран от #130

  • 27 Тия територии

    54 125 Отговор

    До коментар #24 от "Турчин":

    Са били, са и ще бъдат украински. Алкохолиците ще бъдат прогонени...

    Коментиран от #34, #107

  • 28 4 хиляди

    23 41 Отговор
    Четирихилядник шести разряд...!
  • 29 бяла краставица

    159 32 Отговор
    Незнам какъв е доц. Вацев, но като интелект е много над повечето коментиращи тук.
    Тези които се изхождат крайно са крайни продукти, от отделителната система на нещо крайно недоразвито.
    Бълхата да коментира кучето, камо ли стопанина на кучето, а тук говорим за фекала на бълхата.
    Мащаба сванахте ли го?

    Коментиран от #36, #57

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Петър

    21 4 Отговор

    До коментар #5 от "червена мърша":

    Защото така е демократично!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Айде

    43 121 Отговор
    Вацев греши! Интересите на Русия и на путин са различни! И, това, че путин е подписал нещо, което си е измислил, не означава нови граници и нови федерации! Просто са мечти на един откачил и самозабравил се индивид, който скоро предстои да бъде премахнат!
  • 36 Не не

    5 51 Отговор

    До коментар #29 от "бяла краставица":

    Не не. Тук просто коментираме жената на Медведев!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Нещата се нареждат

    95 9 Отговор
    Ако някой не е очаквал това, значи си е заравял главата в пясъка като щраус, вярвайки на тенденциозно представяноте новини.
  • 40 Само питам

    92 15 Отговор

    До коментар #22 от "Мдааа":

    Че в ООН си нямат идея дали Украйна граничи с Донбас и Запорожие и въобще за границите и.Каквото им покаже Путин,това и ще признаят в ООН,Украйна беше.Поляци,унгарци,румънци също са натопорчени.

    Коментиран от #50, #59

  • 41 д-р Косев

    30 111 Отговор
    Съветските мутанти като Вацев са способни да открият дълбок смисъл във всяка паническа изцепка на Путлер. Никакво значение няма какво е подписал, важното е дали има сили и топки да задържи награбеното. Да припомним, че в засега държат само части от ДНР и Запорожието, а в ЛНР и Херсонска област украинците са ги напънали сериозно и едва се крепят. Като почнаха операцията февруари се канеха да влезнат в Киев след три дена, а за половин година дори до Харков (на 50 км от границата) не можаха да припарят.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ха ха ха

    113 18 Отговор
    Вица ще се окаже факт:
    - Знаете ли с кого граничи Русия?
    - С когото си поиска....
  • 44 Ха ха

    102 10 Отговор

    До коментар #12 от "Руският регрес няма дъно":

    Либийци,сирийци,иракчани питал ли си ги?

    Коментиран от #45, #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 мисира

    89 15 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    Ами сега?! Ами сега Окрайна преминава в клуба на ацтеките и инките което значи че престава да съществува.

    Коментиран от #53

  • 48 Айде бе...

    4 35 Отговор

    До коментар #44 от "Ха ха":

    Ти нали ги пита? Защо спестявш отговора който получи: "Айде бегай на Хууууйййй
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Да, бе,

    24 76 Отговор

    До коментар #40 от "Само питам":

    румънците, поляците и унгарците си нямат други проблеми, та непренно искат да се набутат и те в украинското блато като руските глупаци. Разсъждавате с категориите на 13-и век, все едно не е имало индустриална революция и модерна епоха. В днешно време няма никакво значение под чия юрисдикция формално е дадена територия, стигат да имаш достъп до пазарите, работната ръка и ресурсите. След войната европейци и американци ще правят каквото си искат в Украйна, а Раша ще гледа зад оградата. Рашките имаха всички възможности да контролират Украйна икономически с ресурсите и културните си връзки, но се подведоха по акъла на неколко дементирали фашизирани старчета в Кремъл.

    Коментиран от #71

  • 51 Буха ха

    80 10 Отговор

    До коментар #12 от "Руският регрес няма дъно":

    И американските индианци, и негрите докарани като роби в Америка са Флюбени в Англо-Саксонския ред, международно право, съд и пр.
  • 52 Ученият котка

    65 8 Отговор
    Европейската мобилизация ще бъде апотеозът на хаоса и анархията.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Путинофил

    24 43 Отговор
    Вацев е наш човек - путинофил. Преподава на нашите деца в университета!
  • 56 Забелязал

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ученият котка":

    Трябвало е отдавна да го сториш!
  • 57 онзи

    16 6 Отговор

    До коментар #29 от "бяла краставица":

    Единственото което схванахме е мащаба на глупостта двустранна!
  • 58 САТЪРА НА ХАНА

    51 17 Отговор
    АЗ ВИЖДАМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО ЧАСТ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
    ....
    НО ТЕ МОЖЕ И ДА НЕ НИ ВЗЕМАТ ... ЗАЩОТО СМЕ ТУРЧЕЕЩИ СЕ РОМИ ПО ДУША КАТО МАКЕДОНЦИТЕ

    Коментиран от #61, #119

  • 59 въпрос

    2 14 Отговор

    До коментар #40 от "Само питам":

    Защо си толкова много пр@ст бе?
  • 60 Бамбука

    15 33 Отговор
    В речта си руският президент говори много, за лицемерието на Запада. Не спомена нищо за източното лицемерие. Чичкото с каскета ( дошъл с вагон пари от Германия ) прокламираше " Диктатура на Пролетариата" , вместо за "Демокрация на Пролетариата". Диктатурата просъществува повече от 100 години, демокрацията някъде изчезна. Пролетариат ли са олигарсите управляващи в голямата страна ? В най-голямата социалистическа страна Китай, това лицемерие го няма.
  • 61 Летописец

    7 19 Отговор

    До коментар #58 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Кога ще те приберат отново?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Васил

    14 65 Отговор
    Днес празнуват ама след месец ще реват защото не им е по силите да задържат тези тези територии.
  • 64 Станко

    72 13 Отговор

    До коментар #14 от "Булгар":

    Стига си ръсил акъл, който не ти достига. Сега, като сме бананова република подчинена на САЩ, да не сме много добре?

    Коментиран от #68, #139

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Aлфа Bълкът

    10 38 Отговор

    До коментар #20 от "Деб":

    Дедо щом си бил 15г през 1977г, няма да видиш как ще изчезне Европата, не бой се!
  • 67 Ваймс

    15 53 Отговор
    Тоя Вацев от четирихиядните ли е, или откровено не си пие хапчетата???

    Коментиран от #114

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Пешо z

    36 13 Отговор

    До коментар #54 от "Радон Керанов":

    Скоро заления ще изяде атома.Спасявай се вместо да разпъваш локуми.

    Коментиран от #73

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 От всичко по много

    47 10 Отговор

    До коментар #50 от "Да, бе,":

    Българите в България добре ли живеете? Подредихте ли си обществото? Вече започнахте акъл да давате как другите да живеят.
  • 72 Патент

    11 35 Отговор
    Присъединяването на териториите от Украйна към Русия, може да бъде патентован като "Способ за получаване на териториални придобивки", включващ процес, при който, с помощта на военна сила, се осъществява, както завладяване на споменатите територии, така и спечелване на незаконно проведен референдум, за присъединяване към подаващата заявка за патент държава.

    Коментиран от #143

  • 73 От всичко по много

    53 5 Отговор

    До коментар #69 от "Пешо z":

    Изглежда, не следите международната политика от дълго време. Русия няма да употреби никакво ядрено оръжие на украинска територия. Ще бъде на друго място.
  • 74 куцо магаре

    14 36 Отговор
    ,,Факти" сте единствената медия която дава трибуна където анонимни индивиди безотговорно имат трибуната да внушават на лековерни читатели да повярват в манипулативни истини. Предлагам коментарите да бъдат срещу проверена регистрация.
  • 75 Винкело

    31 3 Отговор
    Ами хората от Одеса и Харков - кога?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 От всичко по много

    56 10 Отговор
    Моля ви се, не обиждайте Валентин Вацев! Това е сериозен анализатор, който въпреки, че е политически труп, както сам се изрази за себе си, съдбата на България въобще не му е безразлична. Поинтересувайте се и за други негови интервюта и ще ви направи впечатление неговата дипломатичност и бон тон, дори и към идеологическите му противници. Има какво да научите от него.
  • 78 Чета,чета

    55 21 Отговор
    коментарите,и чак ми става смешно.Значи,всеки който има мнение различно от"евроатлантическото",е или путинист,или русороб или не знам какъв си!Истината е една-Русия взима всичко!На който не му отърва,да духа супата!!! Само Възраждане!!! Гласувайте!!!

    Коментиран от #83, #84

  • 79 Въпрос

    8 45 Отговор
    Защо давате трибуна на подобни "експерти"?
  • 80 ха сега де!

    12 28 Отговор

    До коментар #20 от "Деб":

    То и ти нищо не знаеш, но се опитваш да се правиш на всезнайко, което изобщо не ти се получава!
    "Много се говори за предсказанията на Ванга. Вероятно именно заради едно от нейните пророчества българският народ продължава да очаква месията. Мистичните думи на Вангелия Пандева Гущерова успокояват, че ще дойде "висок човек от чужбина". "Той ще оправи България", казала пророчицата, но не уточнила кога. "
    Ако се надявяаш на Путин (метър и малко) или Копейкин, губиш...
  • 81 шмацеф

    9 26 Отговор
    Киев за 3 дни а 😁
  • 82 володя

    55 13 Отговор
    Няма вече Украйна както няма и Югославия.Та нали Американците Признаха Косово и цялата "Европеиска Общност"... Е сега и Аз Признавам Ново Русия... Драги Автори на коментари Всичко вече приключи за Украйна... Е най много Путин да Достигне до Приднестровието...

    Коментиран от #90, #138

  • 83 Керът

    1 17 Отговор

    До коментар #78 от "Чета,чета":

    Като ти гледам правописът, на теб мозъкът ти отдавна е "издухал"...
  • 84 Тое ясно, че

    7 16 Отговор

    До коментар #78 от "Чета,чета":

    Без да го казваш то е ясно, че можрш да четеш но нед да разбираш какво си прочел, а още по малко да мислиш изобщо. Путин улеснява достъпа до руско гражданство за чужденци, служещи в руската армия! Ха честито, но те е бъз, нали?
  • 85 Змей БГ

    26 8 Отговор
    Днеска гледам наторасти
    утешават се взаимно в храсти

    Коментиран от #87

  • 86 Роди

    48 13 Отговор
    Възхищавам се на гн Вацев малко са истинските хора като него един много умен човек

    Коментиран от #88

  • 87 а ти гарнитура

    2 7 Отговор

    До коментар #85 от "Змей БГ":

    по средата 😄😄😄😄😄😄

    Коментиран от #92

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Горския

    17 4 Отговор
    Калинчо не изпадай в положение като Джембаски който е продал и майка си за пари

    Коментиран от #91

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Змей БГ

    19 5 Отговор

    До коментар #87 от "а ти гарнитура":

    Всички наторалисти
    страдат от за.пек и глисти!

    Коментиран от #145

  • 93 Така е

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ученият котка":

    С пълно право.Хората познаващи историята знаят, че не е имало избор.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Глиги

    17 39 Отговор
    Украйна ще си върне територията, независимо за колко време и на каква цена.

    Коментиран от #100, #105, #111

  • 97 Малкерин

    34 15 Отговор
    Абе, всички натовски бойци и юнаци коментиращи тук великия Запад, всички ли живеете под наем в Софето и работите чистачи и разносвачи на храна по офисите? Като мина по Софийските улици и виждам физиономии, които напълно се припокриват с коментарите (анти-руски) тук. Сган!

    Коментиран от #102

  • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 28 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ще настъпи мир когато Украйна си върне територията.
  • 99 Деа троловете путинофобски

    7 5 Отговор
    .,,..........
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Глиги

    15 31 Отговор
    Разбирам да сте прости и да сте русофили, но не разбрах защо подкрепяте война, убийства и завладяване на чужди територии в 21 век...

    Коментиран от #115, #144

  • 102 Змей БГ

    15 10 Отговор

    До коментар #97 от "Малкерин":

    Е, от ястребите има и някои успели - мениджъри на тоалетни....

    Половин слава на половин Украйна!
  • 103 мухаха

    11 23 Отговор
    Колко сте жалки путинистите-довчерашните украинци които мразихте днес вече са руснаци които обичате!

    Коментиран от #108, #118

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Как ще ти го набухам

    6 12 Отговор

    До коментар #103 от "мухаха":

    Как ще ти го набухам по руски мале ще си видиш майсилите вън.Благодаря
  • 109 Нло

    10 10 Отговор
    Вацата е вата.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 До моята любов глиги

    7 3 Отговор

    До коментар #96 от "Глиги":

    Бебо така ще ти го набухам пак ще си накъдрена
  • 112 Иванушка 🇺🇸

    19 36 Отговор
    Никога Америка не може да бъде равна с едно икономическо джудже като Русия. Това че имат ядрено оръжие не ги прави по силни. Путин е едно нищо от когото нищо не зависи. Дори Индия и Китай не искат за партньор един убиец като Путин.
  • 113 Иван

    10 3 Отговор
    Работайте братя!
  • 114 Aлфа Bълкът

    5 22 Отговор

    До коментар #67 от "Ваймс":

    Беше при Болен, пускаше тези, че Западът подържа Украйна, защото ако Русия загуби ще се разпадне на 8.
    Но с Болен смятаха да спасят Русията, чрез смяна на Путин.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 страхотен

    36 8 Отговор
    Г-н Вацев, точен както винаги. Харизматичен.
    Една от малкото искри в родния ефир, доколкото е роден
    Благодарим Ви
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Абе

    4 2 Отговор

    До коментар #58 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ИД.иотите сънуват каквото си поискат!!!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Чугунът Вацев

    9 19 Отговор
    Разбирач съм как стават нещата от живота с един късокрак путинов неграмотен подпис. Малоумен жалкар съм.
  • 123 Тредстоун

    9 24 Отговор
    Градинското джудже адолф путлер е бита карта , дърт козел който върви по пътя на мусолини , скоро ще е на пандара , колкото по скоро токова по добре за света и за самите рашисти , белким им остане капка достойнство
  • 124 Иван Петров

    14 9 Отговор
    Мнението на г-н Вацев е достоверно за днешното съдбоносно време за Европа и света. Разбира се сравнението с Карибската криза е удачно само от гледна точка на военното противопоставяне Запад - Изток, защото Украйна не е Куба и за съжаление е част от Европа.
    Вацев е прав като твърди, че в Русия едрият капитал определя имперската политиката на Кремъл, което предполага пълномащабна агресия срещу една млада демокрация с анексиране на цели области (Донецка, Луганска, Запорожка, Херсонска), както и нескрита амбиция за откъсване на Украйна от излаз на Черно море, ако сценарият с анексирането продължи за Николаевска и Одеска области.
    Накратко, самото съществуване на Украйна като суверенна страна вече зависи от военно-икономическата подкрепа, която тя получава от САЩ, НАТО и ЕС.
    От горното логично следва заявлението на Володимир Зеленски за присъединяване на Украйна към НАТО, защото в Киев добре разбират, че войната навлиза в нова решителна фаза с огромни разрушения и жертви на украинска територия.
  • 125 Анджело

    17 4 Отговор
    Русия влезе в Украйна защото САЩ искаха НАТО да влезе в Украйна. Защото целите на САЩ / НАТО винаги е била Русия. НАТО НЕ е отбранителна структура. НАТО е еманация на Имперския капитализъм. Тя е създадена да окупира Русия и всяка апетитна държава. И добре че влязоха руснаците. Сега след анексията ако НАТО влезе в Украйна /тя не трябва да е във военни действия/ ще бъде в западните територии. Русия с една идея по-близо териториално до източните граници на НАТО.
  • 126 кирил

    5 4 Отговор
    леле леле леле тос дедо май май нещу му е странно изказването леле леле ой ой такъде бие речта му ай ай завалията
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ученият котка":

    А В ЯПОНИЯ ДЕЦАТА ИЗУЧАВАТ, ЧЕ РУСИЯ ГИ Е БОМБАРДИРАЛА... ЖАЛЪК ФАКТ...

    Коментиран от #134

  • 130 .гост.....

    13 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ами":

    И в Нато и не в Нато с съсипана икономика народа за стомаха ли ще мисли или за оръжия... Тепърва предстои, след зимата ще изтрезнеят....
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Бате Гойко

    6 11 Отговор
    Ах другарю Вацев другарю Вацев, що не се ориентираш на изток, и ходом марш към Москва! Ходом марш, поради липса на превозни средства. Живеем във времена на санкции другарю Вацев
  • 133 Неутрален

    8 9 Отговор

    До коментар #16 от "Ученият котка":

    Ти досега трябваше вече да си изгнил, според твоите разбирания, щото неонациста Путлер не е казал една дума която да е истина. Пропаганда брат’чед, грозна руска пропаганда, наситена с лъжи!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Баба Меца

    10 7 Отговор
    Решение на проблемите ли е целия свят да се подчини на исканията , интересите и волята на САЩ ?
  • 136 2022

    14 8 Отговор
    Валентин Вацев е винаги точен.Това не понасят нашите подлоги и соросоиди, които се кланят на най-престъпната страна в света сащ, без образование/65% необразованост/, без Вяра-40 и повече престъпни секти-адвентисти, петдесятници ,лютерани, камиши, еремите адамити и т. н. до 40,бели негодници убиващи деца в училищата, неграмотни негри наркомани, 32 пола, джендъри,изнасилвачи и лесбийки- тази ли впиянчена,брутална и извратена измет ли трябва да имаме за пример ние Българите и България с 2000 История,а сащ са и си остават Колония и Робовладелска държава.Справете се с Историята от какви престъпници е съставена тази изкуствена страна? Канада се населена с каторжници ,Австралия и нова Зеландия също. Не пишете глупости.Има документи има доказателства-това, че Международници -анализатори ,като В. Вацев не им дават нашите подлоги от телевизиите,думата няма значение-той владее езици/не е като предателя Б. Борисов/,може да коментира в чужди медии-френски, руски немски, английски.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Муцка

    4 7 Отговор

    До коментар #82 от "володя":

    Кога смята да го стигне това Приднестрови - година, пет, сто години, 5090 ли кога? За три дни Украйна за 24 часа Киев, сега мобилизация щото 250 000 дето ги беше приготвил на 25 февруари не стигнаха. На глупав човек или му набиваш акъл или к@р. Май си за второто.
  • 139 Хахаха

    9 9 Отговор

    До коментар #64 от "Станко":

    Още един л@пач на руски п@тки. Абе къде ви намират такива мозъци? На женският пазар ли?
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 случаен

    7 2 Отговор

    До коментар #72 от "Патент":

    патента е на сащ,отиваш някъде ,правиш база на сащ,и командваш,може и като убиешДЕМОКРАТИЧНО неудобния президент и слагаш удобен на сащ в колонията
  • 144 случаен

    1 1 Отговор

    До коментар #101 от "Глиги":

    чети и мисли най вече
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Радон Керанов

    1 8 Отговор
    Другарю Вацев, днес, 1 октомври Лиман падна! Добър ден за преброяване на руските трупове!