Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 13:00 2 071 14

Местен, свестен и известен

  • избори-
  • герб-
  • дпс-
  • опозиция

Като начало беше добре, но началото свърши. И ентусиазма

Местен, свестен и известен - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ммм, изборите "умряха", да живеят ... изборите... И щото години още може да сме в ситуацията през пет месеца да ни призовават пред урните (не на някои бивши или още по-бивши политици) или по-точно пред машините, за да избираме още от същото, никакво желание за анализ нямам. Ако имам желание за нещо, то е да натрия носа на младите, на които се уповаваме.

Това коментира Ивайло Михайлов.

Като начало беше добре, но началото свърши. И ентусиазма.

Сега ви трябва този практицизъм, който много добре проявявате в бизнеса, но трябва да го превъплатите и в политиката. Пак казвам - не е анализ, но герберастите съхраниха своите 600 хил. гласа с помощта на местната власт! Та те управляват във всички (без тия на ДПС) общини!

А само година ни дели от местни избори. Да напомня, имаше едно Национално движение, дето спечели едни парламентарни избори, и не повтори, ама защото подцени местните! Та затова минавам, да ви споделя опит.

Сега е момента, щото не сте и в правителство, така да се каже, имате свободно време, да произведете местни лидери, които да имат цяла година да спечелят народнаселението. непрекъснато във всяка община има проблеми, ако има поне един "местен, свестен и известен", който да се ангажира да предлага решения, или даже да формулира проблемите, да следи за изразходването на бюджета, да извежда на предна линия слабостите, но и да предлага алтернатива...

Ако пък го закъсате някъде, имате телефона на ДБ, правят се и местни коалиции... Важното е година предварително да предложите алтернатива, само след 5-6 месеца да могат да кажат хората - това е нашият човек! Компетентен, млад, некорумпиран. Те това е работа на терен, година предварително, а не само 30 дни в кампанията! Късно е. На терен работят местните структури и/или ... местната власт.

А сега тая е в ръцете на гроб. Лесно убеждават избирателите "или за нас, или за никой". И вече имаме и парламентарна група, избрана с глас "за никой"?! При мижава активност. А ако... местния Човек работи почти година, ще видим, бих бил оптимист...


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    След 33 годин уж изборчета, кво стана? Последна национална Катастрофа. Друго няма как да стане. Само територията е важна без матряла. До сега 400 Милиона за уж изборчета! Добре е!
  • 2 НЯКОЙ

    5 2 Отговор
    Това е решението на проблема "народът е прост" срещу "народът е информиран и разбира"!
  • 3 Всеки

    5 2 Отговор
    Знае кой е той - Христо Петров, известен на широката публика като Ицо Хазарта
  • 4 Го4о

    4 2 Отговор
    ДъБъ се храни само с ""оставката на Гешев", оня с отнетото право да упражнява адвокатската си професия е една "грамофонна плоча"! А за бившия прокурор на Разград "немам думи" (ченге та дрънка)
  • 5 Тошко

    8 1 Отговор
    Държавата съществуваше сравнително добре до момента докато не се бе намесил ген.Решетников ! ........
  • 6 Тодор

    2 6 Отговор
    Герб ще върнат мандата и на другите избори трите партии ПП, БСП и ДБ ще имат мнозинство и политическата криза ще приключи

    Коментиран от #9

  • 7 Истини

    2 1 Отговор
    Катастрофа ли, ела и се убеди. В България има много богати хора и с всеки ден стават все по заможни. И това са хората след 1989, бспдпсдс... Костов освободи всички през 1998 и си назначи навсякъде 20,25,30 годишни и днес нинова и др са над 50 и под 50 без един ден безработен, а тия които др ви Иван Костов освободи също бяха над 35,40,45,48 годишни. Математиците да изислят или богомил боневиванколаров, които убиха маса народ, костов заедно с ченгета на бкпдс.
  • 8 хихи

    3 1 Отговор
    Пълни глупости
    Словоблудство
  • 9 хихи

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тодор":

    Да пази Господ
  • 10 Анонимен

    0 1 Отговор
    Местен, свестен, известен като казва днес един известен и заможен бизнесмен, аз, ако не съм да дам на сина си, ще умре от глад. Ти имаш 5 пръсти на ръцете и не си приличат, а искате хората да са еднакви. Яд ги е бизнесмените, цели родове са в системата на мвр, казва мюмюна. Какво ви дойде на главата търпиш, мълчиш, ядеш кво намерил у дома, на улицата и си траеш. Има хора от живково крадоха и продължават с далаверите до днес, кво можеш да сториш, като си безсилен всред силните на деня от дс и там другите горе. Дават им на троловете колкото да не са без пари едни хиляда лева да плюят и объркват народа.
  • 11 Бизнесмен

    2 0 Отговор
    Герб и дпс ще управляват България. Вярвам на еродираните турци. Дпс свят щеви се завие, какви замъци построиха. Работиха след 1989 на запад, събраха се няколко мохамедани, парите им чисти отвън и днес имат фирми, но и се трудят много. Теакийците бяха трудолюбиви идвайки 1923 на тия земи, но старобългарите или тукашните ги до биха
  • 12 ГЕРБ фалира

    2 1 Отговор
    Едва ли може да се намерят по-големи гнусари и противяги от Пасито и Плюнкалиев.
  • 13 Росен

    3 2 Отговор
    Браво, добър анализ.
  • 14 Бай Гошо

    0 0 Отговор
    Само да отбележа, че извън София хората не искат и да виждат глашатаи на ПП, камо ли да им слушат лъжите. Та твоят съвет е удар във въздуха. А самото ПП е въздух под налягане. На следващите избори рано догодина вече ще са пътници.