Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 13:31 6 743 72

Авторът на книгата „Защо обичаме да мразим Русия“ Ги Метан пред ФАКТИ: Има риск конфликтът в Украйна да стане ядрен

  • ги метан-
  • русия-
  • украйна-
  • журналист-
  • швейцария

В историята се забелязва фактът, че колкото е по-силна Русия, толкова русофобията в запада се засилва, казва швейцарският депутат и журналист

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Книгата „Россия – Запад: тысячелетняя война. Русофобия от Карла Великого до украинского кризиса“, излязла в швейцарското издателство Syrtes, е написана от швейцарския депутат и журналист Ги Метан. В нея той изяснява къде са корените на това явление, кой и защо понастоящем разиграва антируската карта. Книгата е позната и с другото си заглавие - „Защо обичаме да мразим Русия“. Ги Метан бе за кратко в София преди дни и ето какво каза той пред ФАКТИ.

- Г-н Метан, как гледате на това, което се случва между Русия и Украйна в момента?
- Ситуацията не е много оптимистична според мен. И това е така, защото никой не желае мир. Ако погледнем какво се случва, защото през изминалите 7 месеца имаше няколко опита за мирни преговори, за прекратяване на военните действия, но всеки път западните сили и НАТО ги пресичаха. Още в началото на конфликта имаше преговори за мир – говоря за края на март, а тогава президентът Зеленски беше обявил, че има прогрес и напредък. Имаше и придвижване към мира с помощта на Турция, тогава президентът Зеленски също обяви, че има напредък. Но след посещението на Борис Джонсън в Киев и неговото вмешателство, всички опити за преговори бяха прекратени. Ако гледаме обективно на ситуацията, Русия никога не е затваряла вратата за преговори за мир. Последната реч на Владимир Путин, която бе преди дни, повдигна също този въпрос.

- Русия анексира нови територии. Това нова фаза на войната ли е?
- Самата „военна операция“ смени границите си. Това вече не е конфликт между Русия и Украйна, а е конфликт между Русия и глобалното НАТО, респективно и срещу страните, които участват в конфликта директно.

- Само Русия определя случващото се в Украйна като „военна операция“. Всички страни по света назовават конфликта като война? Вие как гледате на това и кое от двете е вярно?
- Така е. Имаме два полюса. В началото бе обявено като „военна операция“, но действията, особено в последно време, след като бе въведена и частична мобилизация в Русия, вече си прерастват в истинска война. Тази „операция“ се превърна във война след заявлението на американския генерал Остин, който каза, че целта на това стълкновение е да се разруши и разкъса цяла Русия. Това е моментът. Това виждаме и сега да се случва в Украйна. И има голям риск конфликтът в Украйна да стане ядрен, да се превърне в ядрена война.

- Колко трябва да се страхуваме, когато чуваме Путин да говори за евентуална употреба на ядрено оръжие и как то може да се използва при нужда…
- Рискът е съвсем реален. Напомням ви, че американската военна доктрина се промени. От април тази година американската страна, най-вече чрез речите на президента Байдън, не изключва използването на ядрено оръжие като първо оръжие. До момента чувахме, че ядрено оръжие може да се използва като последно оръжие. Сега, според американската военна доктрина, те предлагат ядреното оръжие да е първото използвано при глобален конфликт. Очевидно е, че руснаците не могат да не реагират. Путин реагира, но го направи като отговор на думите на Байдън. Спомнете си, че съвсем наскоро Лиз Тръст във Великобритания, новият премиер на страната, каза, че е дошло време да се натисне бутонът на ядреното оръжие. Така се увеличи рискът и всичко е възможно. Вярвам, че ролята на военните в цялата ситуация е да се засили мирът, колкото и странно това да звучи, и да не се стигне до това крайно решение да се натисне ядреният бутон.

- В какъв порядък може да се направи прогноза за края на този конфликт?
- Не мога да ви кажа. Не съм като вашата баба Ванга. Просто нещата зависят от реакциите на другите. Ако НАТО, която вече се настани на територията на Украйна реално, предприеме още някакви действия, увеличаващи агресията, не е изключено да има ескалация.

Ако има спад на напрежението, може военният конфликт да спре тук.

И така да се отворят разговори за рационален диалог. Ако има пропаганда и ескалацията на напрежението, за каквото повече се говори, а не за успокояване на нещата, предвид последните успехи на украинската армия, които са считани за екстремистки, нещата може да се влошат. Всички искат нещата да се успокоят, а може да стане точно обратното. Видяхме го този екстремизъм в реакциите на западните сили, когато се атакуваше ядрената централа в Запорожие. Просто е нелогично, даже смешно и жалко да се смята, че руснаците са атакували ядрената централа.

- Книгата за отношенията между Русия и Украйна, която сте издал, е позната и с друго заглавие - „Защо обичаме да мразим Русия“. Какъв е вашият отговор. Защо светът обича да мрази Русия…
- Защото Западът, който има претенции да бъде хегемон на света, винаги е имал необходимост в исторически план да има един враг, за да може да оправдае своята агресия. Русия просто представлява идеалният враг, върху който да се проектират тези агресии. Русия има силна армия и притежава ядрен потенциал. Целта на Запада е да превземе Русия и да използва всичките богатства, които ѝ принадлежат. В историята се забелязва фактът, че колкото е по-силна Русия, толкова русофобията в Запада се засилва. Когато Русия е слаба, Западът става русофил. Когато Русия бе слаба - по времето на Горбачов и Елцин, Западът я обожаваше. Сега - по времето на Путин, Западът я мрази.
----------------------------
Ги Метан е швейцарски обществено-политически деятел и журналист, роден през 1956 г. в Швейцария. Учил е политология, работи в различни издания. От 1999 г. се занимава професионално с политика. Редовен колумнист във водещите френскоезични вестници на Швейцария. През 1997 г. създава и оттогава ръководи Швейцарския клуб на пресата в Женева. Има швейцарско и руско гражданство.
Автор е на девет книги, сред които "Запад-Росия. Хилядолетната война. История на русофобията от Карл Велики до украинската криза", "Изгубеният континент", "Да пледираме за свободна и суверенна Европа", "Тиранията на доброто", "Речник на неправилната мисъл".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Май ти и всички вкупом искате

    35 17 Отговор
    Ядена Зима!!! Само за това говорите и накрая може и да се случи

    Коментиран от #7

  • 2 Местан

    33 22 Отговор
    Аз обичам Русия повече от майка Турция
  • 3 Виктор Юго

    37 97 Отговор
    Издателството, отпечатало този пасквил - еманация на некадърност и невнятност, Е ОБРЕЧЕНО ДА ФАЛИРА ИЛИ СА МУ ПЛАТИЛИ ОТ КРЕМЪЛ!

    Коментиран от #45

  • 4 Прозявам се..

    55 15 Отговор
    Израстнах със западна литература,пих от "най-чистите извори" Шекспир и прочие,а вие се оказахте един жалък и нагъл гей-парад..
  • 5 Тошко

    40 93 Отговор
    Има нещо в тази статия, което ме смущава. Явно автора е получил голяма сума в рубли, която е обърнал след това в евро. ЕТО ТОВА МЕ ПРИТЕСНЯВА. КАКТО НАШИТЕ КОСТАДИНОВ И БЕЛАТА ЗЛАТКА. Предлагам на автора РУСИЯ ДА ОКУПИРА ДЪРЖАВАТА МУ ЗА 1 ГОДИНА И СЛЕД ТОВА ДА СЕ ИЗХОЖДА ПО ТЕЗИ МЕЖДУНАРОДНИ ВЪПРОСИ ОТНОСНО пУТИН...............................................

    Коментиран от #56

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Глобално затопляне

    34 9 Отговор

    До коментар #1 от "Май ти и всички вкупом искате":

    Тъкмо ще е топло и ще има атомна енергия за всички
  • 8 БСП за България и Радев

    64 28 Отговор
    Най-накрая един гражданин на Запада с мозък. Точно както и Илон Мъск му дойде акъла, така и сега. Ей много ми се издигна в очите. Даже бих си купил и Тесла, ако имах пари. Но ще купя нещо безаналогово, като новия Москвич

    Коментиран от #51

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Много,

    27 62 Отговор
    Ми е чудно, ако автора на книгата го бяха освобождавали руснаците поне веднъж, какви щеше да ги пише и говори?
  • 11 Швейцарец, а?

    26 63 Отговор
    Много странно, защо швейцарско издателство издава книга на руски?
    От това става ясно, кой плаща музиката.
    И как само се изпусна тоя платен руски агент - НАТО увеличавало агресията в Украйна? Май не знае, че путин нападна и той е агресорът.

    Коментиран от #64

  • 12 и кво от това?

    22 45 Отговор
    швейцарския депутат и журналист Ги Метан. Името му много газпромско звучи?
  • 13 един

    17 34 Отговор
    Ako не е "Защо му се възхищават на Путин",ще е "Защо обичаме да мразим Русия",въобще полезни идиоти на път и на кръстопът!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Софиянеца

    15 38 Отговор
    За всичко съм съгласен Ги Метан, но не съм съгласен с едно, а именно че Русия имала силна армия! Всички видяхме до каква степен на разложение в редиците на руската армия е довела корупцията. И - Да Русия е силна но с ядреният си потенциал и с НИЩО друго.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Калин Каменов?? Много пъти сме били

    53 15 Отговор
    Маниполирани от Политици, Агенции, телевизии, писатели и всякакви Лози!! Като тоя Писател!! БЪЛГАРИНА Уважава Русия и Руския народ!! Заради пролята та Кръв и загубени животи на 200 000руски войници във войната 1876-78год!!за това, че отново ни има на картата като държава, а не сме турска провинция!! Който иска да е Обича, който иска да е мрази, болшенството Българи имат Уважение, към Русия и Руския народ!! Това не можете да го промените с Маниполации и повтаряне на лъжи!! Това е положението!!!

    Коментиран от #18, #66

  • 18 Софиянеца

    15 38 Отговор

    До коментар #17 от "Калин Каменов?? Много пъти сме били":

    За което сме си платили в последствие прескъпо! Ограмоти се. Като за начало започни от 1885г. и после стигни до 09.09.1944г. и последвалото кране на българи от тукашните прислужници на Москва. Защото само любов не стига, трябва разум и действия.
  • 19 ха сега де!

    22 39 Отговор
    А коя Русия да обичаме, особено ние българите ? Тази на императорите, които заменят турската окупация с руска и я наричат "освобождение", на Ленин и Сталин, жвеещи в разкош на фона на мизерията в страната и които при повторната ни окупация налагат най нечовешкия режим в половината на Европа установен отдавна в Русия, или тази на Путин и неговото кръвожадно обкръжение, които непрекъснато демонстрират и директно изявяват готовност да унищожат не само собствената си с огромни възможности държава, а и целия останал свят?

    Коментиран от #23

  • 20 Реалист

    9 6 Отговор
    Да. От 2 дни вече има такава опасност!
  • 21 !!!?

    23 40 Отговор
    Този мосю повтаря мантрите на Кремъл, но не забелязва, колко си противоречи ! След като Запада непрекъснато иска да унищожи Русия, защо точно този Запад я спаси от Хитлер и защо същият този Запад сега е на страната на Украйна. Освен това защо Запада не унищожи Русия когато беше слаба при Елцин, а точно сега когато е "силна" при Путин !!!?

    Коментиран от #70

  • 22 Нека

    22 10 Отговор
    Промитите мозъци четат и ревът
  • 23 ама друг път

    37 14 Отговор

    До коментар #19 от "ха сега де!":

    Май запада се опитва да се домогне до неограничените ресурси на Русия за без пари ! Както този умнокрасив запад направи с русурсите на Майка България !!!!

    Коментиран от #27

  • 24 Вярваща

    29 14 Отговор
    Преди 2 дни Южна Корея изстреля балстична ракета с ядрена глава към Северна Корея. По ирония ракетата падна в Южна Корея, за щастие още при изстрелването дала на късо и не се взриви атомната глава, вижте Гардиън ако не вярвате. Вече беше изстреляна атомна ракета по страна, която се счита приятел на Русия. Наистина ли мислите, че след това Русия само ще блъфира? Адът е на път да отвори портите си. И единственото на което се молим е Бог да прати разум на американският народ и да свалят от власт старчоците и военнолюците на Байдън.

    Коментиран от #63

  • 25 сороснерес

    31 14 Отговор
    Вчера Мъск огорчи русофоби,днеска този автор каза истина..Пийте господа русофоби хапчета и свиквайте,все повече нормални хора виждат кой стои за този конфликт и какви интереси има..Само идиоти не са разбрали, а те са повече по-на запад..

    Коментиран от #49

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Просвети се, Бе

    14 28 Отговор

    До коментар #23 от "ама друг път":

    Време е всички да се отърсят от кремълската пропаганда. Но ето историческите корени на злото: "Русия това е Московия, която възниква след разпадането на Златната орда. Люлката на Московия е кървавото блато на монголското робство...... Политиката на Русия продължава политиката на Ордата, не на Рус. .." Карл Маркс - Секретната дипломация на XVIII век, 1899 г.
  • 28 Каназирски

    16 32 Отговор
    Ами мисля, че мразя Русия защото напада суверенна и независима държава Украйна, Грузия, Молдова. А авторът какво мисли, ами мисли да вземе някоя останала рубличка.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Реалист

    27 9 Отговор

    До коментар #28 от "Каназирски":

    Мрази си. Омразата е мерило за величието на мразения! Между другото това са думи на Чърчил!
  • 31 Платен пропагандист

    11 19 Отговор
    Умен човека..даже не знае че по времето на Карл Велики Русия не е съществувала
  • 32 Мдаа, философчо

    13 25 Отговор
    Ами другарю автор, българският народ е казал: "Като не искаш мира, на ти секира". Били думи на Крум, ама кой знае. Всъщност заговорихте за мир след като почнаха да ви пукат яко. Преди това дума не обелвахте. Няма как да иска мир една нападната държава, след като някой я напада и избива хора вътре в нея. Факт! Мир се иска, когато картите са равностойни. Сега обаче нещата се обърнаха и картите не само са равностойни, ами дори и много добри в ръцете на Украйна. И изведнъж се появиха миротворците. Те хленчат, че Украйна са ястреби, НАТО не иска мир, Америка е лоша. Ами да, сега е време да разберете, че това е така. Америка, НАТО и цивилизования свят са решили, тоя път без прошка за Русия. Всички отстъпки, уговорки и молби са вече в иналото. А дали ще посегне към ядреното копче. Ами както видяхме до сега, контра реакцията на Цивилизацията е достатъчно мощен и не знам колко ще пострада Света от ядрени бомби, но със сигурност Русия ще се погребе в ядрен взрив. 50 минути преди да падне първата ядрена ракета в Америка, Русия няма да я има.
  • 33 Дамер

    10 24 Отговор
    Тоз е един от медалистите на другаря Путин..
  • 34 Лелеее

    2 22 Отговор

    До коментар #29 от "Реалист":

    Лелее, Реалист, ама верно ли, оля те ще ме прибереш ли при себе си за да ме защитиш? Ще ти дам 200 рубли, скътал съм ги. Лелеее, добре че си ти да ми отвориш очите, че те бяха заслепени. А дали обича мъжки или женски, Путин със сигуност няма да разбереш, предполагам последния който е разбрал, сега е в затвора или милиардер в долари. Ти милиардер ли си, Реалист??? Бъди реалист!!!
  • 35 Защо ли не се сещате

    8 15 Отговор
    за поробените държави до 89година , превърнати в концлагер и продължават да са същите?!
  • 36 Мира

    14 6 Отговор
    Браво, Калин Каменов! - на теб или на шефа ти.
    Браво за представеното мнение!
  • 37 Този..

    13 19 Отговор
    ..Ги е добре да поживее няколко години в раша ,ако издрапа ..де.
    В някое градче извън периметъра на 50км. от Москва и Питер,а най добре в някое село пак извън 50км.
    Да го видим какви ще ги дрънка.Такива книги хора от източна Европа нещо не пишат,ако не са на заплата към империята.Аман от западни кифльоци невидяли/неизживяли/ окупация.
  • 38 Българин

    14 18 Отговор
    Поредният западен "полезен идиот", който срещу определено заплащане прокарва кремълската гледна точка и оправдана руската агресия с "агресивния русофобски Запад".
  • 39 Истината

    11 17 Отговор
    Когато Русия има проблеми с всички, големият проблем обикновено е самата Русия.
  • 40 Вие сте бунаци!

    11 14 Отговор
    Само му вижте името! Ги на фламандски е газ. Ги Метан = Газ Метан. Какво продава Газпром газ метан!

    Коментиран от #43

  • 41 Истината

    12 19 Отговор
    И най-тежката форма на русофилия се лекува с живот в самата руска ко чина. Така например Депардьо получи руско гражданство лично от Путин, но след като изтрезня избяга чак в Белгия и предпочита от там да се обяснява в любов към Русия и Путин. На този швейцареца с руско гражданство са достатъчни 6 месеца живот в Русия за да стане нормален човек а не руски агент на влияние .
  • 42 А95

    15 20 Отговор
    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против
    маниакалната идея, че Русия има мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ги пропан

    8 8 Отговор
    не се разписва за 4к лв.там тарифата е друга
  • 45 БЪЛГАРИН🇧🇬

    15 10 Отговор

    До коментар #3 от "Виктор Юго":

    Това ли ти казаха от Козяк?! :-)

    Коментиран от #50

  • 46 Колко много хора пишат глупости

    21 13 Отговор
    Като гледам колко много хора пишат глу по сти и си мислят, че са прави. Хората от България трябва да знаят, че едно време Русия е била тази, която ни е освободила от Турското робство. Ние сме ѝ длъжници, а вместо това хората я мразят и са против нея. Всички говорят за войната на Русия с Украйна. Щом воюват значи има причина, Русия няма да тръгне да прави нещо без причина. Още повече, че Путин много пъти е предлагал мир. Войната е лошо нещо, никой не го иска. Обаче като гледам Зеленски си го иска. До къде ще стигне не знам, Украйна сама прави повече поражения и лепват всичко на Русия. Обаче това по новините много ясно, че няма да ви го кажат. Жителите на Украйна избягаха и дойдоха в България и нашите управляващи вместо да са неутрални, те избраха страната на Украйна. А още повече, че Американците управляват всичко.
  • 47 Платен

    9 13 Отговор
    Рубладжии.
  • 48 Тошко

    11 16 Отговор
    Да не си помисли някой,че този е взел пари от някъде ! Те руснаците си седели в кочината и виж ,Нато и Украйна ги нападнали та да се разпадне Русия ! Та всички са виновни , но не и Русия и Путин ! Аман от помияри от всички народности и пол-платени обаче !!!Гнус
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Българин

    12 15 Отговор

    До коментар #45 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Кожен зараз

    10 13 Отговор
    Болшевикия дава по 2,6 МИЛИАРДА ДОЛАРА годишно за пропаганда! От тях ТРИСТА МИЛИОНА отиват за "приятели" по света( такива като нашите Копейкин и Радев). Тоя швейцарски другар очевидно е "взел".
  • 53 Българин 🇧🇬

    14 8 Отговор
    Казва го западняк .Иначе е казал неща , които всички знаем .

    Коментиран от #57, #58

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Само колко е вярно

    11 8 Отговор
    "колкото е по-силна Русия, толкова русофобията в Запада се засилва"

    Коментиран от #59

  • 56 пье шу

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Тошко":

    съдиш по себе си за другите.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 И кво от тва?

    6 10 Отговор

    До коментар #53 от "Българин 🇧🇬":

    Преди години пак Бех чел западняк да пише(солженицин критикуваше,макар в последствие да го видехме и тоя солженицин с дур в галавой) така,че на тоя измислен швейцарец с руско гражданство може и той да е получил заплащането(кремълско),за да пише глупости,или да изопачава факти.Така,че ме му вервам на тоя и нек си спомним,че казаха за 4000 лева заплащане от руско посолство,или някоя закачена към него структура по пропаганда и агитация.

    Коментиран от #60

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Нещата не на черно-бели

    7 5 Отговор
    Ограничените хора не могат да вникнат в проблема и препочитат за по-лесно просто да мразят. А без истинско разбиране, проблемите не могат да бъдат решени.
  • 63 Щирлиц

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Вярваща":

    Откъде ви намират такива наивници? Потърси сам в Гардиан за да видиш, че няма никакво изстрелване на ядрени ракети.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Щирлиц

    11 5 Отговор

    До коментар #17 от "Калин Каменов?? Много пъти сме били":

    Има малко неточности в коментара ти. През войната 1877-78 г. убитите руснаци не са 200 000, а 15 567 (от тях 11 905 на Балканския фронт, останалите – на Кавказкия фронт).
    Приблизително толкова са и сумарните жертви от румънци, сърби и българи.
    От войната се появява васално княжество България, а останалите български земи остават: Поморавието за Сърбия, сев. Добруджа за Румъния, изт. Румелия е автномна област в Турция. Македония, източна и западна Тракия остават в османската империя.
    На княжество България е наложен окупационен дълг от 28 000 000 златни лева, който изплащаме изцяло на Русия през 1902 г. с пари от заем. Тази сума е 3 пъти повече от цената на Аляска.
    Русия е против Съединението, против Независимостта. Русия ни обявява война 1915 г и обстрелва Варна и Балчик.
    СССР ни обявява война 1944г и окупира България.
    Образът на Русия и СССР в България е фалшив и изцяло пропаганден. Ние добре разбираме македонските заблуди, но и ние имаме такива към русия.

    Коментиран от #67

  • 67 Опълченец

    1 3 Отговор

    До коментар #66 от "Щирлиц":

    Ясно, точно и аргументирано. Едва ли ще те разберат.
  • 68 Иванов

    0 4 Отговор
    Ако не знаете , да ви кажа. Терминът русофоб ( човек , който мрази Русия ) , е въведен за първи път от пропагандата на болшевиките , малко след ВОСР -1917 г. До тогава , а и след това , никой не е мразел Русия. Понеже болшевиките и техните наследници - комунистите , са били абсолютни параноици и навсякъде са им се привиждали врагове, шпиони, диверсанти, врагове с партиен билет и други такива абсурдни неща, съответно са решили , че целия свят мрази Русия ( СССР ). Прочетете и ще видите , че след освобождението, в България е имало русофили и патриоти. Терминът русофоб , не е съществувал и е въведен доста по-късно , от , както казах , психически болните болшевики. Та такива неща. Не очаквам много хора да го разберат това, все пак , най-важното у нас са ракията и салама. Който има с какво , да се замисли.

    Коментиран от #69

  • 69 Дедо Стоян

    4 0 Отговор

    До коментар #68 от "Иванов":

    А вие г-н Иванов занете ли нещо повече за Маккартизма, за концентрационните лагери за японци по време на ВСВ, за това как до ден днешенм когато някой не е угоден на "демократичната държава СЩА" бива премахван като: се подхлъзва в банята, удря го ток, бута го камион, умира от свръхдоза лекарства или наркотици, получава инфаркт или каквото и да е друго?!
    Запитавали ли сте се защо почти целия свят мрази американците и тяхното правителство и ги наричат гринговците, каубоите, краварите и др.
    А запитвали ли сте се от къде идва израза "работещ беден"?! Ами пак от "великата демократична САЩ", която от края на ВСВ се опитва да "изнася демокрация" по целия свят?!
    Говорите за акъл и за ракия със салата, но явно само си говорите без да мислите!
    Така, че първо анализирайте всички данни и след това направете изводи.
    Никъде по света няма перфектни условия и държава, която да ги предлага, но поне можем да се стремим към по-добро всички, а не постоянно да се делим!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 135

    3 0 Отговор
    Ами, обичат да мразят Русия, защото само тази омраза ги обединява.Без нея те ще се самоизбият помежду си. Накъде без Русия? Мир, блаженство и щастлив живот за всички. Идва Никулден , празник на шараните.