Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 11:53 9 151 27

Старата парламентарна лисица посочи изхода

  • йордан цонев-
  • парламент-
  • правителство-
  • мнозинство

Бившето крупие се опита да успокои безпокойството на народните представители от нови избори

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не от парламента, а от кризата. Пристанал на СДС преди години, в полза на ДПС, бившето крупие се опита да успокои безпокойството на народните представители от нови избори. "Не бойте се деца", каза горе-долу той по Нова ТВ. Ние сме мнозинство! Сто седемдесет и три гласували за доставка на оръжие на Украйна са достатъчни. Според него парламентът разполага с евроатлантическо мнозинство и съставянето на правителство в подкрепа на войната, в което ДПС е готово да участва, е решението на кризата. Аферим, ефенди!

P.S. ДПС бе създадено по две причини. Първата - да се замете отговорността на участниците във "Възродителния процес", както и "Голямата екскурзия". Второ - двете политически сили от началото на прехода, БСП и СДС, всяка една от тях се нуждаеше от "патерица" в парламента. Стефан Савов, Жельо Желев и Андей Луканов се споразумяха за създаването ѝ, въпреки биографията на "кръсника" на новата партия - доносникът на ДС Ахмед Доган. Или точно поради зависимостта му от архивите на ДС. Официалното създаване, след сериозно оспорване, бе гласувано с "особено мнение", без мнозинство, благодарение на един от конституционните съдии, който се залости в тоалетната по време на гласуването.

Дошло е време тази партия, която се предлага на всички управляващи, да си смени поне името, защото "свободите" са реалност, а "правата" се решават в Страсбург, не в София.

Предложението на Йордан Цонев да се състави евроатлантическо правителство, в разрез с мнението на огромното мнозинство на общество, не означава нищо друго освен, че старата политическа лисица, е готова да остане до пенсия в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крупие

    47 2 Отговор
    или ченге

    Коментиран от #6

  • 2 Менти и капели

    50 8 Отговор
    Ще падне някой случаен дрон в софето и мнозинството ще изчезне като дим. Ще остане само кафявата следа.
  • 3 12340

    31 3 Отговор
    "....Официалното създаване, след сериозно оспорване, бе гласувано с "особено мнение", без мнозинство, благодарение на един от конституционните съдии, който се залости в тоалетната по време на гласуването...."...
    ....че къде другадедасе залости един л@йн@р?
  • 4 С.П.

    52 4 Отговор
    Данчо ментата - така е известен и не случайно е този прякор - Мента от класа, а с ментане и гьонсуратлък се трупат пачките в България. Аферим Ефенди, Аферим Данччо, Аферим Мента!
  • 5 Русофилите

    34 12 Отговор
    Руснаците кастрираха орела. Евроатлантическите идеи за глобално господство умряха.
  • 6 Бай Митко

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "Крупие":

    Много, много по зле - ДОНОСНИК!
  • 7 Бай Митко

    32 2 Отговор
    Карапелитски селски тарикат!
  • 8 Реалист1

    22 16 Отговор
    Авторът не е точен.
    ДПС е руски проект, на руските служби. В момента вече е овладял България. Има огромен финансов ресурс и кадрова база данни, институт за политически инженеринг (УниБит). Финансира партии еднодневки, които проблясват за 1-2 изборни периода и изчезват.
    България е обект на разработка тип "Феникс" от страна на Русия. Основна черта е отрицателният избор на кадрите.
  • 9 фитосекорадо

    15 3 Отговор
    ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ СИ ИМАТ ИМЕНА И ФАМИИЛИ И КОГАТО СЕ ЗАВЪРТИ КОЛЕЛОТО НЕКА ДА СИ СПОМНЯТ ЗАЩО ЩЕ СТРАДАТ А НЕ ДА ОПЪВАТ СТАРАТА ПЕСЕН В НОВ ДУХОВ СЪСТАВ
  • 10 Данчо Салфетката

    33 3 Отговор
    От келнер стана вечният депутат!
    Това може да се случи само в тази к.очинка!
  • 11 Данчо ментата $

    27 1 Отговор
    Отдавна е в пенсионна възраст но парламента не може да се лиши от такива светила като ментата
  • 12 Пустиняк

    10 26 Отговор
    Не може да му се отрече, че е политик от класа.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Истината съм аз

    24 4 Отговор
    Тоя защо не е в затвора,доказан престъпник .
    И той дава акъл егати пародията
  • 15 Алито от София

    10 5 Отговор
    Ако питате мен, този гьон сурат отдавна трябваше да бъде разстрелян, всичко под Бургас е негово, а малката част която не е, без негово знание и разрешение не се пипа, а що се отнася за тарикатлък, да е жив и здрав, може, оправя се, не цял живот, а и два живота да е парламента, тарикат, оправя се, и това е, всеки един който го фули и пръска, ако е на неговото място, така би постъпил, власта е сладко нещо
  • 16 На тоя

    11 1 Отговор
    градските му от Бургас не случайно му викат Данчо Ментата
  • 17 Никой

    8 1 Отговор
    Необрязаното мекере с титла в ДПС.
  • 18 ПРИПОМНЯНЕ

    6 2 Отговор
    Божидарчо, пак ли ти ръсиш мозък???
    Божидарчо-будалчо, мно-о-о-го дълга статия, може и по-кратичко: ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! и предсрочни избори!!! /РЕШЕТНИКОВ/
  • 19 РЕАЛИСТА

    9 2 Отговор
    Най гнусната фигура в парламента е Данчо ментата.Малко му беше когато го замеряха с бутилки минерална вода когато бягаше около парламента.
  • 20 Професор

    8 2 Отговор
    Чеков, от много време се опитвам да ти намекна, че си малограмотен, но сега смятам да ти го заявя в прав текст, та да ме разбереш веднъж завинаги. "КръсТник" се пише с "Т" (идва от думата "КРЪСТ"), а словосъчетанието "мнението на огромното мнозинство на общество" е просто смешно, ако не беше тъжно. Не мога да разбера ЗАЩО се пънеш. Виждаш, че не става. Липсва ти грамотност. Откажи се от писане. Започни да рисуваш абстрактни картини, или започни да се снабдяваш с глина и почни да правиш абстрактни склуптури. Пак никой няма да те разбира, но поне по-малко ще се излагаш...

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мда

    6 0 Отговор
    Да се въведе мандатност и за депутатите, някой си мислят, че до живот трябва да бъдат в парламента, или, че депутатството е професия......

    Коментиран от #23

  • 23 Кольо

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мда":

    И на намалял народ с 1/3 , продължаващ изчезването си и подмяната с един облагодетелстван етнос са много 240 алчни изеднически престъпни депутати. Не депутати а главатари на мафиотски родовобизнес кланове. Ако е само Ментата ...да го намажеш и в канала . Но след тях е кохорта наследници родени със златен памперс. И 120 са много за 1 милион работещи плащащи данъци. Ама хайде ,пропорционално да се намалят на 160. Не само задължително с процент депутатските хилядни заплати нагоре. 30 процента ги избират значи и толкова трябва да вземат от определената заплата. 70 проц. Не искат да им я дават изобщо.
  • 24 Иванчо

    6 2 Отговор
    Аман от потурнаци. Малко крадоха, сега точат лиги за усвояване на парите от фонда за възстановяване и развитие.
    С гербаджиите нямат насита.
    Баба Зайка КУКУрайка от ИТН им разчисти пътя променяйки избирателния закон за да може в Турция да има 164 секции при 40 по стария закон.
    Сега с хартиените бюлетина ще се окаже, че всички са гласували. Как хора плащащи данъци в друга държава ще решават как да живеем ние.
  • 25 Анинимен

    1 0 Отговор
    Ако го изгонят какво ще говори
  • 26 КИРО ЖЪРТЪ

    1 0 Отговор
    КОЙ СЕДНАЛ. ДА. ДАВА АКЪЛ.
    ДАНЧО-- МЕНТАТА, ТОЯ. МАЗЕН
    БУРГАСКИ МОШЕННИК, КОЙТО
    ИМА ВЕЧЕ ТРУДОВ. СТАЖ. ЗА
    ПЕНСИЯ. САМО КАТО. ДЕПУТАТ.
    ТОВА МАЛКО ЧОВЕЧЕ ОТ.
    ДПС--ДС ПАРТИЯТА ПАТЕРИЦА
    НА. КОМУНЯГИТЕ. ТРОВИ. БЪЛГАРИЯ ТОЛКОВА. ГОДИНИ.
    ТОЯ. Е. СИНОНИМ НА
    ДАЛАВЕРАТА. ДПС. МАРОДЕРСТВА В. ПАРЛАМЕНТА,
    А ТЕХНИЯТ ЕЛЕКТОРАТ. ТЪНЕ
    В. МИЗЕРИЯ .И. МЪЛЧАТ ЗАЩОТО АКО НЕ. СИ. С ТЯХ СИ
    ЖИВ. УМРЯЛ .
  • 27 Анонимен

    1 0 Отговор
    Фурнаджииска лопата готов е да прегази всички дори и семейството си само исамо да е на власт но ще е бй добре в затвора