Last news in Fakti

26 Ноември, 2022 09:55 2 797 49

Илиан Василев: Само като се спомене "Мариупол" и паметта застива в потрес

  • украйна-
  • мариупол-
  • политици

Циничните са напъните на Радев и правителство, пък и на партийни лидери да заобиколят санкциите, смята бившият дипломат

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чета новините от Международната комисия за безследно изчезналите лица - консервативната им оценка е, че 15000 украинци са безследно изчезнали, но само в Мариупол данните са, че до 25 000 души са загинали или са в неизвестност!? И тук не са данните за Буча, за Херсон. Поспрете за миг и осмислете тези цифри. Тези хора са имали живот, радост, деца, планове, и ..... Какво е това, ако не геноцид, равен на най-големите престъпни умове в история, за последно Хитлер, Сталин, Пол Пот, Мао.

Само като се спомене "Мариупол" и паметта застива в потрес.

И на този фон гледам циничните напъни на Радев и правителство, пък и на партийни лидери да заобиколят санкциите, които се налагат и заради тези десетки хиляди души които вече ги няма, цели семейства изчезнаха.. На бягащите от това "баташко клане" не дават нито стотинка държавни пари, добре че са обикновените хора, които ги приютяват, за разлика от озлобената им и освирепяла държава. Не дават и военна помощ, наливат милиарди в хазната на Путин, които ги превръща в повече убити и изчезнали, в ракети, които обричат милиони украинци на студ, на тъмно и безводие.

Е с какви думи да наричам тези политици и властници, освен с определения за крайно аморални, брутални и загубили човешки образ и подобие хора. Истински антихристи, които са изтръпнали за болка и мъка в търсене на шибаната си лична си материална и финансова изгода. Последната в далаверите с Лукойл.

Изроди и престъпници са думите, които търсих. Наглост която проповядва от амвона на тяхната корумпирата и деградилара власт.

Не кохорта, котерия са.

(от фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 илиане

    75 41 Отговор
    що не помня да си писал същото за близо милион загинали иракчани при сво „шок и ужас“?!?
  • 2 Ааа...

    80 44 Отговор
    А като се спомене Илиан Василев , всички мислещи хора , застиват в по голям потрес ! Рядко се вижда такъв идиот !
  • 3 Факти

    64 34 Отговор
    Този "специалист по всичко" - от енергийни въпроси до военна тактика и стратегия даже не си струва да бъде коментирам. Всеки сам избира как да печели хляба, който яде
  • 4 Макс

    47 68 Отговор
    Така е . Пълно разочарование са Радев , служебните артисти, БСП, ГЕРБ, ДПС, Възраждане, възхода на Янев и още знайни и незнайни смотаняци. Дано не се случи България да разчита на хуманитарна и военна помощ . Слава на Украйна ! Слава на Зеленски !

    Коментиран от #36

  • 5 Кочо

    67 38 Отговор
    Само като видя про@@@ната ти физиономия и чуя слугинската ти реч изпадам в потрес! Такива като теб Илияне са родени да бъдат лакеи възхваляващи силните на деня и да изричат неистини! Гредай да не прегракнеш от много кукуригане!
  • 6 Хихихи..

    65 37 Отговор
    Много избирателно се "потрисаш" бе,Илиане..Това,втори май-Одеса,осем години Донбас,Алея на Ангелите - за теб е Нищо,нали? Скучен си като 33 годишен брак с воплите си..
  • 7 Плашимир

    44 17 Отговор
    Преписвате от ФБ всяко голямо рядко ако! А това е ако с голямо А.
  • 8 НЯКОЙ

    39 60 Отговор
    Подкрепям г-н Василев - един от смелите и честни българи, които поставят на ПОЗОРНИЯ СТЪЛБ лицемерите във властта !
  • 9 124

    53 29 Отговор
    Този изрод къде беше преди осем години, когато започна Донбаския геноцид над рускоговорящи и се отприщи укрофашисткия терор, който продължава и сега?! Политкоректен е към господарите си, затова истерично пропагадира русофобия...

    Коментиран от #13

  • 10 сйнбфъ

    48 29 Отговор
    Мръсник и предател, какво още може да се добави за да се опише този паразит? Продажник на хранилка от цирей ю не спря да плюе по Русия от където го изгониха като бъхлив котарак. Сега мръсника пак ще затваря предприятия, хората ще стоят гладни за да угоди на кравария този плъхок. Кои прави майдана бре? Кои въоръжава бандера фашистите?
  • 11 Българка

    29 44 Отговор
    "Изроди и престъпници са думите, които търсих. Наглост която проповядва от амвона на тяхната корумпирата и деградилара власт.
    Не кохорта, котерия са."
    ФАКТ! Тези политици, които обслужват кремълските убийци са срам за всеки почтен човек

    Коментиран от #15

  • 12 абе соросоид

    45 23 Отговор
    Що не рева за убитите в Донецк и Луганск? До не споменааме военните престъпления на евреи, кравари и наглосаксонци. Един козяк не съм чул дума да обели за тях.

    Коментиран от #21

  • 13 Българка

    28 49 Отговор

    До коментар #9 от "124":

    Стига опорки от Кремъл!!!!!! Ако наистина населението в Донбас е било избивано, потъпквано така, както истерично путинистите прокламират, то защи посрещнаха руските си "освободители" с коктейли молотов и оръжие в ръце, а не с цветя и пита?

    Коментиран от #18, #22, #28, #30, #32

  • 14 Тошо

    38 21 Отговор
    ДА СИ ЕМОЦИОНАЛЕН НЕ ТЕ ПРАВИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ УМЕН.ТОЯ СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯ.
  • 15 т-п трол соросоиден

    36 17 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    почвай още от сега да мислиш как Путин ще ти е виновен за обедняването, което те очаква при нацутването ни в еврозоната. не за друго, ами с тези умствени възможности ще ти отнеме доста време да го измислиш.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 АРЕС

    32 17 Отговор
    Илияна,ти каква мазна и долна ку.... си.
  • 18 РИТОРИЧНО

    37 21 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Ти беше ли в Донецк и видя ли как са посрещнати руснаците? Или повтаряш козяшките опорки? А видя ли руските военни престъпления, или повтаряш козяшките опорки?
  • 19 Читател

    34 18 Отговор
    Човека тъгува за Азов навярно,а това че е агент и предател ясно,преди от ДС са от Козяк но никога за България.
  • 20 С.П.

    33 9 Отговор
    Международната комисия за безследно изчезналите лица (ICMP) е създадена по инициатива на президента на САЩ Бил Клинтън през 1996 г. на срещата на върха на Г-7 в Лион, Франция. ICMP се управлява от Съвет на комисарите, председателстван от бившия посланик на САЩ Томас Милър. Само тази кратка справка за въпросната комисия как е създадена, кой я управлява, навежда на мисълта чии интереси защитава и до колко е обективна.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Българин

    29 16 Отговор
    В Мариопул азовците убиваха цивилни, да не говорим, че само за 6 месеца велика Русия не само възстанови града, но и в по голямата си част вече е по красив от София!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 абе соросоид

    28 12 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Случайно си прав, точно това се случваше след 2014г. в източна Украйна. Отвори старите новини от тогава да си припомниш действията на бандеровците.
  • 26 тц тц

    30 15 Отговор
    Като чуя Мариопул се сещам за героите на Украйна, татуирани със свастики, скрити в мазето зад жени и деца.
    Като чуя Буча се сещам за ходещите мъртъвци, които спокойно пушеха цигари и посядваха на тротоара.
    Интересно, че никой от джендърите, пардон евроатлантиците, вече не споменава Крематорск и убитите стотици цивилни на ЖП гарата, сигурно защото се доказа, че удара е бил украински.
  • 27 Потрес от

    32 15 Отговор
    Изкривените животински физиономии на нацистите укри, сврели се като плъхове в подземията и ползващи жени и деца за жив щит?

    Потрес от големия брой натовски "съветници", незнайно защо облечени с украински униформи и носещи огнестрелно оръжие?

    Коментиран от #31

  • 28 Да ама не

    25 13 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Близо 100 000 жители на Донбас посрещнаха руснаците като освободители с цветя и руски знамена, има стотици видеа в нета...разбира се може и да е имало двама, трима терориста с молотов
  • 29 Алеята на Ангелите

    27 8 Отговор
    Избирателната памет никога от нищо не може да застине.
  • 30 Българин ама истински

    28 13 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    7 милиона жители на Донбас, или 94% от имащите право на глас, гласуваха за отделяне от Украйна и присъединяване към Русия! ФАКТ!!!
  • 31 🐘🐘🐘

    8 14 Отговор

    До коментар #27 от "Потрес от":

    Ах , колко изкривен и промит човек си ти ..

    Коментиран от #35

  • 32 123

    22 10 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Референдумите показаха съвсем ясно кое е опорка и кое не:)
  • 33 Истината

    27 11 Отговор
    Според ООН убитите цивилни в Украйна са 7500 или 1500 по малко отколкото САЩ убиха в Белград, затова искам да чуя мнението на Илиан Василев за убитите пак от САЩ 1 000 000 иракчани, би било хубаво да го чуем иначе ще си помислим, че Илианчо освен, че е крайно аморален, брутален и загубил човешки образ и подобие човек е и лицемер на хонорар!

    Коментиран от #40

  • 34 Абе ей

    19 12 Отговор
    Пропагандатор на ЛЪЖИ , какво говориш ти бе за Мариупол ? Лъжец ! НЕ Е ВЯРНО че Русия е виновна за жертвите и изчезналите там хора ! Имам приятели от Мариупол и всички до един твърдят едно и също нещо без да се познават а именно че батальон АЗОВ съставен от националисти фашисти са ИЗБИВАЛИ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ , ОТВЛИЧАЛИ И ИЗЧЕЗВАЛИ ХОРА , ИЗНАСИЛВАНЕ И ГРАБЕЖИ , УБИЙСТВА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 7 ГОДИНИ , ВЗИМАНЕ НА ЗАЛОЖНИЦИ И КРИЕНЕ ЗАД ГЪРБА НА МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ когато руските войски го блокират и започват да превземат ! Това е ИСТИНАТА ХОРА
  • 35 Абе ей

    17 8 Отговор

    До коментар #31 от "🐘🐘🐘":

    В този случай заблудената овца си ти и промит от такива които този илиянчо мозък не мислещ човек . Изпитвам жал за такива като теб понеже не осъзнавате че сте на страната на фашистите и ви е трудно да повярвате че ИСТИНАТА Е ЕДНА.
  • 36 Абе ей

    16 10 Отговор

    До коментар #4 от "Макс":

    Слава на България бе какъв зеленски и каква Украина бе , болни хора сте
  • 37 Коко

    17 11 Отговор
    Запомнете добре това лице на този Илиян . Ето така изглежда един продал се , един човек без чест и съвест
  • 38 Калитко

    10 4 Отговор
    "Паметта застива в потрес"
    Някой да го преведе на български?

    Коментиран от #39

  • 39 Солей

    9 16 Отговор

    До коментар #38 от "Калитко":

    Няма как да се преведат престъпленията на руските фашисти. Мащаба и чудовищността им са извън нормалните възприятия.
  • 40 .....

    11 15 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    В ЦЯЛА Сърбия са загинали по-малко от 550 човека в следствие от операцията на НАТО и по-голямата част от тях са били сръбски военни. Лъжите, които разпространяват руските слуги в България са ГИГАНТСКИ.
  • 41 Никой

    8 12 Отговор
    Руските котерийни подобия заквичаха в коментарите.
  • 42 Сашо

    14 5 Отговор
    И аз всеки път съм в потрес щом видя муцуната на агента от ДС Сашо - Илиан Василев. И много е важно да се види кой защитава интересите на укронацитата.
  • 43 Матей преображенски

    8 4 Отговор
    Ор-ки-те от всу вършат тези зве-р-ства,опитват се да всеят у-жас у всеки ,който симпатизира на руснаците.Натъпкани с ам-фе-та-мини и разни стероиди,допинги и всякакви упой-ва-щи вещества,бан-де-ров-ците се развихрят като същински дя-во-ли,като във филмите на ужа-сите.Превърнали са се в из-ро-ди и Чи-ка-ти-ло е ребьонок пред тях.
  • 44 Ха ха

    10 3 Отговор
    Безродният Василев пак се изказва,наглецът.Как веднъж не защити българските интереси.Кой не спази куп споразумения..Украйна.Принудиха Русия да ги нападне.
    Василев защитава всякакви санкции в ущърб на България.Затова е безродник.Каква ни е Украйна,не член
    нито на ЕС нито на НАТО.но понеже САЩ чрез нея са решили да осъществят геополитическите си интери безродника Василев е пръв иначе ще секнат парите от НПО тата и Отворено общество.Безс рамник
  • 45 взвд

    9 3 Отговор
    илиане сороско г------о скрий се в канализацията и не давай акъли
  • 46 сезнайко

    7 3 Отговор
    ПОДЛОГА ...ОТВРАТИТЕЛЕН ПОМИЯР ...
  • 47 Урюрвкос

    6 1 Отговор
    Само като се спомене "Мариупол" и паметта застива в потрес защото имат 100000 кв метра нова жилищна площ и 32000 строители бачкат на три смени.
  • 48 Вирус

    4 0 Отговор
    И тоя бълва жлъч дипломат бил
  • 49 Вирус

    4 0 Отговор
    Тоя специалиста всичко разбирал бе хаха