Last news in Fakti

11 Декември, 2022 11:42 5 259 58

Защо Европа капитулира пред ислямския свят и реши да приключи своя исторически път? (ВИДЕО)

  • ултраси-
  • мачове-
  • вандали-
  • мигранти-
  • европа-
  • бунтове

Хърватите, по някаква странна причина, не си подпалиха собствените градове или нападаха полицията и съгражданите си. А не е като да нямат сериозни и бая тегави футболни ултраси, при това немалко от тях хора, били се в кървавите югославски войни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След победата на Хърватска изрично си направих труда да разгледам де що има от празненствата там. Тълпи в Загреб, огромна радост, много алкохол, изхвърлени чаши и бутилки по улиците на следващия ден. Но толкоз. Нито счупена витрина. Хърватите, по някаква странна причина, не си подпалиха собствените градове или нападаха полицията и съгражданите си. А не е като да нямат сериозни и бая тегави футболни ултраси, при това немалко от тях хора, били се в кървавите югославски войни. Има и немалко бедни хора, бидейки страна от източна Европа, а не някоя от най-богатите и развити на света като Франция, Белгия, Холандия. Но така не си изгарят държавата след мачове, на Нова година или по време на Рамадан. Защо ли?

Снощи се пошегувах след победата на Мароко, че вечерта ще е нещо страшно в западноевропейските градове. Днес всичко е залято с видеа от десетки места във Франция, Белгия, Холандия... На Шан-з-Елизе е било буквално гражданска война. Видеа от Лил и Авиньон как разграбват супермаркети. Нападани и бити са обикновени хора по улиците в Брюксел и Ротердам. Тулуза и Марсилия на практика от години не са европейски градове.

Защо този континент си причини, и си причинява това? 14 века всячески удържаше портите срещу инвазията. Какво се случи? Защо капитулира пред ислямския свят и реши да приключи своя исторически път?

Чудя се това от години. Чудих се, докато живях в Англия и Белгия и го виждах с очите си. Чудих се, докато четох книга след книга за историята на имиграцията в Европа, за демографската ѝ трансформация, за последните няколко десетилетия политика. (препоръчвам Дъглас Мъри: "The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam")

Достигнах до извода, че отговорът се крие някъде там, дълбоко в мозъчните връзки на човек, от когото би чул неща като: "човешките права са най-важното", "стига отживелици като религията", "никой не си избира къде да се роди", "науката е моята вяра", "аз съм гражданин на света", "това е сексизъм/хомофобия/реч на омразата", "в нормалните страни (еди какво си)" и прочее.

Тоест мозъчните връзки на либералния, образован, градски човек, който ще къса ризи за две криво наредени плочки на улицата, докато континентът му буквално гори, а цивилизацията му приключва своя исторически път.

Откакто този човек взе властта в Европа континентът престана да превзема света и вместо това позволи на света да превзема него.

Колкото по-дълго управлява този човек, тази общност, това съсловие, толкова по-дълго Европа ще съучаства в собственото си убийство.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    110 5 Отговор
    Чакам с нетърпение следваща сряда когато е мача Мароко - Франция и след мача марокинците да почупат Париж
  • 2 бл.134 в Zап. парк

    60 3 Отговор
    Авторът, веднага да се откаже от думите си и да изтрие статията .Или като расисти хомофоб ще бъде пратен на службичка в Европарламента на 25к евро заплата

    Коментиран от #9, #21

  • 3 Запознат

    89 6 Отговор
    Евреите вкарват всякакви негри и араби в Европа. Учат децата ни на содомия, кръвосмешение, феминизъм, че децата са нещо вредно. Докато в Израел само евреин може да бъде гражданин. Europe Erwache!

    Коментиран от #53

  • 4 Димов

    93 1 Отговор
    Който се отказва от Бога и от християнството е обречен на забвение и вечна гибел.
  • 5 Реалист

    119 2 Отговор
    Много добре написано. Само, че не наказват тия дето бяха посрещани с цветя и мечета, а наказват нас. Ония им палят държавите, ние работим и допринасяме за икономиките им, но те наказват нас. Ще го кажа така, който сее бури, жъне урагани. Така му се пада на запада.
  • 6 ЛИЛИ

    92 2 Отговор
    ЕВРОГЕИСКА ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНЕ НОРМАЛНАТА ЕВРОПА БЕЗ ДЖЕНДЪРИ

    Коментиран от #23

  • 7 емигрант

    90 2 Отговор
    Много ми е кеф като гледам такива кадри. Плода на евро гей-ска-та толерастия.

    Коментиран от #14

  • 8 хаха

    58 13 Отговор
    Рософобската смрад е в траур .

    Коментиран от #17

  • 9 ценов

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "бл.134 в Zап. парк":

    Сложих ти + ,защото те разбрах! Очаквай минуси,ако го прочетат“знаещи“,като оня от Козлодуй!
  • 10 За протокола

    82 4 Отговор
    А в САЩ с доста по-напреднали в това отношение, напр. след тази статия авторът, щеше да бъде "профилактиран" и ще трябва да премине програма за обработка, а ако откаже, ще бъде осъден, глобен и затворен, където да мине на по-тежка профилактика!
    Да това е самата истина, който не вярва да заповяда в САЩ и да опита нещо от този род!
    САЩ, като господари на Европа лека полека налагат този модел и тук!
    Дори в България вече си имаме техни йезуити, като ПП, ДБ, КОД и дори обикновени предатели и продажници за власт, като ГЕРБ!
    Как мислите накъде вървят нещата, а?

    Коментиран от #22

  • 11 Не е така

    66 2 Отговор
    Европа беше умишлено унищожена.
    Разните банкерски фамилии са решили, че бяла Европа е трудно да бъде заточена в техния концлагер. Но с белите европейци по-лесно в един "природен процес" ще се справят Неевропейските народи. И за това от фащ идват разни НПО-та, които прокарват това в Европа. А също придвижиха такива марионетки на власт в Европа, които вярват, че "унищожението на Европа е нещо добро"!
    За ужас на обикновените европейци, тази трагедия вече се разиграва години.
    Но на най-високо ниво по етажите на властта точно това се прокарва. Европа да стане неевропейска.
  • 12 Ветеран от Протеста

    13 65 Отговор
    Този случай ,няма връзка с религията бе товарищ Шкварек...Нито в Християнската религия,нито в Мюсюлманската се препоръчва след победа на футболен мач да се разбиват и ограбват магазини и други ексцесии..Векове мюсюлмани и християни съжителстват мирно и с взаимно Уважение...Та мюсюлманите от Турция вдигнаха на крака Най- силната германска икономика след ВСВ и до днес са там заради трудолюбието си...Тия ги разправяй на някой друг,Шкварек!!!
  • 13 хъхъ

    66 6 Отговор
    Диваците се развилняха, победили в някаво ритане на топка, но със самочувствие че могат да завладеят Европа.
    И ще го направят, понеже Европа е предадена от самите уж европейски политици.
  • 14 простотия

    88 0 Отговор

    До коментар #7 от "емигрант":

    Най-смешно е, че американци и европейци отидоха в мюсюлмански Катар, и какво отидоха да покажат там - флагчета с цветовете на дъгата и мъже с полички.
    Е, извинявайте, но какво уважение тогава да изпитват мюсюлманите към уж християнския свят?
  • 15 Мда

    59 1 Отговор
    Ционистите мразят християните и заради това американците подпалиха изтока за да отслабят и затрият Европа.

    Коментиран от #24

  • 16 Пич

    71 1 Отговор
    Европа изостави християнството , и от там започна голямото и падение !!! Титулуват се християни на думи , а подкрепят хомосексуализма , който строго се осъжда в Библията !!! Ще кажеш , че не са я чели , или , няма значение за тях !? Но , били християни !!! Или , замениха християнските празници , с такива , като Хелоуин , където открито се кланят на Сатаната !!! Не било опасно , културна придобивка било !!! ??? Бялата раса , определена за господарите на света , бе превърната в малоумни хленчещи роби , съгласни на , и приемащи всичко !!! Нали знаете , кога побеждава злото - когато тези , които го виждат , не правят нищо , за да го спрат !!!
  • 17 Кретен

    36 2 Отговор

    До коментар #8 от "хаха":

    Какво общо има Русия тука ?!
  • 18 ПСР

    69 2 Отговор
    Много добра статия.
    Изглежда,че чадорите,бурките и хиджаб,са далеч по-приемливи в Европа от православните българи и румънци.През 2015 г.,бяха"добре дошли".Днес,ние не сме опазвали Европа от тях...Фундаментален проблем за мен е-реципрочността.Те идват при нас от десетилетия.Правят им джамии и медресета.Като галеони се носят по улиците хо чадори и забрадки.Но,къде в техният свят,функционират наши,християнски черкви,а нашите жени,имат право,са си ходят с къси поли и разгорени гърбове?!Сиреч,те имат права при нас,ние при тях,една ракия не можем да изпием?!Великолепно!
  • 19 Долу подлогите на ГЕРБ от ВМРО

    8 36 Отговор
    Тоя Швейк или както се казва е човек на Ангел Автоджамбазки и МВРО подлоги на Тиквата и бъдеш коалиционен партньор н Гроб, ако влезнат в парламента
  • 20 пппп

    44 1 Отговор
    Два милиона са мароканците във Франция ! Един милион са в Белгия, един милион са в Германия, два милиона са в Испания, Дания, Нидерландия !
  • 21 Доколкото знам

    52 0 Отговор

    До коментар #2 от "бл.134 в Zап. парк":

    Урсула получава около 20 000 евро месечно? Но има още един куп други парични и непарични и материални привилегии. За това, за награда, че успешно унищожа Европа.
  • 22 Абе те там

    52 0 Отговор

    До коментар #10 от "За протокола":

    Уж "високо демократичните" нас ни учат на демокрация, ама виж Трюдо какво направи с демонстрантите против строгите мерки, срещу "великата хрема"? Смачкаха демонстрантите финансово, "съвсем, съвсем демократично"!!!
    Канада и фащ са почти едно и също...
  • 23 ценов

    46 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЛИЛИ":

    Да,но трябват мъже с топки,като Де Гол! Той извади Франция от нато,натовари всичките налични долари на самолети и си прибра златото от САЩ! От тогава надписа „ТАЗИ БАНКНОТА Е ОБЕЗПЕЧЕНА СЪС ЗЛАТО И ВСИЧКИ АКТИВИ НА БАНКАТА“ изчезна от долара и остана хартия! Единствената банкнота с този надпис е юана,очаквайте го и върху рупията и рублата! Е тогава ще дойде и западноевропейския халифат! Разбира се ще минат много години, до тогава дано Германия се събуди,защото немеца като изпие последната евтина бира се събужда!

    Коментиран от #40

  • 24 Ами да

    29 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мда":

    Мразят ги, понеже едните са сатанисти, а другите християни. Вода и огън... Две противоположности!
    Това днес няма други страни...
    Или си на страната на сатансистите или на страната на нормалното, на живота, на светлината, на Христос!
    А това "русофили" и "русофоби" много лесно се разбира, кои на коя страна са!!!
  • 25 Коментар

    24 4 Отговор
    Това са млади хора,които пращят от енергия и ако ги оставят да безделничат започват да рушат.Всички са така без значение на раса,език и религия.
    Трябва да ги пратят да строят сгради примерно.Да творят нещо.
    Колкото до религията...аз мисля,че всички усещате,че Бог си е един,а общия враг е сатаната.Има си някаква висша сила и спор няма.Това не означава да си сменяте вярата или да налагате вашата на други.Най-добрата религия за вас е тази на вашите деди,защото те едно време са достигнали по този начин до Бога.Няма нужда да се правят нови релгии като старите си работят.Да взимат пример от нас българите.Ние сме православни и толерантни към другите религии,но сме абсолютно против всякакви секти особено онези,които се кланят на дявола.

    Коментиран от #43

  • 26 Последния Софиянец

    43 2 Отговор
    Хърватите са си вкъщи,а арабите са в чужди страни на джихад.

    Коментиран от #29

  • 27 ппо

    33 2 Отговор
    Защо не ги връщат в Мароко и Африка кой от къдее ??
  • 28 Време е

    36 3 Отговор
    Да се изгони всичката джунглова паплач из Европа!
    Щом не умеят да живеят нормално, нека си живеят там в банановите плантации.
    Няма такъв природен и даже и от Бога закон, който да те принуждава да живееш с някого, ако не можеш и не искаш... Има закон за свободата воля. Ама ако тяхната не съвпада с нашата свободна воля, то НЕ можем да живеем заедно! И е съвсем нормално, не е нито хомофобия, нито расизъм .. както един развод. Вече не се понасят и се развеждат хората.
  • 29 Долу Мерките

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Последния Софиянец":

    Абе верно ли са хвърляли факла срещу вас на шествието вчера

    Коментиран от #31

  • 30 не може да бъде

    19 0 Отговор
    А,бе намирисва тук та едни неща дето не са за приказване-проектът "Каленги.Аз винаги съм си мислел че не може да е вярно и че по принцип това е едно безумие,но напоследък взех да iе разколебавам!?Fбективните факти говорят че поне отделни части от този проект вече са реализирини или са в проект на реализация!?
  • 31 Последния Софиянец

    23 1 Отговор

    До коментар #29 от "Долу Мерките":

    Само димка.Интересно че единствените които ни псуваха бяха мутри от джипове.Явно ги е страх че ако се смени властта ще идат в затвора.Иначе по всички улици ни ръкопляскаха.Хората ни гледаха с изумление че сме се осмелили да излезем.Но винаги е така в историята на България.Една малка група движи напред.Будителите.

    Коментиран от #34

  • 32 не може да бъде

    12 0 Отговор
    Извинявам се за правописната грешка -да се чете проектът Калерги

    Коментиран от #35

  • 33 Вече на всеки

    33 0 Отговор
    Нормален европеец му стана ясно, какво става в ЕС и на къде вървим!
    Това с чуждите народи тука е само един от проблемите, но също огромен...
    Без неговото бързи решение, съвсем скоро може цяла Европа да осъмне в гражданска война и хаос.
    Престанат ли да ги хранят тези, понеже вече и икономиката закъсва, тези пълчища ще започнат да вилнеят масово в градовете и ще стане ужасно.
    НО ЕС се управлява от предатели. Няма как да се очаква някаква нормална политика. Тези ни тласкат към разруха и гибел. На цяла Европа!
  • 34 Долу Мерките

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Последния Софиянец":

    Браво за което. Но е трябва и да се защитавате, като хвърлят димки по вас

    Коментиран от #38

  • 35 Какъв е точно

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "не може да бъде":

    Този проект? С две думи само?
  • 36 Путинофил

    7 11 Отговор
    Комсомолката от ГДР, Меркел предаде Европа. Тя и на путин хариза 5 трилиона евро и чрез неговата война да довърши Европа! Винаги в Германия е " заровено кучето"!
  • 37 Жорж

    31 0 Отговор
    Когато италианската журналистка Ориана Фалачи предрече мюсюлманската инвазия и последствията от нея за Европа,я обявяваха за луда ,крайно нетолерантна и други либерални бози.
  • 38 Последния Софиянец

    22 1 Отговор

    До коментар #34 от "Долу Мерките":

    Соросоидите са страхливи.Хвърлят и бягат.Псуват и бягат.
  • 39 🇧🇬⚡️🇪🇺

    18 1 Отговор
    Статията задава много въпроси, темата е обширна но от всичко казано по горе, Защо?, в статията на Шкварек, номер едно е:
    ⚡️1. в ЕС, и Европейският Континент се организират така наречените Устойчиви Затворени Общности, а те са, Етно, Религиозни и Социални Общности в които , Върховенството на Закона е заменено със “законът” или “законите” на определена “етно религиозна социална група”, която група заменя Върховенството на Държавният Закон със “свои закони” които закони по “същество” противоречат на Общият Върховен Закон за (for the particular State) Държава, като пример може да даде с Марсилия, Франция, също части от Англия, също други части от Белгия и т.н., “списъкът” е дълъг.
    В “Устойчивите Затворени, Етно, Религиозни и Социални Общности” много често Полицията на съответната Държава след падане на ноща не смее да изпълнява свойте “права и задължения” или на Полицията “буквално” й е ⚡️З А Б Р А Н Е Н О да въвежда Върховенството на Общият Закон за определена Държава!!!
    🇧🇬⚡️В България се наблюдават същите процеси в някои “общности”.
    💎🧣Без да влизам в подробности, това ако се случи например, в Съединените Щати, повярвайте ми, няма да остане “непреобърнат камък, US National Guard ще бъде на място и т.н.

    Коментиран от #42

  • 40 Днешните

    27 0 Отговор

    До коментар #23 от "ценов":

    Западни европейци? Дълбоко зомбиран и уплашен народ. Или не схващат, какво точно става или ги е страх, да не загубят работа, статус, само мълчат и гледат собствената си трагедия ..
    Май няма отърване от унищожението?
    Даже страни, от изтока, дето са били някога социалистически, днес са много "по-отворени", разбират много по-добре на къде ни водят марионетките...
  • 41 Геша

    27 0 Отговор
    Нека ги бият и е--ат ако искат.Сами са си виновни и не ги съжалявам. Ние трябва СПЕШНО да бягаме от тази либерална кочина.Текат последните срокове до точката на невъзврата.

    Коментиран от #58

  • 42 Ами да

    19 0 Отговор

    До коментар #39 от "🇧🇬⚡️🇪🇺":

    По-скоро тази тенденция (да се образуват някакви мини общества с техни правила и норми, вътре в нашите страни) е планирана !!
    Не мога да повярвам, че държавата, полицията, спецслужбите биха се превили пред някакви "опасни мигранти"?
    Това е желано развитие за съжаление, което ще разцепи Европа на много такива "мини общества" и ще има войни между тях.
    Старият принцип: Разделяй и владей!
  • 43 🇧🇬⚡️🇪🇺

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "Коментар":

    ⚡️Съгласен така нареченият Welfare State е “проводникът” на това което се случва в Европа, в US, “Welfare State” е максимално ограничен, тоест “Пари $$$” срещу “Работа”!
  • 44 Aлфа Bълкът

    10 0 Отговор
    ЛЪЖИ! ТОВА СА СИ ЧИСТОКРЪВНИ ФРАНЦУЗИ!
  • 45 Сокола

    20 0 Отговор
    Градския човек с промит либерален мозък за когото пише автора не си е извоювал сам властта. Това са поставени марионетки от американските евреи, които целят само едно- превръщане на Европа в постиндустриално гето. САЩ винаги са били врагове на Европа. Либералната пропагандата в западна Европа е страшна. Средностатистическия бял европеец много добре знае какво се случва, но го е страх. Обществото в Европа е атомизирано, разделено. Обикновения човек се чувства безсилен. Единствения начин е обединение на белите европейци и война срещу мюсюлманите, но първо американците трябва да бъдат изгонени от Европа.
  • 46 Солей

    9 3 Отговор
    Аллаху Акбар,да живее новият хилядолетен Европейски Халифат!
  • 47 123-456

    16 0 Отговор
    Хиляда пъти е прав. Самата истина е, която всичкия знаят, че исляма е религия нетолерантна, а изповядващите я нни мразят и искат нашето разрушение. Ние българите ли не го знаме това на наш гръб?! Западняците една част са с помити мозъци от либералната пропагнад, другите виждат, осъзнавят, но мълчат, защото няма да имат работа, кредити у живот - това е демчокрациятат. само правилното е думокритчно! Всички знаят, че някои други раси са с по-пирмитивни и с по-малко възможности, но въпреки това ни се нарежда, че сме равни. Не, не сме. Ние не сме помежду си, както и расите не са. Толератността е нещо вредно. това да озцволяваш на въшти е другите паразити еда те ядат. Резултатът в Западна Европа е видим. Няма да забравя преди 20 години в Женева, в центъра на градза имаше буквало тълпи от всяква арабо-негроидна паплач, насядали навсякъде, врякащи, нахални, невъзпитани, гродзни за гледане - и си викам - а нас не ни искат, предпочитат тези?!!!!
  • 48 ььььь

    17 2 Отговор
    Европа е нашия дом, нашата родина, нашия континент. Не ни е приятно в нашата къща нахално да се разхождат смардливите бурки, мерки, дюнери и цялата арабелска смрад, да се развъждат и да висят на буджета на социал. Тези хора само яда.. еваат се и сеер-ат.. Те са лош биометирал. Не искам джамии в Европа и други подобни- Европа на европейците!

    Коментиран от #57

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Солей

    7 0 Отговор
    Кво толко има да се чудите ,европейците ще свирят Одата на Радоста на под ря за ни флейти.
  • 52 Мяза

    7 0 Отговор
    Евроgейците изпитват удоволствие да ги бият,палят и еваt. Нал садо-мазото на такива неща мяза.
  • 53 безпартиен

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Запознат":

    Много точно!Но всяка такава статия трябва да завършва и с предложение за решаване на проблемите!Тук това само се намеква от страх!Защо Ви е страх да изхвърлите от страните ни всичко което не е законно преминало границите през ГКПП с валидни документи?Защо не се отнема гражданство на нарушители на обществения ред,на извършителите на престъпления!Не било демократично?Ами стойте да ви мачкат и унижават "демократично"!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 има много не оно дени

    1 0 Отговор
    Като ги оно дят два три пъти може да премислят. А има много, на които им харесва.
  • 56 Такааааа

    3 0 Отговор
    Защо ли ??!!!Да питаме Сорос и европейската шайка от политици начело с Меркел който стриктно изпълняват инструкциите му! И най лошото че на този процес края не се вижда и някои анализатори са прави че след 20 години европейците ще са малцинство в собствения си континент! И кой ще плаща за това престъпление????!!!!
  • 57 Българските турци

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "ььььь":

    На времето една сляпа бабичка в България пророкуваше за такива неща в Европа!?...Дали това не е сбъдване на предсказанията и... или си е просто едно разплащане за онова време когато Европа експлоатираше безогледно и с варварска жестокост страните им ?!...Или пък Бог им праща потомците на робите да търсят възмездие и да искат сметка от потомците на Колонизаторите ?!... Въпроси много !... Но и Бичът който бичува Европа е жива реалност !!!
  • 58 да питам

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Геша":

    То добре..ама имам само едно питане- като ше бегаш, къде ше бегаш, а? Това е същността на въпроса? Щото , като те гледат какъв си мизерник, никъде не те искат..или може би в Монголия..може, ма не съм сигурен.Та. къде да бегаме, туй е въпроса....????Ъхъ..