Last news in Fakti

11 Август, 2013 18:20 1 878 0

Кунева: БСП и ГЕРБ преповтарят грешките си

  • меглена кунева-
  • реформаторският блок-
  • избори-
  • "движение българия на гражданите"-
  • герб-
  • бсп

В момента върви римейк на най-лошото от българския политически живот

Кунева: БСП и ГЕРБ преповтарят грешките си - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Опитваме се да направим реформаторска платформа, на която всеки може да напредва. По някои въпроси вероятно ще има различия между отделните партии. По съществените обаче трябва да има съгласие. Споява ни еднаквата оценка за ситуацията в момента, искането за предсрочни избори и желанието да демафиотизираме българската политика. Това заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева в интервю за в. "Банкеръ".

Тя коментира, че не изключва възможността партиите от Реформаторския блок да се явят заедно на избори, но е категорична, че това е решение, което ще вземе всяка партия от блока. Кунева каза още, че до този момент въпросът за коалиция и изборни листи не е бил изобщо обсъждан. "Каруцата никога не се слага пред коня. Трябва да се издърпа държавата, а не просто да се съединят партиите", заяви тя.

"Аз държа на Реформаторския блок, защото ние искаме и сме се съгласили да реформираме цели сектори от обществения живот. За мен най-важното е партиите да се отдръпнат, да бъдат контролирани от гражданите, да бъдат прозрачни, да има силно общество". Кунева посочи, че не условията, а принципите са важни. "Искам политиците да бъдат открити и да носят отговорност за действията си. Ето затова е и Реформаторският блок", коментира тя.

Лидерът на "Движение България на гражданите" посочи още, че БСП и ГЕРБ преповтарят грешките си. "В момента върви един римейк на най-лошото от българския политически живот и искам с това да се спре. Ще приема отговорността и мястото, което тази отговорност ми отрежда", категорична беше тя.

По повод коментарите на бившия премиер Бойко Борисов за Реформаторския блок, Кунева посочи като положителна стъпка факта, че "Атака" вече са неприемлив партньор за ръководството на бившите управляващи, както и че се търси отговорност от някои доскорошни ключови за ГЕРБ лица в партията. Тя заяви, че би смятала за свой успех нормализирането на която и да е партия.

По думите й обаче все още няма направена преоценка на грешките на ГЕРБ, част от които продължават и при сегашното управление: "назначенията на неправилни хора, политическите чистки в администрацията, опитите за овладяване на съдебната система, медийният монопол, отказът от реформи".

Кунева беше категорична, че Реформаторският блок не трябва да спира да дава оценка най-вече на сегашното правителство и неговите грешки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА