Last news in Fakti

18 Декември, 2022 07:55 5 310 76

Алеко би ги описал най-добре!

  • кирил петков-
  • асен василев-
  • политика-
  • калина андролова-
  • позиция-
  • българия

Кирил и Асен направиха толкова много безобразия в управлението на държавата, че човек дълго трябва да ги изброява и все ще е пропуснал някое драстично безобразие

Алеко би ги описал най-добре! - 1
Снимвка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кирил и Асен направиха толкова много безобразия в управлението на държавата, че човек дълго трябва да ги изброява и все ще е пропуснал някое драстично безобразие. Лидерите на ПП си осигуряват електорална подкрепа чрез фалшива реформаторска риторика за борба с корупцията, за диверсификация, за уж промяна на политическия модел, а всъщност прикриват съвсем лични схеми. Тъй като Кирил Петков непрекъснато изговаря неверни неща при това, придавайки им истеричен и съдбоносен контекст, реших да обърна внимание на атаката му срещу Николай Павлов.

Бившият шеф на „Булгаргаз“ е обвинен от ПП, че се е отказал от евтиния азерски газ. Каква е истината?! „Булгаргаз“ има подписан договор за 1 млрд. куб. метра газ с компанията AGSC (Azerbaijan Gas Supply Company), която за кратко ще наричам „азерската страна“. По договор азерската страна уведомява „Булгаргаз“ шест месеца по-рано, че ще започне да изпълнява договора си, тоест, да доставя газ в точката на доставка, посочена в контракта – IGB връзката до Комотини. Тъй като интерконекторът все още не е изграден, „Булгаргаз“ трябва да предприеме някакви действия, защото съществува клаузата take-or-pay, а също и банкови гаранции за стотици милиони долари.

Екипът на „Булгаргаз“ започва да мисли за алтернативни трасета. Печелим капацитет при гърците, но азерската страна отказва да промени точката си на доставка. След сложни дипломатически совалки склонява да достави една трета от газа на ниските цени в точката на свързване между ТАП и системата на DESFA (гръцкия оператор) с ангажимент и риск изцяло за България да си го прекара газа през системата на Гърция, за да влезе у нас. „Булгаргаз“ успява да договори за останалите две трети от газа да отпадне клаузата take-or-pay. Защото в противен случай България ще плаща, без да ползва. При втория анекс, чийто срок е до 30 юни 2022 г., гърците затварят твърдия капацитет и оставят само прекъсваемия капацитет. Тоест, ако мрежата вътре е претоварена, Гърция автоматично спира нашите доставки.

Все пак „Булгаргаз“ успява да качи количествата с 15%, а азерската страна вече предлага да доставя и останалите две трети, но на пазарни цени, които са няколко пъти по-високи от цените по договор и по-високи от цените на руския газ към онзи момент. Логично е „Булгаргаз“ да откаже, тъй като тогава все още имаме тръбопроводен руски газ и никой не знае как войната в Украйна ще промени ситуацията на газовия пазар. Фактът, който Кирил и Асен пропускат да кажат, е, че с анексите на „Булгаргаз“ всъщност азерската страна се съгласява да губи едни сериозни суми, заради жест към България, доставяйки газ на ниски цени на точка на доставка, различна от тази в договора. Можехме просто да си платим цялото количество газ, без да го получим.

На 18 декември миналата година, по думите на самия Николай Павлов, той е извикан в Министерски съвет, където Кирил, Асен, енергийният министър Александър Николов и Лена му държат сметка защо не е изискал цялото количество азерски газ. Те настояват да дадем азерската страна на арбитраж за договор, който ние не изпълняваме! Отново подчертавам, азерите нямат никакво задължение да ни доставят газ, след като клаузата за посочената точка на получаване не е изпълнена. „Булгаргаз“ обсъжда, включително и с английски консултанти на БЕХ, които изследват договора и установяват, че България няма шанс да спечели подобен арбитраж. При решение за арбитраж азерската страна ще прекрати договора, ще си дръпне парите по банковата гаранция, а може да претендира и за всички неустойки до края на договора. Асен Василев възразява, като казва, че има опит с арбитража и е карал курсове по английско право.

Никой не поставя под съмнение курсовете на Асен по английско право, но много хора поставяме под съмнение здравата психика в управленската логика на ръководителите от ПП. Целият този скандал се прави, за да бъде отстранен Николай Павлов, а „Булгаргаз“ – вкаран в схеми с посредници за LNG. Още през февруари търговецът МЕТ има резервирани десет слота на Ревитуса за 1 млрд. куб. метра газ. Междувременно Кирил и Лена заминават за Азербайджан, за да договарят допълнителни количества азерски газ.

Всъщност, нищо не договарят, а просто се съгласяват да получаваме останалите две-трети от азерския газ, но на цена, четири пъти по-висока от тази в договора. Трябва да се подчертае, че договорът не е междудържавен. Компанията AGSC от азерска страна, включва партньорите от находището „Шах Дениз“. Там SOCAR, държавната енергийна компания на Азербайджан, има участие едва 20%. В компанията съдружници са още BP (British Petroleum) с 23,99%, LUKOIL с 15,99%, TPPD (Türkiye Petrolleri) с 15,2%, още две дъщерни дружества на SOCAR със съответно с 11,48% и 5,33%, както и 8% принадлежат на NICO (Iran’s Naftiran Intertrade Company).

Азербайджан има контрол над по-малко от 40%. Когато говорим за казуса „Николай Павлов и азерския газ“, избирателят много добре разбира какво означава диверсификация, разбира форсмажорните обстоятелства на войната в Украйна, разбира какво е да променяш договор с клауза take-or-pay, където нямаш ресурс за въздействие и разчиташ на благоволението на отсрещната страна, но избирателят не би могъл да приеме лъжата и измамата. Кирил Петков обвинява Николай Павлов, че е действал в полза на „Газпром“, същевременно именно марионетната власт на Петков вкара посредници в газовия сектор, свързани тясно с „Газпром“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 98 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Калина Андропова

    50 65 Отговор
    Чакай бе мой..кой е тоз Николай Павлов
    Всяка администрация има право да си сменя служителите както си иска
  • 3 измислици

    93 32 Отговор
    Алеко е описал твоя шеф толупа
  • 4 соломон напасания

    58 31 Отговор
    Мушмуроци ! Селски тарикати ! Кой размъти водата че да ловят "шарани" (гласоподаватели ) !? Не беше ли прцедента !?
  • 5 фен на сидеров

    56 29 Отговор
    КиК изпълняват чужди поръчки ! вече на всички мислещи е ясно.....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 икономът

    60 37 Отговор
    Шарлатани, сър!
  • 8 ГЕРБ

    49 41 Отговор
    ШАРЛАТАНИ ненавиждам ви копе....т а

    Коментиран от #17

  • 9 Верно ли

    86 46 Отговор
    Хахах, гледам го този Кирчо на снимката - в началото толкова усмихнато момче, а сега по-тъмен от градоноден облак! Така е, Кирца - като предаваш Род и Родина е така, мекоте.о безподобно!
  • 10 Терминатор

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Последният мъртвец
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ще оспоря

    56 38 Отговор
    Тия са си изпечени мошеници , героят на Алеко е селски тарикат , не се връзва . Трябва друго перо .
  • 13 Ззз

    28 38 Отговор

    До коментар #6 от "Слава ВСУ":

    Окрайна омре, само фашистите не го разбраха.
    Z
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 5577

    58 42 Отговор
    Браво Калина. Единственото което може да отговори Киро лъжеца на тая статия е че си мафия и Борисов ти плаща. Толкова са предвидими.

    Коментиран от #44

  • 16 АННА МИЛА

    52 37 Отговор
    КИРО и АСЕН са СОРОС слуги
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    49 22 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ":

    СТАМАТЕ защо ВИЕ ГЕРБ 12 ГОДИНИ ни тормозехте
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хаджигенов

    49 41 Отговор
    Калинка Андролова любимата втора жена на Волгин. Руската пропаганда не спира.
  • 20 Булгар! Булга-ар!

    26 9 Отговор
    Ех, Бай Ганьо все търси къде да забие поредния гвоздей. Как къде? В банята.
  • 21 Заглавието

    45 40 Отговор
    и авторката , сътворила поръчкова помия ми стигат да не чета !

    Коментиран от #48

  • 22 УРА,, Ура

    45 42 Отговор
    Най добрата защита е нападението. Авторката на статията очевидно е добре платена. Знаем от кой. Докога с тая злоба и злъч бе хора? Заслужаваме си незавидната съдба и това си е!!!
  • 23 Госあ

    41 27 Отговор
    Шарлатаните предизвикаха енергийна криза, външнополитическа криза (акта на изгонване на толкова дипломати е не само български, но и световен прецедент) и вътрешнополитическа криза. Аз лично губя надежда за справедливост в България, бацето каза едно истинно нещо за матриала, към който несъмнено и той принадлежи.
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ГЕРБ е СТАМАТ М А Г А Р Е Т О
  • 25 Верно ли

    35 31 Отговор
    Маринкова, стига си цъкала! И да цъкаш, и да не цъкаш - тези станаха по-противни и от Толупа за българите! КАПИШ!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иван Тушев

    37 29 Отговор
    Безобразията, драга, ги вършеше 12 години мозъка от Банкя и неговото послушно стадо Явно и ти си от стадото. Фактите от управлението на шайката и турците говорят, че сме последни по всичко в Европа. Няма смисъл от коментар. А пък ти си плюй на воля, за това ти плащат мутрите.

    Коментиран от #43

  • 28 Само да попитам

    38 8 Отговор
    Къде е прокуратурата в цялата тази шарлатанска каша?Докога ще се прави на по-сляпа от Темида?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 сс19

    36 19 Отговор
    Киро и Асен трябва да гледат държавните интереси е не на други държави.
    Спряха руският газ, уж солидарно с другите държави от ЕС и какво още 5-6 месеца големите държави си гледаха икономиките и взимаха същият този газ който нашите национални предатели отказаха.

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 в грешка си

    18 15 Отговор

    До коментар #30 от "сс19":

    Не го спряха те, спряха им го.
  • 33 ПСР

    30 16 Отговор
    Добре ,че бяха те,за да ги дъвчат по 7 пъти дневно.Какви безобразия се натвориха в предходните 12 години-и в Държавата,и в общините,загуби всякакво значение.7 месеца VS 12 и повече години.Много смешна опорка.

    Коментиран от #36

  • 34 Сали

    24 13 Отговор
    Kифла от герб.
  • 35 Абе, Факти,

    18 16 Отговор
    Днес авторите материали направо Митрофанова ли ви ги праща?
  • 36 ДА да

    18 1 Отговор

    До коментар #33 от "ПСР":

    Лош Материал, ще ги ..200, КОЙ не скача ...., Мисирки са си платени, Едни гащи няма под леглото, ....още цитати искате ли? Аааааааааааааа Вие си го избрахте ..
  • 37 на лъжата краката са къси

    12 10 Отговор
    Кого предпочитате, Буда лъжеца или Киро лъжеца ?
    Изберете сами ако можете.
  • 38 Брей,не може да се

    20 11 Отговор
    направят поражения за толкова кратко време на власт.Ами 12 години Бойково властване?Хайде,спрете се вече! Още ни мислите за глупаци

    Коментиран от #41

  • 39 Защо ги търпят?

    19 19 Отговор
    Въпросът е, защо българите още търпят Асен и Кирил, а не са ги изхвърлил от политиката? Паркова изръси пред Георги Любенов следното оправдание за ПП, "ами влязоха в среда на кражби и нарушения и си казаха, дай и ние, защото сме за малко..."?! Ето, затова такива некадърници, ще продължават да досъсипват държавата.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Киро ни "оправи" за нула време

    23 18 Отговор

    До коментар #38 от "Брей,не може да се":

    Може, виж резултатите. Виж, делата на Петков, като почнем от нарушението на конституцията, далаверата с офшорките и посредниците, роднинските назначения, 15 млд дълг, парапета с Лена, двойния външен министър, отказът оръжие за Украйна. Не са нужни 12 години за такива безобразия. Киро ги свърши за нула време

    Коментиран от #65

  • 42 !!!?

    22 12 Отговор
    Макс и Мориц в Политиката !!!?

  • 43 Ще гласувам

    18 19 Отговор

    До коментар #27 от "Иван Тушев":

    Истината е че на фона на шарлатаните мафията е за предпочитане!Ще гласувам и за мафията с две ръце,там поне са истински мъже а не съединители с дислексия!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Макс

    20 18 Отговор
    Назад ,назад , моме Калино ! Петков и Василев са висока топка за посредствени люде, пък били те журналистически гербави калинки .
  • 46 Хм Хм

    19 13 Отговор
    Като дойде време за избори отвсякъде изпълзяват разни калинки е започват да плюят по най-голямата заплаха за съществуването им, а именно противникът, който за малко да разруши статуквото. Изредиха се от всички партии без ДБ. Разбира се плюс обичайните социолози.
    А истината е точно обратната. За първи път някой да обедини няколко партии, които никога не биха влезли в коалиция - висш пилотаж. Няколко кризи наведнъж плюс война. Бързи и адекватни реакции. Удар по всички хранилки и опори на статуквото. Разследване на далаверите.
    Арестът на Борисов не беше грешка, знаеше се, че нищо няма да се случи, но му казаха: Ние идваме за тебе.
    За първи път някой да сложи на мястото му руския посланик. А пък отказът от руския газ беше показно в стил: Можем и без вас. Не е важна цената. Свободата е над всичко.
    Всичко това дойде в повече на задкулисието и натиснаха копчето на Дългия.
    И край. Засега. Но вярвам, че има мислещи хора. Защото в момента ни връщат в началото на прехода. Ако някой е живял 20 години в социализъм, после 30+ години преход, след това още един преход и животът свърши.
    Мислете.

    Коментиран от #64

  • 47 Бсп

    12 18 Отговор
    Ючручето докара тия и вкара държавата в блатото, насади език на омразата, хареса му и иска още да седи в килерчето и да руши. Време е, премиер Бойко и вице Корнелия. Могат и знаят ще измъкнат страната от ръцете на юмручето и ще спре разрухата.
  • 48 дa да да

    10 16 Отговор

    До коментар #21 от "Заглавието":

    на мен ми стига ФАКТА, че като дадохте власт на тези муш мороци и изедници, горивата и всичко друго поскъпна покрай тях, за да вярвам на статията. На вас, хейтърите на ГЕРБ, не мога да разбера, какво от сегашното развитие на положението в Държавата ви привлича? Много ограничени сте да мислите, че които и да са на власт, ще са по добри от ГЕРБ - политиката е сложна работа!

    Коментиран от #52

  • 49 нннн

    6 7 Отговор
    Децата на лейтенант Шмидт - Остап Бендер и Щура Налагания.

    Коментиран от #51

  • 50 Към "политиците" и депутатите:

    17 0 Отговор
    Вие всичките сте еманация на Алековия герой от "ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА"!
  • 51 нннн

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "нннн":

    Щура Балаганов.
  • 52 Хм Хм

    16 10 Отговор

    До коментар #48 от "дa да да":

    Герб съсипаха държавата. На всички нива. Образование, армия, здравеопазване, пенсии, магистрали, огради. Корупция като стил на управление. Демографска катастрофа. До днес нямаме детска болница, нито медицински хеликоптери. Каквото му дойде на акъл на човек все е свързано с някаква шуро-баджанашка схема. Това са едни безотговорни, не особено умни, слабо образовани хора. Но за сметка на това особено крадливи.
    Румъния ни мина с 200. Дори австрийският Канцлер ни спести срама да ни раздели с Румъния. Шенген е резултат от политиката на ББ. Има още.
  • 53 Българин

    15 8 Отговор
    Тези младежи имат превилегията да отворят очите на хората за грабежите на прехода.
  • 54 Мнение

    16 7 Отговор
    Не Кирил и Асен са направили безобразия за краткия период, през който управляваха, а Борисов е направил безобразия за 12 годишния период, през който управлява! Статията явно е платена от Боко.
  • 55 Мдаа

    17 9 Отговор
    ГЕРБ и Борисов съсипаха държавата! А не Кирил и Асен. Кирил и Асен разкриха множеството мафиотски схеми действали от години у нас и затова ги свалиха от власт. Интересите на Мафията бяха накърнени и те платиха, за да съборят правителството им.
  • 56 Рап

    16 6 Отговор
    Когато в България,някой е напднат така яростно,значи тези момчета са на прав път! Добре,че бяха те за да повдигнат завесата на тоталната корупция и безхаберие цели 12 години! Сега всички корумпета начело с резидента са против тях,е това вече е ясно на някои българи,а други си гласуват пак по стария начин! Дано имат сили ...
  • 57 Истината

    16 7 Отговор
    Авторката на поръчковата герберска статия е пристрастна от собствените интереси, които са да възхвалява Бойко Борисов и да клевети и плюе по Кирил и Асен!
  • 58 Енергетик

    12 5 Отговор
    Това са такива долни лъжи. Никъде в договора няма задължително условие за входяща точка на газът. Никъде .
    4хилядниците папагалстват на руските си господари.
  • 59 НЯКОЙ

    13 5 Отговор
    Волгин, Калина А., мадам В., проф. Христова, Харалан, Ал Гафари - знаменосците на упадъчното в обществото, за което са залепнали като досадна дъвка на обувката ! Не чета - замърсяват мозъка, който го има !
  • 60 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 11 Отговор
    "ДВАМАТА ХАРВАРДСКИ ИДИОТИ"
  • 61 Али и баба

    3 16 Отговор
    Кирчо е същия боклук като Бойко
  • 62 Казуар

    2 9 Отговор
    След като Дянков показа постната пица за десет години управление на Борисов икономиката на България растеше равномерно от 1 до 3 процента или средно 2. При такъв растеж на икономиката благоденствието е винаги на хоризонта.
  • 63 ПП?

    4 4 Отговор
    ЛЪЖА до ЛЪЖА. И глупец до глупеца, които им вярват.
  • 64 123

    5 5 Отговор

    До коментар #46 от "Хм Хм":

    Еми, яж сега свобода, и си плащай сметките с въздушен патриотизъм. Жив и здрав! И ти, и всички въздушни промени…
  • 65 Все

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Киро ни "оправи" за нула време":

    измислени опорки.
  • 66 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 4 Отговор
    На мен Кирил и Асен ми приличат на Алеко и на Иречек. А кой, кой е Бай Ганьо? Пардон оцапах ви бохчата! Тупа лупа, тупа лупа, пуф паф, пуф паф, шменди капели, фюууу! Борисов, разбира се!

    Коментиран от #68

  • 67 бузю

    1 4 Отговор
    тая . ако и прочетете публикациите , плюе по всички с изключение на герб . това ме навежда на мисълта , че хич не може да и се вярва.
  • 68 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 3 Отговор

    До коментар #66 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    ГЕРБ и Бойко Борисов са ФЕНОМЕНИ в Българската История, а кирчо и кокорчо са пълни некадърници с голямо самочувствие и "харвардски дипломи". За това нищо не могат да създадат, а са прегърнали лозунга за промяна....Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.

    Коментиран от #69

  • 69 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 4 Отговор

    До коментар #68 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Европейското развитие на България не се постига с крадене на евросредства и с перчене по телевизиите! Хитлер не е ли феномен - заблуди най-умната нация и я хвърли в унищожителна война? Бойко Борисов също е феномен, донякъде. Създаде мафиотска държава, в която чиновници и олигарси го чакат да се върне, за да получат своя дан, но всичко това е за сметка на теб, на мен и на тези гербаджии, които не са в играта, но са заблудени фанатици! Не се ли махне, няма да вървят нещата!

    Коментиран от #70

  • 70 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Eтo кoлкo гoлями са "КРАЖБИТЕ".
    Данни за управлението на България 2009г- 2021 г.:
    1.ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - 3.32% на година!
    2. Рейтингови агенции за ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на България- "Moodys" и "Fitch" до: "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"!
    Такава оценка България получава за ПРЪВ ПЪТ в икономическата си история!
    3.Минималната Работна заплата:
    2009 г.- 220 лв.
    2020 г.- 650 лв!
    УВЕЛИЧЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    4. СРЕДНА работна ЗАПЛАТА:
    2009 г. - 520 лв!
    2020 г. - 1371 лв!
    Повишение ДВА и ПОЛОВИНА ПЪТИ!
    5.Минималната пенсия -
    2009 г - 140 лв.
    2021 г. - 300 лв. + 50 лв
    УВЕЛИЧЕНИЕ ДВА ПЪТИ и ПОЛОВИНА!
    6.Безработицата:
    2009 г - 14.8%!
    2019 г.- 3.8%!
    НАМАЛЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    6. БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България
    2009 г - 52 млрд. лв!
    2020 г - 128 000 000 000 лв.
    За 10 години България е станала ДВА ПЪТИ ПО БОГАТА !
    7.За 70 г при ШЕСТ Министър-Председатели се построиха 360 км магистрали!!!
    Бойко Борисов за 12 години ПОСТРОИ 560 км магистрали!
    ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото всички останали за 70 г !
    8.За 12 г се построиха ПОВЕЧЕ Метро-път и ПОВЕЧЕ Метро-станции от колкото за 80 г, от когато е направен Първият "Проект за Метро на София"!
    .....................
    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...

    Коментиран от #71, #76

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 бай Даньо

    1 1 Отговор
    Най големия успех в политическата кариера на Киро и Кокора ще е ако не влязат в затвора , не се обзалагам на това ...
  • 73 Реалист

    1 1 Отговор
    Поредната "Калинка" с комсомолско поръчение от ГЕРБ.
    Дано са и платили достатъчно!
  • 74 Румен

    1 1 Отговор
    Калинке, “Андропова” смених ти фамилията щото тая заслужаваш. Алеко беше убит от такива кат Бойко тиквата и недей да месиш починалите родолюбци с мафиотите в БГ
  • 75 знаещия

    1 1 Отговор
    Тая Калина да не е оная, дето гнусаря Волгин е заряза ...........
    Тя за това ли е паднала толкова ниско .......най вероятно от злоба .....
  • 76 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да знаеш, че нищо лошо не съм ти отговорил със 71. Весели празници!