Last news in Fakti

13 Август, 2013 15:20 2 933 2

Мария Капон: Човек има само една родина, г-н президент!

  • мария капон-
  • енп-
  • президентът-
  • вечеря-
  • бекир боздаг-
  • пловдив

Лидерът на ЕНП иска яснота по казаното от държавния глава на вечерята с Бекир Боздаг

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Очакваме президентът на Република България да изясни публично, в унисон с декларираната от него политика за прозрачност, какво е имал предвид, благодарейки на турския вицепремиер Бекир Боздаг за предоставената на нашите сънародници „втора родина“.

Това попита председателят на Единна народна партия Мария Капон по повод записи на турски медии от изявленията на двамата политици на вечеря в Пловдив, по време на неофициалното посещение на Боздаг у нас. На събитието български журналисти не бяха допуснати.

„Нашето разбиране е, че човек има само една родина, а топли думи могат да се изказват по повод  хуманното отношение към бежанци, които са прогонени от комунистическия режим в България“, подчерта Мария Капон. По думите, й понятието „втора родина“ говори за пълното объркване в историческите представи на Росен Плевнелиев и за пълна липса на политическа експертиза по проблемите на Балканския регион.

„Надяваме се да получим яснота по въпроса, този път в присъствието на българските медии“, заяви още председателят на Единна народна партия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Димитров-Ампера

    0 0 Отговор
    Г- жо Капон, НИКОЙ НЕ ГИ Е ГОНИЛ ХОРАТА С ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ, просто границата бе отворена и всеки, който пожела свободно я премина. Вие тогава сте била детенце и не сте могла да разберете за какво става дума. Вие говорите за режим, че са били изгонени, което не е истината. Голяма част от тези хора пак се върната в РОДИНАТА СИ, за което сте АБСОЛЮТНО ПРАВА !
  • 2 Пацо

    2 0 Отговор
    Омръзна ми да чета тъпотии от хора, които като че ли живеят на Марс.
    Всеки човек има една родина, но не и българина. Навсякъде по света той е емигрант (втора ръка), бключително и в родината си. Цигани (не роми, няма такива), турци, англичани, американци, марсианци и всякакви в България се поставят преди българина - това е което трябва да попитате президента.