Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 13:33 3 992 6

Кой и защо злоупотребява с подписа ми? Шефът на щангите Неделчо Колев пред ФАКТИ

  • неделчо-
  • колев-
  • вдигане на тежести-
  • щанги-
  • подписи-
  • фалшиви-
  • договори

Има преразход на средства от страна на Иван Иванов, като бивш треньор на националния отбор, но ще видим какво ще излезе, казва той

Кой и защо злоупотребява с подписа ми? Шефът на щангите Неделчо Колев пред ФАКТИ - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Неделчо Колев е изпратил сигнал до Министерството на младежта и спорта, до Министерството на образованието и науката, както и до Прокуратурата по повод "престъпни действия, нанасящи пряка вреда на държавния бюджет". Сигналът е с изходящ номер 29 и с дата 27 януари и е подкрепен с подписа на президента на БФВТ, печата, както и с доказателствен материал. Какво се случва във федерацията по щанги... Пред ФАКТИ говори Неделчо Колев.

- Г-н Колев, как разбрахте за договорите, които са подписвани от ваше име, а вие не сте ги подписвал?
- Всичко се разбра от една справка, която поискахме от Министерството на спорта. Тя касае договорите на федерацията с всички спортни училища. Писахме на училищата да ни изпратят договорите с федерацията и така видяхме, че договорът на клуба в Русе е пълна измама. Да ви кажа за какво става въпрос в Русе. Имаме копие от договор от 12 септември 2022 година, в който страни са Спортното училище в Русе, Спортен клуб по тежка атлетика Русе и федерацията. Като представляващ БФ по вдигане на тежести е посочен Ариф Маджид, който не е вписан в партидата на сдружението в Търговския регистър при Агенцията по вписване. А от името на БФВТ подписът е положен от Димитър Димитров, но в качеството му на генерален секретар. Димитров не е генерален секретар, а е ръководител на Научно-техническата лаборатория. С какво право той се подписва под друга длъжност? След това и с клуб от Варна е същото, с клубове от Пловдив. С цялата тази ситуация е запознат и министърът на спорта Весела Лечева.

- И какво предприехте…
- Подал съм и сигнал в прокуратурата, защото ми е фалшифициран подписът и е сложен друг печат. Не е оригиналният, който е на федерацията. Видимо е един и същ, но фалшивият е с по-малък размер. А подписът ми е съвсем различен. По силата на въпросните договори, страни по тях – спортни училища, заявяват финансиране от държавния бюджет за общообразователна, спортна и професионална подготовка. Друг пример е копие от договор от 1 септември 2022 година със страни по него Спортно училище "Васил Левски" (Пловдив), СКВТ Марица (Пловдив) и българската федерация. Там подписът би трябвало да е на Неделчо Колев, но не е. А това си е чиста фалшификация. Ще ви покажа подписа ми…

Малък фалшив печат и фалшив подпис ------------------- Истински печат и истински подпис

- Какво произтича от подаването на един такъв договор в Министерството на спорта?
- Аз съм сложен на топа, ако нещо се случи. С други думи - без вина виновен. Ако нещо се случи със състезател от клуба в Русе, примерно… Кой е подписал договора - председателят Неделчо Колев, въпреки че подписът не е мой.

- Като говорим за Русе и още нещо да ви попитам. Сега националите са на лагер там. Нали така….
- В календара за годината няма планиран лагер в Русе. Какъв е този лагер на националния отбор нямам представа. А и не всички състезатели са там.

- В началото на годината сме. Финансирането на федерацията за 2023-а осигурено ли е…
- Може да нямаме финансиране, защото не мога да събера всички документи. Явно се оказва, че хора, на които съм имал доверие, не дават всичките нужни документи и вкарват федерацията в пълен батак. Ако не успеем да вземем финансиране тази година, за олимпиадата по-скоро няма да ни търсите като спорт. Миналата седмица направих консултация с адвокатска кантора и ще видим как ще действаме от тук нататък. Има преразход на средства от страна на Иван Иванов, като бивш треньор на националния отбор, но ще видим какво ще излезе. На 1 юли 2022 година съм уведомил шефката на антидопинговия център г-жа Заркова, че Иван Иванов не е старши треньор на националния отбор. И я питам как ще процедираме в бъдеще. Просто без мое знание, като законен представител на федерацията, се съставят документи с невярно съдържание и с това деяние се цели неправомерно усвояване на средства от държавния бюджет. Надявам се институциите да обърнат внимание на сигнала ми и да се разплете тази ситуация. Да се разбере кой и защо злоупотребява с подписа ми и печата на федерацията!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    СЛЕД 1989 ГОДИНА нямаме ДЪРЖАВА СПОРТ КУЛТУРА ЗАКОНИ ИКОНОМИКА

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Боруна Лом

    6 1 Отговор
    ПРАВ СИ ТИ ДРУЖЕ! И КУМЕЦ НЕМА!ПУ ТИН Е ВИНОВЕН
  • 4 Боруна Лом

    4 3 Отговор
    ПРАВ СИ ТИ ДРУЖЕ! И КУМЕЦ НЕМА!ПУ ТИН Е ВИНОВЕН
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ЗАЩО най РЕДОВНО особено след 030 ЧАСЪТ в СТАТИЯТА на госпожа МАРИНОВА ме обижда СТТАМАТ
  • 6 Цветко Христов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПИШЕШ ПЪЛНИ ТЪПОТИИ И ГЛУПОСТИ! НО СМОЖЕ БИ ТОЛКО С МОЖЕШ!