Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 16:01 1 949 13

Колтуклиева: Разцвет на президентската номенклатура или как служебният кабинет се излага

  • президент-
  • номенклатура-
  • служебно правителство-
  • съветници-
  • благовест кирилов-
  • велислав минеков

Услажда им се държавната супа - ей! Нищо, че плюят в нея, не се гнусят да я сърбат толкова дълго, колкото могат.

Колтуклиева: Разцвет на президентската номенклатура или как служебният кабинет се излага - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разцвет на президентската номенклатура или как служебният кабинет се излага, връщайки тихомълком на държавната трапеза хора, плюли в супата и разреждали виното с лимонада.

Благовест Кирилов тихомълком е станал съветник на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Да припомня кой е той и как героично се обяви за поборник на честните избори, подавайки, на 15 февруари, оставка като заместник-министър на електронното управление: “Има неща, с които не мога да направя компромис. Една от основните задачи, които си поставих преди да приема поста в служебния кабинет, бе повече прозрачност в “Информационно обслужване” АД. За съжаление, това не се случи. Пример за това е изборът за независими членове на борда на директорите. Той не беше съобразен с класирането в конкурса, проведен от Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Във всяко свое действие се ръководя от желанието да има прозрачност на процеса, ефективност на резултатите, както и да се защити националната сигурност. Предстои провеждането на нови избори. За тяхното нормално протичане тези условия са ключови.

Когато едно или повече от трите бъдат застрашени съществува риск за изборите. Организацията на вота е основна роля на служебния кабинет съгласно Конституцията на Република България и следва да е приоритет в работата му.” Следва, ама не е, очевидно, съдейки по гневната реакция на заместник-министърът, преседял на поста 6 месеца.

Велислав Минеков тихомълком е станал съветник на министъра на труда и социалното дело Лазар Лазаров, вицепремиерът, който замества премиера Гълъб Донев, когато си оперира коляното, например.

Велислав Минеков добѝ известност като разносвач на ковчези в горещото лято на 2020 г.; като отрекъл се от протестното “Отровно трио”; назначил приятели и приятелки за съветници в министерството на културата с тлъсти хонорари; прибрал на синекурни длъжности любимеца си Светослав Трайков - партиен въжеиграч, който слугинстваше на Мая Манолова и спря тока на столичното метро … След обявяването на поредния предсрочен вот и назначаването на поредния служебен кабинет, Велислав Минеков беше единственият министър, отпаднал от новия състав на служебниците. Силен ритник от президентството, сякаш. Да, но не съвсем. Веднага след червения картон на президента Радев, стана кандидат за съветник на премиера Гълъб Донев. Бях първата журналистка, попитала говорителя на кабинета Антон Кутев дали е назначен, отговори ми категорично: не е и няма да бъде! Обаче, скоро след това, Велислав Минеков беше назначен за съветник на Лазар Лазаров. Ако беше творец, да се дивиш: за какво му е чиновническата работа - но той не е.

Услажда им се държавната супа - ей! Нищо, че плюят в нея, не се гнусят да я сърбат толкова дълго, колкото могат.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азиим

    12 1 Отговор
    Много лапачи на държавната ясла, вместо да се намалява администрацията, тя расте с бурни темпове!
  • 2 АХМАТ СИЛА

    8 1 Отговор
    Тоя съветник по ми прилича на селския идиот
  • 3 ИСКРЕНО И ЛИЧНО

    14 6 Отговор
    СОНЧЕ КОГАТО БАНКЯНСКИЯ ГУРУ ПАРДОМ БАНДИТ ДЕРИБЕЙСТВАШЕ КЪДЕ БЕШЕ МА СКЪПА СОНЧЕ А.

    Коментиран от #5

  • 4 Тъщата

    7 3 Отговор
    Когато в заглавието има Колтуклиева съм много благодарен на журналиста, писал статията, защото знам предварително, че няма нужда да я отварям и чета!
  • 5 Тая оная,ли

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "ИСКРЕНО И ЛИЧНО":

    Пръдла,дето е от пик?
  • 6 Не,не е тази!

    5 1 Отговор
    Беновск@ е мата Хари.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Корееца

    8 2 Отговор
    А ти,драга,на кого слугуваш?.На всяка манджа мерудия.Защо нищо не написа против Гешев,Доган и Борисов.???Защото им лижеш подметките и добре ти плащат,особено като хвърляш кал върху Промяната.Сега Служебният кабинет е на мушката.
  • 9 Буквоядец

    3 2 Отговор
    Пореден пример за лоша журналистика.Не е едно и също да звъниш на министър и да се хвалиш с това геройство и да напишеш нещо стойностно,а не тази ...
  • 10 Не,не е тази!

    1 0 Отговор
    Беновск@ е мата Хари.
  • 11 Чорбара

    1 0 Отговор
    Шляка тарник.
  • 12 МАЛКА пенсИЯ

    2 0 Отговор
    ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!!МНОГО СА ХИТРИ.КАК СЕ ИЗКАРВА,ИНАЧЕ,МЕСЕЦА,СЪС700ЛВ,ЗАПЛАТА.
  • 13 боко

    0 0 Отговор
    много лапачи като румен ненков и ненко ненков крадците герберски отр----