9 Март, 2023 13:00 1 759 8

Дерогацията "България"

  • дерогация-
  • цени

Всяка дерогация стига до портфейлите ни. И ги изпразва, но пък сигурно пълни нещо друго. Например офшорни сметки или чекмеджета

Дерогацията "България" - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дерогация: Правно понятие, означаващо частична отмяна на определен закон

Модерно е да се иска дерогация в България. Искат я всички-едни явно, други завоалирано. И най-много я искат политиците или иначе казано, хората ,които ние, електората, сме назначили за политици.

Първи я използва Борисов в края на своето десетилетие начело на държавата - и построи Турски поток през страната. Въпреки европейските директиви и политика. Той не поиска тази дерогация, а сам си я взе. С любезното съдествие на Меркел и Юнкер. Плати я с нашите пари, даде на Путин път към Европа в обход на Украйна. Какво се случи после, на 24 февруари 2022 година всички знаем и оттогава плащаме. С инфлация предимно, но не само.

Кирил Петков и той-дерогация, та дерогация. Поиска да ползваме руски петрол, щото Нефтохим не можело да работи с друг петрол. Сега ми се иска да го попитам-какво стана, дерогация има, полза за българските потребители на горива няма. Ценита на Лукойл са все така високи, нищо че ползва руски петрол с отстъпка поне 40% под цената на Брент. Бензинът така и не мърда от 2.50-2.70 лева за литър. За дизела да не говорим. Пак плащаме, този път с наливането на гориво в колите си. А накрая се разбра, че Лукойл може и с друг петрол да работи, ама кой ти помни как се кълняха едни министри и един президент, че това е невъзможно.

Сега наследникът на соцексперта по енергетика Румен Овчаров-Еленко Божков, който се подвизава като зам.министър в служебното правителство, та Еленко Божков казва ,че ще искаме дерогация и от санкциите за ядрената енергетика на Русия.На база съществуващия вече дългогодищен опит може да се прогнозира какъв ще е ефекта, ако някой пак се навие да ни я даде-цената на тока ще се вдигне и пак ще плащаме. Не че сега ни е безплатен. Обаче с руско гориво, руски ремонти и руски интереси със сигурност цената ще е доста по-висока.

Президента и той, нали сега е изпълнителна власт и той с дерогация става, с дерогация ляга. Другите дават оръжие на Украйна, ние сме в дерогация-даваме каски и един генератор. После другите взимат нови оръжия на мястото на дадените, ние обаче, понеже сме в дерогация, ще ги купуваме. И ще плащаме скъпо. Но пък ще дадем възможност на Нинова или наследникът и да произнасят драматични речи колко е скъпо да купуваме тези оръжия и по-добре да дадем парите за социални нужди. Не че ги даваме, но поне искаме да ги дадем. А самият Радев, заедно с Орбан са дерогация от останалите европейски лидери. Май и двамата не са разбрали, че Меркел се пенсионира, а Путин започна война.

Като се замисля, всяка дерогация стига до портфейлите ни. И ги изпразва, но пък сигурно пълни нещо друго. Например офшорни сметки или чекмеджета. Дай боже всекиму, ама не може. Това е привилегия само на власт имащите.

Единственото утешение е, че дерогация прилагат и други-например Европейския съюз ни прие с явна дерогация. Не бяхме готови, то и сега не сме, ама карай да върви. После в Брюксел се осъзнаха и май няма да видим дерогация за Шенген и еврозоната. Да не стане същото и за евросредствата ,че без тях ще минем на режим за отслабване.

Започвам да си мисля, че в България всичко е дерогация. Например строителството на магистрали-чиста дерогация, законно е да има дебел пласт асфалт, при нас той е тънък. В магазините-млякото струва левче от производител, на нас ни го продават за 3 лева. И машините за гласуване са в дерогация- другаде ги използват за гласуване, а ние-за принтери. Да не навлизаме в дълбочина, но това е положението. Така че ние сме първата в света държава в дерогация. Честито, българи.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЕЛЕНА СЕЛЯНКА БУЛГАРЕКА

    3 7 Отговор
    ОНО ТУК СИ Е ,,,ДЕГРАДАЦИЯ ЧЕРВЕНА БУЛГАРЕКА ИЗКИЛИФЕНЧЕНА КИЛИМЯВКА .........БЪЛГЕРИЯ Е ЯНКО ПЕТОКНИЖИЕ НА ПЕТОЛИНИЕТО НА ЗАВАРКА С СИСТЕМА МУЖИКОВА ПУТЕЧИНА......АМА НАХИЛЕНИТЕ БАКА ЦАКОВИ ГРИНГОЛЕНДИ СМЕ АУТ ЪФ СПЕЙС.......
  • 2 Наркомандо

    11 3 Отговор
    поредна доза назидание как ганио не се самоубива достатъчно бързо и създава дискомфорт на западните началници
  • 3 Сандо

    9 2 Отговор
    От сериозна и уважавана държава ни превърнаха в просяците на Европа,паднали на колене и молещи се за всичко,което може поне малко да ни спаси от нарочената от евроатлантическите ни "приятели" гибел.Няма никаква надежда,защото дори и в тази война,която дава огромен шанс на тези,които виждат нещата няколко крачки напред,ние отново робски заехме място до губещите.
  • 4 Бамбука

    3 6 Отговор
    Поздравления !
  • 5 Адан Хилтън

    9 4 Отговор
    По-голяма дерогация и предателство на България и в политически и икономически план, от влизането ни в НАТО и ЕС няма - всички пари които са ни дали, са излезли 2-ни и 3-ни обратно при тях. Да не говорим за загубата на 1/3-та от населението ни. Ако през 44-та е бил избит "цвета на народа" - само 30 хил души, то последните 30 години - 3 милиона души какво са? Той ни загина целия народ този път!
  • 6 НИЕ ВИЖДАМЕ

    3 1 Отговор
    КАК В ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА СЕ РАЗИГРАВА ЦИРКА - НИЕ МНОООГО ОТГОВОРНО ГИ ЛЪЖЕМ, ЧЕ СМЕ ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ЗАКОНОВИЯ РЕД В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ...............
  • 7 Демократ

    3 7 Отговор
    Така е за всеки,който разбира на какво се дължи тежкото ни положение, защото стратегията на Кремъл "България- троянския ни кон в ЕС" е изпълнена и е напълнила яко чекмеджетата и офшорните сметки с европейски средства, които се крадат най-много и отделно се краде целия народ от руско-българската енергийна мафия. Затова дерогацията е правилна дума, но трябва да се добави,че тя ни прати на дъното като държава, защото има дерогация на демокрацията, на върховенството на закона, на свободата,на разделението на властите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.