Last news in Fakti

23 Март, 2023 13:00 894 2

В какви неясни времена живеем – Наводнения (силен +) засушавания (силен -) и ерозии-(едно наводнение помита всичко)

  • неясни времена-
  • наводнения-
  • засушавания-
  • ерозии

С тези „ наводнения“ така трябва да процедираме – да се храним малко, да сме скромни към забавленията, които живота щедро ни предлага с хедонистична ръка и намигване, защото в противен случай ще стигнем до ерозия на душевните ценности, душата ще се напука – както се напуква почвата в Мароко.

В какви неясни времена живеем – Наводнения (силен +) засушавания (силен -) и ерозии-(едно наводнение помита всичко)  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изследване на Банчо Банов, Финансов експерт

И това в човешки план – като се почне от Наводнението в Иран.
Според нюз БГ: „Наводненията в провинция Фарс в южната част на Иран започнаха след проливните дъждове, които замениха периода на суша в петък.“ Представяте ли си – от суша не към дъждец, а напрво към наводнение.
За сушата в Мароко ще си говорим и още – от нашия любим сайт Факти: „Няколкото последователни сухи зими изпразниха водните резервоари, захранващи домовете на хората и ползвани за напояване“
Е и се напукала земята, не може да се доставят плодове изеленчуци до английските хипермаркети, там дефицит, слагат бележка : „Не повече от 2 краставици и 2 домата на човек.“ И т.н.
По същия начин се наблюдава към населението на .нар. развити страни, към които и България вече се е причислила. Да, тук ива изобилие на материални блага. Направо се надпреварва, кой колко да ти продаде – като се започне от прахосмукачките до доматите и хранителните продукти, не толкова лекарства, колкото мазила и то без рецепта и такива на основата на хранителни добавки.
В същото време в душите на младите хора и на средната възраст е пустиня. Само родителите им, тези които са пуснали срели корени от преди 30 г. към времето на 90-те като ориентир, сега като нагласа към света стабилни. Младите и средната възраст – не може да си намерят гаджета. Който има кара някак, но тук съревнованието от телевизиите е кой ще вбримчат от твомото, по вероятност, да има думата по обащата каса и домът се налълни с рекламирани неща, които я влизат в употреба, я не. Добавяме съмнителни почивики – я до Дубай я до Сейшелите (тук въображението може да се развихри) и след това покупка на жилище на заем и медения месец може да се пише фалирал.
Всяка седмица хладилника в височина 1 бой се напълва с джунджурий, наречени хранителни стоки, полуфабрикати, лакомства и следваща, половината, почти недокоснати, се изхвърлят в кофата за боклук.За да има място за новото зареждане.
Но стига катастрофични сценарии. Едно време имаше един филм, британски, даваха го и по соца, Блейк каца на една звезда и се запознава с една туземна мацка. Тя изважда ли, изравя ли (не помня) малко храна, буквално две хапки и му казва „Основно правило.“ Движи се много, храни се малко.“ И отминава.
С тези „ наводнения“ така трябва да процедираме – да се храним малко, да сме скромни към забавленията, които живота щедро ни предлага с хедонистична ръка и намигване, защото в противен случай ще стигнем до ерозия на душевните ценности, душата ще се напука – както се напуква почвата в Мароко. И загубим ли душата, сме загубили играта – все едно дали ще е вихър, наводнение ири друго. Ако е вихър ще станем като Юга на САЩ по време и след Гражданската война, опустошен от севера,с нови чужди порядки, който е имал защо да каже: „Отнесени от вихъра.“


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас^2

    2 0 Отговор
    Потресаваща неграмотност.

    Коментиран от #2

  • 2 Владо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас^2":

    Да потресаваща неграмотност, но у четящия, написал тези редове. Той явно скача от МОЛ в МОЛ, както далечните му предци са скачали от клон на клон. Но то Ботев го е казал: "Народа - прост, живота - тежък!"