Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Март, 2023 13:00 2 672 84

Пример за България: А нашите МиГ бракми продължават да гълтат пари

  • миг-
  • българия-
  • словакия

Румен Радев и правителството му отказват всякакви такива толкова изгодни сделки

Пример за България: А нашите МиГ бракми продължават да гълтат пари  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

САЩ предлагат да предадат на Словакия 12 нови щурмови хеликоптера "Бел AH-1Z Вайпър" (Bell AH-1Z Viper) с отстъпка от две трети от цената им, съобщи Ройтерс

Сделката е заради самолетите „МиГ” на Словакия. Тя ги изпрати в Украйна.

Още новини от Украйна

Словашкият министър на отбраната поясни, че сделката тепърва ще се одобрява, но посочи параметрите й: Словакия ще плати 340 милиона долара за период от три до четири години за пакет на стойност над 1 милиард долара.

Остатъкът ще бъде платен по американската програма за чуждестранно военно финансиране, каза в съобщението си Над.

В сделката са включени също части, обучение и повече от 500 противотанкови ракети "Хелфайър 2" AGM-114.

Тази сделка е поредната от редица други с различни държави, както и поредица от безвъзмездни дарения в замяна на предоставеното на Украйна.

Румен Радев и правителството му отказват всякакви такива толкова изгодни сделки или заменки под най-различни измислени предлози, с което нанасят ущърб на модернизацията на въоръжените сили от една страна, а от друга - на джобовете и пенсиите на населението, които рано или късно ще я плаща от доходите си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драго

    44 65 Отговор
    Къде сравнявате комунистическа България с другите

    Коментиран от #82

  • 2 ИНЖ+

    44 10 Отговор
    Ами да мислим преди да гласуваме /за Парламент, Президент и т.н./ за коя партия и за какви личности гласуваме. Друг начин няма. За да не сме губещи.

    Коментиран от #22

  • 3 НЯКОЙ

    35 49 Отговор
    Май се позабравихме нещо, а другарю президент ! И ще ставаш все по-намръщен и недоволен, но причината не е в тези, които те избрахме !
  • 4 Констатация

    73 45 Отговор
    Автора е антибългарин

    Коментиран от #25, #59

  • 5 Шайба

    71 23 Отговор
    А защо американците не предложат такива отстъпки направо на украинците,а през трети държави им пробутват само остаряла техника?

    Коментиран от #27

  • 6 Хихихи..

    50 21 Отговор
    Кви"наши" са МиГ бе,смотльо? Ние освен чушкопек - technology кво друго "наше" имаме?
  • 7 Е, колонията

    43 12 Отговор
    някъде на балканите, може поне да се похвали, че има някви чертежи на EFUKтки...и банани...
  • 8 абе друго си е

    58 13 Отговор
    16 бр. във виртуална ескадрила за 8 милиарда дето нито стотинка повече няма да глътне
  • 9 Българин

    62 12 Отговор
    Няма място за сравнение между изтребител и хилекоптер. Какви са тези примери, че и доплащане искат.

    Коментиран от #68

  • 10 Дреме

    18 31 Отговор
    им за изгодни сделки за България , цял живот на държавна хранилка ! А и носталгията им по соца е голяма !
  • 11 Неук

    49 17 Отговор
    "Кон за магаре" - такава е сделката която Фащ предлагат на словаците. Къде ще "фъркат" с тези щайги с перки отгоре?
  • 12 И колко глътнаха

    42 15 Отговор
    до момента Ф-ките – дете даже ги няма и няма да пристигнат в уговорените срокове ? МИГ-овете и поддръжката им са направо без пари в сравнение с западните алтернативи. За съжаление някои продължават да се мъчат да пробутват селски номера – ще дават стотици милиони за нещо което не им трябва, но иначе били на печалба.

    Коментиран от #21

  • 13 До натовците

    22 6 Отговор
    Гледайте този филм и ще проумеете колко сте заблудени - Inside Job / Вътрешна работа (2010)

    Коментиран от #64

  • 14 ай а се не праим на улави

    27 6 Отговор
    Отворко и що е така бе , зашото американците ни подвиха над два милиарда лева посредством тъдяващните си мекерета срещу нищо . Съществуваха ли възможности към момента да разполагаме с необходимите ни минимално количество ако не за друго то поне за въздушна полиция .
  • 15 уфаааа

    21 9 Отговор
    Точно така, нашите пари са си за нас, никакви за фаша гите
  • 16 Тъщата

    40 11 Отговор
    На тук драскащите да обясня, че не може да сравняват самолет с вертолет. Предназначението им е различно. С вертолет можеш да оказваш поддръжка на бойните действия, но не можеш да защитаваш въздущно пространство. А и не смятам, че е редно да останем без авиация и да загубим малкото пилоти, които имаме.
  • 17 Ами

    16 31 Отговор
    И ние можеше да предоставим остатъците ни от всичката си съветска скрап наречена авиация на Украйна срещу замяната и от страните от НАТО с използвани ф16. Така щяхме да имаме и втора ескадрила без да платим и една стотинка. Тези изтребители които сега ги гласят за Украйна сега можеше вече да са част от нашата армия и нашите пилоти да трупат на тях летателни часове и опит. Затова обаче се искаше да има политици защитаващи наистина националните ни интереси, а не такова играещи популистки представления с надежда да се сдобият с някоя комисионна при покупката на нови самолети и утилизираното на старите ни.

    Коментиран от #20, #35

  • 18 Диамантената ръка

    15 31 Отговор
    Какво друго от Донев гълъба и Радев гугутката, кандидати за Нобел за мир...
  • 19 Някой

    42 12 Отговор
    По-тъпанарско мнение не бях чувал скоро.
    Този човечец е заслепен от блясъка на запада. Също както комарът е заслепен от лампата, която ще го изгори.
    Нашите "бракми" са си доста добри. Малко самолети могат да се мерят с тях. И гълтат пари, ама по-малко от американските им аналози.
    А, иначе, предложените им хеликоптери на безцениса, са просто бракми. Които после ще искат милиони ежегодно за техническа поддръжка.

    Коментиран от #80

  • 20 Тъщата

    14 7 Отговор

    До коментар #17 от "Ами":

    А дали някой ни е предлагал, как мислиш. Май предпочетоха милярдите да гушнат за Ф-ките.
  • 21 ОтстъпкиМУ

    26 4 Отговор

    До коментар #12 от "И колко глътнаха":

    В капиталистичексия модел на днешното време хората купуват не защото нещо им трябва, а защото било "намалено". Ако знаеха как функционира капиталистическия модел, че ако нещо струва 100 лв.... то от завода (с печалбата) то излиза на 33 лв. останалите 66 се поделят м/у търговеца на едро и дребно (разбирай това са предателите от колониите, който заради едните пари, предават народа си) ... та сега като ви се изясни, явно ли е защо правят 2/3 отстъпка, защото ще го дадат пак на печалба, просто ще махнат търговеца на едро и дребно, които пак са си наши хора :) И няма нужда да купуваме нещо, от което нямаме нужда, вижда се че другите 70 години за плащали за отбрана, пък се оказа, че са ги лъжели "че са ги пазили" - сега трябвало още пари и още за да "ни пазят. Мутрите така пазеха през 90-те, това сме изживявали вече, няма нужда сега пак да се връща :)
  • 22 така е

    12 15 Отговор

    До коментар #2 от "ИНЖ+":

    никога не гласувайте за копейки, защото България има стотинки

    Коментиран от #58

  • 23 Жалко

    28 8 Отговор
    Сделката не е изгодна за Словакия.Даваш изтребител за хеликоптер който като цяло не ти трябва освен ако не го ползваш за настъпление.Всъшност Грипен за нас беше добра сделка и досега щяха да летят и да имат френски ракети ама сега имаме снимки на Ф16 и тепърва трябва да правим хангари и друго.За Грипен това не беше необходимо.Така че лобистите да си гледат работата.Нашите трябва да се ориентират за системи от Европа и Израел и Турция и то такива които са тествани в бой.Американските неща са универсални и малко е спорно дали са добри.Но и тук ще се намесят лобисти и комисионери

    Коментиран от #29

  • 24 Сотир

    16 5 Отговор
    А някой сметнал ли е каква огромна поредица от давания на военна техника дадоха словаците?! Че и Пейтриът им бяха обещали заради дадените С-300. Така че, не се лигавете с тази статия. Нищо не е това, сравнено с даденото от Словакия.
  • 25 От Народа

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "Констатация":

    Авторът може да се намери в някой член от НК по който да го осъдят?
    НК
    Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
    (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.
    Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.
    Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.
  • 26 # идиоти вън

    7 8 Отговор
    Абе Лилов, много си ъп бе Лилов,ами че по-добре да гълтат пари от колкото човешки живот бе Лилов!!!
  • 27 Всичко е търговия

    21 9 Отговор

    До коментар #5 от "Шайба":

    ужким се правят замени ... а си сключват нови договори за стотици милиони и милиарди. По лесно е и да се заблуждава обществото, че сделките били изгодни, като се дарявало нещо. Руската техника е ремонто-пригодна, има схеми, чертежи ... за американската няма нищо – обслужването се извършва само от производителя и всичко е страхотно скъпо.

    Коментиран от #33

  • 28 Некой си

    24 8 Отговор
    Някой от родните експерти може ли да ни обясни как се охранява въздушно пространство с хеликоптери, предназначени за въздушна поддръжка на наземни операции?
    Кого ще атакува Словакия или от чия танкова атака ще се отбранява с тези хелиоптери?
    Как е изпълнява "еър полисинг" с хеликоптери?
  • 29 Тъщата

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Жалко":

    Точно!
  • 30 Ти ли ще ми говориш за ползи

    21 8 Отговор
    Четири милиарда долара подарихме на сащ за нарисувани самолети.А сметни ги ти,с колко щяха да се вдигнат пенсиите,ако не бяха ги подарили"евроатлантиците"соросоиди!И на тая фамилия Лилов,не и приляга да говоро про.Сто тии!
  • 31 Българин

    16 5 Отговор
    Фащ ни продаде хартиени самолети за милиарди долари, така че ангажименти към Украйна нямаме.Даже ни се дължат самолети, дано да ги видим.
  • 32 Ъъъъъъ

    18 8 Отговор
    И кво искаш, авторе?
    Да си дадем летящи самолети, и да получим нови чертежи???
  • 33 Шайба

    18 2 Отговор

    До коментар #27 от "Всичко е търговия":

    Също като при новите автомобили,една крушка да изгори и се принуждаваш да ходиш в оторизиран сервиз,където те обръсват до голо за подмяната й.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Как може

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ами":

    да говориш за неща,които не разбираш !

    Коментиран от #42

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Офанзивен дефанзиф

    15 8 Отговор
    МИГ-бракми, щото сте BIG глупаци! Ако не се правехте на по-големи евроатлантици от краварите, можеше да продължаваме да се оборудваме с руски изтребители. И да си поддържаме тези в изправност. А сега какво?! Едни пари за чертежи, едни останки от самолети за скрап, едни паси-та и ленчета с големи усти и накрая пак пръст в устата! Нито вече може да имаме руски изтребители, нито скоро ще имаме американски. А можеше и да са грипени, ама как едни хора от трибуквена държава ще ни позволят да си дадем парите другаде?!

    Коментиран от #44

  • 39 Българин

    15 4 Отговор
    Краварите се чудят как да разкарат произведените за Пакистан и неплатени на БЕЛ вертолети, а соросняшките медии се опитват да го изкарат като благороден жест. Е после ще се нашият и с пари за самолети щото въртолета не е самолет ама карай, живи и здрави да са данъкоплатците
  • 40 Бесен- _Язовец

    12 3 Отговор
    Бракмите говежди дето глънаха 6 милиарда още не са пристигнали
  • 41 КОНТРАТА

    11 3 Отговор
    Бракмите са 6те западни Кугара от които фърчи само 1, а 5 чакат ремонт

    Коментиран от #48

  • 42 Българин

    3 9 Отговор

    До коментар #35 от "Как може":

    Ами оставаме единствените с мигове за които няма части.Обявили конкурс за двигатели на стойност 32милиона.Коментирайте го това.Ще чакат от Полша,поляците ще посочат на хвърчилото един хур.И ще си ги паркира пред държ.Вила в Бояна .Мислели за народа и държавата.Но това не е нашия народ и държава.Мисли за рассия....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ПСР

    5 9 Отговор

    До коментар #38 от "Офанзивен дефанзиф":

    Абсолютни бракми,рудимент от време оно.Съвременен изтребител поколение 4-4.5 ири 5,го засича от 10 км.И от там,му пуска ракетите.Така щото,миговият пилот,се усеща,5 секунди преди последното сбогом.Аналогови съветски технологии.

    Коментиран от #49, #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Професора

    8 3 Отговор
    Лилов е соросоииидна бр@.м+тия която бръмчи на грантове
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Не трябва

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "КОНТРАТА":

    Обслужване,тоест поддръжка Батковото.Те и немците нямат свесна армия щото бяха приятелчета с путя.Ама сега ще плащат за всичко.
  • 49 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "ПСР":

    Верно ли ве иксперт? На моя аналоговият вижда на 100 и прави пуск на 50 км ве? На 10км от него малцина биха оцелели

    Коментиран от #57

  • 50 Батковото

    6 2 Отговор

    До коментар #44 от "ПСР":

    Засича го доста чо отдалеч и го обсрелва доста по отдалече.Ребятата нито имат такъв радар нито ракети.
  • 51 гост

    7 1 Отговор
    Този да пише по комсомолски има рефлекс още от работата му в Работническо дело. Със сигурност тога е писал, че О-16 за нищо не стават. Не е лесно да си подлога цял живот, независимо от господаря ...
  • 52 гост

    7 5 Отговор
    Дали след 5 години ще има Словакия, за да получи своите Bell AH-1Z Viper ...

    Коментиран от #54

  • 53 Стамен

    8 1 Отговор
    Самолетите в България няма да се дават на Украйна. Няма да летят, ще ръждясат и ще се дадът на вторични суровини, но няма да се дадът на Украйна. Украинците и зеленски ще се пукат от яд. Голям кеф.

    Коментиран от #55, #56

  • 54 Ще има

    2 6 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    А дали рассия няма вече да се е разпаднала.Сигурен съм ,че даже и не гледаш руски анализатори.Онзи ден един при Скабеева каза ,че в рассия всеки си прави часни армии.Освен Вагнер има още 4тири и след ,като отслабне диктатурата познай какво ще чоследва.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Стамене

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "Стамен":

    Селския бик да те о.....и.Да ти ръждяса ауспуха.
  • 57 Развитите

    4 5 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Страни ползват радар с фазова решетка и стелт технологии.Непостижими за ребятата.Даже китайците имат стелт самолети,ребятата имат мулти филм със Си 57,който нито има двигатели нито е стелт,нещо като Арматата ом .На тия смешници.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ъъъъ

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Констатация":

    Защо автора да е антибългарин? Заради нашите освободители ли? Нашите освободители, от полковете в Мариупол, Одеса, Николаев, Запорожие, Харков, Херсон и т. н. Сега отвори да видиш, в коя държава се намират тези градове, защото те са нашите освободители, и там живеят техните наследници!
  • 60 АЛОУУУУ

    6 3 Отговор
    КЪДЕ СЕ НАМИРА СЛОВАКИЯ ЧЕ ДА И ТРЯБВАТ САМОЛЕТИ БЕ ГРИГОРЧО ТЕ И ХЕЛИКОПТЕРИ НЕ И ТРЯБВАТ.АКО ИСКАТ НАШИТЕ МИГОВЕ ЗА УКРАЙНА САЩ ЗАЩО НЕ НИ ДАДЪТ ДРУГИ САМОЛЕТИ ЗА ТЯХ-АМА НЕ ИМ СТИСКА ДА ДАВАТ БЕЗ ПАРИ-БЕЗ ПАРИ САМО ЧЕРТЕЖИ ТИ ПОКАЗВАТ А БАЛАМИНЕ КАТО ББ ПЛАЩАТ И ГИ ЧАКАТ 10 ГОДИНИ
  • 61 Ачо Бачо

    6 1 Отговор
    И за какво са им на словаците фърчихоптери, та те са само за нападение. Чехите ли ще нападат.
    Със самолета могат да си пазят въздушното пространство, с хеликоптера - не. След време ще им пробутат и самолети с лъжлива оферта с "отстъпка" защото няма да имат с какво да си охраняват небето.
    И автора -що не напишеш статия какви пари гълтат МиГ-овете и какви пари ще глътнат западните аналози.

    Коментиран от #66

  • 62 ехффф

    6 1 Отговор
    не са бракми ,ако се поддържат са си хубави все пак са 4 то поколение изтребители.
  • 63 Не така

    4 3 Отговор
    АААААА ЛИЛОВ НЕ ТАКА НАЧИ ШИ ДАВАМЕ БРАКМИ НА УКРАЙНА АМ ЧИ ТОВА Е СЪБОТАЖ БЕ ЛИЛОВ АЗ МИСЛЯ ДА ОМ ДАДЕМ НОВИТЕ АЮЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ А АМА ТЕ ОЩЕ НЕ СА ДОШЛИ АМ ЩО БЕ ЛИЛАВ АМ КАТ ДОДАТ ТОГАЗ АБЕ ЛИЛАВ МОЕ ЛИ ДА СИ ТОЛКОЗ ПЛОСЪК

    Коментиран от #65

  • 64 Мъжа на урсула

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "До натовците":

    Няма да го разберат.
    Дай им капки, ергени и турбо фолк, само това ,,разбират,, че лесно им влиза
  • 65 Щото Украйна

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Не така":

    Ги ремонтира бре те произвеждат самолети бря.Даже са произвели всички руски самолетоносача бре.Разбра ли .Много си умен и прозорлив и не пиши тъпните си с главни букви.

    Коментиран от #67

  • 66 Експерта

    0 3 Отговор

    До коментар #61 от "Ачо Бачо":

    Пази си о. вчите мисли ,като си сам пред огледалото
  • 67 Не така

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Щото Украйна":

    АМ ЧИ ДЕ ГИ РЕМОНТИРА БЕ КАКА В РАЗБОМБЕНИТЕ ЗАВОДИ И С ТОК ОТ ГЕНЕРАТОРИ А С ГЛАВНИ БУКВИ ПИША ЗА ДА МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ТАКВИЗ КАТО ТЕБЕ

    Коментиран от #70

  • 68 геноцид

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    И най важното , те са дарили изтребителите , значи минус , след това ще получат дърти хеликоптерчета на завишена цена ! Това значи , че и тях ще ограби жандарма !

    Коментиран от #69, #83

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "Не така":

    Ти кога гледа сводка от фронта бе чикита от къде ползваш информация.От Первъй канал ли или си просто заблуден русофил.
  • 71 Хахаха

    5 3 Отговор
    А краварските Ф рисунки поглъщат милиарди:)
  • 72 Да се разбира

    4 2 Отговор
    САЩ предлагат да предадат на Словакия ЧЕРТЕЖИ на 12 нови щурмови хеликоптера "Бел AH-1Z Вайпър" (Bell AH-1Z Viper) с отстъпка от две трети от цената им или по 30 милиона долара на чертеж:)

    Коментиран от #74

  • 73 Любопитен

    8 3 Отговор
    Имам само един въпрос към краварската марионетка: милиардите дадени за Ф16 /които така и не получихме/ от джобовете и пенсиите на населението ли са платени или от джоба на Лилов са парите?
  • 74 Българин

    2 7 Отговор

    До коментар #72 от "Да се разбира":

    Хората са ти го обяснили подробно, пък ти го разбирай както са ти наредили от Пасьолството на Рассия или "ВъZраждане " !
  • 75 е то пък

    9 3 Отговор
    ф16 като глътнаха толкова пари да не би да са налице? и имаме един цял пилот дето от този месец може да управлява такъв самолет,за бойни умения няма нужда да се пита.
  • 76 ЕвроАтлантически шарлатанин

    5 3 Отговор
    Ние със сащ вече имаме една предплатена сделка за снимки. За друга сделка с тая страна, ..не мерси..
  • 77 Поп Андрей

    6 2 Отговор
    Григоре, нали направихме едни изгодни сделки за ф 16. Сега, като дадем и нашите и има да чакаме от Умрел писмо за друга изгодна сделка. Ти с краварин сделка правил ли си, и ако да, винаги си бил прецакан? Те цялата планета овършаха , та на нас басма ще цепят. Тази война е тяхно дело. Да се оправят.
  • 78 Дядо Петко

    6 2 Отговор
    Този път само " Възраждане" ....................Само те казват истината , такава, каквато е, другите шикалкавят, за да се харесат на козяк.
  • 79 фбр

    5 1 Отговор
    Никакви оръжия за укрофашистите бандеровци!
  • 80 Ами всъщност

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Някой":

    От нищо не е заслепен, просто е продажен нехранимайко дето за някой лев ще напише всичко дето му поръчат от краварника! А относно "заменката" дето кравите предлагат на улавите словаци, ами братята славяни със сигурност ще останат прецакани..........Първо - щом кравите ти предлагат нещо значи това е изгодно за тях, не за теб.........това вече трябваше да го знаят и най-големите абдали на тоя свят. Второ - нали преди няколко дни упорито се пишеше и говореше че Словакия ще получи 900 милиона от зелената хартия за това че ще даде своите самолети на Украйна..........още тогава ми се видя съмнително (като едно от многото празни обещания дето ЗАПАДналите дават на колониите) и ето вече стана ясно че им се свидят тия 900 милиона, накратко - няма да дадат пари а ще пробват да излъжат тъпите словаци с няква заменка, която дори няма да се осъществи..........бъдете сигурни че Словакия няма да получи нищо в замяна на своите самолети, както и ние не получихме и никога няма да получим Ф-16, за които тиквата плати скъпо и прескъпо (данък спокойствие). Просто ще ги лъжат и мамят за да си дадат самолетите (а те ще ги дадат щото и там е пълно с продажни предатели като у нас), а после ще ги разиграват и толкоз..........колкото им дадоха нещо за комплексите С-300 дето подариха на укрите и руснаците ги гръмнаха за нула време! Цитат на Хенри Кисинджър - "Да бъдеш враг на САЩ може да бъде опасно, да бъдеш техен приятел може да бъде фатално!" А нашите продажни марионетки не спряха
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Независима държава в 1л.ед.ч.

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Драго":

    Когато управляват некадърници официалната държавна идеология нема никакво значение. Реално има власт, а думички като комунистически, капиталистически, диктаторски, са просто за демагогия и манипулация. Има хора, които смятат, че Русия е комунистическа държава, което, разбира се, не е вярно.
  • 83 Независима държава в 1л.ед.ч.

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "геноцид":

    Е, Словакия е в клуба на богатите (еврозона). Нема какво да ги мислим. Надявам се разбирате иронията.
  • 84 Вирус

    0 0 Отговор
    Журналисте икономисте ама как не помниш супер изходната сделка за чертежи хахаха