Last news in Fakti

12 Май, 2023 13:11 3 484 18

Лоялността като начин на употреба… ВСС ще се произнесе, да влезе „убитият“…

  • мария габриел-
  • иван гешев-
  • кабинет-
  • герб-
  • дпс-
  • борисов

Знаят ли ГЕРБ и ДПС името на правосъдния министър, който ще внесе искане за оставката на Иван Гешев?

Лоялността като начин на употреба… ВСС ще се произнесе, да влезе „убитият“… - 1
Колаж: Факти бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лоялността като начин на употреба… Колко е важна лоялността… Къде започват и къде свършват границите на лоялността… Лоялен човек означава ли, че е умен, научен и дължи кариерата си някого. На ГЕРБ, например.

Може ли Мария Габриел да не бъде лоялна? Не може. Тя дължи всичко, което е – защото иначе щеше да си се развива в някаква професия, на Бойко Борисов и ГЕРБ. Когато развиваш партия, нормално е да си отглеждаш кадри.

Така е и в случая с Мария Габриел. Обгрижвана, отглеждана и дойде време да бъде използвана. Такъв е политическият живот. Уж като станеш политик работиш за благоденствието на народа, но в същото време споделяш и правилата на партията, че и вижданията на лидера.

Мария Габриел е „хвърлена“ на обществото.

„Тя е, каза Борисов. – Умна, млада, красива и можеща.“

И някак добрият образ предизвика умерено позитивни коментари – като изключим опозицията, но внесе и „смут“ в системата, след като каза, че „… първото нещо, което ще направи правосъдният министър в моя кабинет, е да поиска от ВСС освобождаването на главния прокурор Иван Гешев.“

Нерде европейски комисар по дигитализацията, нерде веднага ще поиска оставката на Иван Гешев… Толкова ли е наясно Мария Габриел с всичко, което се случва в прокуратурата.

Дали това е нейно лично решение, някакъв демократичен проблясък, спонтанно хрумване за реформа в съдебната система… Няма как да е така, но със сигурност обаче е целенасочено изявление. Просто няма как Мария Габриел да се събуди сутринта на 11 май с мисълта, че днес денят ще е прекрасен, слънцето ще изгрее, птичките ще пеят и първото нещо, което тя ще поиска, е оставката на главния прокурор.

Като добре отглеждано и обгрижвано красиво цвете, пардон лице на ГЕРБ, тя просто ще е лоялна. Това се очаква от нея. А лоялността включва и да ти казват какво да правиш и говориш.

След като постави приоритетите си на масата и внесе смут в съдебната система с едно изказване, единствената положителна реакция за бъдещето на Иван Гешев дойде от ДПС. "Идеята за внасяне във ВСС на искане за отстраняването е добра идея, защото в момента има създадено напрежение в обществото и то трябва да бъде преодоляно. Не мисля, че искането за отстраняване на главния прокурор може да бъде пречка пред разговорите ни с ГЕРБ-СДС”, коментира в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

И тук стигаме до развръзката. Някак нещата изглеждат така - ВСС ще се произнесе, но все пак да влезе и „убитият“…

Когато кандидат за премиер говори толкова убедително, е ясно едно – той знае името на министъра на правосъдието. Най-вероятно и ДПС го знае, за да говори толкова спокойно Мустафа Карадайъ.

Въпросът е дали въпросният министър вече знае, че като част от кабинета на Мария Габриел ще трябва да внесе „по собствено желание“ искане във ВСС за отстраняване на главния прокурор, или като добре отглеждан "продукт" на политическа партия – натъртваме на това, защото министърът може и да е от ДПС, нали предстоят разговори, просто ще трябва да доказва лоялността си.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен zионист

    13 6 Отговор
    Правосъден министър ще е нашето момче Зарка.
  • 2 Тома

    24 2 Отговор
    Цялата работа с оставката на каскета е пунта мара.В момента каскета е в Америка да пазари сенатори да не влязат в списъка магнитски той и тиквата.Шефе и аз се праим на луд ама вие се правите много успешно
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 0 Отговор
    Цирк и Театър
  • 4 Мара зайчарника

    25 0 Отговор
    Сега ще лъже много. После като вземат властта никой няма да я пита що е лъгала. Стар гербаджииски похват.
  • 5 Ами

    16 0 Отговор
    Лоялността не е еднозначна! Тук се говори за лоялност към некадърниците и грабителите на България, не за лоялност към българския народ! Габриел е чиста калинка, никога нищо не е работила! Резултати и постижения няма! Най - големият й успех е омъжването за испанец! Зад нея прозира лицето на истинския евентуално бъдещ премиер - Борисов!
  • 6 Бамбука

    9 0 Отговор
    Баницата е на масата, но ако ВСС се произнесе преди да има правителство на "хартиената" клика ? Кой ще бъде орденоносеца, особено , ако Габриел не успее да състави кабинет ?
  • 7 д-р Гаргамелова

    8 0 Отговор
    Тоя е моше ник, ний сега го разбрахме, ний не сме таквизъ
  • 8 Питам

    11 3 Отговор
    Тая Мария Габриел,от колко години не живее в България! Знае ли тая евробюрократка как живее народа,с колко лева оцеляват пенсионерите,цените в магазините? Как прецени,че най-голямото желание на всеки българин е да бъде свален Гешев! Защо например не пита Киро и Асен как за 7 месеца загробиха България?
    Има ли въобще тая представа,че в момента е използвана едновременно като бухалка и като носна кърпа от Тиквата,който е наведен и трепери от господарите си от Козяк!

    Коментиран от #11

  • 9 Никой

    11 1 Отговор
    Мария Гаргамел чете мислите на собственика на ГЕРБ още преди да ги е изрекъл.Колкото и да си лоялен и да викаш ШЕФЕ на СОБСТВЕНИКА НА КОРПОРАЦИЯ ГЕРБ, осребрявай кеша щото брадвата му не сече на едно място и ще те жертва единствено за негово,доброто на ШЕФА.Но ще дойде ден когато пуделите на шефа ще му спретнат преврат. Както приближените на ЯНКО. Както и приближените на малкия джуджак.СКОРО !
  • 10 Гандалф

    7 1 Отговор
    Поредния напън..да се овладее..плокуратурата..да се сложи наш човек...не мисля..че ако махнат гешев..ще се промени нещо..сега за всичко е виновен той..след като го махнат..пак ще намерят причина и причина ..за това..че в българия нищо не се променя
  • 11 Коце

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Питам":

    Ти ли си?
  • 12 дон

    6 0 Отговор
    Прекрасно е да си направят коалиция Магнитски. Нямам търпение.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Матей преображенски

    3 0 Отговор
    Айде сега замесиха и главния съдия,нали все пак трябва да заформят някакъв привидно законен импийчмънт на главния прокурор.Има ли върховна институция,която още не е ангажирана с капичването на гешев,няма.Много преиграват,пренапрягат се и с това издават собствената си несигурност и уплах.Остава да призоват и демокрасИ-витета и всичко ще е тип-топ.
  • 15 първата и декларация

    4 0 Отговор
    Беше за Гешев. Смятам, че не я постави в най-добрата и светлина. Някак беше нереално. Все едно лицето и беше нейното, гласът също - но думите чужди. Как да знае тя, че вече години наред , българите заспиваме и се събуждаме с мантрата "ще свалим Гешев".
    Аз специално исках да чуя нещо по угодно на народа, а по-късно да си обсъдят казуса Гешев. Гледах внимателно, но декларацията и ми прозвуча, като "ей сега ще видите, как ще спечеля опозицията на ГЕРБ-СДС".
    Безусловно Гешев е голяма тема, но обикновеният човек си има много други грижи и очаква някой да ги знае, някой да се заеме с разрешаването им. Вечер мисли за трапезата си, дали ще нахрани децата, дали ще изплати заема, дали и как да намери загрижен и всеотдаен лекар, а не за Гешев.
    Можеше да започне със здравеопазването, да речем. И защо е нужно тези разговори да се излъчват директно в ефира. Когато имат новини да излязат и да ги кажат.
    Само настройват хората негативно.
  • 16 Ани

    6 0 Отговор
    За мен, Гешев е лицето което пази България от ордите на организираната престъпност. Гешев беше първия който си позволи да повдигне въпроса че България е предадена от своя президент, проводник на чужди интереси. Но на война като на война! Гешев ще падне, но обществото няма да спре да иска делото за национално предателство на лицето Румен Радев да продължи. Обществото ще настоява специализирания съд да бъде възстановен, документите на се съберат и да бъдат санкционирани служителите които са позволили тяхно унищожаване. Гешев може да падне, но делото му трябва да продължи!
  • 17 Ани

    6 0 Отговор
    ББ се оказа слаб човек. Той трябваше да постави въпроса за импийчмънт на Румен Радев и предаването му на правосъдните органи. Така ПП-ДБ щеше да бъде поставена на кръстопът. Да признае че са всъщност прокремълска банда за разрушаване на българското общество или предвид провала на Путин в Украйна да започнат да се спасяват поединично.
  • 18 Гешев Президент

    6 0 Отговор
    Един бе Гешев да застане на пътя на организираната престъпност. Предлагам Гешев за кандидат президент. България има нужда от своите смели синове. Със своите знания, организационен опит и познаване дебрите на властта, Гешев най-ефективно може да застане на страната на народа.