Last news in Fakti

17 Май, 2023 13:00 3 202 15

Калина Андролова: Гешев може да преобърне държавата наопаки

  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • прокуратура-
  • скандал

Да те хвърлят на кучетата, казано метафорично, е сериозен двигател за включване на инстинкта за самозащита

Калина Андролова: Гешев може да преобърне държавата наопаки - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато натискаш някого, когато го поставяш под заплаха и няма никакъв полезен изход, той играе вабанк. Ако е истински безхарактерен мишок, може да се сгъне и да действа според вдлъбването. Но ако поставиш по-силен характер в много тясна ситуация, той ще измисли противодействие и ако трябва ще разруши стените на тясното, каквото и да му коства това.

Това коментира във "Фейсбук" Калина Андролова.

Принудата не винаги работи. Когато нямаш изход, започваш война. Взаимното самоунищожаване също е формула, която може да бъде поощрявана. Нека не забравяме това.

Иван Гешев явно не е съгласен да е в ролята на марионетка, която разместват, на която казват тук не, там да, вече си неудобен, отиди да си почиваш. ГЕРБ направиха ход срещу Гешев с Мария Габриел. Гешев отговори огледално. Вие мен, но и аз вас. В живота е неприятно да си предмет на хитрости, на размяна, на употреба.

Как ще се развие ситуацията, зависи от много неща. Може да остане на ниво бутафорен скандал между двама колеги, които прецакаха мандата на Габриел. Но може да се превърне в нещо много по-голямо и значимо. Гешев има всички инструменти, с които да преобърне държавата наопаки. Ако пожелае!

Непрекъснато се правеха опити да бъде търгуван като обект. Но Гешев е субект, в натюрела му по-скоро са силовите структури, отколкото някакви релаксиращи обещания за паралелно бъдеще в някоя амбасада. Затова е напълно възможно да реши да действа.

Да те хвърлят на кучетата, казано метафорично, е сериозен двигател за включване на инстинкта за самозащита и самосъхранение.

Иван Гешев се върна от САЩ, Украйна и Израел. Защо да не се е договорил за определени знакови действия, за конкретни задачи, за своя нов публичен профил, за своето бъдеще?! Или ... може просто с едно-две знакови обвинения, без съществен резултат около тях, да се позиционира от другата страна на барикадата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ньид1

    24 7 Отговор
    Гешо е тъп галош и нищо не може да направи! Де да можеше да преобърне държавата наопаки....

    Коментиран от #8, #15

  • 2 Накъде

    19 1 Отговор
    повече ?
  • 3 С какво ?

    21 1 Отговор
    Че си скъса оставката на парченца и ги посипа на пода ?
  • 4 Може, ако

    38 0 Отговор
    Може, но дали му "стиска"?
    Апропо в същото положение са и поне 90% от българите - притискани, плашени, държани в бедност и невежество. Бедността е най- лошата форма на насилие. Накрая винаги избива в агресия срещу насилниците.
  • 5 От години и сега държавата е наопаки

    27 1 Отговор
    Нищо не се прави в интерес на населението, няма голям бизнес който да не е създаден единствено да обслужва политиците
  • 6 Просто човек

    6 9 Отговор
    И тая путинска марионетка се обади...
  • 7 байгън

    16 3 Отговор
    Сикаджииската герберска Мутра,Шиши и Сокола в ЗАТВОРА
  • 8 тикви продажни

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ньид1":

    А дано, така от части може да си изчисти името, но е голям страхливец!
  • 9 Цуца

    8 0 Отговор
    Каквато е ”управата” такава и държавата. Никой не ни е виновен,че си избираме ”елита” да ни ”оправя” с 200
  • 10 много станаха калинките

    7 2 Отговор
    Калина Андролова: "Гешев може да преобърне държавата наопаки"
    Не Калинке, може да я вкара у ред, ти нещо против ли си
  • 11 Търновец

    3 0 Отговор
    Че сега държавата в равновесно положение ли е? Най много олигарсите да почнат да се стрелят един друг - засега само се хапят. Освен това Гешев се ходи в Америка и там говори на Израелтяните
  • 12 222

    0 0 Отговор
    Подават храна на журналистите да не умрат от глад и вие се хващате на въдицата, отнасящо се и за платените тролове. Лошо че сървайвар свърши иде ред на сапуненият сериал ергенът, но канец филма и кво правим. Политиците си живеят. Кредитни милиардери. Робите робуват. Да живей, живей труда. Другарке Нинова
  • 13 Матей преображенски

    2 1 Отговор
    Точно на това се надяваме,не можем да разчитаме,но част от народа ,който проумява случващото се ,навярно е затаил дъх и проследява драмата.Разбира се ,че може да им разтури седянката,не ми хареса само че се изказва ласкаво за дпс които били изрядни и почтени,а дпс е едно от проклятията на България,троянския кон на Турция.Поне да разтури българската мафия--герб+ пп-дб и някои други,а турската може да се остави за десерт.

    Коментиран от #14

  • 14 котеТърновец

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Матей преображенски":

    Прокуратура има ама за нас бедните и порядъчни хора, Гешев знае много и трудно ще напусне - и за КТБ, и за Ружа Игнатова, и за Лукойл и за ефките
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.