Last news in Fakti

15 Октомври, 2013 12:04 2 682 10

Президентът: Платил съм имота по банков път (обновена)

  • росен плевнелиев-
  • имота-
  • гърция-
  • банков път-
  • президентската институция-
  • манипулации-
  • медиите

Бареков призова държавният глава да се откаже от имунитета си

Президентът: Платил съм имота по банков път (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът Росен Плевнелиев заяви днес, че е закупил имота си в Гърция през 2007 г. и го е платил по банков път. „Разполагам с доказателствата за това. Посочил съм имота в данъчната си декларация още през 2007 година, посочил съм приходите си, платил съм данъците си, декларирал съм имота пред Сметната палата. Това, което в момента се тиражира, са абсолютни лъжи! Планирам да защитя правата си по правилата на правовата държава, т.е. в съда“, заяви днес пред журналисти президентът, като опроверга лансирани в медиите твърдения, уронващи престижа на държавния глава.

Президентът коментира, че в продължаващата вече 6 месеца ожесточена кампания срещу него „няма нищо случайно“. „Тя има за цел, първо, държавният глава да бъде поставен в зависимост, да стане удобен, да му бъде заглушен гласът и послушно да изпълнява указанията на някой задкулисен играч – това няма да стане!“, категоричен беше държавният глава. „Българският народ може да разчита на мен, че гласът ми няма да бъде заглушен и ще продължавам да действам по съвест и спрямо това, което народът ми задава като приоритети и като задачи, и с действията си многократно съм го доказвал“, каза президентът.

На второ място, според Росен Плевнелиев, кампанията има за цел държавният глава да бъде дискредитиран, „дори с цената на това да се вкара държавата в хаос, защото една от най-стабилните институции в трудни времена, каквато е Президентството, ще бъде максимално разклатена и поставена в невъзможност да изпълнява функциите си.“

„Следя внимателно процесите и се отнасям отговорно. Ще дам пример на българските граждани за това как човек може да защити правата си срещу лъжите и манипулациите по правилата на правовата държава. Давам само едно, но ясно и категорично изявление, което се надявам да бъде достатъчно, за да се разбере размерът на лъжата и на манипулацията, която се извършва пред очите на цялата нация“, коментира още Росен Плевнелиев кампанията срещу себе си и срещу президентската институция.

ххх

По-рано днес Николай Бареков отново призова президента Плевнелиев да си свали имунитета незабавно.

"24 часа след разкриването на рушвети, които държавният глава Росен Плевнелиев е приемал в качеството си на мениджър, той отказва да отговори на изнесените факти. Вместо това повтаря схемата с офшорките – отправя послания и заплахи през пресцентъра си за евентуални съдебни дела, с които плаши медиите и се опитва да налага цензура. Аз съм готов да бъда съден от г-н Плевнелиев, защото така в съда ще стане ясно, че той е обикновен рушветчия", заявява Бареков в изявлението, което разпространи в медиите.

"Предлагам му един достоен ход, с който той може да покаже поне кураж и желание за прозрачност на миналото му. Нека г-н Плевнелиев сам се откаже от имунитета си и да се остави в ръцете на съдебната система, в това число и прокуратурата, която да провери фактите около неговите сделки", призовава Николай Бареков.

"Плевнелиев е сериозен политически проблем и за неговите благодетели от ГЕРБ, които мълчат гузно за скандала. Това ли беше успешният модел на бизнесмен и политик, който менторът на Плевнелиев - Бойко Борисов, налагаше в медиите? Моралната деградация и на Борисов, и на Плевнелиев се дължи на факта, че техният модел като бизнесмени беше пренесен и в политиката", коментира Бареков.

"За мълчанието на Реформаторския блок относно рушветите на Плевнелиев не си струва и да питам. Тези хора са изцяло зависими от него и разчитат на подкрепата му на следващите избори, за да се промъкнат в парламента", продължава той и на финала на своето изявление апелира българският парламент да демонстрира политическа воля, да се самосезира по неговите сигнали и да сформира анкетна комисия, която да разгледа всички факти относно миналото и зависимостите на президента.

"Г-н Плевнелиев, запазете достойнството на институцията, която представлявате, и поне си свалете имунитета, за да избегнете срамни сделки с Вашия импийчмънт в парламента!", завършва Бареков.


По-късно през деня Николай Бареков разпространи следното съобщение в медиите: "Във връзка с твърденията на г-н Росен Плевнелиев, че имотът му на Халкиди е платен по банков път, а не в брой, предлагаме на вашето внимание нотариалния акт, както и превода на заклет преводач от гръцки език. Оригиналите се пазят в ТВ7 и могат да бъдат получени от всеки заинтересован".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    3 1 Отговор
    Че има нещо ГНИЛО и МИРИЗЛИВО в далаверата с имотите на
    нашият хубостник-ИМА,че-със сигурност-се е опитал да ЗАМЕТЕ
    следите и уликите-също е вярно,но-навярно НЕ Е УСПЯЛ
    напълно и все пак е оставил улики след себе си!
    И за един опитен и с остър,верен нюх било журналист,било
    разследващ-няма да е трудно да се хванат за пропуска!
    Изобщо НЕ ТИ Е СЪВСЕМ НАРЕД БИЗНЕСА,г-не!
    И сега-вместо да се опита да се изкара безгрешен страдалец,
    май наистина е по-добре да си тръгне!
    Както ДОСТОЙНО го направи германският му колега!
    Ама-откъде толкова мъжество и достойнство в нашата МИЖИТУРКА.......
    А на СМЕШНИТЕ и ЖАЛКИ напразни опити да се изкара НЕВИНЕН
    няма да повярва НИКОЙ-дори и един нане Станойко от далечното
    село Горна Глоговица,Трънско.....
    Така че,г-н "бизнесмен"-е,имай поне малко мъжко нещо в себе си
    и направи това,което се очаква от теб!
    "Бизнесмен"е правилно в кавички,защото няма май нищо общо
    с правилата и закона най-вече!......
    Хайде-на добър час към..........-към разследващите,разбира се,....
  • 2 Сульо

    1 2 Отговор
    Тоз Бареков на какъв се прави. Аман от далавераджии.
  • 3 Сульо

    1 2 Отговор
    Бареков и Местан трябва да ги сложат в една килия - тогава да видим кой кого.
  • 4 comments

    1 0 Отговор
    ....Само едно допълнение за мен,за да не ме объркате с някого-
    аз също не харесвам Бареков и изобщо не мога да го понасям,
    не съм нито ГЕРБ-ер,нито Кунев-ист,още по-малко пък СОЦ- или
    КОМУН-е,най-мразя в родният ми град ДПС-ето-изобщо-
    един съвсем нормален и истински-смея да твърдя-гражданин на
    града ми съм и-най-голямата ми мечта е-нека най-сетне в този
    наш разграден,ограбен дом да дойде един нов ХИТЛЕР,СТАЛИН,
    ПИНОЧЕТ или някой друг със същите дарби!......
    Бедната,жалка и жална България ПРОСТО ПЛАЧЕ НА ГЛАС ТОЧНО
    ЗА ТОВА и-Дай БОЖЕ-то да се случи много скоро.....
    А ако се позабави-после вече НЯМА ДА ИМА ПОЛЗА И НУЖДА
    и от него,и от нищо,защото от България ще остане САМО ЕДНО
    МИНАЛО ВЕЧЕ,ИСТОРИЧЕСКО и ОТИШЛО СИ ПОНЯТИЕ......
  • 5 ЛУД ЛЕР

    1 0 Отговор
    ЧЕ ПО БАНКА ЩЕ ПЛАТИ,НЯМА С ПОЩЕНСКИ ГЪЛЪБ ДА ИЗПРАТИ ПАРИТЕ . ВЪПРОСА Е ТОЗИ ИЗМАМНИК ОТ КЪДЕ ГИ ИМА ТЕЗ ПАРИ. ПЪК ТУЙ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО ДА ГО РАЗПРАВЯ НА ДЕЦАТА НА ЖЕНА СИ , ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКО СА НЕГОВИ И ТЕ
  • 6 Teodora Iordanova

    2 0 Отговор
    Никой не ти вярва Росенчооо!!!
  • 7 Нови Политици

    2 0 Отговор
    Платил той по банков път, ама само за пред хората!
  • 8 Krasimira Ilieva

    2 0 Отговор
    На кого да вярвам сега-на очите ,които видяха ,че е платено в брой.Или на ушите,които чуха ,че е платено по банков път.Все пак-очите са си мои-президента да си прави сметката и или да казва какво е станало или да си заминава
  • 9 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Винаги съм се чудил как е възможно един човек да притежава толкова много пари? Отчайвам се като знам за колко работя аз.Е вярно не съм от първенците,но....
  • 10 Kiko Kikov

    0 0 Отговор
    Shto nikoi ne kazva ni6to za doganq koito zavle4e miliardi