Last news in Fakti

17 Юни, 2023 13:00 4 461 51

Днес е прекрасен ден за българското задкулисие – прокуратурата си има нов главатар. А уж не можело по-зле от Гешев

  • борислав сарафов-
  • главен прокурор

И този поглед на интелектуалец...

Днес е прекрасен ден за българското задкулисие – прокуратурата си има нов главатар. А уж не можело по-зле от Гешев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не можело по-зле от Гешев ли? Може, може – Сарафов ще ни покаже. Още не изстинали критиките към Иван Гешев, се налага да публикуваме нови – този път по адрес на Борислав Сарафов. Сарафов да проветри смрадта от гешевизма и цацаровизма? Забравете. Та той е пряк участник в процесите по съветизиране на българската прокуратура.

Като начало нека Сарафов да покаже дипломата си от Школата в Симеоново. Негови съвипускници твърдят, че е бил двойкаджията на курса и дори бил оставен да повтаря, което е много рядка практика във военизираната структура на Полицейската академия.

Такъв кадър начело на държавното обвинение не е ли прекалено дори за България?!

И този поглед на интелектуалец...

А за кого е тайна, че в магистратските среди се носят от години легенди за корумпираността на Сарафов? Искате доказателства? От медиите? А защо не ги искате от прокуратурата, на която това и е работата? Защото всички скандали, свързани с името на Сарафов и негови близки – например внезапно забогателият му син, са били прикривани от Цацаров, НАП, ВСС и подобни?

Още съвсем свежи са разкритията за съпричастността на Сарафов към „триъгълника на смъртта“ в корупцията – бандата на Пепи Еврото, изпълнявала рекет и шантаж за стотици милиони и нашумяла като кръгът „Осемте джуджета“, и той вече е на върха на прокуратурата. Което означава, че Пепи Еврото ще командва чрез Сарафов...

Свидетели сме на поредния абсурд, който е възможен наистина само у нас!

Та Сарафов е продукт на същото задкулисие, което отгледа Гешев, а преди това Цацаров. Но ВСС няма сили, морал, чест и достойнство да изрече истината. Защото самият ВСС е рожба на кукловодите в задкулисието.

Излишно е да се припомнят всички скандали, свързани със Сарафов, но все пак ще се опитаме да опресним паметта на обществения наблюдател.

Ето какво сме публикували във Фрог нюз още на 08.01.2014 г.:

„Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е горд и законен собственик на 6 апартамента. Не, не го бъркаме с ексминистър Цветан Цветанов. Просто съвпадение. (Закон на прехода: Имотните съвпадения са право пропорционални на кариерното и политическото израстване в България.) Сарафов също има 6 жилища, повечето дарени му от любящите родители.

Пет от тях са в София, а едно е в Испания. Става дума за 4 дарени имота, един купен със спестявания и заем и жилище в град Рохалес, Испания. (Курортен град на крайбрежието. По данни на агенциите за недвижими имоти цените в курорта за жилище от 92 до 120 кв. м. варират от 190 000 до 290 000 евро.) Апартаментът, който е купила майката на Сарафов е от 121 кв.м. за 234 000 лв - около 116 000 евро. Не си правете никакви изводи, няма смисъл.

Освен това Борислав Сарафов има и къща в гр. Момин проход, известен с 9-те си минерални извора, заради които е обявен за балнеоложки курорт още през 1950 г. Малка спретната къщурка (120 кв.м), две липи отпред, знаете как е - Ран Босилек.

Всичко е законно. Сделките са перфектни. Данните са официални и са от сайта Инициатива за прозрачни съдебни назначения - https://judicialprofiles.bg . Дори строгата, но справедлива етична комисия на Висшия съдебен съвет не е имало за какво да се хване. По този начин съвсем открито и прозрачно Борислав Сарафов кандидатства за главен прокурор, но в крайна сметка бе назначен за зам.-главен прокурор, което пак не е никак малко, между нас казано. Още от първия ден на назначението си той подгони яко престъпността в България. И костинбродските бюлетини - тоже. Оттук насетне каквото ѝ гадно нещо да чуете за някакво разследване срещу него или за принадлежността му към т.нар. кръг "Сливница", който кадрува в магистратурата, да знаете, че идва от душманите му, които са душмани и на държавата, че и на целия народ. Господ здраве да му дава.

Ето такива хора са нужни на Родината.“

През 2016 г. отново във Фрог нюз сме публикували друг текст, посветен на Борислав Сарафов. Ето част от него:

„През 60-те години в САЩ се шегували, че не им трябва човек, който да прилича на главен прокурор, а главен прокурор, който да е човек. На 20 януари 1961 г за правосъден министър, той и главен прокурор, бил назначен Робърт Кенеди, брат на Джон Кенеди.

През цялата си кариера като юрист Боби Кенеди изповядвал девиза: Правата на гражданите - над всичко!

Едва ли ще доживеем подобно нещо. Тук дори законът не е над всичко, камо ли човешките прави...

От вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов отново е в окото на бурята. Полицай Любомила Ценова от ГДБОП е подала искова молба в СГС срещу зам.-главния прокурор. Причината е, че на съвещание по разследването срещу фирма „Агромах” Борислав Сарафов е обиждал и нагрубявал Ценова. Очевидци твърдят, че се стигнало до кресчендо: Ти свирка правила ли си?! Дали ще се потвърди тази сакрална фраза или ще бъде отречена, не е толкова важно. Важното е, че тя се завърта в един отвратителен скандал, в който е замесен зам.-главен прокурор.

Няма да навлизам в детайли, но ще припомня, че на съвещанието са присъствали прокурори и шефове от ГДБОП. Именно пред тях Сарафов си изпуснал нервите. Всъщност, оказва се, че обидите и нападките са чест аргумент в словесния арсенал на зам.-главния прокурор. Сексистките му нападки към колежки също не били рядкост.

Каруцарският му език, обидите и бруталните сравнения също. Това, че колеги и подчинени не смеят да му се противопоставят само доказва, че в държавното обвинение витае сталинския дух“.

Колеги от други медии също многократно са описвали "подвизите" на Сарафов в прокуратурата и следствието. За прогнилата до основи система на обвинението обаче той е безценна находка. А и си е заслужил наградата за изпълнената на поръчката срещу Гешев...

Дали всичко това има общо с бързо подписания указ за освобождаването на Гешев от президента Радев? Предстои да узнаем. Но че някаква "коприна" шумоли в цялата история, е извън съмнение.

Днес е прекрасен ден за българското задкулисие – прокуратурата си има нов главатар.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    65 3 Отговор
    Тиквата и Доган имат мнозинство в парламента, комисиите и министерствата.Само главен прокурор им липсваше за пълната власт.Сега имат
  • 2 Пич

    62 1 Отговор
    Нали знаете лафа за.......камилче !!! Е точно така бяха врътнати ПП и ДБ ! Замениха един що годе послушковец , с абсолютен послушковец !!! Сарафов винаги ще помни , колко лесно беше взета главата на Гешев ! И ще слушка , слушка.....
  • 3 дом

    79 2 Отговор
    Бивол имат прекрасна статия за имотите на Боби Сарафов. Този човек е верен слъга на мафията и никога не е работил за държавата. Оставка веднага.
  • 4 Че и

    51 1 Отговор
    милиардер ! Падението е потресаващо !
  • 5 караман

    37 1 Отговор
    Тоя е носорог и дефект в говора.Бог казва,аз бележа а Вие се пазете.

    Коментиран от #13

  • 6 Абе да питам,

    37 0 Отговор
    с конкурс ли ги подбират тези чиновници?

    Коментиран от #7

  • 7 Последния Софиянец

    39 0 Отговор

    До коментар #6 от "Абе да питам,":

    Конкурс в зайчарника в Банкя.
  • 8 Хахаха

    39 2 Отговор
    Еднокнижник бил Бойко. Ама как ви мина с 200... Хахаха

    Коментиран от #10

  • 9 Тото 1 и Тото 2

    33 2 Отговор
    И какво излиза ? Бойко Борисов пак ще е най-доволен и спокоен , че ще е НЕДОСЕГАЕМ ! Честито на печелившата МУТРА !
  • 10 Последния Софиянец

    25 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Аз ги предупреждавах че така ще стане ама нали са Умни и красиви не ме слушат.

    Коментиран от #22

  • 11 Магнаурската школа

    42 0 Отговор
    Този е с доста нива по-долу от Гешев.Слаби или почти никакви правни познания, ниска обща култура, не познава правната доктрина, познава тънкостите на уреждането на дела и други подобни. Сега има поставена задача да спаси имунитета на Борисов, но той не може да оттегли веднъж направеното от Гешев искане за снемане на имунитета.Това не е граждански процес, но милиционерът едва ли знае това.
  • 12 ПП и ДБ

    31 5 Отговор
    в затвора
  • 13 дебеЛ Лебед

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "караман":

    А ГОСПОД е бил доста красноречив в показването на Бойко Борисов , а ние защо НЕ СЕ ПАЗИХМЕ сами ? И сега му сърбаме попарата и май ще я сърбаме още доста време ! За съжаление !
  • 14 шефа

    30 2 Отговор
    Този СарафОФФФе по голям престъпник и от престъпника Кешеф.
  • 15 ГЕРБ ФРАНКЕНЩАЙН

    15 3 Отговор
    Ромското ГЕРБ, в град Бобов дол ГЕРБ и МВР правят Джипси велики и мачкат БЪЛГАРИТЕ по всякакъв начин !
  • 16 веждю радишев

    16 0 Отговор
    КОЛКО ТЕЖАТ - ЦАЦИ - ОКОЛО 5-6 ,КАСКЕТА - 7-8 ,САРАФА - 9-10 МИЛКИ
  • 17 УШЕВ

    31 1 Отговор
    НИЩО ЛИЧНО НО ТОЗИ ОТ ПИКЧЪРСА ПРИЛИЧА НА ПЛЪХ ОТ АНИМАЦИЯ НА ДИСНИ

    Коментиран от #34

  • 18 Пийпинг ТОМ

    25 0 Отговор
    Бойко и Доган са се договорили и са си разделили сферите на влияние , власт и институции в България ! Всичко е в ръцете и в благоволението им ! Това е , ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ! Въпросът е дали НИЕ ЩЕ ГО ТЪРПИМ ! Изриването ще е трудно и болезнено , защото власт не се дава току-така и без бой ! На Бойчо и Ахмед им се услади.............
  • 19 обективен

    29 0 Отговор
    Ама наистина няма по достоен от Сарафов . Гешев пред него е по беден и от църковна мишка !!
  • 20 А50

    32 2 Отговор
    Е вие какви кадри очаквате от една колония, всичко е съгласувано с посолството

    Коментиран от #42

  • 21 ПСР

    30 0 Отговор
    Всъщност,снимката на това лице,казва почти всичко.Т.е.,поредният милиционерски срам.
  • 22 А50

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Умнокрасивите ги сготви посолството, но те ще му останат верни защото друго не могат да правят без грантове
  • 23 Голата истина

    25 0 Отговор
    Бойко и доган си имат прокурорче като хамстер в клетка
  • 24 Милиционер

    26 0 Отговор
    Тоя откъдето и да го погледнеш мяза на милиционер!
  • 25 Пешо Еврото, вече няма нужда

    27 0 Отговор
    да се крие!

    Коментиран от #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТрампЛин

    24 0 Отговор
    Какво е учил този Поялник? Магнаурската Школа предполагам.
  • 28 Ахмаци

    20 0 Отговор
    Цирка с фишеците и добрия и лошия край нямат. Всичко е замислено и благодарение на медиите се получава. Ама кой ще е толкова луд, че да пусне кокала след толкова години окопаване във властта. Борисов продължава да си управлява.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гол влоГ

    11 1 Отговор
    Едно не разбирам - защо не предложиха Борисов за главен прокурор ? Така нямаше да има нужда САМ да си иска имунитета и след това ДА НЕ СИ ГО ДАВА ! А и Той е най-удачен за такъв , щото е честен , справедлив , неподкупен , некорумпиран , благонадежден и богоугоден ! Нали ? Истински божи наместник по нашите клети земи !
  • 31 райберЪТ

    14 0 Отговор
    Сега Боби Сарафов ще продължи ли делото Барселона ? А Мата Хари и чекмеджетата ? А мис Бикини ? И още.....и още....и още подобни......
  • 32 Петер Брьогел

    17 0 Отговор
    Вижте сега как Сарафов ще се засили , разработи и ще погне , дори и тези , които го СЛОЖИХА на поста главен ! А може да стигне дотам , че да разследва и бебе си и даже да се самоосъди и да влезе в затвора ! Тогава чак ще му повярваме , че е ......Иначе , нИКАК НЕ ВДЪХВА ДОВЕРИЕ , ама НИКАК...........
  • 33 Калитко

    13 0 Отговор
    Ке рипате срещу Джипко и Шишири, а!? Они са си оплели кошнико и калбетата за пет петилетки напред. Ааа, да сте мислили, сега нема да бучите! Шест пъти одите да гласувате, епа как не се научихте кой ви работи!?
  • 34 Шушу Мушу

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "УШЕВ":

    Ти пък ! Недей обижда така плъховете де ! В сравнение със Сарафа , те са си направо красиви , обаятелни и благородни !
  • 35 уртумурдук

    12 3 Отговор
    Кога да очакваме и АТЕНТАТ срещу Сарафов ? 100 % ще има такъв , защото сега всички престъпници , мошеници , крадци , мафиоти , пеевци и бойковци , ще треперят , че ще ги погнат и ще им заведат неопровержими обвинения , нали ?
  • 36 Гошо Боеца

    7 0 Отговор
    Довършвам тука едни преговори и почваме.
  • 37 Петър Евров

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пешо Еврото, вече няма нужда":

    А Пешо-Евровица участва в сцени с групов секс.Отвратително, но за тия, които управляват съдебната система, това е нормално, те едни други си бъркат по ду,пките.
  • 38 Естествено

    10 4 Отговор
    Мутрата, Тъпото и прокуратурата са подчинени на ЦРУ Козяк.

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Чета, препрочитам и

    4 0 Отговор
    Нищо не разбирам.Някой да ми обясни!
  • 41 Артилерист

    7 1 Отговор
    Точно от такива бездарни, арогантни и уреждани връзкарски школници и прочие фелдфебелски отпадък е страдала душата ми 36 години. Имах специално изследване в началото на 80-те години на миналия век, с което установих, че половината от командните и щабни длъжности от командир на самостоятелен дивизион и нагоре в Ракетните войски и АРТИЛЕРИЯТА на БНА, са заети от ШКОЛНИЦИ с едногодишно обучение в ШЗО и още една година старовойнишка служба. Някои от тях бяха "удостоявани"-понеже не можеха да се конкурират с възпитаниците на висшето артилерийско училище, те 3/4 от въпросите за конкурсния изпит ги виждаха за първи път в живота си-да влязат във Военна академия. Те НИКОГА не станаха истински офицери, но опекуните им ги уреждаха на високите позиции, от които правеха на луди възпитаниците на училището. Така че традицията свестните да се командват от неграмотници е още от Ботево време...

    Коментиран от #47

  • 42 А51

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "А50":

    Руското посолство ли имаш предвид?
  • 43 Изкуствено

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Естествено":

    А трябваше да бъдат назначени от Митрофанова!
  • 44 Аха

    5 1 Отговор
    Ха ха ха нали Боко тиквата уж беше еднокнижник и прост,а уж жълтопаветниците от ППДБЛГБТ уж много(умни)и красиви с харвардските дипломи и накрая к,во стана Бокича хем ги накара да го изперат и него и Шиши ,хем накрая Боко тиквата и Шиши също ротационно взеха,че изпраСкаха с 200 тези смешници Киро,ококорения гей ,генерала гном и Ристьо Бойкикев.
    Сега Бойко и Пеевски хем държат парламента ,хем със Сарафов държат и прокуратурата,а най вече държат смешното пеавителство на молеца католик .С една дума всички козове са в ръцете на ГЕРБ и ДПС
  • 45 ИВАН

    10 0 Отговор
    Гледах го тоя по телевизията - личи си му че е плужек, не че мутрестия Гешев беше стока, явно тая шайка наречена български политически елит не може да вкара главния престъпник - борисов в затвора ... трябва радикална промяна
  • 46 Аз съм Илия

    6 0 Отговор
    Ама онзи Илия от поговорката - „Преоблякъл се Илия пак в тия“...Ако това беяе целта - Стани да седна аз, юе съм по-послушен - мерси!На “уйдурми“ сме се нагледали вече са ни станали ОТВРАТИТЕЛНИ!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мнение

    3 0 Отговор
    Това е кацитетът на школата в Симеоново, това произвежда - продт, по-прост, най-прост. Толкова си могат. А, и много грозен, бе.
  • 49 Диана

    3 0 Отговор
    Напълно съм съгласна, че задкулисието премахна Гешев и ни управлява независимо от нашите политици - явно те ги държат в ръцете си и могат да ги въртят както и когато си поискат...Ето защо съм убедена, че докато не отстраним БСП от политиката изобщо, няма да се промени нищо към по-добро у нас - Задкулисието си играе с противопоставянето на БСПтата с останалите партии, да не говорим, че има внедрени БСПта във всяка пария, които работят под палката на Задкулисието също...БСП ни докара най-голямата национална катастрофа със политическия преход, който съсипа страната така, както турци не са я съсипвали, както никога не е била съсипвана и въпреки това има претенциите колко добри политици били те и колко са лоши другите - такива хора не трябва да седят дори час в политиката...Трябва да се разобличават мръсотиите, лицемерието, лъжите, кражбите, манипулациите на БСП и СИЕ /техните къртици!/ на всяка тяхна стъпка в политиката, на всяко тяхно изказване, на всяка тяхна дума и действие - всеки българин трябва да види истинското мръсно лице на БСП, да разбере кой съсипва страната и животът му...Никой българин не трябва да гласува за БСП! Никой и никога повече...БСП умеят да противопоставят хората, да ги насъскват един срещу друг, да отвличат вниманието от себе си - този имал това, онзи направил така, другия казал това..."Кой Кой Е" значи...Всички трябва да еазберат това и заедно да изхвърлим БСП и СИЕ от политиката - НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП!
  • 50 Орка

    1 0 Отговор
    ГЕШЕВ С КАСКЕТА ИЗГЛЕЖДАШЕ НЕЛЕПО АМА ПЪК ТАЯ МИЖИ..УРКА Е НАПРАВО ВЪРХА КОНКУРЕНЦИЯ МУ Е САМО ДАМАДЖАН А СЕГА НАРЕДЕТЕ ЕДИН ДО ДРУГ ТОЯ РАШКОВ АТАНАСОВ МРАВОЯДА РАДАН МАЛТИН ДИМИТЛОФ КОКОРЧО КИРЧО НЕСТИМИРЧО ДОНЧЕВА КАПОН БАБИКЯН ГОШО УМНОТО ЛЕЛЕЕЕЕ ТО МАЙ ГЕШЕВ Е ПРАВ ТО НЯМА ЕДИН ЗА ЦЯР САМО ВО.......НЯ
  • 51 Факти

    0 0 Отговор
    Дайте инфо, имотите на гешев цацаров Сарафов поне да се поснеем, смехът е поне безплатен И на 7те джуджета, къде я скрихте на къро младата женичка или е родила бебчо