29 Юни, 2023 09:02 4 652 52

Кампанията за кмет на София започна – с от “аз съм богат“, до „няма да крада“…

  • васил-
  • терзиев-
  • кмет-
  • софия-
  • кампания

Това значи ли, че само бедните хора крадат, а заможните - не?

Кампанията за кмет на София започна – с от “аз съм богат“, до „няма да крада“… - 1
Кадър: Нова тв
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кампанията за кмет на София започна. И какво чухме – от “аз съм богат“, до „няма да крада“… И това още в първото си „влизане“ в телевизора. Нали държавата се управлява от телевизора.

„Това, което обещавам на всички, е, че ако прекрача прага на общината, няма да ги крада, няма да изляза по-богат от дейността ми в общината. Ще служа честно и достойно. От един момент нататък парите нямат значение. Ако сега се чувствам богат, то е с приятелите и съмишлениците, които имам“, каза кандидатът за кмет на ПП-ДБ и „Спаси София” Васил Терзиев в свое телевизионно интервю.

„Аз съм богат и няма да крада“ е изключително откровение, което отправя изключително силно послание към потенциалните избиратели. Какво казваш с това?

Че само бедните крадат… Предишните на власт само крадат? Така ли излиза.

Все едно не е ясно, че в България най-лесно се става богат именно чрез кражби, чрез обществени поръчки и чрез „имам човек в парламента“.

Защо е богат Васил Терзиев

Васил Терзиев е съосновател на една от най-успешните софтуерни компании - Telerik, продадена през 2014 г. за $262.5 млн. Той развива и образователната “Телерик Академия”. И наистина има добър фокус върху образованието, защото го постави като основна цел, ако стане кмет.

Когато човек е успял, браво, успял. Просто не е добре да казва дали ще краде, или не. Няма смисъл. Това не е откровение, не е послание и не те прави по-честен и привлекателен за хората пред телевизора, за чийто глас се бориш.

Друг е и въпросът как си подготвен за едно тв участие, защото Терзиев определено не беше. Той си получи дежурните въпроси, даде дежурните отговори, но някак не се чувстваше комфортно. Това си личеше. Но никой не го накара да каже, че няма да краде, а той сам го направи.

Явно това ще е поуката за другото тв участие.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    47 15 Отговор
    Ще видите, че има по Зле от файдупкова! Само тва е сигурно.
  • 2 Сомалийския пират

    22 30 Отговор
    Същия като фатмака,уж при фатмака нямало да се краде,а се крадеше като за последно.
    И с тоя ще е същото,само да седне в кметския стол и ще се почне голямото крадене.
    СОФИЯ Е ГЕРБ.
  • 3 обективен

    70 6 Отговор
    Още не се е родил български богаташ който не краде . Даже колкото повече пари има ,толкова повече краде !!
  • 4 Псевдоним

    55 6 Отговор
    Сгрешил си е слогана Васко. Трябвало е да бъде "Аз ще крада, но няма да бие на очи!".
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    49 7 Отговор
    😀😀

    Защо е успял 🤔🤔🤔

    Защото селият му род е свързан с .....ДС‼️‼️‼️‼️‼️‼️


    А той сега се отрича


    " Ах , я не такая,
    тук чакам трамвая 😒😒😒""
  • 6 Роки

    57 8 Отговор
    Този е внук на цяла рода от ДС агенти, либерал, дъновист и на всичко отгоре ЛГБТешник, накратко лявпидал, представящ се за десенпидал. Трябва да си луд да гласуваш за такъв неадекват!

    Коментиран от #21

  • 7 лустрация

    55 5 Отговор
    Човек, чиито преки родственици са се ползвали от привилегиите на ДС и социалистическата номенклатура, изведнъж решил, че е демократ и иска да става кмет!?
  • 8 Точно обратното

    41 4 Отговор
    Богатите крадат повече защото са алчни когато станат политици крадат за да запазят стандарта на живот които са имали до сега
  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    41 2 Отговор
    Идеален умнокрасив....дядо партизанин, мама и тати членове на БКП и сътрудници на ДС.....
  • 10 ухардз

    30 1 Отговор
    За тези избори е добре да се почне с обявяване на зависимостите. Тоя да каже дали наистина в София е известен като кадъната? Дали наистина има хомо зависимости и нека всеки да знае за кого гласува. Да обявяват и всичките си зависимости като се кандидатират.
  • 11 Лагрестин

    30 2 Отговор
    Богатите крадат повече от бедните и по на едро.При това,ако бедните го правят от недоимък,богатите го правят от алчност и желание за още повече богатство,сила и власт.При тях кражбата често се нарича с други термини - "присвояване","усвояване" и т.н.,но си е чист грабеж.

    Коментиран от #19

  • 12 Лагрестин

    25 0 Отговор
    Човек се познава главно по делата.Когато някой започне да ви убеждава с много приказки,че е различен и как никога не би направил нещо,подлагайте това на съмнение.Многословните хора често заблуждават.
  • 13 Съдията Дред

    29 1 Отговор
    Някак странно на питат КДС /кмета на Държавна сигурност/ основаването на технологична компания има ли връзка с дядовците му, чичо му и баща му, все шефове от ДС, единия шеф на техническото разузнаване?
  • 14 фенче

    25 0 Отговор
    или по точно, богат съм, щото имам дядо и баща от ДеСе, служили честно и достойно на репресивната система на предишния режим
  • 15 Шемет

    18 1 Отговор
    Боже боже много измамници!
  • 16 Шемет

    19 3 Отговор
    Е то и Бойко е богат но продължава да гепи както и всички останали.
  • 17 Порно

    20 4 Отговор
    Прав е - крадат само бедните, джебчийство, взломни кражби, грабежи. Богатите присвояват , както се казва на простонародному - крадат с химикалката.
  • 18 Безпристрастен

    27 1 Отговор
    Лично за мен,човек който се отрича публично от предците си,като ги обвинява ( независимо какви са били,и какво са вършили) е нечист.Нечист,като мислене,и бъдещо развитие.Защо ,докато е бил в частния бизнес,не е говорил,не е давал подобни изявления? Бледа,куха кандидатура,която определени лобистки интереси ще се опитат да сложат на стола в Столична община.Ако столичани се подхлъзнат да го изберат, това автоматично ще сложи и Бонев на възлова позиция - Председател на общ.съвет.Което означава,абсолютен контрол на пепета+ дебета+ определени бизнес групи за четири години над няколко милиарда годишен бюджет на столицата-сърцето на страната.Не ми хареса и това,че изкара водещо в бъдещата му политика премахване на Паметника.Елементарен похват,за привличане на гласове.Кмет на София е със статут на Министър,с огромна власт и огромен бюджет в ръцете.За това трябваше да говори,а не- какво ще бута ,и какво би построил там.Бледа личност?
  • 19 НЕ КРАДИ

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Лагрестин":

    Това е Заповед от 10-те Божии заповеди. Кратко и ясно - НЕ КРАДИ ! Обяснения към нея няма, както и извинителни причини. Просто ЗАПОВЕД ! Когато хората започнат да я изпълняват, тогава може да се надяват на благословение от Бога.
  • 20 Момо

    5 7 Отговор
    Стига спрете да плюете пишете вий какъв принос имате за тази държава кой плюе който за нищо не става
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Опа

    2 8 Отговор
    Той е it и не като някои идват голи и боси и после гледаме хотели и имоти за стотици милиони. Той каквото можа вече го направи и има пари и няма да краде от нулата. Ние свикнахме , че всички крадат, и се примирихме и се надяваме, че някои все пак ще имат мярка

    Коментиран от #24

  • 23 С пиниз

    16 2 Отговор
    В София има наследници на фамилии яко пострадавши от тъмночервената родА на това пишлеме. Не ги ли е гнус от тоя изтърсак на тоталитаршчици? А иначе пишлемето е богато,но началното богатство го е осигурила многобройнатя му родА от ДС. Сега няма нужда да краде като Боко н началото на думбалумбакрацията , а просто ще присвоява с пиниз... с химикалката.
  • 24 Е щом

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Опа":

    сте свикнали, ще продължават да ви крадат. И ще продължавате да се оплаквате и да мрънкате. А защо и вие да не си "пооблажите" ръчичките...НЕ КРАДИ ! Това е заповед и духовен закон. Който иска да бъде благословен го спазва, а който не го спазва става ортак с Крадеца.
  • 25 Жмръц

    15 1 Отговор
    Просто в България краденето трябва да се официализира.Да стане професия.Тук не може да си богат,а да не си крал.Ама не крал,като Артур,ами крал като за световно.Тарикатите крадат и са добре.Живеят добре и никой не ги закача,защо ли?Останалите ги тъпчат под всякаква форма.Спим.Хубаво ни е,явно.Ако се събудим и отиват за гъби.Отровни.
  • 26 нн..ццц

    10 4 Отговор
    Ми дайте му шанс бе софиянци.Да се докаже човека, пък след 4 години, да прибавите към 30-те години изгубено време още 4.Колкото за краденете, те от семейната ДС щколовка и възпитание са наясно с тънкостите, как да употребяват обществото и си измиват ръцете.Тия 262 милиона искат връщане ей.Въпроса е каква сделка направи Хр. Иванов с Кирил за тази нагла кандидатура.Май е за приоритетие на спонсорите олигарси на ДБ Христо Иванов, дето грабеха народа по Бойково време.Малко им бяха еврата от ЕС.Щели да се самоизчистят КЛАНОВЕТЕ, ни шепне ДБ.Нее избирателите ще ги самоизчистят.И тази кандидатура ще е първото изчистване.
  • 27 Дани

    5 10 Отговор
    Успял и Умен...,Успех!
  • 28 Видьо Видев

    3 17 Отговор
    Аз не съм комунист!
    И никога няма да бъда!

    Съдя по делата на човека,
    а не по делата на предците му!

    Васил Терзиев официално е кандидат за кмет на София.
    Васил Терзиев е пример за подражание!
    Васил Терзиев е милионер с честен труд!
    Васил Терзиев се е наложил в световния АйТи-бизнес, където конкуренцията е жестока!

    Какво можем да очакваме от проста учителка по руски?
    Не е ли по-добре световния АйТи-специалист!

    /Разликата между ученик и учителка е,
    че учителката си учи урока един ден по-рано!/
  • 29 Жалка работа

    16 2 Отговор
    Гузен негонен бяга.Та и тоя.Нямал да краде😃

    Коментиран от #33

  • 30 ДС комунисти

    16 1 Отговор
    Кажете, кой е баща му, дядо му, вуйчото....ще им търпим на комуната от ДС и внуците
  • 31 да да

    10 1 Отговор
    Те деда му и тейка му са накрали достатъчно. И сигурно не е учил в Москва.
  • 32 ббрр

    8 0 Отговор
    Прави впечатление в анонсите на отрочето на Дс елита, че ни говори за приоритета МУ.Усвояване, Инвестиране, разбирай МАЩАБНА КОРУПЦИЯ, грижа за това да им е разкошно приятно на олигархията, като се разходят с татковци и дядовци от ДС из улици и паркове.За политика на законност, за НЕРАВЕВЕСТВО и за икономически просперитет НИЩО.Те IT-те отрочета, къде са ги учили да управляват.Как къде в семейството и кръга на себеподобната СРЕДА на отделите на ДС.
  • 33 Е те

    11 0 Отговор

    До коментар #29 от "Жалка работа":

    на това му се вика ХОРИЗОНТ за управление на Столицата - НЯМА ДА КРАДЕ ! Боже мили, чуваш ли ?
  • 34 Естествено

    11 1 Отговор
    Ееее... коминтерновското отроче Мравояда... кого да издигне за кмет? Естествено ДСарски изтърсак.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 7777

    7 4 Отговор
    Комунистическото отроче креатура на ДС. ДБ издигнаха внук на убийци за кмет. Тотален срам за хилядите репресирани от тоталитарния режим.
  • 37 флипп

    7 1 Отговор
    Сега последно СИК и ПП заедно ли ще се явяват на местните избори
  • 38 А дано, ама надали.

    5 2 Отговор
    Не всички са родени оратори. Това не е толкова важно. Важното е не какво говори а какво върши. Досега се нагледахме на сладкодумни политици които си пълнеха незаконно гушите безнаказано.
  • 39 Българин

    4 2 Отговор
    Аз няма да крада , моите господари ще крадат
  • 40 Потърпевш

    7 1 Отговор
    Аз повече за кмет на ДБ не гласувам. Кметицата на р-н Красно село от ДБ много се изложи. Общинските съветници бяха мнозинство от ДБ, нищо добро не направиха, напротив занемариха кварталите. Големи надежди в началото, ама то или го можеш или не. Големи приказки, но нямат свестни кадри това е положението. Този Борис Бонев от спаси София и той големи приказки приказва, ама ако му дадат властта ще видите какви глупости ще натвори досега не знам да е направил нещо обществено полезно.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Видьо Видев

    1 4 Отговор
    Аз не съм комунист!
    И никога няма да бъда!

    Аз съдя по делата на човека,
    а не по делата на предците му!

    Васил Терзиев официално е кандидат за кмет на София.
    Васил Терзиев е пример за подражание!
    Васил Терзиев е милионер с честен труд!
    Васил Терзиев се е наложил в световния АйТи-бизнес, където конкуренцията е жестока!

    Какво можем да очакваме от проста учителка по руски?
    Не е ли по-добре световния АйТи-специалист!

    Само комунисти и фашисти преследват
    "до девето коляно"!

    Коментиран от #49

  • 43 Не мож се размина

    9 3 Отговор
    Всъщност на какво разчитат комунделските изтърсаци и отрочета в София? Разчитат ,че старите буржоазни фамилии и реститути са измрели и,че хич немалобройните наследници на номенклатурата вече са приобщени към евроатлантските ценности и ще гласуват за тях. И в това има немалка истина - в ППДБ не мож се размина от наследници на тъмноцървени изклесавци .
  • 44 Петков/Василев

    6 1 Отговор
    са шарлатани и лъжци. Не вкараха Боко в затвора, а ги съюзиха с него от американското посолство! Без ала-бала на изборите изтичат в канала. Ново амер посолството пак ще направи уйдурмата...
  • 45 психоложка

    2 0 Отговор
    Човешкото око няма насищане. Това важи за богати и бедни. Апетита идва с яденето, богатия иска да стане още по богат. На бедните не им пука за никого. Извод - пазете се от богат човек и от гладен лъв.
  • 46 От Варна

    3 0 Отговор
    Каква държавност и правосъдие, след като в реалните кандидатски кампании за управляващи присъства обещание “ аз няма да крада”?!!!. Казано с такава лекота и увереност, че е някакво предимство?! Мозъкът ми не го побира! Сигурно в желанието си и възпитанието да работя и живея честно съм най-големия бунак на света! Каква неземна нравствена низост у кандидати за управници! Боже, пази България и свестните хора в тази държава!
  • 47 Колко вярно е

    2 0 Отговор
    написано.
    Комунистите щормуват небесата, комсомол и те след тях летят.
    Пионери, пионери славен път ни чака - звезден път.
    Ред е на пионерите на БКП то.
  • 48 Не ги избирате,

    2 0 Отговор
    не ги подкрепяте. П гробовете си ще се обърнат стотици хиляди, избити, тормозели и изчезнали.
    Тяхните семейства ще ни прокълнът.
  • 49 ИСТИНАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Видьо Видев":

    Кандидат за кмет на ГЕРБ, ще бъде някой комунист, лъжлив и крадлив, като Борисов! Не го подкрепяйте! В гробовете си ще се обърнат стотици хиляди, избити, тормозели и изчезнали.!
    Тяхните семейства ще ни прокълнат!
  • 50 Тома

    1 0 Отговор
    А пък българина ако не го крадат лъжат доят и еееее той не може спокойно да спи
  • 51 Що за самоунижение

    2 0 Отговор
    Единствено недоумявам дали в София въобще има ресттути и техни наследници,буржоа и техни наследници,репресирани и техни наследници? Що за гавра е наследници на репресираните да гласуват за отрочета на тъмноцървената репресивна номенклатура?
  • 52 ТОЯ БОКЛУК МОЖЕ ДА Е БОГАТ И ДА НЕ КРАДЕ

    1 0 Отговор
    НО НЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ РАБОТИ - ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ УЧИ И ТОЯ ПРОСТАК !