Last news in Fakti

24 Юли, 2023 16:00 4 363 52

Ние, Дяволът и Мони Паси

  • купол-
  • църква-
  • соломон паси-
  • дявол

Същият този елит направи всичко възможно, за да не влезе Стависки в затвора. Мануела Горсова все още тлее

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Времената са толкова благодатни за писане на публицистика, че човек не знае откъде да започне. От улицата се чува избумтяване от удар на две коли. После боботещ, гневен глас на млад мъж, явно излязъл от ударената кола, изкрещява: „Ей, педал!“. Момчетата в България се обиждат един друг на „педал“. Един мой приятел в Ел Ей го арестуваха в един магазин, защото вдигнал скандал и нарекъл някого fag, „педал“.

Това коментира за в. "Филтър" Милена Фучеджиева.

Човек трябва да има и такива приятели. Приятели, които имат сериозни проблеми, но не искат да ги признаят. Общуваш с тях, доколкото ти позволява толерантността към болните им души, но не ги изоставяш. Тук, ако направиш забележка за реч на омразата, най-много да те набие този, който крещи „педал“.

Възхитена от извинението на Белослава публична личност я нарича велико момиче. Защото се е извинила. Извинението след като си нарушил закона, при положение, че по пътищата е леш от дрогирани, пияни и самозабравили се шофьори, се оказва напълно достатъчно, за да може изкукалият български елит да произведе Белослава във велика. Същият този елит кле дрогирания шофьор, помел Милен Цветков. Същият този елит направи всичко възможно, за да не влезе Стависки в затвора. Мануела Горсова все още тлее. Не искаме да знаем как живее майка ѝ, какво става с клетия ѝ баща, който беше изваден публично от Миролюба Бенатова като зависим от хазарта, под предлог да се спасят парите за Мануела, а всъщност това беше част от мръсна кампания за спасяването на Стависки. Зависимите от хазарта са психически болни хора. Писнало ми е да пиша за всичко това, но съм длъжна заради моите и чуждите мъртви. Те са много, твърде много. Духовете им се размърдват неспокойно всеки път, когато нечия смърт остане ненаказана.

От размазаните от умиление звезди, галеристи, журналисти, писатели, музиканти и т.н., цяла галактика от известност и чувство за свързаност – и лигава безнаказаност – става ясно за пореден път, че България е място със сериозни проблеми. Една голяма част от тези хора е изключително активна политически и се вижда като най-честната и морална част от българското общество. Гневът ми не е към Белослава. Тя все пак се извини. Но тук е морално банкрутирало място, пълно с морално банкрутирали хора. След тези излияния една приятелка от Германия ми писа с тъга, че колкото и Германия да е останала фашистка (!), май е по-добре да отглежда дъщеричката си там. Като известна безродница я подкрепих. Да не я връща тук, за да няма опасност да я отнесе някой от тротоара. Поне това.

Докога ще бъде възможно шофьорите да отказват кръвна проба? Белослава има огромен късмет, че не е хваната в Америка, защото нямаше да може да откаже. И спираме дотук. Колко жалко, че тя, сама жена, е хукнала по нощите да купува алкохол на рождения си ден и никой не я е спрял. Никой мъж, истински мъж, не е казал: „Стой, пила си, аз ще отида, ти имаш рожден ден, почини си“. Или поне да я бяха посъветвали да вземе такси, щом са такива обгрижени от нея готованци. Без да я познавам отблизо, знам, че тя е много грижовен човек. Тази ѝ грижовност я прецака. Но колко пък да е прецакана. Слава богу, не е убила никого. Слава богу.

Да минем на безродниците. Пилонът събра политически гладните представители от различни партии, които видяха в събора на Рожен възможност за качване на рейтинга си. Козилата, кацнала на поляната, беше заснета да набива кебапчета. Цвета Караянчева се беше завихрила в хоро. Гешев също беше там, без каскет, защото гради нов имидж. С каскетатурата е свършено, сега ще става колега на Козилата и на Караянчева. Президентът, обграден от ченгета и чевермета, даде официален старт на нещо, което не е веещ се национален флаг, а национална омраза. Сигурна съм, че и аз спадам към безродниците, защото смятам, че българските евреи не са длъжни да мълчат за македонските си събратя, изпратени в Треблинка, нито пък, че царят и държавата са спасили нашите „лични“ евреи. Те не са безгласна наша собственост и имат различно мнение за някои събития. Те са и евреите, за чиито жилища са писали мазни, молещи се писма до Александър Белев разни хорица, чиновници в държавната администрация на Царството, патриоти, не-безродници, от „нашите“, за да им бъдат дадени апартаментите на изселените хора. Не изселени евреи, а хора. ХОРА. После, разбира се, това се повтаря с обратен знак. Новите, следващите „наши“ хора, пишат писма за изселените не-фашисти и фашисти.

Аз съм безродник, защото прекарах 20 години в Америка и се върнах да живея тук, но там се научих да не мълча. Научих се да съм смела и да отстоявам това, в което вярвам. Да не се страхувам да мисля и да говоря. В момента вярвам, че президентът на България прави огромна грешка да разделя нацията. Прави грешка и да обслужва Русия. Вчера дори президентът на Южна Корея, която има принцип да не дава оръжие на никого, увеличи помощта към Украйна от 100 милиона на 150 милиона в бронежилетки, каски и друго оборудване. Президентът следва една линия на поведение, за която бяхме предупредени. Няма да успее. България ще остане и в НАТО, и в ЕС.

Кеворк Кеворкян пита защо Соломон Паси е българомразец. Паси не е българомразец. Сравнението му на Зеленски с Левски означава не това, което Кеворкян и Румен Радев разбират. То означава, че има известна обреченост в Зеленски. Левски не е имал шанс да оцелее. Кеворкян извади карикатура на Мони Паси от Борис Димовски, в която Паси е изобразен като Дявола. С тази карикатура Кеворкян твърди, че Мони Паси е Дявола. Ако Паси не обичаше България, първо, той нямаше да живее тук, и второ, България сега нямаше да е в НАТО. Мони Паси е ексцентричен човек, който мисли и говори провокативно. Но той има право на това. Всички ние имаме право на това, ако не подстрекаваме към насилие и омраза.

В България никога не е имало истински антисемитизъм, в момента да се гради такъв е нелепо. Борис Димовски е велик синтезатор-изобразител на националните ни дефекти, но карикатурата му на Мони Паси е провал. И тя е провал, защото в нея няма нищо смислено. Мони има голям семитски нос, рошава коса, Дяволът също. Кеворк Кеворкян също има голям нос. А защо Дяволът никога не е изобразяван рус, синеок и с малък нос, а винаги е рисуван така, откакто се е появила християнската дуалност Господ-Дявол? Защото някъде в колективното християнско подсъзнание Дяволът е евреинът, който е предал Христос, и това се превръща в основа на 2 000 години антисемитизъм. Ако Христос беше арменец, Дяволът щеше също да е арменец. И сега кой ни предава? Кой говори за тъпото християнство? Пак евреин, Мони Паси. Всеки има право да говори срещу източното православие, срещу християнството, срещу юдейството, срещу будизма, срещу мюсюлманството, стига с това да не предизвиква гонения на хората, които практикуват тези религии. И всеки може да сравнява когото пожелае с Левски. Въпрос на лично виждане. Това се нарича свобода на словото, която е основна демократична ценност, за която ще се боря винаги. Да сравняваш Мони Паси с Дявола не е свобода на словото. Не съм фен на „Шарли Ебдо“, дори не ги понасям. Стилът на „Ебдо“ е изключително провокативен и неприятен, но е позволен. Карикатурата на Димовски също е позволена, но е извадена наяве след като е разпространен колаж с Паси, в който нацисти го отвеждат в газовите камери, щом не иска руска газ. Този колаж е недопустим, а карикатурата на Борис Димовски на Мони Паси подкрепя внушението от колажа. Не, Мони Паси не е Дявола. Дяволът е в соченето с пръст кой е Дявола.

Там накъдето са ни запътили не е хубаво. Не е място, където хората живеят щастливо. Няма авторитети, няма мъдреци, няма разум. Има някакъв общ Ад, в който всички сме Дяволи. Не бива така. Тук няма друга война, освен тази между нас. Живеем добре, превзели сме икономически „присъединените територии“, в които вече няма пукнат евреин, защото са изтребени. Това малко ни разваля лятото (сарказъм), но все пак децата ни пътуват, ние пътуваме, ядем известните домати и бяло сирене, животът тук е с цветовете на българското знаме. Вкусен. Лято е, зелено е, красиво е. Стига, спрете се. Докато се обърнем, и зимата ще е дошла.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    84 12 Отговор
    Обречеността на Зеленски е в това, че ще трябва да си харки париците в Маями, Флорида.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Адам Хилтън

    134 9 Отговор
    Ако Мончо Пасе обичаше България нямаше да я вкарва в поредния военен лагер - което свършва катастрофално, всеки път за България - по-точно за българския народ, който вечно изплаща репарации на чужди държави за такива фатални решения, докато политиците се оправдават "ами ние не знаехме." Също така ако Мончо Пасе обичаше България, нямаше да позволи половината и територия вече да е разпродадена на чужденци, а всичката индустрия пропиляна от едни никаквици които заграбиха активите на държавните предприятие, и просто забягнаха в Чужденеция с тях. Със такава "обич" България ще умре.
  • 5 ...

    122 7 Отговор
    мда, много добре се е самоопределила за безродник

    Коментиран от #51

  • 6 Никой

    137 7 Отговор
    Изчетох по диагонал, т.к. това е поредната писаница за кривиците на другите и на мен не ми е необходима. Мисля и на другите като мен не им трябва.
    Що се отнася до това какъв е Соломон Паси и на какво има право ще кажа само, че той няма право да говори от мое име. И от името на другите като мен.
    Това се отнася и за днешната либерастка пасмина, която е на власт.
    Те не са "България" и "българите". Те са едно малко лоби и са тук за малко. Имат да свършат едни поръчки и ще си ходят.
  • 7 Салваторе

    108 5 Отговор
    По-голяма помия отдавна не бяхте публикували.
  • 8 гост

    112 5 Отговор
    Джером Джером : " ПРАЗНИ МИСЛИ НА ЕДИН ПРАЗЕН ЧОВЕК" Живялата 20 години в Америка /Разбирай САЩ/ може би е прочела тази велика книга.
  • 9 Милен

    104 5 Отговор
    Въй тая буля много се е развихрила да защитава Мунчо Пасиев, та чак се и вживява в словоблудството си 😂
  • 10 Кен Еф

    84 3 Отговор
    не става ясно има ли някаква цел този балвоч, освен изпълняване на квотата за думи за получаване на грант
  • 11 Псевдоним

    71 2 Отговор
    Не дочетох статията.
  • 12 123

    81 3 Отговор
    МДА,МОНИ ПАСИ,,КОЙТО Е ТОЛКОВА НИЩОЖЕН ,ЧЕ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ХАБЯТ ДУМИ ЗА НЕГО ,НО ТОЙ И ДР, КАТО НЕГО НЕ СА АГРЕСОРИ ,КОГАТО ЧЕРТАЯТ КАРТИ И РЗПАРЧЕТОСВАТ ДЪРЖАВИ/РУСИЯ/,НО РУСИЯ Е АГРЕСОР КОГАТО СЕ ЗАЩИТАВА ОТ ТАКИВА КАТО НЕГО/ЦИОНИСКИЯ ЕЛИТ НА АМЕРИКА/.ПРЕДЛАГАМ НА АВТОРА ДА СИ ИЗВАДИ ГЛАВАТА ОТ ЗАДНИКА И КОГАТО ПРАВИ АНАЛИЗИ ХЕМ ДА ПОГЛЕДНЕ ГЕОПОЛИТИКАТА В ИСТОРИЧЕКИ АСПЕКТ ,ХЕМ ДА НЕ ПРАВИ АНТИ РУСКА ПРОПАГАНДА
  • 13 Сори, ама не сори

    83 3 Отговор
    Миленчето тръгнала да ни поучава. И с какво право? С никакво. Айде, бегай...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 1111

    47 0 Отговор

    До коментар #3 от "Отец Дионисий":

    Сатаната има много лица, отче. А истински защитник на православието са самите православни.
  • 17 Хихата

    49 4 Отговор
    Ясно, чи фут ката лъже - маже, пак около измисления "холокост" го увърта. Оревахте орталъка и пак никой не ви вЕрва!
  • 18 Мдаа

    46 3 Отговор
    Досадно. Мн досадно и не особено умно.
  • 19 Тома

    33 3 Отговор
    Няма как от селяндури дошли на власт след 9 сеп.44г да излезе някакъв елит.Защото и да завършиш престижни университети да се облечеш във фрак хората са казали sos селянина си остава селянин.Пример боко тиквата и шайката му киро простия шиши и данчо ментата и т.н.
  • 20 ОМБРЕ

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    от ЦИКЛОН - Б ИМАШ В ПРЕДВИД
  • 21 И срещу Галилей са плювали

    39 3 Отговор
    Всичко си е както е било во век и веков... прогреса винаги е обругаван и наказван с преследване, екзекуции, бесилки и клади дори...
    И ей го днес цялото военолюбиво статукво е скочило против Президента... а ПРЕЗИДЕНТА Е ЕДИН СЪВРЕМЕНЕН ГАЛИЛЕЙ ... крещи, че земята се върти и война се спира с мир... мир на каквато и да е цена, ноооо военолюбците подготвят кладата Му....
    И Кеворкян и Димовски им е виновен ... всичко читаво и прогресивно трябва да се линчува...
    Божееее... прибирам си ги тия вересии на пишман демократи!!!
  • 22 Затова

    62 2 Отговор
    Личи си,че тая смъ.рдла живяла в САЩ. Там за псуване на бендър те опандизват, с у нас Пасито си псува православието на воля и точно затова е нарисуван като Сатана.
  • 23 За размисъл

    60 3 Отговор
    Дико Фучеджиев (Уикипедия)Роден е на 16 юли 1928 г. в село Граматиково, Бургаска област. От 1943 г. е член на РМС, а от 1948 г. – и на БКП.1 Завършва право в Софийския университет, работи като журналист. След 9 септември 1944 г. е член на Околийския комитет на РМС в Малко Търново.

    Миленче , айде мила да обясниш инфото от Уикипедия за теб :

    Родена е на 14 юни 1962 г. в София. Баща ѝ е писателят Дико Фучеджиев, а майка ѝ, Пиринка Хаджиева, редакторка и сценаристка на документални филми, е потомка на македонския революционен род Хаджиеви от Голешево. Учи две години актьорско майсторство, след което завършва кинорежисура в НАТФИЗ.1 Между 1973 и 1976 г. живее и учи в Париж. През 1990 г. емигрира в САЩ. От 2010 г. живее в България.

    Нагла , по-нагла, най-Миленчето ....

    Коментиран от #42

  • 24 Българин

    5 44 Отговор
    Браво за статията!
    Рашибозука, къде е Стависки? Копейкин и Десовия нищо не казват за него, както нищо не казват и за хилядите фирми на руски граждани, не плащащи данъци!
  • 25 Афтурке, ти взе ли си пая

    46 1 Отговор
    Брей, брей, ама па брей....
    Сичките титуловани и не чак толкова титуловани, но добре хонорувани абонати на Америка за България или така знайните проскубани ЯCTPЕБИ, политолози, всичколози, лизатори, които дитирамбят от Тв в Тв колко льош и виновен за всичко е Радев и забравят, че това е единственият политик с топки милеещ за народ и държава избран директно и одобряван от над 70% от народа за неговата политика за неутралитет и мир...
    Задоволени сте със сребърници та ви е лесно!!!


    А ти афтурке захлеби ли си твоите сребърници или си тъпа идеалистка...
    САЩ (по тяхна информация) са похарчили над 1 милиард долара за справяне с "руското влияние"!
    Българската ПЕТА КОЛОНА е получила от ФАЩ над 47 милиона долара ($47,709,686) за анти руска пропаганда.
    И понеже сте малко нюню добре сте заработили… личи си по граченето!!!!
  • 26 АРЕ СПРЕТЕ СЕ БРЕ

    47 0 Отговор
    ПАСИ не е дявол. Дяволът си има мисия да носи грешниците в ада. ТОЙ е ЮДА. Това, че е евреин не го оправдава за престъпленията му. Да оставим настрана това, че еврееите поначало не признават Христос и вината за неговата смърт лежи върху тях. Пука му на Паси за православието. И на мен не ми пука за ортодоксалните с масури под шапките. Стремежът да се покае Президентът Радев за смърта на македонските евреи е направо зловеща. Какво общо има той с тяхната смърт. Само и само да се сложи на мушката на лудите евроатлантици....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ка Морган

    49 2 Отговор
    Безродниците, по принцип са хора без ценностна система...Колкото до Паси, мога да му препоръчам никога да не говори лошо срещу православието, защото благодарение на Българската Православна Църква бяха спасени българските евреи! Паси многократно си позволява да вкарва конфликт м-у България и Русия, както и да говори от името на българите /за което НИКОГА не е упълномощаван/.
  • 29 123

    39 2 Отговор
    Поредната продажна мисирка в бг Аман от них станаха много
  • 30 Стефанов

    14 3 Отговор
    Анонимна fashkia
  • 31 Никой

    19 2 Отговор
    Един ден ще дойде време разделно,и кой откъдето е . Не може да се продължава с този раздвоен народ.

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Краварски лъжи

    13 2 Отговор
    Не ви ли омръзна тази пошлост
  • 36 Народа не е разделен

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Никой":

    Партиите се опитват да го направят, но все още не успяват, редставят го за такъв. Има едно няма и 20% които е инакомислещ и това е абсолютно нормално. Народа просто си чака, а онези си пеят.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Здрасти

    25 2 Отговор
    Миленче, освен да плюеш България, за това, че те е изучила и дала хляба в ръцете ти, а ти отидеда обслужващ Америката 20 год тук един пирон не си забила, и интересното е, че идваш и започваш да недоволничиш! Неблагодарна предателка това си ти!
  • 39 Корел

    2 0 Отговор
    Поздрав за Мони Паси. Насладете си и вие:

    h t t p s :// p o s t i m g .c c/t1csdT46
    Премахнете разстоянията между буквите
  • 40 Кибек

    16 1 Отговор
    Скъпата аФторка така е изплискала легена с провинциална балканщина от най-зловонен вид, че отходната канализация мирише по-приятно. Между другото, аФторке, живея в САЩ и според щатските закони може да откажеш проба за алкохол. Чао, бай-бай, досвидания и шалом-малом!
  • 41 Напротив

    3 17 Отговор

    До коментар #3 от "Отец Дионисий":

    Руският башибозук избива православни християни и руши православни катедрали в Украйна!
  • 42 С мед да я намажеш

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "За размисъл":

    Да беше първата ренегатка с мед да я намажеш. Че те повечето е ПП/ДБ, че и в ГЕРБ са таакива изтърсаци,гьонсурати. Страница няма да ми стигне да ги изброя.
  • 43 Шопа

    15 1 Отговор
    Абе, някой прочете ли го това повърнато до края?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Факт

    9 0 Отговор
    "Дрън -дрън,ярини" казваше покойния Ж.Ганчев и проф.Вучков .
  • 46 безпартиен

    11 0 Отговор
    Толкова писане само за този Паси?Нека поне един истински журналист да направи проверки в учебни заведения,общини,армия ПОЛЗВАЛ ЛИ Е ПРИВИЛЕГИИ ПРЕДИ 10.11.1989 като син на АБФК /ако все още си спомняте какво означава/!Уверявам Ви,че за всички сегашни политици,бизнесмени,банкери и т.нар."елит" ще има по нещо "с предимство"!Привилегии за ВУЗ се ползваха по линия на ЦК и ОК на БКП,ДКМС,та дори и на БЗНС!Стиска ли му на някой занимаващ се с журналистика да провери?Не вярвам!
  • 47 най

    9 0 Отговор
    Г-н Паси обича България, но повече обича НАТО и господарите.....които за 33 години "демокрация", докараха страната до ръба на пропастта. А сега, с това "одобрено" правителство, ще направим решителна крачка напред! -както казваше диктаторът Живков....Най-бедната старана в Европа, с най-голям демографски срив, най-висока смъртност сред населението, най-голямо неравенство и най-корумпирана политическа класа!
  • 48 Госпожо

    3 0 Отговор
    чела ли сте Библията.
  • 49 резервист

    9 0 Отговор
    Сигурно си се нашмъркала преди да седнеш да пишеш. Как се носи мисълта ти над хорските грехове само. Като дим от горски пожар по вятъра. Спри да презираш народа си. Това е недостойно. Колкото до Паси, той е класически пример за безродник.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Соломон Българомразец

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    Милена Фучеджиева: Бившият ми съпруг в началото на емиграцията ми в САЩ ме удари по лицето пред очите на дъщеря ми. Малко, малко, малко...за безродниците все е малко...
  • 52 Милена Фучеджиева?? Разбрахме от всичко

    1 0 Отговор
    Че Мразиш Президента Радев, за разлика от Българския Нсрод, че Мразиш Русия, че Обичсш Мони Паси