Last news in Fakti

15 Август, 2023 16:00 4 680 34

Диана Дамянова: Добро утро от държавата, в която полицаите протестират срещу тестването им за алкохол и дрога

  • марихуана-
  • дрога-
  • полиция-
  • тест-
  • наркомани

Легализирането на марихуаната би решило всички тези въпроси, но не

Диана Дамянова: Добро утро от държавата, в която полицаите протестират срещу тестването им за алкохол и дрога - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Добро утро от държавата, в която полицаите протестират срещу тестването им за алкохол и дрога, защото над 40% от резултатите са грешки на уредите, но благдарение на депутатските ни за..ници, колата ви може да бъде отнета, въз основа на тестване от същите полицаи със същите тази уреди.

Добро утро от държавата, в която няма прието минимално количество съдържание на трева в организма, въпреки че е научно доказано, че то се съдържа като данни в кръвта до 40 дни след употребата му. И в която поради същите депутатски за..ници не се прави разлика от под влияние и употребил преди дни, седмици и месеци.

Добро утро от държавата в която целият ресурс на полицейските служби е насочен към залавянето на 1 грам трева в джобовете на хлапетии и граждани, докато през това време татуирани батки малтретират жени, приятелки или просто непознати.

Добро утро от държвата , която затяга контрола върху употребата на трева, докато в цяла Европа ползването ѝ за лични нужди и дори отглеждането ѝ за такива, вече влиза в законодателството.

И не, не употребявам трева. Щях да кажа и, че никога не съм употребявала наркотици, но бих да излъгала. Пробвах в Непал с хашиш май беше. Беше ужасно и няма да повторя.

Така че декларирам, нямам интерес, но смятам че общественият изисква да се гонят престъпниците, истинските престъпници, имам предвид.

Легализирането на марихуаната би решило всички тези въпроси, но не. Защото родната полиция, която ни пази, има нужда да преизпълнява плана. И защото родните за...ници, които се водят депутати са амбицирани първо да оправят интимните ни връзки, после глобалното затопляне, след което ще се заемат със закона за гравитацията.

Защото, наистина е недопустимо в този напреднал век да има такъв анахронизъм, като закона за гравитацията.

Коцето Бачийски със сигурност подкрепя това!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    88 2 Отговор
    Не е лоша публикацията, във всичко написано има логика.
  • 2 Няма друг шанс

    78 2 Отговор
    Който и да иска да отрича но нещата в България са толкова прогнили и разпаднати,
    че без патаклама от сорта на народния съд навремето няма дори хипотетична възможност да се позакрепиме а за оправяне .....
  • 3 Гост

    42 10 Отговор
    Ена бира да не може да пиеш докато си на работа! Тва работа ли е? Живот ли е това?
  • 4 Краси Марков

    88 5 Отговор
    Чудесна статия! Поздравявам авторката!
  • 5 Да докато не трябваше те да се тестват

    87 0 Отговор
    Всичко беше наред сега изведнъж
    Познавам соста редови полицай има и свестни но повечето са там щот немогат да си намерят друга работа и никой порок не им е чужд не че казвам нещо ново всички го знаят
    Има ужасяваща липса на контрол и дисциплина

    Коментиран от #34

  • 6 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    51 0 Отговор
    ДВА АРШИНА ----ДЕМОКРАТИЧНА ДИКТАТУРА и ДИКТАТУРА НА ДЕМОКРАЦИЯТА-----НОН СЕНС ноооо щом ВИ ХАРЕСВА
  • 7 Сила

    81 1 Отговор
    Верно е..... гонят хлапетата като диверсанти за един джойнт, а разни татуирани УРОДИ продават ХЕРОИН и амфетамини с килограми, ама си плащат за чадър на куките и убиват децата безнаказано
  • 8 Псевдоним

    45 1 Отговор
    Още когато навремето НПО-то "Майки срещу дрогата" скочи на пуберите заради цигарите с трева, стана ясно, че в тази държава нещо не е наред и някой се опитва да прави лов на вещици.
  • 9 Наопаки

    57 0 Отговор
    Много точно го е казала госпожата ....но тук всичко е наобратно от нормалното
  • 10 Твхв

    75 0 Отговор
    Този който е пушил ще остане без кола ,а тези който вкарват тонове кокаин ще си пият кафето с депутатите
  • 11 Някой

    20 55 Отговор
    ЪЪъъ, доста тъпа позиция. Има проблем с трвата и най-лесното решение е да я легализираме.
    Ми да направим така и с убийствата, и с ползването на алкохол и шофиране.
  • 12 Така е...

    62 0 Отговор
    Но госпожо Дамянова,как да легализират марихуаната,като след това тя няма да има цена?Пък същите тези зад...и нали печелят от това.
  • 13 Митко каратиста

    41 2 Отговор
    Алелуя Г-жо Дамянова, ако от Пп го направят ще си гарантират вота на младите и негласуващи до сега граждани. Лесно е но има интереси за десетки милиони в този бизнес, за който от мвр и парламента имат полза той да е в сивият сектор!
  • 14 Българин

    53 1 Отговор
    Добро утро от държавата в която управляващите държавата не се проверяват ежедневно за дрога и алкохол
  • 15 запознат

    22 7 Отговор
    Тая си личи че павка амаа е мноооооооого права .... както се казва ПРАВО КУМЕ В ОЧИ
  • 16 главата каза браво

    28 0 Отговор
    дианче как ще го приемат нашите модерни политици те не се друсат те са илизионисти направо си махат главите нали щяха да се тестват в съединението прави силата и кво стана че не се сещам
  • 17 Хахаха

    5 17 Отговор
    Как може да забранявате наркотиците след като в ЕС ползването им за лични нужди вече влиза в законодателството:) Тая ще да е заклета наркоманка!
  • 18 Петър

    26 7 Отговор
    Марихуаната е билка, която настъпва интересите на три големи сектора - цигари, алкохол и лекарства. Това е причината за нейната нелегалност. Искам да видя статистика на ПТП само с марихуана, без да е в коктейл с алкохол, амфети или кока. Бас ловя, че ще клонят към нулата. Цивилизованите държави масово я декриминализираха и легализираха за медицински нужди, а някои направо и за свободно ползване. Дори държави като Уругвай и Грузия й дадоха пълна свобода. Ние тук сме в каменната ера. Народът масово пуши, пие и боледува и това се приема за нормално. Не е.

    Коментиран от #20

  • 19 Учуден

    11 11 Отговор
    Много малко хвалби под статията??? Очаквах, че наркоманите в България са доста повече.
    Между другото г-жо в нито една държава в Европа не е разрешено да шофираш след употреба на марихуана, дори и ако я ползваш за медицински цели.

    Коментиран от #23

  • 20 Ето ти я

    13 6 Отговор

    До коментар #18 от "Петър":

    При 28% от фаталните случаи сред шофьорите, вследствие катастрофа, се констатира положителен резултат при тест за наркотици. След употребата на алкохол тази на марихуаната е най-често отчитаният резултат.

    Употребата на марихуана преди шофиране удвоява риска от пътнотранспортно произшествие. Опасността е повишена 3 часа след пушене на трева.
    Марихуаната въздейства на времето за реакция и координация на шофьора. Шофьорските умения са силно засегнати около 3-4 часа след пушене на трева.

    Не че статистиката ще ти попречи да се надрусаш тази вечер.
  • 21 Изкуфяла логика

    6 19 Отговор
    За да нямаме проблеми с кокаина и хероина ще е най добре да ги легализираме, а след като родната полицията ни пречи толкова много да легализираме и убийствата и кражбите и да разпуснем МВР, после въпросната лелка ще се барикадира и вкъщи и запее друга песен.
  • 22 Урюрвкос

    12 1 Отговор
    първите получили държавен лиценз за производство на аптекарска марихуана веднага стават милионери. Обикновено такива хора се назначават. Цъфтежа на конопа и корупцията са вързани едно за друго като дупе и гащи.
  • 23 Лудия касапин

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Учуден":

    Разрешено е в допустимите от закона норми. Такива, каквито в България няма. Ако се наложат такива и тук,няма и да чуеш за шофьори карали под въздействието на канабис,защото повечето хванати са пушили преди 2-3 дена.
  • 24 А защо

    19 0 Отговор
    Не трябва да проверяват Полицията за употреба на дрогичка .
    Че и за алкохол .

    Доста странно .
  • 25 Бананова дър.....

    19 1 Отговор
    Държава като Мексико реши проблема и отне контрола на мафията, като обезцени тревата..
    Пусна я свободно, разреши на всеки пълнолетен да си отглежда за лично ползване до 5 корена..
    Знаете ли, че покупката цигари намаля с 40% и въведоха норми, кой е друсан и кой е употребил. Но нашата шайка се издържа от акцизите и от контрабанда, ние икономика нямаме. Но пък се отваря нова ниша за туристи, които искат да пушат трева, но защо да работят и направят нужните промени..
  • 26 Разбрал

    15 2 Отговор
    Страхотен коментар ! Който разбрал - разбрал
  • 27 Азззззззз

    6 5 Отговор
    Наркотиците са забранени. Точка. Който иска-да заминава в ес да се трови. Да ни обижда някой, че трябва да сме като западналите еврогейци е тъпо. Иначе за полицаите госпожата е права.

    Коментиран от #28

  • 28 Лудия касапин

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "Азззззззз":

    Средно статистическия българин след литър ракия вечер,хич не се е натровил,ама не ходи в ЕС да го прави,нали? В Скандинавия канабиса е декриминализиран,ама 0.330 л. бира е 8 евро. По развитите страни от нас отдавна са решили кое е по вредно.
  • 29 Пилотът Гошу

    13 0 Отговор
    Значи, за 2,2 промили си е за затвор, отнемане на книжка и тн. Отнемането на МПС е простотия, да не говорим за недомислието при служебни коли, камиони и тн.
    Но! Как точно се връзват тези наказания за същите тестове, които полицаите сами искаха да не бъдат признати? Как при тях не мерели правилно, а при обикновените граждани всичко е точно? Ей на това се вика к..енски номера.... Освен това само съд след тест в лаборатория може да постановява изземването, не Петкан и Кольо, дето името си не могат да напишат правилно, да не говорим за акт ...
  • 30 Гражданин

    5 1 Отговор
    Щом не искат да ги тестват, хайде тест, с колко са преспали проститутки полицията. С тия заплати кой ли не им даде кекс. И там е дс, крадат от храната на кучетата и на бизнесмените. Който си е честен е честен от 78,а другите по имотите ще ги познаете, в бедна България как живяха и си живеят те, родители, но, кои бкп дс кпсс, кгб. Всички сте един дол дренки за пари и си имате по веригите нагоре хора, да не ви закачат. И да ме извинят факти. Бг но много от статиите ви са фалшиви, измислени и напудрени, за кои, в полза на тях и държавник
  • 31 Чуторан

    12 1 Отговор
    След като можем да търпим един бандит 20 години във властта да ни лъже и краде като Борисов, и щом можем да изберем един явно не добре с главата човек за министър-председател като ПростоКиро, това означава, че ние не сме в ред, нещо е много, много сбъркано в нас, в нагласите ни, в чипа ни.
  • 32 адаша

    6 0 Отговор
    Няма да се тестват полицаите, защото ще останем без полицейски коли. Нали трябва да се конфискуват...
  • 33 полк Дамянов Кухия

    0 8 Отговор
    Вместо да хленчи за легализация на ганджата, тази либерастка да отива в Непал да си пуши хашиша
  • 34 Шопо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да докато не трябваше те да се тестват":

    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябв да бъдат сменени.