Last news in Fakti

2 Септември, 2023 17:35 2 690 56

Калина Андролова: ПП не успяват да надиграят Борисов, затова опитват да си извоюват служебна победа

  • калина андролова-
  • продължаваме промяната-
  • бойко борисов-
  • служебна победа

"Тази амбулантна търговия по вратите на посолствата, която ръководството на ПП упражнява, е унизителна за българската държавност", коментира журналистът 

Калина Андролова: ПП не успяват да надиграят Борисов, затова опитват да си извоюват служебна победа - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар за "Политически НЕкоректно" по БНР


Наближават местните избори и ПП все по-настойчиво натискат за промени в службите за сигурност. Фиксирани са и в овладяване на Комисията за противодействие на корупцията. ПП считат, че като си осигурят контрол върху службите, ще могат да управляват изборния процес в "справедлива" за тях посока. За да оправдаят действията си, ПП са ги опаковали в две опорки-клишета-бухалки, които вдигат в публичното пространство.
Първата опорка е, че службите трябва да се изчистят от руско влияние. За трийсет години съюзническо партньорство, обучение на кадри, доминация на влиянието на САЩ у нас, твърде преувеличено и като лош пиар ми звучи, че държавата ни има нужда точно от това – политическият брокер и човекът на „ситуационните сделки“ Кирил Петков да прави чистка в службите. ПП настояват за свои хора в ръководството и висшия състав на службите, и считат, че тази словесна маскировка, че ще гонят руските агенти, ще даде тласък на американското посолство да подкрепи техния интерес за персонални промени в службите. Надяват се и опорката за руското влияние да обоснове намеренията за конституционни промени, които да ограничат правомощията на президента. Колкото и една част от партизираното население да не харесва Румен Радев, следва да се каже, че има смисъл в това, ключови позиции в държавата да се съгласуват между МС и президент. Законодателят от прехода е бил по-отговорен от сегашните политически търговци и е търсил здравословно разделяне на влиянието в силовия ресор. И днес виждаме защо. ПП искат да кадруват в службите без ограничения. Но не за да постигат държавнически цели. А за да могат да си организират свое съвсем самостоятелно ала-бала.

Втората опорка-клише е за КПКОНПИ. Според заявките на ПП корупцията е единствено присъща на опонентите им. Затова, за да се справи правителството с корупцията, КПКОНПИ трябва задължително да е в ръцете на ПП. Тази партия ПП се опитва да изнудва дори собствените си партньори в малката им коалиция с ДБ. Там ПП също се налагат за всяко назначение, използвайки това, че могат винаги да получат просто мнозинство при обикновено гласуване. Това, че коалиционните им партньори също имат интереси, слабо ги интересува.

Записът, който скандализира България, че ПП се консултират с посолствата за важни назначения в службите, е съвсем валиден. Вече става известно от много източници, че Кирил Петков и негови близки ползват практиката да обикалят посолства, институции, влиятелни хора и буквално да се предлагат като "единствените", които могат да свършат задачите на глобалния външен фактор. Тази амбулантна търговия по вратите на посолствата, която ръководството на ПП упражнява, е унизителна за българската държавност. Опитите за доносничене, за хлепане на политическите другарчета, самопредлагането ПП да бъдат посредници между САЩ и българската политическа класа са скандални факти, които излагат и без това невисокото ниво на българския политически типаж. ПП не успяват да надиграят Борисов, затова опитват да си извоюват служебна победа от посолството и дебатът за сигурността отново изглежда като подлагане: дайте ни сигурността, ние сме вашите хора.

Искам да информирам лидерите на ПП, че тези, на които те се предлагат непрекъснато, вече са вдигнали ръце от тях. Страшно им е писнало. Отдавна са им сметнали възможностите и са ги оценили като дългосрочно непригодни, нямат кадри, неустойчиви са, неподготвени, удобни са само за гръмоотвод при непопулярни решения. В този смисъл не е зле ПП да си направят самоанализ и да променят нещо в политическото си поведение. Защото поведението им да се самопредлагат за надзиратели на нацията срещу това да им се позволява да извличат държавен ресурс и да въртят финансови схеми е разграждане на държавноотговорната политическа тъкан. Каквито и дефекти да е имало в политическата власт през последните 30 години, никога тя не е била в ръцете на "доброволни заявители". С този термин специалните служби и разузнаването наричат хората, които отиват в някое от посолствата и се самопредлагат да бъдат полезни за чуждия интерес.

Алексей Петров сподели, че е съдействал за сглобяването на тази управленска коалиция. И е направил това през Петко, бащата на Кирил Петков. Алексей се готвеше да използва близостта си с Петко, за да контролира кадровите промени в службите. Също така е казвал, че не може да понася Асен, както и ДБ-тата, от което става ясно, че Алексей е намерил своя лост за въздействие единствено през Кирил Петков в решенията на правителството. Оказва се, че държавата се ръководи от задкулисната роля на бащата на Кирил Петков. Интересно е, че Алексей считаше, че Кирил Петков само пунтира, че е свързан с американското посолство и че по-скоро формално се натяга за изпълняване на задачите им, за да получат ПП легитимност и доверие, и на това основание да се закрепят във властта. Изобщо цялата тази бутафория, този театър, който разиграваме пред посолствата, превръща държавата ни в посмешище. И ако досега подобно влияние беше много деликатно и сложно изразявано по време на дипломатически срещи, то спекулациите на ръководството на ПП за това, че именно те гарантират американските задачи в България и всички трябва да се строяват в техния график, са изключително деструктивен фактор за политически решения изобщо. Никой в българския политически живот не желае да се чувства нищожен и употребяван в нечия програма, още по-малко в такава, чийто посредник и вестоносец е точно Кирил Петков.

Нека завърша този коментар с едно обективно предложение: ако Петко Петков е премиерът в сянка, който управлява държавата и се договаря с посолствата, който кадрува и създава политиките на ПП, то съвсем нормално е да го помолим да излезе на светло и журналистическите прожектори, камери и микрофони да се насочат към него. Няма смисъл да се разговаря с аватари, трябва да се търси титуляра на сметката.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 10 Отговор
    Аз не искам да ме управлява правителство създадено от мафиота Алексей Петров.А вие?

    Коментиран от #3, #21, #42

  • 2 вижда се

    13 32 Отговор
    И тази е една от шпатолите на боко -крадеца !!

    Коментиран от #33

  • 3 инфлуЛенца

    32 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Сглобката я създадох аз по парапети и ресторанти по чертеж на Посолството, а Алексе беше само клей!
  • 4 Никой

    7 17 Отговор
    няма намерение нито да надиграва мошеници и криминални субекти , нито да играе с такива , госпожа ! Боювият шанс е = 0 !

    Коментиран от #34

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Питанка

    10 45 Отговор
    БНР да не е станало семейно радио на волгин и волгиница ?
    Семейно радио с пари на народа и с пропаганда от посоль кондукторка митрофанка ...

    Денков, Борисов, докога тези кремълски подлоги ще тровят родината ми ?

    Коментиран от #7, #13, #18

  • 7 Последния Софиянец

    23 10 Отговор

    До коментар #6 от "Питанка":

    Има ли по голяма кремълска подлога от Бойко Борисов?

    Коментиран от #31

  • 8 Шопендар

    26 0 Отговор
    А докато те си играят големите игри,и грабят с пълни шепи,държавата на самотек,за народа пак високи цени на бензина и на храната, и народа сумти и пак ги избира.

    Коментиран от #35

  • 9 Koкopчо

    20 4 Отговор
    Недей тъй, Калинче! Ами нали без ала-бала ние и 10% няма да вземем...
  • 10 Румен Американеца

    23 4 Отговор
    "...записът, който скандализира България, че ПП се консултират с посолствата..."

    Действията на овчарите, доячите и особено на колячите постоянно скандализират стадото овце. И какво от това? Овцете не излизат по площадите, освен срещу заплащане.
  • 11 23787

    24 5 Отговор
    Гласувай
    Купи на Хардвардските Измамници Билет за Канада!
    Спаси....... България...
  • 12 Тази калинка

    8 17 Отговор
    си е четирихилядничка!
  • 13 Денков

    20 6 Отговор

    До коментар #6 от "Питанка":

    Аз съм сламен човек, плужек, от мен нищо не зависи, само ми спускат заповеди, питайте татко Петко и Лена.
  • 14 Артилерист

    17 5 Отговор
    Слушах я. Андролова, както винаги, беше много убедителна!
  • 15 Българка

    10 17 Отговор
    И откъде другарката Андролова знае какво е правил Алексей Петров, какво прави бащата на Кирил Петков? Поредното клеветническо омаскаряване. Явно участват в хора на Борисов, който не каза и думичка за съдействие от Алексей Петров, докато той беше жив. Започна окалването за местните избори.

    Коментиран от #50

  • 16 Развеселен

    5 13 Отговор
    Бившите комунисти и сегашни путинисти са фенове на Бойко, под чието крило доста време лапаха от копупцията в енергетиката и еврофондовет но сега са изоставени под заплаха от намагнетизиране.
  • 17 Казуар

    6 17 Отговор
    Другарко Андролова, ти назначена от Борисов ли си.

    Коментиран от #30

  • 18 Споко

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "Питанка":

    Скоро няма да са в БНТ.
  • 19 шмрандахулюв

    2 10 Отговор
    След колективен иск за излиянията си , Волгин е станал доста пасивен , но заместници бол
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българка

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И аз не искам. Но ти защо се връзваш на поредните лъжи на доказано осъждан лъжец като Борисов. Най-вероятно ортакът на Борисов от подземния свят е разговарял с Борисов, а може и с други гербери. Но дори самият Борисов в оправдателен режим вчера каза, че не е имало среща межди хора от ГЕРБ с ПП-ДБ и на някоя среща е присъствал Петров. Алексей Петров няма нищо общо с ПП-ДБ. Може дса е бил в близки отношения покрай спорта с бащата на Кирил , но това не значи, че е бил някакъв парламентьор или баща на сглобката. Докато Борисов и Пеевски не се кротнат и влязат справедливо в затвора, те няма да спрат със задкулисните игри
  • 22 среднощен

    16 8 Отговор
    Петко Петков "е с минало", а Кирил Петков е без бъдеще - това е драмата... Но, така е в българския преход към демокрация - "нашите деца са по-демократични" /по-продажни/ и заради това са "родени лидери"...
  • 23 БОКЛУЦИ

    6 5 Отговор
    Калина Андролова: ПП не успяват да надиграят Борисов, затова опитват да си извоюват служебна победа ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!
  • 24 Комент

    6 5 Отговор
    "Българска политическа класа", кого представлява всъщност и докога ще разиграва българите?
    "Държавно отговорна тъкан", съществува ли такава у нас и кои са представителите и?
    Само Кирчо Петков ли "снася" в посолството/та или има и много други снасячи?!
    Статията не отговаря на такива въпроси.
  • 25 Бриндизи

    17 7 Отговор
    Трактора го разглобиха, време е да се разглоби и сглобката! Не искаме правителство, създадено от МУТРИ И МАФИОТИ. Петкови, друм да ви нема у Канада, оссрахте каквото можахте тука. Намразиха ви и животните в зоопрака, не го ли разбрахте, бе!

    Коментиран от #36

  • 26 Чакащ истина

    6 2 Отговор
    На всички българи е пределно ясно че ДС създад групировките и за да си узаконят кражбите им трябваше техен човек . Познайте кой е той ,въпроса е с НЕ повишена трудност .
  • 27 шмрандахулюв

    4 3 Отговор
    натиска за правителство , след серия от избори , е от ЕК и Макрон , вероятно и др. и да са говори за посолство е невежествено - акъл нещем , дайте ни пари
  • 28 Синя София

    7 2 Отговор
    В мафиотска държава как ще надхитриш боса на мафията..
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Назначена

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Казуар":

    е от Радев и Митрофанова.
  • 31 Кандидат Милионер

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Търсиш си го и ще ти изброя по- големи Кремълски подлоги от Бойко - К.Костадинов от Възраждане,Румен Петков от АБВ - братска партия на Нова Русия на Путин,Русофили с подсъдимия Малинов,БСП с Корнелия Нинова,Левицата с Мая Манолова ,Татяна Дончева и три Комунистически партии в Коалиция за България с БСП Комунистическата партия на България,Партия на българските Комунисти,Комунисти за България...Да изброявам ли още ???Защо няма Закон за Лустрация в България????

    Коментиран от #47

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Просто Киро

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "вижда се":

    Само аз съм честен пич! Всички останали , даже и Асен краднат!:)
  • 34 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Никой":

    Твоят също!:)
  • 35 Работодател

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Шопендар":

    Ще ги избираш! Къде ще ходиш?! Да не мислиш че ще ти увелича заплатата , или ще намаля цените!:) Бунак!
  • 36 Канадката

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бриндизи":

    Ааа!Тука си ни е хубаво!
  • 37 Умен по цялата глава

    3 4 Отговор
    Андролова ,ако правиш Преход в планинска
    и непозната местност,гъста гора,зверове - какво ще направиш??Нали ще вземеш опитен Планинар за
    Водач,който познава пътеките и опасностите..Леговищата на зверовете и така нататък...Кирчо и останалите са в същата ситуация, ,заобиколени от Олигарси,Мутри,Агенти на ДС и така нататък - зверилника в таз гора,дето са решили да бродят е пълен...Онзи ден писа в една статия,че нямат и на Идея с какво се захващат,а сега пък защо са си взели Водач ,съветник или поне Информатор...Противоречиш си Андролова...
  • 38 Милчо лаков

    7 1 Отговор
    проблемът е,че у нас няма възмездие.Когато и да си идат,идват следващите,нови фишеци,нови лакардии,пинизи...Народът не е организиран и за това гласува,все едно гледа "Гласът на България"Накрая ще изберат и генералския внук за кмет,у така....
  • 39 Команч

    3 5 Отговор
    Андролова е не по- малко объркана от Кирил. Както и всички останали сме така. Нищо не е вярно. Нищо не е истина! Има твърде много задкулисие и ДС остатъци, които всъщност ни командват
  • 40 Българин

    7 2 Отговор
    Правителство сглобено от Алексей Петров и бащата на Кирил Петков.Как ви изглежда?!Ами,че държавата в момента се управлява от мафиоти.Разсъжденията оставам на вас.
  • 41 Виктор Черноземски

    2 6 Отговор
    Време да се сблъскаме с реалността от 6,5 млн български граждани 2млн са пенсионери остават 4,5 млн. това са хората които са посмели да стъпят в мръсното поле на политиката. Андрей Ляпчев, Иван Вазов, Александър Малинов, Стефан Стамболов, ген. Владимир Вазов вечна им памет няма да станат от гробовете за да водят България. За второ поред редовно правителство имаме премиер който НЕ Е бил член на БКП първия беше Петков сегашния е акад. Денков който е и световно признат учен. Инфлацията бавно но пада. Спокойно пак ще дойдат избори дано разполагаме и с по-качествени водачи на следващите дай Боже. Но ако няма нови ще трябва да избираме между Бойко, Петков-Василив-Денков, Корнелия, Пеевски и Слави. Помислете си хубаво при кой ще дръпнем напред, при кой ще си седим в безремие и при кой ще се върнем назад. Лесно е да се плюе трудно е да се работи

    Коментиран от #49

  • 42 БАЦЕ ЕООД

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    същото ще е ..
  • 43 Аййййй

    5 0 Отговор
    Баце ви изтреска кокорчовци
  • 44 щщд

    3 1 Отговор
    Кок Съкър трябва да внимава със сметките, защото както видяхме дори мултимилионера от Дубай беше екстрадиран. Мая остана безработна и т.н.
  • 45 Ани

    3 2 Отговор
    На тези избори народа трябва да прояви благоразумие и да не допусне реставрация структурите на ДС. Другите неща ще се оправят с времето. US посолството вече са си направили изводите с кого могат да работят. Полезно ли е да си имат работа с доносници и т.н. ПодПрикритие вече се разкриха достатъчно и очаквам това да допринесе за ПоследнияПровал на предстоящите избори. Путин не можа да доразвие удара в Югоисточно Направление. Резидента и ДС губпоследните четри години.ят инициативата. Време е България да започне да се възстановява от тежките рани на последните четри години.

    Коментиран от #48

  • 46 смях в залата

    2 0 Отговор
    Клоунадата продължава.
  • 47 Анджело

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Кандидат Милионер":

    Някой може да те вкара в затвора за глупостите дето пишеш
  • 48 Анджело

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ани":

    От коя маала си?
  • 49 Анджело

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Виктор Черноземски":

    Вие какво лошо сте видели от БКП? Вероятно, по писането Ви, предполагам, че благодарение на соца и БКП сте дошли от село, държавата ви е дала панелка, в която или живеете или сте я продали за 100 000 евра, въпреки че сте я купили за 1000 лева преди 25 години. И сега плюете БКО. Все още. Защото ако не беше БКП вие и много като вас щяха още да пасъ патките на село
  • 50 Като няма правосъдие е така

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Всеки, който може да чатка на клавиатура започва да се изживява като всезнайко. И докато не се осъдят всички писарушки за клевети, обиди, измами, ролръчкови материали и всякак7ви други нарушения на правата на човек, който и да е той, ще е така. Ще четем простотии или просто няма да четем и ще ги оставяме сами да с бълвочат за някоя жълта стотинка.
    Много ми се иска по форумите да се отсвирва всеки с агресивен и незенцурен език, ама надали.
    После се чудим защо децата били агресивни, младите недисциплинирани и наркотизирани, че и доста немежи вече се навъдиха. на нас са се метнали, нали така? Вие сме им модела, създадохме им мутри като идоли за подражание, сега берем плодовете.
    замислете се за темите на бългалските сериали - мутренски, агресивни, к фъфлещи актьори и преиграване , театралничене, пълен фалш. къде са истории, които да оставят следа, разтърсващи, запомнящи се, свързани с нормалноте хора и с послание към тя? няма ги, защото нашите "хора на изкуството" се интересувт от мутри, белким от там им падне още някой лев. Има и изключения от общата картинка, дано да ги оценим.
  • 51 бай Васил

    0 0 Отговор
    Крайно време е да се сложи край на ПРОДАЖНАТА ПАРТИЯ.
  • 52 бай Васил

    0 0 Отговор
    Крайно време е да отиде в небитието продажната партия
  • 53 Четец

    0 0 Отговор
    Калина андролова и петър волгин са на хранилка държавна, но Кики е започнал да ги маха, и дано да не спрат младите, че ми писна да плащам пари за телефони, радиоточки комунистически без да включват телевизор, именно от подобие, бойко, зареват ли и той им даваше комат хляб, и са са хванали за бойко андролова калинки, а зад радев петър вокгин. Хитри са. Защото за чеп зеле не стават, ако доган им даде една мотика да си изкарват хляба или на обекта, много учени станаха овчари говедари свинари, но тях никой не ги закача, защото едните са с борисов, другите с Радев, а с доган са работари и сами си строят къщи, ремонтират ги и не чакат стола на двамата тримата и сие, а заминаха на запад и ела фи виж, купиха от българи били кметове умряли земята и градина за 2 г приказка, а коли с чужди и бг номера, работари и до тях братовчеди, а българите овце като по бъркани са, вървят намяво надясно в страни. Купили земя булгар по живково и продава, защото не умее, пустее земя и купува в пд софия, като там ще му писателят в София. Бойко да си ги връща българи бедни в провинции, че я оголихте
  • 54 Факти

    0 0 Отговор
    Всичко е в ръцете на Родопите. Калина андролова. Не приказки твои, аписани и преписани, а трябва да се строят пътища, няма кой, освен ти и волгин да ни ги построите и фирми нови, да ви видим, или учили, мбого млади учеха, но не работят, за което са учили, а цепят дърва, тирове с пшеница в чували и на запад, като вас, на вторият ден ще искате обратно в Бг, защото си имате дерек бойко батето и радев комунистите. А на тютюна в 4 часа до 24 часа, 4 часов сън и накрая дойдоха едни нехранимайковци бедни и днес борисов и сие радеви ги наравиха богати, щом над 70 коли категория Б, и на козметик, кики запичвай ги, време им е си ходят по селата. Плюят младите. Били крали, нека ме краде, детето ми, но не и тия уядени комунисти от 78 години.
  • 55 краят на шарлатаните

    0 0 Отговор
    От записа - А. Василев: "Това правителство ще продължи до момента, до който Бойко се страхува от Гешев и от президента." Без съмнение, главите на Борисов /и Пеевски/ са ЗАЛОГ за ВСИЧКО. Двамата са притеснени. Вече не могат да разчитат на предателството на Петков, Бориславова, Иванов, Атанасов и др. Усещат, че срещу тях стоят хората от Протести2020 от България и чужбина, които са напълно измамени, и привържениците на президента, който е с най-висок рейтинг. Абсолютна грешка бе от страна на шарлатаните-дилетанти, че се опитаха да играят на нивото на мафиота Боко. Неговото битие в подземния свят е още от времето, когато Киро, Лена и Асен са били съвсем малки деца. Кирил използва връзката на баща си с Трактора във формирането на Сглобката, което напълно ги дискредитира в обществото.
  • 56 Брат ДАНКО

    0 0 Отговор
    Калинче Калинче хванете се с Петьо за ръчичка и се хвърлете от най горния етаж на радото Такива каламбури дрънкате