26 Септември, 2023 13:04 2 235 32

Антон Хекимян - уговорен мач или отчаян ход на ГЕРБ

  • антон хекимян-
  • герб-
  • софия

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов може да има много фигури на футболния терен и да избере един от тях, който да излезе напред

Антон Хекимян - уговорен мач или отчаян ход на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политологът доц. Светослав Малинов определи не като стандартен, а като отчаян ходът на ГЕРБ с кандидата им за кмет на София - Антон Хекимян.

Да управляваш София толкова години, не означава да имаш просто кмет, а цяла кохорта от общински съветници и зам.-кметове. Да не успееш да убедиш представител на ГЕРБ да се кандидатира за кмет, е търсене на изход, коментира доц. Малинов пред bTV.

По думите му друга голяма фигура на ГЕРБ не би тръгнала на местните избори. Това означава страх, че ако някой от ГЕРБ се бе кандидатирал за кмет на София, щеше да загуби изборите, смята Малинов.

Той подчерта, че мачът за София не може да е уговорен. Некоалицията ще има голямо изпитание след местните избори, защото ще се наруши балансът и симетрията, която е в полза на ГЕРБ. Дори да не е много успешна предизборната кампания и ГЕРБ да не я спечели, ще се разбере дали коалицията ще се пипне, или да се приеме горчилката от местните избори, коментира Малинов.

Социологът Геновева Петрова добави, че между кандидатите за кмет на София има много общо - това, че не са политически лица. Тя не смята, че битката за София е изглеждала решена преди обявяването на Антон Хекимян. Битката за София е ясно, че ще се реши на втори тур, посочи Геновева Петрова.

Според нея е много важно да се види какво ще се случи с електоралната подкрепа за определените партии. На втория тур в София на кметския вот е, че резултатът ще бъде решен от хората в София, добави тя.

Политологът Татяна Буруджиева заяви, че ще има балотаж между първи и втори тур на местните избори. Васил Терзиев не може да направи нещо преди първи тур, посочи тя. Буруджиева смята, че ще има голяма щета за ГЕРБ от издигането на Антон Хекимян за кандидат за кмет. Тя е на мнение, че повечето кандидати за кметове са заложници на стратегиите на партиите си за националното представяне и какво ще се случи след самите местни избори.

Социалният антрополог Харалан Александров пък заяви, че лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов може да има много фигури на футболния терен и да избере един от тях, който да излезе напред.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 5 Отговор
    За да си зареже хубавата работа и да си съсипе живота значи дължи много пари на Тиквата.
  • 2 сектант

    20 1 Отговор
    този е доказателство, че ако достатъчно тромбонкаш, дори нищо да не става от теб пак ще те издигнат
  • 3 Резилът

    16 2 Отговор
    е Боков и на избраника му !
  • 4 Абе

    20 1 Отговор
    а стига с тоз арменец, много важно кой ще е кмет на София, оправяне няма. Вижте с горивата какво надробиха пак тез некадърници, дето уж инфлацията борят.
  • 5 Това е същото

    18 1 Отговор
    Като кандидатурата на Цецка Цачева навремето. Борисов явно иска да загуби
  • 6 Възраждане

    4 5 Отговор
    Ще спечели 32 годишния от баща партия !!!!
  • 7 А сега?

    18 2 Отговор
    Просто Хекимян е жертвения агнец на Борисов! И след изборите на къде? Посланик в Армения?
  • 8 Хъкимянчо

    23 1 Отговор
    Уговорен мач 100 %. Взех добри пари да се поизложа малко, ама пък ще си уредя живота и мъж ще си намеря, че много комерсиални са станали истинските мъже. Бау!
  • 9 нннн

    14 2 Отговор
    Кандидатите за кмет на София двама ли са? Само за Хекимян и Терзиян пишат тука. Във вчерашната анкета бяха осем, а една дама бе на първо място.
  • 10 днес

    16 3 Отговор
    Сглобката са се договорили - ти на мен, аз на теб - нали МВР-то е наше и машините и те.... Ех...... сглобка между вълк и агне, сглобка между задържан (ттиквата) и усмихнат арестувач ( ккирливеца) А ние - плащаме по-скъпо горимво, защото магаренко се навежда на ппосолствоТТОО!
  • 11 123456

    10 3 Отговор
    Уговорено е Герб да отстъпи всички областни градове
  • 12 нео

    9 4 Отговор
    Аз чакам изборите в Украйна и тогава ще гласувам . Смятам , че имам право след като от нашите данъци вземат за да дават на тях , по телевизията повечето новини за тяхната държава , не за нашата . Селскостопанската им продукция се изкупува безусловно , за сметка на нашата , нашите оръжия са в тяхната държава .Така че е редно да гласувам на техните избори .
  • 13 Павел пенев

    14 1 Отговор
    Избора на Хекимян е като избора на Цецка Цачева. Хекимян е от престъпната арменска група на международния мафиот Левон Хампарцумян. В тази ОПГ влизат Бабикян,Бохосян, Халваджиян и Бозаджиян. Всички тези бяха редовни клиенти на слугинажните медии и журналисти в БНТ, БТВ и НОВА ТВ управлявани от Боко тиквата.
  • 14 Мнение

    4 2 Отговор
    За една седмица Антон Хекимян произведе две новини : напускането от досегашната си работа, и кандидатурата си за кмет на София, все изненадващи. Да видим дали и третата новина след месец, ще ни изненада.
  • 15 Приятно ми е

    8 0 Отговор
    Антон Излагян.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БгТопИдиот🇧🇬

    2 1 Отговор
    Шопите си заслужата и кикимяните и промянаджиите .

    По ориенталски :

    Халал да са ви !!

    Коментиран от #19, #22

  • 18 Българин

    5 1 Отговор
    Само идиотите не са разбрали, че ГЕРБ и ПП си разделиха областните градове, сигурно вече са написали протоколите и само чакат да мине формалното гласуване.
    Между другото същите тези твърдяха, че ГЕРБ и ПП никога няма да се коалират...всички знаем как се разцелуваха.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хахаха

    5 1 Отговор
    Социологът Геновева Петрова добави, че резултатът ще бъде решен от хората в София:)))) Така не бях се смял скоро:)))) Флашките и Козяк не са хората ма социоложке:))))
  • 21 Тракиец

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "аре бегай у лево":

    Шопите забавлявате цяла България:
    Гласувате за Киро - получавате изпрания тулуп
    Гласувате за евроатлантици - получавате ДС
    Гласувате за промяна - получавате травестити от Спаси София
    И след всяко гласуване ядете жълтите павета от яд, нищо чудно, че ги сменят след всички избори:)
    Единствената ви радост са гей парадите:)
  • 22 Реалност

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Боко им го каза в очите - и магаре да кандидатирам и него ще изберете
  • 23 НАП

    4 1 Отговор
    Е той Киро си каза: ала-бала ше ви дам кода от машините.
  • 24 Никой

    4 1 Отговор
    ГЕРБ ако бяха издигнали политически играч от тяхната партия неминуемо щяха да накарат софиянци да настръхнат след грабителската политика на партията в държавата. Затова решиха да издигнат разпознаваем неполитически играч като Антъни хекимян за да понесат по малко щети в състезанието за кмет на София. Но картината, която си чертаят от ГЕРБ това е спечелването на повече места в Общ . съвет места от ППДБ. Ако приемем ,че Терзиев спечели кметската надпревара,но Общ съвет не е негов ,познайте какви политики на ПП ще реализира, НИКАКВИ ако ГЕРБ държи Общ. съвет. Кмета на ПП ще един фигурант който разписва документи и говори празни обещания пред медии.
  • 25 ЧАЕ ШУКАРИРЕ

    0 1 Отговор
    Тоя ша смачка нашите надежди Бонев и Григорова.
  • 26 ТОНКАТА ША МАЧКА

    1 1 Отговор
    Ромските кандидати....
  • 27 Веселяка

    0 1 Отговор
    Аз ше гласувам за Лупи само за майтапа 🤪
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Матей преображенски

    2 0 Отговор
    Не,този по принцип е неизбираем,името му е само печално известно ,като рупор и глашатай на правоверната и проамериканска линияЕфирните тв са най-отвратителните и слузести инфо-канали за дезинформация и манипулация.Посочването на тоя хекимян е пълна изненада,поради своята нелепост и несъстоятелност.Иначе му дрънка балалайката може да се изказва лукаво и ако опозицията не излезе с една кандидатура,тоя може да изплува,за да доразкапе столицата.
  • 30 разбира се

    4 0 Отговор
    Отчаян ход.
  • 31 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    2 0 Отговор
    Да си беше седяял в БТВ.
    Това момче трябва много да е задължен на Борисов, че да скочи в избори които са загубени предварително от Борисов.
    След изборите вече ще е бита карта.
  • 32 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Хи хииииииииии Бойко пак ви направи на маймунки , а вие ревете ли ревете с глас ...... Густо ми прави какъв вой се вдига , а Баце Боко си върви и си подсвирква .