Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 09:12 3 326 26

Карлос Контрера пред ФАКТИ: ГЕРБ много лъжат, „Демократична България“ много говорят, но нищо не могат да свършат

  • карлос-
  • контрера-
  • вмро-
  • кмет-
  • софия-
  • избори-
  • герб-
  • пп-
  • дб

Ако ПП-ДБ и ГЕРБ направят „сглобка“, общинските съветници от „Спаси София“ ще се отцепят от групата на ПП-ДБ, казва кандидатът за кмет

Карлос Контрера пред ФАКТИ: ГЕРБ много лъжат, „Демократична България“ много говорят, но нищо не могат да свършат - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Според мен, след 12 ноември моделът на така наречената "сглобка" ще се прехвърли от национално ниво на ниво София. Това означава съвместно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ независимо кой ще бъде избран за кмет. Какво още мисли за кампанията за местните избори. Пред ФАКТИ говори Карлос Контрера, кандидат за кмет от ВМРО.

- Г-н Контрера, защо се кандидатирате за кмет. Какво искате да промените в София. От какво ново има нужда София?
- Кандидатирам се, за да може посланията, идеите на ВМРО за управление на София, да се чуват. Ние разглеждаме кампанията като възможност да достигнем до широк кръг хора и да ги убедим, че ВМРО има решения за столицата. В София трябва да променим фокуса – от ВМРО предлагаме моделът да бъде „от периферията към центъра“, за да върнем баланса между кварталите. Най-належащите проблеми са сигурност, образование, здравеопазване, транспорт и т.н. Върху тези теми се фокусираме от ВМРО и сме изработили своята програма.

- Много са кандидатите, но сега говорим с вас. Вие с какво сте по-добър от другите, с какво се различавате?
- Като изключим проф. Лилков, аз съм единственият кандидат за кмет, който има опит и с общинската администрация, и с работата на общинския съвет, и с проблемите на кварталите. Без да ми се обиждат другите – но превърнаха кампанията в дилетански бой с лозунги. Да не говорим, че имаме цели двама действащи депутати, които няма да си напуснат удобните места, за да станат съветници (тези на „Възраждане“ и „Има такъв народ“). Резултатът ще е, че ще пробутат на избирателя анонимни и относително анонимни хора за общински съветници. После не се чудете, че никой няма да носи отговорност. Така стоят нещата, такава кампания водим – без конкретика, без реални кандидати, без дебати...

- Шансовете ви за успех по скалата от 1 до 10 са…
- Пет. В средата на кампанията сме и очаквам силно представяне на ВМРО, нищо че разни социологически проучвания се опитват да фаворизират един или друг кандидат. ВМРО звучи и говори автентично, ние имаме своята биография, конкретна програма с предложения, срокове, стойности и т.н.

- И това е така, защото…
- Повечето кандидати бягат от конкретика или защото не знаят и нямат идея, или защото не искат да носят после отговорност за изпълнението на дадените обещания. Аз в такава странна кампания за пръв път участвам...

- Васил Терзиев, Антон Хекимян, Ваня Григорова, Димитър Николов, Вили Лилков… Кои ще са на балотаж…
- Ако слушате вихрещия се наратив в големите медии – мачът е между Терзиев и Хекимян. Все едно други кандидати няма. Смятам, че се прави опит да се пробута „сглобката“ от национално ниво на ниво и в София. Реално погледнато, между Терзиев и Хекимян като типажи - като говорене, като политическо ситуиране, няма особено разлика. Говорят почти едно и също. И двамата са кандидати на действащото управление.

Общо взето мога да ги опиша така: „велоалеи, мрън-мрън, пешеходни зони, мрън-мрън...“. Еднакви са ми.

Ваня Григорова пък се загрижила защо циганите във „Факултета“ нямали канализация - е, как да имат, като масово постройките са незаконни там...

- Ляво и дясно ли спорят за София, или това няма значение, защото всички са еднакви…
- Номинално уж спорят ляво и дясно. Но т.нар. десни кандидати са всъщност либерални.

Как точно си десен, пък подкрепяш гей парада, например? Това към Хекимян и Терзиев, уж десните кандидати.

В момента се замерят с лозунги. Страшното е, че от средата на ноември ще трябва да се вземат решения, а аз не виждам с тези хора как може да се вземе каквото и да е решение. Тежка посредственост, това лъха от кампаниите на т.н. фаворити.

- Какъв е големият плюс в програмата на ВМРО и с какво сте различни…
- Конкретиката. И фокусът върху теми. Ние не се разпиляваме на принципа за всекиго по нещо. Поставили сме фокус върху сигурността, образованието, здравеопазването, транспорт и транспортна инфраструктура. Имаме ясни предложения. Смятаме, че приоритетно инвестициите трябва да се правят от "периферията към центъра", а не както е до момента. Давам няколко примера – още от 2024 г. започваме ремонта на трамвайното трасе по ТМ 6 в „Обеля“, основните ремонти на булевардите „Рожен“ и „Мария Луиза“. Предвиждаме през 2024 г. да ремонтираме двора и спортните съоръжения на 85 СУ „Паисий Хилендарски“ във Враждебна и 60 ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в район „Сердика“; да ремонтираме фасадата на 11 СУ „Пимен Зографски“ в район „Изгрев“; предвиждаме да се обявят процедурите за доставка на 60 броя къси новопроизведени газови автобуси и 60 броя съчленени газови новопроизведени автобуси, за да подменим старите автобуси по линии 26, 14, 10. 78, 79, 85, 285, 260, както и доставка на 10 новопроизведени двуетажни автобуси за експресни и излетни линии.

- Като гледате хода на кампанията, какъв ще е общинският съвет?
- Очаквам почти паритет в Столичен общински съвет между ГЕРБ и ПП-ДБ, което значи, че никой няма да има мнозинство. Ще направя и една прогноза –

ако ПП-ДБ и ГЕРБ направят „сглобка“, общинските съветници от „Спаси София“ ще се отцепят от групата на ПП-ДБ.

Това ще направи ситуацията още по-сложна. Иначе смятам, че ВМРО ще бъде изненада на тези избори с много добър резултат. Но смятам, че работата в ще върви много трудно, ще има скандали още от самото начало. Ние сме готови и с първите си доклади – за разкриване на нова тролейбусна линия до кв. „Враждебна“, за ревизия на ОП „Гробищни паркове“ за одит на всички вертикални и хоризонтални шахти в 24-те района на столицата и т.н. Много хора в общинския съвет ще се учат в движение, което не е добре за града, но избирателят решава дали да заложи на дилетанти, или на опитни хора.

- Натрупахте опит като общински съветник. Какво научихте през последния мандат за себе си, какви поуки си извадихте…
- За себе си научих, че мога да бъда още по-упорит. Иначе за поуките – две неща. Първото е, че ГЕРБ много лъжат, второто – че Демократична България много говорят, но нищо не могат да свършат.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    13 6 Отговор
    А партия ВМРО, хем лъжат, хем плюят по кадърните, хем нищо не вършат и никой им няма доверие, още по-малко на Контрерите, които са контра на всичко прогресивоно!
  • 2 Гост

    16 4 Отговор
    Герберастите САМО лъжат, не много лъжат. Това си им е заложено в ДНКто. Няма как да си герберас, ако не си лъжец

    Коментиран от #13

  • 3 зрител

    8 0 Отговор
    И много плащат......
  • 4 гост

    8 3 Отговор
    Ати си убавац мамин виж името и фамилията незнайна и тогава говори за бг партиите
  • 5 Бончо

    14 1 Отговор
    А твоя началник е пич от класа!Прасе крадливо и лъжливо!
  • 6 ИНЖ

    9 2 Отговор
    Тоя анонимник беше общински съветник. Какво свърши за 4 години??? Че и за кмет се кандидатира??? Поредния провалил се патрЕот!!!
  • 7 всички лъжат

    5 3 Отговор
    само вие от гетото с билла торбата не лъжете затова ще ви изберем за наблюдатели на процесите в страната,
  • 8 Мангасари от вс.маали кандидатирайте се

    8 4 Отговор
    Абе каква е тая конституционна комунистическа циг@ния: българите с българско гражданство по рождение и с второ гражданство не могат да се кандидатират за изборни длъжности в Б-ия (вкл. и дискриминираните в Б-ия, а не в Македония, македонски българи със закупени български паспорти), а може да се кандидатира (и то за втори мандат) некакъв ДС-номенклатурен МУРГАВ ИЗТЪРСАК на ДС-обучаван в тероризъм латино-амерерикански "революционер" с кубински дипломатически паспорт! И то от ДС-Bлашко-Mанга$а₽ските ₽у$офилски 0нaни$ти - Българофилски Накъркани Дyп€та (ДС-MB₽о-БHД)?! Пък и се държи нагло и наставнически към българите, все едно се е хванал за кубура на Фидел Кастро?!
  • 9 Джандбаз

    8 2 Отговор
    Брадчед, къде и кога ще черпиш кифтаци с картофки, ракийка и хлебче?! Та да се наредиме на опашката?!
  • 10 Филип

    4 2 Отговор
    О колко е прав само!
  • 11 Ко каза,ко?

    5 1 Отговор
    Едните лъжат,другите много говорят...А общото,кажи общото бе,Карлито-че много и крадат.
  • 12 Киро

    3 0 Отговор
    В ОП "Гробищни паркове" не остана нищо, каква ревизия ще правите? Циганите, всичко унищожиха !
  • 13 любител

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    прав си пич но ако герберите само лъжеха с мед да ги намажеш но най много в ДНК им е заложено кради колкото можеш повече и още малко. хахаха.

    Коментиран от #14

  • 14 истина ти казвам

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "любител":

    Ми нали ДНК-то им е комуняшко,социалистическо така да се каже! Котка ги е раждала,мишки ше едът,нема как да е иначе!
  • 15 Кольо,

    1 0 Отговор
    Ама какъв е този с това име от ВМРО,а тези които от шкембе псевдо войводата раздаваха бг.гражданство срещу три до пет хиляди еврака...
  • 16 КОЗЯК ГЕРБ ДПС СДС ПП ДБ

    0 0 Отговор
    Тва е щот смескопени
  • 17 Факти

    2 0 Отговор
    Г-н Контрера мойте уважения, но говорите за лъжата! Добре Вие като общински съветник толко години ако смятате и имате доказателства за далавери в СО, защо не сигнализирахте прокуратурата а удбно си седяхте на топло под крилото на г-жа Фандъкова? За толко години един път не чух да я критикувате а тя е кадър на тия дето лъжат от ГЕРБ? Като Ваш ресор-Транспорт, какво друго направихте освен, че на секундата се съгласихте таксиметровите услуги да поскъпнат? И накрая малко да ни обясните "що е това лъжа"? Значи, критукувате ПП и ДБ, ГЕРБ-СДС за всички вазможни грехове а в гр. Свищов сте в коалиция с ПП-ДБ, СДС и Левицата и имате общ какдидат кмет-преподавател в Стопанската академия? Та обяснете ако може?
  • 18 Мариета

    1 0 Отговор
    Демократите на думи са най- великите, на действия нищо на лице....
  • 19 Име

    0 0 Отговор
    Общи приказки - не си ли за един от силните - БСП, ГЕРБ и ПП, не може да станеш.

    ВМРО не са вече фактор, нито БЗНС един вид.

    А доколкото говори за периферия - просто да не ти се случва да живееш в крайни квартали - освен за преспиване - за друго не става, няма смисъл да се хабиш. Могло е - но сега е вече съвсем друго.
  • 20 Мургава мома кубинка

    3 0 Отговор
    ГЕРБерите много лъжат, ПП-ДБ много дрънкат, ДС-МВРовците много къркат, а всичкиите заедно много ГЕПЯТ!

    Коментиран от #22

  • 21 Стефан

    1 1 Отговор
    Това, че ДБ много говорят, но нищо не могат да свършат го знаят и малките деца.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дени

    0 1 Отговор
    ДБ винаги са били по говоренето. Нали Прокопиев е специалист в празнословието
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Живка

    0 0 Отговор
    Ще поеме ама следващия път. ДБ не поемат никога отговорност. Те просто се разграничиха от кметицата и готово. Сега даже най-нагло искат да сложат друг техен човек на нейно място. Аман от тази сбирщина предатели и крадци, които само гледат как да си напълнят гушките.
  • 26 Павел

    1 0 Отговор
    Съгласен съм ДБ са пълен въздух под налягане.