Last news in Fakti

26 Ноември, 2013 11:44 8 315 5

"Калинка"! Ко? Не!

  • георги харизанов-
  • нина гергова-
  • мая манолова-
  • калинка
"Калинка"! Ко? Не! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Заместник-председателката на Парламента, многоуважаемата госпожа Мая Манолова, е жена която отдавна е впечатлила дори невпечатляващите се със своята активност, многознателност и мултифункционалност. Авторка е и на рефрена, според който летните протести в София били „форма на временна заетост”. Така и не се доказа кой освен подкрепящите я хубавци от „Атака” е организирал такава временна заетост, под формата на 30 лева и парче пица, но рефренът си остана.

Въпросът е, че навън застудя. А госпожа Манолова е представител на партия социалистическа, социална, партия загрижена за народа и хората. Включително за тези по площадите. В това си качество, госпожа Манолова и хората около нея решиха да влезат в положение на хората по площадите, и взимайки предвид тенденцията за негативна промяна в климатичните условия с оглед на настъпващия зимен период, решиха да превърнат временната заетост в постоянна, и да приберат хората на топло. В комисии, работни групи и прочее местенца.

Естествено, започвайки с контрапротестиращи, но това едва ли е изненадало някого. А и тук въпроса изобщо не опира до госпожа Нина Гергова, тъй като същата може би наистина е компетентна по въпросите на културното наследство, и съвсем случайно по никакъв начин не успя да го покаже в репортажа на бТВ от тази сутрин. Случва се на всеки.

Въпросът е друг. На въпрос на репортерката  на бТВ относно експертизата и знанията на г-жа контрапротестираща №1, госпожа Мая Манолова отговори следното:

„Експертизата бфхъхъъъ не се установява със нотариален акт, ъъъ, или с документ за собственост”.

В такъв случай, госпожо Заместник-председател на Парламента, как ще дефинираме понятието „Калинка” в условието на новото експертно правителство? Далеч съм от мисълта, че всички негови /ваши/ кадри имат нотариални актове и документи за собственост за знанията си? Как тогава да определим кой е подходящ за съответен пост? Може би ако притежава морални и нравствени качества, ако е млад и успял и има Опел, или ако е преминал през скорошен катарзис?

Но въпросът дори не е това. Въпросът е, че преди две седмици решихте да създадете комисия, която да рови назначенията на миналото правителство за целия период на управлението му. При положение, че дипломата и CV-то не са необходим документ за участие във властови комисии и ведомства, както е видно от интервюто на госпожа Манолова, и че никой от разследваните назначени по времето на ГЕРБ няма да може да представи нотариален акт и документ за собственост за експертните си знания и умения, какво всъщност ще разследва господин Таско Ерменков?

На какъв принцип ще бъдат квалифицирани като експерти и като политически спуснати разследваните от тази комисия хора, след като експертността не е нещо което може да бъде доказано с документ, и след като, след четиригодишен вой по „калинките”, идвайки на власт БСП казва, че нямането на диплома не доказва непременно липса на експертиза?

На какъв принцип ще мери с един аршин Парламентът назначенията в предишни периоди, след като в тази комисия, определена от сегашния министър на културата, освен г-жа Нина Гергова която, както стана ясно днес, няма нотариален акт и документ за собственост за знанията си относно културното наследство, има назначени и други спорни лица, замесени в иманярство?

Какво всъщност ни казахте днес, защитавайки контрапротестиращата, госпожо Манолова?

И какво по дяволите се случва с новия Изборен кодекс?

*Авторът е заемал ръководна длъжност в държавно предприятие, без да има диплома за висше образование /семестриално завършил висше образование, икономика, през 1998-ма, понастоящем магистър по публична администрация/. Към заеманата длъжност няма изискване за наличие на такава диплома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор

    Коментиран от #4

  • 2 Светослав Атаджанов

    0 0 Отговор
    За Маичка написах публикацията "Сънят на депутатката". На кирилица в търсачката!
  • 3 пламен петров

    2 0 Отговор
    тая КалиНина нали обяви в ефир че работи в туристическа фирма.
    За каква култура я включват.
    Или тя като туроператор е организирала съботните автобуси и влакове за побратимения митинг
  • 4 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    smeshen si cherven poklonik
  • 5 Николай Николов

    0 0 Отговор
    Дърти кокошки и цигани,това е електората на БСП.Макар че БСП не съществува вече,ДПС им казва какво да правят за да не настане етнически проблем и от там гражданска война.