Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 09:05 4 624 77

Любомир Аламанов пред ФАКТИ: Видяхме яростта на хората срещу начина, по който се махнаха машините

  • любомир-
  • аламанов-
  • избори-
  • софия-
  • терзиев-
  • григорова-
  • хекимян-
  • данс

Ваня Григорова направи неочаквано добра кампания, казва анализаторът

Любомир Аламанов пред ФАКТИ: Видяхме яростта на хората срещу начина, по който се махнаха машините - 1
Снимка: Факти.бг/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Първи тур на местни избори мина. Без машини. Какво се случи в София? Пред ФАКТИ говори Любомир Аламанов, ПР експерт и управляващ директор на агенция „Сайт медия".

- Г-н Аламанов, емоциите от местните избори малко отминаха, защото ще има балотажи. В София има балотаж Васил Терзиев - Ваня Григорова. Очакван или не...

- Преди няколко дни написах един анализ, в който коментирах кампанията на Ваня Григорова и как тя е неочаквано добра. Имаше крайни и странни послания, като това за пълна национализация на всичко, до което може да се добере общината. Но е факт, че нейната кампания се припозна от много последователи и тя успя да разшири гласоподавателите си, като тотално тръгна встрани от линията на Корнелия Нинова за антиджендърството, християнското семейство и всичко останало от реториката на последните години. Григорова се върна към здравите корени на истински развития социализъм. Очевидно, че в София все още има хора, които смятат, че държавата и общината могат да са най-добрия стопанин. И така Ваня Григорова с премерени послания успя да стигне до тях.

- Антон Хекимян (ГЕРБ-СДС) е трети...

- Неговата кампания беше най-сложна, защото той трябваше едновременно да изгражда образ на критик на ГЕРБ - за да запази имиджа си на професионалист от времето си в бТВ, едновременно да каже какво ново ще направи, едновременно да се разграничи от това защо това нещо не е направено от ГЕРБ през последните 18 години, когато са управлявали. Само по себе си, това не е лесна задача и очевидно за краткото време, което имаше, не успя да го направи. Някак старата максима, че е важно да си известен, че няма лоша реклама, очевидно не сработи за Хекимян. Той не успя да консолидира около себе си голяма подкрепа.

- ПП-ДБ за малко да успеят да имат пълно мнозинство в Столичния общински съвет... На какво се дължи пробивът им?

- Тук може да разгледаме три сюжетни линии. Първата линия е, че на хората им омръзна ремонт на ремонта, на ремонта. Това е кошмар. Не може едни павета да се пренареждат няколко години от една и съща фирма, не може ремонтът на ремонта да се повтаря и повтаря. На хората просто им омръзни и те искаха нещо ново. Втората линия е, че имаме мобилизиране на млади десни хора, които искат да живеят по друг начин. Те са свикнали да работят ясно, да търсят решения, да свършват работата, която им е възложена, те са по-прагматични. Не са типичните партийци и те имаха надежда, че могат да видят София най-накрая като модерна европейска столица. Подкрепата за ПП-ДБ консолидира именно такъв вот. По третата сюжетна линия видяхме огромната ярост на хората срещу това как някак чисто по ченгеджийски се махнаха машините за изборите. Хората пак почувстваха неприятното усещане, че искат да им откраднат изборите. Това е проблем - дали е скандал, дали има нещо вярно, дали няма, но дори и да няма нищо вярно, няколко институции много се изложиха с обяснението на ситуацията.

- Кои институции...

- Първо е ДАНС с тази обяснителна бележка, защото това не е доклад. От гледна точка на всички хора от IT сектора, написаното е направо смехотворно. Това, което пише вътре, е от сорта: „Ми, ние тука на една снимка видяхме нещо и решихме да вдигнем шум?" Проверили ли са ситуацията, разпитан ли е зам.-министърът? Доколко се разбра, са го разпитвали, след като гръмна целият скандал. Другата институция със сигурност е ЦИК. Те също трябваше да проверят дали в това нарушение има достатъчно доказателства и дали то е основателно, за да се махнат машините. Даже доколкото се видя от становища на юристи, от ЦИК не са си направили решението с предварително изпълнение, тоест решението влиза в сила след публикуването му, което ще стане в понеделник или вторник. Дори чухме в изборния ден и Бойко Борисов, който обясняваше, че това е като да ти откраднат паролата за телефона и как ще ти вземе данните. Това са пълни глупости. Надявам се, че като се уталожат страстите, някой ще поиска да се провери дали институциите имат изобщо функционална компетентност да си изпълняват задълженията. Ако я нямат тази компетентност, партиите да бъдат така добри да си изтеглят представителите от там, защото това не са независими институции, а това са институции, в които има назначени партийни представители.

- Но при ДАНС нещата са някак двояки. От една страна те взеха отношение, от друга, ако не бяха взели отношение, а за всичко това се беше разбрало след изборите, пак щяха да са обект на критики. Малко като във вица – защо си със шапка и защо си без шапка...

- Съгласен съм, както и не знам какви са процедурите на ДАНС, но със сигурност от службата трябваше да попитат какво е това. Ако се окаже, че са реагирали по донос на един от тези 20 човека, които са били в стаята – дали изобщо доносът е релевантен, или не е друг въпрос, някак не е добре. И аз мога за пусна донос, че съм видял извънземни... Пак ли ще спре държавата, пак ли така ще реагират...

- Очаквате ли, че партии може да използват скандала и да искат касиране на изборите?

- Според мен – не. Това е въпрос към юристи, не съм запознат какво и как може да се претендира.

- И всичко това става в последния момент, когато няма време за реакция. „Костинброд" 2...

- Беше много забавно как Десислава Атанасова от ГЕРБ каза, че това е „Костинброд" 2, но след това веднага от партията спряха да използват това сравнение. Припомням, че според ГЕРБ „Костинброд" бе фалшив казус. Ако сега ГЕРБ наричат цялата ситуация около машините "Костинброд 2", значи потвърждават, че е фалшива новина. А в същото време казват, че не е фалшива новина. Аз бих бил предпазлив да казвам каква е ситуацията. Изобщо нескопосаният начин, по който се случи абсолютно всичко, и че нямаше и дежурен съдия от ВАС, който да се произнесе, беше смущаващ... Всичко това наистина, според мен, накара хората да се активизират. И това нещо сякаш изчисти и отнесе като ураган опитите за негативната кампания срещу Васил Терзиев относно връзката на хора от фамилията му с Държавна сигурност, за неговото семейство и неговото минало. Някак се оказа, че докато едни говорят за дядото на кандидата и миналото му, то истинските активни мероприятия на ченгетата се правят сега и пред нас, а не преди 50 или 70 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 4 Отговор
    в Бг Управлява
    Олигархична
    мафия
    Вече
    33 Години
  • 3 Ярост ли?

    45 7 Отговор
    Каква ярост...къде...кога!??

    Коментиран от #7

  • 4 между редовете

    59 9 Отговор
    Яроста не е към машините , а към Герб
  • 5 Чудесна работа на ДАНС!

    52 28 Отговор
    Добре, че успяха да осуетят фалшификацията на изборите! Днес цяла България щеше да осъмне с кметове от ЛГБТ! Фалшификаторите от ППДБ са на път да загубят всичко!

    Коментиран от #70

  • 6 да де

    39 14 Отговор
    Хехе тоя не е добре това е максимума който можеха да постигнат жълтопаветниците и то при гласували 30-тина % от имащите право да глас в София.
  • 7 Хахахаха

    40 14 Отговор

    До коментар #3 от "Ярост ли?":

    Разгневените розови сладури, за малко щяха да спрат да се епилират от ярост!😂😂😂🤣🤣🤣
  • 8 Реалист

    36 18 Отговор
    Разписките от машините се броят само като бройка не се сортират по партии и комисията реално не знае резултата от разписките. Много удобно може да се нагласи софтуера да отчита едно на флашката, а да вади различна разписка.
  • 9 флипп

    41 8 Отговор
    Абе друго си е ДС внучето, от малко захранено с крадена народна пара, ей сега, бързо бързо ще оправи Софето

    Коментиран от #40

  • 10 Аха

    40 14 Отговор
    Видяхме ви сите продажници! Лазещи грантаджии на НПО-тата на оная смет САЩ! Напълнихте медиите да лазите и да се гърчите, в защита на жалките лъжци, крадци и национални предатели на България ПП и ДБ! Все еднпо не снимаха кодовете на машините! България не е за продан! А иначе, може да си лазите! Жалките сте вие!
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 10 Отговор
    Нарушнието е ФАКТ , ама ДАНС му виновни, че са си свършили работата❗
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 7 Отговор
    СкъсАха се да обясняват, че машините били само принтери❗
    Абе в Кауфланд на машинките за теглене явно НЕ може да се сменят цените на артикулите ❗
  • 13 метавселена

    23 4 Отговор
    Как с Кикимян ще вземат София ? Навсякъде е така .Сложили в големи градове някакви хора , сламени човеци и после се чудят защо са на второ и трето място .Сега народа ше изтрезнее и ще покаже на Гойко истинската карта на България
  • 14 Варна

    24 6 Отговор
    С машини или без машини , Баце вече нищо не може да направи
  • 15 Жълто паве

    26 6 Отговор
    Искам ала-бала! Искам ала-бала! Искам...
  • 16 бай Иван

    36 12 Отговор
    "Любомир Аламанов пред ФАКТИ: Видяхме яростта на хората срещу начина, по който се махнаха машините"

    Г-н Аламанов аз съм от хората които с две ръце приветстваше машините главно заради недействителните бюлетини, които се правеха такива от хора от комисиите по места.Откакто ги въведоха винаги съм гласувал с тях , но какво се случи? Първо -Киро се похвали /къде от глупост къде от хвалипръчковщина/ ,че държи кодовете за тях. След това чухме оня запис и за ала-балата и за нашето МВР и служби/ Ганьо прави избори с негово МВР/.След това дойде мутрата Алексей и неговото участие в машинациите с машините.След това дойде един зам. министър с вид на борец свободен стил от соца и в същото време ай-ти специалист дето пипа и снима и записва нещо по кодовете на машините. Е, какво трабваше да си мисля ? И г-н Аламанов и аз съм яростен, ама много да знаете не срещу това ,че махнаха машините, а срещу това ,че и там мафията посегна . Дали съм ти ясен какво казвам , а г-н Аламанов.
  • 17 Професора

    22 10 Отговор
    Има клипове от САЩ как 12-13 годишни хакерчета маниполират машините за гласуване чрез софтуера

    Коментиран от #46, #50

  • 18 Коалиция Ала-Бала

    35 10 Отговор
    А следващата седмица ще видите яростта на хората срещу безродниците с двойно гражданство и без адресна регистрация , които самонадеяно се снимат с изборните машини и си прибират флашките в джоба, за да ги манипулират. Още нищо не сте видяли !!!

    Коментиран от #23

  • 19 Иван Иванов

    25 10 Отговор
    Аламанов,Вие сте долен лъжец!
  • 20 мдаа

    12 5 Отговор
    Казах им, че ще си вкарат автогол. Хак да им е.

    Коментиран от #24

  • 21 Ква...

    25 9 Отговор
    ...ярост е -> ПП окапаа с 10% "машинен" вот навсякъде -> ахахахахаха.... Само в Столицата оцеляха, ама и там е мноо съмнително!

    Коментиран от #26

  • 22 Ква ярост,кви 5 лева

    29 5 Отговор
    Най-голямат глуопост на софиянци да дадат превес в общинския съвет на Подмяната за цели 4 години! А иначе ще гледаме и слушаме същата песен- ремонт на ремонта,безобразно презастрояване,недостиг на детски заведения,корупция и т.н.
  • 23 успокой се

    19 7 Отговор

    До коментар #18 от "Коалиция Ала-Бала":

    Следващата седмица ви очакват загуби на всички балотажи.
  • 24 Дурочок

    17 5 Отговор

    До коментар #20 от "мдаа":

    САМО НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ РЕВЕШЕ НА УМРЯЛО КАТО МУ ВЗЕХА МАШИНИТЕ

    Коментиран от #28

  • 25 КОЛКО ПАТЕТИЧНО

    21 10 Отговор
    СЛЕДВА ОБИКНОВЕННО ПУСКАНЕ НА ВОДАТА И ПП ДБ СЕ ОТТИЧА В КАНАЛА БЕЗ ЯРОСТ А С БЪЛБУКАНЕ

    Коментиран от #31

  • 26 ха ха

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ква...":

    Ти си се окапал с нещо отпред...
  • 27 Реалист

    15 7 Отговор
    Сега като излязат резултатите от махалите в София да се види кой са подкрепили там ще стане ясно дали Боко се е договорил с Кирчовците.
  • 28 лоша

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "Дурочок":

    Ядохте б0й убедително. Нормално е да ревете сега.

    Коментиран от #33

  • 29 бай Иван

    12 6 Отговор
    А и днеска слушам една руса ко.кош. ка по "капиталовата" БТВ как било това активно мероприятие. Тая ов.ца без извинение никога не е виждала чувала или правила активно мероприятие за да знае какво е това ама говори ли говори. Аман от псевдоексперти по линия на сигурност. В МВР има около 54 000 души плюс ДАНС и разните там разузнавания и едва ли има и 300-500 от тях дето да са се занимавали и знаят какво е това активно мероприятие и как се употребява, а не само да имат някава обща представа какво представлява това, ама русата па.ка го знаела и го разбрала, ей така докато си седи в къщи? Оная Мънцарова седи и гледа като на леки неща , И ди отчев до нея и той . Що не я попитаха, тя кога се е занимавала или виждала или прочела нещо как се прави активно мероприятие? Та те такива експерти ни заливат от "телевизора"
  • 30 Глей сига

    17 7 Отговор
    АЛАБАЛОВ ЯРОСТНО ИСКА АЛАБАЛА
    АБЕ МИСИР ТИЯ ЯРОСТНИТЕ КОЛКО СА СПОРЕД ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ИМАТ ЛИ 10%ОТ ВСИЧКИ НЯМАТ
    АРЕ СЕГА ЯРОСТНО ДА СИ РАШИРИТЕ ...............

    Коментиран от #65

  • 31 хе хе

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "КОЛКО ПАТЕТИЧНО":

    А вие изгубихте позорно морската столица. Познах ви по капс лока.😜
  • 32 Наблюдател

    8 11 Отговор
    Яко драскане на бюлетини пада, за гласувалите за ПП-ДБ.
    Само техните проценти намалят от паралелното преброяване и екзит пол.
    ДАНС-ЦИК гейт си свърши работата ... до някъде.

    Коментиран от #36

  • 33 Бой ядат българите

    16 10 Отговор

    До коментар #28 от "лоша":

    А пирува мафията и оная смет САЩ! След някоя година, пак ще реват, че са ги излъгали и обрали! Но като 34 години се гласува за лъжци, крадци и мафия, все такъв ще е резултата и след 100 години!

    Коментиран от #35

  • 34 1234

    20 6 Отговор
    Писна ми от коментатори:"опитите за негативната кампания срещу Васил Терзиев относно връзката на хора от фамилията му с Държавна сигурност, за неговото семейство и неговото минало. " НЯМА опити, има показана и доказано как е получил първият млн. от фирма на ДС. И всеки може да провери в Агенция по вписванията.
    "По третата сюжетна линия видяхме огромната ярост на хората срещу това как някак чисто по ченгеджийски се махнаха машините за изборите." голяма ярост, няма що 500 човека. А и който прочете доклада ще види, че зам министъра си е превижил пълномощията, като е направил второ, тайно, удостоверяване на съответствието съгл. чл. 213а от ИК.
  • 35 напротив

    5 6 Отговор

    До коментар #33 от "Бой ядат българите":

    След 34 години им светна кой ги краде.

    Коментиран от #37

  • 36 Или

    10 4 Отговор

    До коментар #32 от "Наблюдател":

    платените агенции, ги прецакаха с липсата на машини да им изкарат резултатите! :))
  • 37 Ако им беше светнало

    16 2 Отговор

    До коментар #35 от "напротив":

    нямаше да гласуват за лъжци, крадци и проекти на кръговете доган и капитал! Едно е да драскаш празни приказки, а друго е за нас българите гледащи случващото се! :)) Мафията в България, си има държава!
  • 38 Тапа Нар

    14 5 Отговор
    кои хора - лена и бебето? А видя ли нарушението на зам менистърчето, за което в нормална не-колония вече щеше да е в ареста?
  • 39 Майора

    18 5 Отговор
    Абе Маламов , каква ярост на хората че не гласуваха с машините? Публична тайна е че благодарение на спецовете от ДБ и далаверите на ПП , се спечелиха избоеите предния път и сега пак щяха да направят същото! А колкото до младите хора , те бяха тотално излъгани пт Терзиев и сие , без да осъзнават че управлението в в ръцете на тия , които действаха до 1989 г., наследници на ДС , които създдоха дирми с ограбените от народа паеи! Това ли е промяната , Маламов!

    Коментиран от #72

  • 40 един

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "флипп":

    Внучето не знам дали е захранено с народни пари,ама такива като вас дето пишете по-цял ден лъжи и глупости за пари,на 100% сте захранени с народни пари!
  • 41 Макробиолог

    9 3 Отговор
    Още един клоун в театъра на абсурда.Корупцията и слугинажа си имат столица на колониалните територии и това е София,имат си и топ държава и това е България.Няма голямо значение кой ще е начело---клиентите от ГЕРБ/ДПС на Магнитски или хибридните нпо творения ППДБ,резултата е един и същ --слугинаж и корупция.
  • 42 Никога повече

    8 4 Отговор
    машинни машинации!!!
  • 43 АРЕС

    8 3 Отговор
    Този некадърен и нищо правещ индивид е известен навсякъде като Любка АЛАБАЛА ,жалко същество !!!
  • 44 Земен човек

    3 1 Отговор
    Всичко това е, едно представление за избирателите, да си мислят, че има работеща служба. Обикновенните хора, не бива да забравят, че трябва да се гласува, гледа телевизия, плаща данъци, застраховки, осигуровки, и най-вече, да ходи на работа.
  • 45 Алееее ей

    10 4 Отговор
    АламановПудекНещастен, къде видя яростта? Само в очите на ПП-ДБпедерасчетата....Смърт За КозякПродажнизиците
  • 46 Невърленд

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Професора":

    Професоре, професоре - манипОлиран ти е въздуха в главата
  • 47 Въпросът е:

    12 1 Отговор
    Какво престъпление трябва да направи властимащ,за да се озове в затвора?!За 33 години"демокрация",такъв случай няма !
  • 48 Лъжата обезкуражава и убива!

    12 2 Отговор
    Няма съмвевше, че зам.-кметът е нарушил закона и собствената си заповед, снимайки и копирайки резултатите от тестването. ДАНС си свършиха работата и спасиха изборите. Скандалът днес щеше да е гръмовен.
    Крайно време е да се научат правоимащите да спазват законите и правилата, които поне в известна степен защитават ЮОБЩЕСТВЕНИЯ интерес. Не трябва да се обиждат и убиват вестоносците, наказанието трябва да е сурово за нарушителите и престъпниците по служба.
  • 49 Леля Гошо

    11 2 Отговор
    ДАНС забелязва нещо и докладва. Лицето Борислав Боби Сарафов не посмя да си покаже муцунката от дупката, докладът е публичен, ЦИК трябваше или да го игнорира или да вземе решение, както и направи. Хартиените бюлетини са законен начин за гласуване в БГ у в целия свят. Чак пък ярост че 80-те процента не са могли да гласуват с машини, въпреки повечето от тях не знаят как да си сменят фабричния рингтон на телефона? Хайде бакалъм.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Тъмен субект

    5 5 Отговор
    Разбирането да ползваш общото като свое и да смяташ, че някой е длъжен да издържа цели групи хора по презумпция, както и разбирането, че държавата е нещо високо, непогрешимо и задължително морално (сякаш действията не ги правят хора) е типичен зрял социализъм. Това е Ваня Григорова. Който помни "зрелия созиализъм" едва ли би харесал тази иначе мила женица....

    Коментиран от #54, #57

  • 52 Баш софиянец

    6 0 Отговор
    Всъщност мафията в България се образува, като тези, които ползваха обществения ресурс като свой (понеже не всички го ползваха), решиха че той трябва да си бъде техен, а не само да го ползват. Така се възпита сегашното антидържавническо и грабителско отношение.

    Коментиран от #71

  • 53 Перо

    2 5 Отговор
    Не е работа на ДАНС, веднага да се обясняват по технически въпроси, защото това е работа на вещите лица от съдебното производство! Извършена е престъпна дейност по охраната и сигурността на машините за гласуване и условията за съхранение, един куп административни нарушения и тези действия на ДАНС са закономерен акт при обезпечаване на функционалните им задължения! Решението на ЦИК за краткото време, при възникналата ситуация е правилно и не подлежи на разисквания! Трябва да се търси наказателна отговорност от виновното лице на М-во на електронното управление, което предизвика ситуацията, защото при някои случаи за охраняван обект се стреля, след предупреждение!
  • 54 Перо

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "Тъмен субект":

    Виж на колко години е Ваня Григорова и тогава говори за зрял социализъм!

    Коментиран от #55

  • 55 Баш софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #54 от "Перо":

    Това че е млада не значи че няма зряло социалистически убеждения. Просто така разсъждава жената.
  • 56 Ха-ха-ха

    6 2 Отговор
    Де да можехте да видите и как ви мамят с машинките, ама не можете.
    Слепци

    Коментиран от #73

  • 57 Ха-ха-ха

    0 2 Отговор

    До коментар #51 от "Тъмен субект":

    Дали не си се опитал да се напишеш "тъппп субект"
  • 58 помпозен

    9 2 Отговор
    Много гневни бе, от 1 милион и кусур софиянци, 100 хиляди дадоха властта на шмекерчето от ДС и това е гнева на хората. Ти да видиш! Мисля, че Бат Бойко пусна ПП за да може да си гради следващите години предизборната кампания. Нали се сещате, че нито ремонтите на ремонтите ще спрат, нито краденето, нито поръчките за нашТе хора, е, сега Бойко ще го използва срещу тях.

    Коментиран от #66

  • 59 защо

    4 0 Отговор
    1. Мъни, мъни, мъни, много мъни ...
    2. Аз няма да публикувам доклада, защото мисля, че в него има много неистини.
    3. И ние ще правим избори с наше МВР
    И те така.
  • 60 ИНЖ

    2 9 Отговор
    ДАНС се занимава с глупости, докато руски шпиони и ислямски терористи щъкат напред-назад из Бг???

    Коментиран от #69

  • 61 Абе

    5 0 Отговор
    Глупости !
  • 62 ОСА

    12 0 Отговор
    Яростта на хората не е срещу махане на машините, а срещу алчните, прости политици, които си играят с народа и нямат нито срам, нито морал...фалшифицират изборите и не могат да разделят парите от ЕС, не ги интересува нито инфлация, нито стандарт на живот, нито сигурността в държавата...продажни и алчни !! Това е отвратително и хората и не искат да гласуват за боклуци....отрицателен вот !!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 СТИГА ДЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Глей сига":

    КОЛКО ДА ГО РАШИРИМ ТЕ И СЕГА СМЕ С ПАМПЕРСИ
  • 66 Интересно

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "помпозен":

    Интересно ще е да видим колко софияци като абсолютна стойност са гласували за жълтия паветаж? Смешно ми е,че предварително надуха фанфарите.
  • 67 и това не е всичко

    5 2 Отговор
    На балотажа тенденцията ще бъде затвърдена!
    Причината е проста - хората вече видяха, че могат да зачистват гербераси и други феодали с една кратка разходка до изборната секция. Няма го вече чувството за предизвестен мач и това ще мотивира нови избиратели.

    Падна и един мит - ,че машините са решили предните 2 вота.
  • 68 В. Борисов

    3 1 Отговор
    Каква ярост е видял, този субект и на кои хора. Това е въпроса. Видя платен протест на пп и дб, срещу удара на герб, срещу тях, а тези не представляват и 5 % от населението на България, толкова са им заблудените фенове.
    С машините печели мафията пп и дб, а с хартиените бюлетини - мафията герб и дпс.
    Изобщо не обръщайте внимание на подобни статии, защото се пишат по поръчка.
  • 69 Оооо

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "ИНЖ":

    То ако работеше по онези записи щеше в централният да има нови попълнения,,,
  • 70 Боже, Боже,

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чудесна работа на ДАНС!":

    докога неграмотници като теб ще се изхождат в публичното пространство?!
  • 71 БСП на Бунището

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Баш софиянец":

    Точно тези издигат В.Григоривс за кмет,обаче са се скрили зад Коалиции...Освен БСП, Левицата на Мая Манолова ,ППАБВ на РуменОетков и братска партия на Путиновата Нова Русия, идва коалиция Неутрална България“ с партия „Русофили за възраждане на Отечеството“. – Българската комунистическа партия, Комунистическата партия на България, Партия на българските комунисти и партия „Нова сила“.
  • 72 Мейджър,

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Майора":

    за другото си прав, ама я само ми припомни КОЙ спечели последните избори, че не се сещам?! Май не бяха ППДБ, а няКОЙ друг, и то при гласуване с машини!! Или бъркам нещо, а?
  • 73 Де да можеше

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ха-ха-ха":

    да разбереш КОЙ има интерес от хартиеното гласуване, ама не можеш! Или може би не искаш?
  • 74 Никой

    1 0 Отговор
    Българския народ, е един глупав народ. Винаги готов да бъде излъган,манипулиран , ограбен , брутално насилен,длъжен да даде едната си риза и подаде другата буза. Ето за това ще бъде винаги беден и жалко съществуващ.Няма такъв избирател който ще държи 20 год. на небосклона толкова глупав политик от Банкя. Не ви ли досрамя от изключително некомпетентния коментар който избълва за машинините за гласуване. Как не се намери един умен индивед с бипедална локомоция от обкръжението му да го посъветва правилно, за да си спести резила. Явно всички около този самовлюбен човек са тотално изпростяли като него. За ЦИК е време да си сменят абривиатурата на ЦИРК и вкупом всички да подадът оставка. Ще гледаме сеира на ВАС защото знаем на кого е задължен председателя му.
  • 75 Киро Про100 (от записа)

    1 0 Отговор
    Дайте тука да се разберем...ъъъъ и за една-две години...аааа,,,, и да вземем парите! И после, нали...по топлите острови!
    И никога да не се забравя този запис на Руди Гела!!! ....или поне още една седмица!
  • 76 Аламанов? ДАЛИ В Бойчиновци и Борован е

    1 0 Отговор
    е имало Избрни измами. зада се стигне до сблъсаци и"Бойчиновци да почернее от полиция"?? Май на хората им е преляло от изборни далавери!
  • 77 Нека

    0 0 Отговор
    само да кажа, че гласуването с машини.Отнема правото на суверенитет на гласувалият на машина.Т.е,гласувалият/не знае,разбира се/ ,доброволно и по своята воля, приема, Опекун-"Бог над него да бъде Изкуствения Интелект.Или, ро-точно казано,се доброволно, се отказва от Божествената си същност и от Бога, и приема да стане единица,предмет ,роб.Този път ,обаче,завинаги и безвъзвратно загубва правото си да бъде жив мъж или жива жена, с Божествена същност! Толкоз. Лошо,много лошо!