Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 13:00 1 326 17

Божидар Чеков: Понякога "българин" звучи гордо!

  • войната в украйна-
  • хамас

Българите не са виновни за нищо. Въпреки, че са бели хора, те не са окупирали чужди територии и не са ограбили никой. Те са били ограбвани

Божидар Чеков: Понякога "българин" звучи гордо! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Противоположни геополитически амбиции доведоха до войната в Украйна. Зеленски се самопроизведе в пръв защитник на демокрацията и потоци от пари и оръжие потеглиха към Киев. Ако не беше неуморната совалка на Фон дер Лайен между Европа и Украйна, случващото се в окопите на Донбас започна дори да досажда на редовите европейски данъкоплатци.

По разбираеми причини. Неочаквано за едни, очаквано за други, след безчинствата на Хамас, Близкият Изток пламна. Бенямин Нетаняху се обяви за защитник на цивилизацията. На нашата и добави, че след него сме ние! Зеленски каза същото, но премълча, че Израел е демократична държава, докато Хамас е терористична организация.

Тя не представлява палестинците, а се ръководи от устав, в който изтребването на евреите е основна цел. Касапницата която отне живота на 1400 израелци, между които жени и множество новородени потвърди същността на тяхната идеология. Независимо, че религиозният заряд в действията на Хамас го различават от украинския батальон Азов, между ръководителите на двете групировки има десетина милиардери, които са си подсигурили старините, благодарение на саможертвата на техните бойци.

Двете войни имат много сходни точки освен бъдещето им. Войната в Украйна ще приключи с размяна на територии и мирът ще бъде наложен от обстоятелствата. Тази в Палестина е в началото си и никой не може да предвиди нейния край.

Идеологията на Хамас е същата като тази на Ислямска държава. Тя е безкомпромисна с неверниците. Първите от които са евреите, а след това – християните. Религиозната мюсюлманска динамика проповядва въвеждането на тоталитарна система почиваща върху средновековния Коран, с правилата на Шариата. Самият пророк Мохамед е завоевател. Той не проповядва подобно на Христос мир и взаимопомощ. Този краен политически Ислям плаши повечето от монархиите в Близкия Изток. Не случайно, съседните на Газа арабски страни, не приемат бежанци от Палестина. За разлика от тях, арабската емиграция в западните демокрации - САЩ, Франция, Германия и Англия редовно нарушава обществения ред с бурни протести срещу Израел.

След 7 октомври Бенямин Нетаняху няма друг избор освен на изкорени Хамас от ивицата Газа. Жертвите на невинни хора, включително и деца са неизбежни. Складовете с боеприпаси на ислямистите се намират в тунели под болници и училища. Малкото обитатели на Газа, успели да се изкопчат от бомбения ад, разказват, че Хамас ползва местното население като човешки щит срещу ЦАХАЛ.

В последствие, протестите на Запад не само ще продължат, но подобно на антиеврейската политика продължила през векове, ще зачестят случаите на саморазправа на религиозна и етническа основа. Във Франция „Звездата на Давид“ и пречупени кръстове се ширят по стените на жилищата където живеят евреи. В Германия протестиращите носят плакати със смразяващия надпис „ХАЛИФАТ“.

Това е борбата на „Ислямска държава“ – държава без граници, в която да се практикува Корана. В Съединените щати, университетите са превзети от антикапиталистически движения, които не допускат студенти евреи до класните стаи и библиотеките. Въпреки, че евреите пръснати по света нямат нищо общо с братята си по кръв, които воюват за съществуването на Израел, върху тях се стоварва цялата гняв на новият научен марксически елит, подхранван от Сорос и компания. Не случайно донякъде целите на „Халифат“ и на „Отворено общество“ се покриват. Евреите, Банкерите, Капиталистите, са натрупали богатства по време на Колонизацията и настъпва време да им се потърси сметката. По този начин растящия протестен поток в сърцето на демократичния свят мобилизира най-вече емигрантите и техните деца напуснали Арабските страни, Африка и Южна Америка. Протестиращите срещу отмъстителната война, която води Нетаняху, несъзнателно призовават за „отмъщение“ срещу държавите и обществата, които са ги приютили. Те не си дават сметка, че обвинявайки западните общества в „расизъм“, те самите са расисти.

В този геополитически и етнически сблъсък, най-добре е да си българин. Особено ако живееш на Запад, там където се провеждат протестите, атентатите и се подклажда омразата към белите колонизатори.

Ето някои от аргументите, които са в полза на България.

Българите не са виновни за нищо. Въпреки, че са бели хора, те не са окупирали чужди територии и не са ограбили никой. Те са били ограбвани. Приели са християнството и са създали писмеността, факт който им донася духовно богатство. Не са участвали в Кръстоносни походи. Възпитателната роля на българската църква е свързана с характера на българите. Те са миролюбиви по характер и гостоприемни към различните от тях. Спасяват „своите“ евреи от лагерите на смъртта, без да търсят облаги в замяна.

Тези дни от самолетите пристигащи от Близкия Изток на летище София слязоха палестински бежанци с български паспорти, които не знаеха български. Поредно доказателство за българската толерантност и човещина. Жалко, че българските медии нямат международно разпространение, защото в настоящите събития, България би могла да служи за пример.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    6 7 Отговор
    Комунист !

    Коментиран от #6

  • 2 Аман от чековизми

    15 4 Отговор
    Чекооф ти самият дали разбра какво си надраскал по поръчка?
  • 3 Ариел

    12 0 Отговор
    И затова имаме поговорка че добър човек добро не е видял.
  • 4 Сандо

    15 2 Отговор
    Чеков е сътворил един тюрлюгювеч.И ако толкова много държеше на истината,можеше да напише кой и защо е създал ХАМАС,кой ги финансираше дълги години,как укронацистите също използват мирните жители като щит.И още много неща можеше да напише Чеков,включително и да предупреди българите,че сега не е време да бъдеш наивен и доверчив,и най-вече да слугуват на чужди интереси.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чеков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Не може всички като теб да сме работодатели!:)
  • 7 Израелците са в задънена

    6 4 Отговор
    улица, това, което причиняват на палестинците е ужасяващо, ако хората непосредствено след 7 октомври им съчувстваха, сега просто се отвръщават от тях. И за да получи подкрепа за престъпленията си израелската държава пуска опорката, че палестинците не се борят за земята си, а за налагане на исляма и техния обслужващ персонал почва да я препредава.
  • 8 Ръката на Кремъл

    5 6 Отговор
    Не знам, колко е мирно християнството, но знам, колко народ е изтребен в името на Христос. Ислямът е започнал като християнска секта. А християнството като учение базирано на юдаизма. Мюсюлманите не твърдят, че юдеите и християните са неверници, тъй като изповядват вяра в един и същи бог. За тях неверници са тези, които следват други религии и особено атеистите. И трите аврамически религии имат различни слоеве, с различна степен на фундаментализъм. От мирни идеи, до крайни изстъпления. Сблъсъците са под влияние на определени кръгове, които имат интереси, икономически и властови. Нека не забравяме, че агресията срещу християните започва след кръстоносните походи. Преди това военните сблъсъци между арабите и Източната римска империя са на политическа, а не на верска основа.

    Коментиран от #11, #14

  • 9 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    2 5 Отговор
    Абе, тоя "писател" взима пари за тази "боза". Но, те комунетата и ченгетата, толкова си могат. Като "правоверен" комундел прави паралели между "Хамас" и "Азов", но и така между другото, обявява Израел за "агресор". По неговата логика, същото може да се каже и за Русия. Статия, като тази е доказателство, че бъркотията в Близкият Изток е "забъркана" от Русия, защото е изцяло в нейна полза. Доказателства, колкото искате-от "украинското" оръжие за Хамас, до посещенията на лидери на Хамас в Москва. Ето затова, евреите трябва да изтребят тези терористи, независимо от воплите на руските им покровители и западните леви радикали, като чалнатата Грета Тунберг. В същото време доставките на оръжия за Украйна да се увеличат, пак независимо от акциите на левичарската измет, финансирана от Кремъл.
  • 10 АРГИРЧО МАМА

    3 0 Отговор
    НИКОГА АМА НИКОГА НЕ СЕ ПОГЛЕЖДАЙ В ОГЛЕДАЛОТО
    ЩЕ ТЕ ТРЕСНЕ ТРЕТИ ИНФАРКТ И СВЕТА ЩЕ ЗАГУБИ ЕДИН ВЕЛИК МИСИР КАТО ТЕБЕ

    Коментиран от #12

  • 11 Далай Лама

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ръката на Кремъл":

    Пич! Верно че си много учен и това , което си написал е вярно, ама ти чия страна заемаш?! На християните , или на мюсулманите?! Най- добре на юдеистите, а може би на будистите!:)
  • 12 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "АРГИРЧО МАМА":

    Мерси да ти се връща.
  • 13 СЗО

    0 0 Отговор
    Евреите....те си знаят защо.
  • 14 СЗО

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ръката на Кремъл":

    Просто исляма е с 500 години по млад от християнството. Това което сега правят ислямистите, християните са го правили преди 500 години. Така че..
  • 15 Ценител

    1 3 Отговор
    Търся да закупя лампион или абажур от палестинска кожа.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.