Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 09:22 3 106 32

Приключенията на сглобката - извратеният политически пир

  • сглобка-
  • некоалиция-
  • правителство

Управляващите образуваха конфигурация, която скоро едва ли ще има аналог

Приключенията на сглобката - извратеният политически пир - 1
Снимка: Стандарт
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако сте изпълнени с ентусиазиран позитивизъм преди Черния петък, с надеждата говорещият хинди и мандарин блендер, който половинката ви така обожествява, да стигне до кухнята, можете да направите и сравнително положителен прочит на политическата обстановка в страната. В най-добрия вариант приключенията на сглобката, наричана с погнуса към партньора от самите ѝ елементи - не-коалиция, съществува, за да бъде добър пример за лош пример.

И това е напълно естествено с оглед профила на главните действащи лица в трогателно посредствената пиеса - покъртителна смес от политически аджамии, стари муцуни, част от които напълно отегчени, дори сами от себе си, и откровени глупаци.

Всичко това нямаше как да не доведе до смехотворни ситуации, минаващи пределите на абсурда, но то се получава напълно естествено. Само индивиди с твърде разчупена нагласа за живота, вселената и най-вече политиката, биха прибегнали до подобна форма на управление след изпълненията на клетото пишман управление, от което, ей Богу, "по-убаво немало" или човешкият гений още не го бил измислил..

Градските "тротинетки", които след прощъпулника си опитаха нескопосано да вкарат Пророка от Банкя в кауша, "за да стане човек", разчитат на неговата свита, примирявайки си с непрекъснатите му подигравки към тях. И това беше очаквано от ден първий на перверзното съглашателство. А Борисов най-много обича да се гаври с Христо Иванов и то хвалейки го, но това са детайли.

Прескачаме втръсналата на всички и като цяло неразбирана от повечето представители на социума мистична дерогация и минаваме на последните "писъци" от сградата за правенето на сила.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова ГЕРБ да свали кабинета, в който за премиер загрява Бойковата евроотличничка Мария Габриел. Очаквано той се направи на ударен и всичко мина според очакванията, което му осигурява още перспектива пред подигравките му към властта, в която /не/участва. А вездесъщият Пеевски кротко отсече: "Пълна загуба на време".

Стигаме до безумието около насилието покрай мача, оказал се по ирония на съдбата също толкова безсмислен, колкото и политическия му резонанс. Премиерът Денков, за когото рицар на печалния образ ще звучи съвсем досадно, изтъркано и тривиално, се моли на министъра си да се разграничи от насилието, упражнили служителите му над фенове. Иначе щял да подаде оставка. Той. Премиерът. Ситуацията на сглобка не му дава да вземе сам главата на Калин Стоянов, но той и без друго няма вид на главорез. Затова - с академичен хленч, интелектуална тъга и щипка патетика, но и разбиране за пълната безнадеждност на стартиралия спектакъл - го удари на молба.

Междувременно представителите на сглобката тръгнаха да се изясняват чия номинация е Калин Стоянов и нищо чудно да се окаже, че този "нахалник" се е натрапил сам, възползвайки се коварно от творческия хаос в не-коалицията.

Няма да обиждаме цирковото изкуство, там и без друго си нямат дом след пожара през 80-те., за да характеризираме случващото се на горния етаж в родната политика. Нека просто помълчим и наблюдаваме. Както казваше великият Роуън Аткинсън - "Седя и гледам картините".

И умната с протестите - вижте го сега къде е Пеевски...


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все едно просто

    41 5 Отговор
    киро отива в обща баня с тиквата, а сапунът вече е изпуснат.

    Коментиран от #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бонев

    39 2 Отговор
    Министър председател ще подаде оставка ако подчинен на него министър не свърши нещо. Кой всъщност е министър председател?

    Коментиран от #13

  • 4 Последния Софиянец

    41 5 Отговор
    Сглобката ще пирува с бюджета който сме събирали цяла година с пот и тежък труд.
  • 5 Бай Мрън

    34 4 Отговор
    Крадливата тройна коалиция ще ни се стори невинна, като детска учителка в сравнение със сглобката. Тези нямат никакви спирачки, единствено валутният борд ги спира

    Коментиран от #6

  • 6 Последния Софиянец

    28 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Мрън":

    Затова напират с измама в еврозоната.
  • 7 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    31 3 Отговор
    ТОВА Е ЕДИН СЛАБ ПОРНО ФИЛМ НА СГЛОБКАТА В КОЙТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ КОЙ КАКВА РОЛЯ ИЗПЪЛНЯВА.
  • 8 хмм

    9 2 Отговор
    Вече нямам съмнения кой е трол №1 в този сайт.
  • 9 абе ГАНЕВ

    21 2 Отговор
    извратен пир било това е чиста порнография с избирателите уволнение и да си....
  • 10 Кратун

    23 2 Отговор
    А НИЕ СПИИИИМ!
  • 11 ФЕЙК

    24 3 Отговор
    Характерното за "сглобката" е от 3 пръста с преобладаващ среден показан на цебокупния български народ! Който познае средния печели безплатно пазаруване в черния петък!
  • 12 Гласове от зайчарника в Банкя

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Все едно просто":

    Да да Бацо сподели, че се държал за някакъв иноксов парапет, хи хи!

    Коментиран от #28

  • 13 ВУЮ

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бонев":

    КАК КОЙ????ПЕЕВСКИ!!!С ТАЗИ РОБСКА ПСИХИКА,ПАК ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ТУРЦИТЕ!!!!
  • 14 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    13 1 Отговор
    ДВАМАТА НАЙ-ГОЛЕМИ ИЗ В РА ТЕ НЯЦИ
  • 15 хахахахах

    23 0 Отговор
    Тези които скандираха "Кой предложи Пеевски?" сега се коалираха с него, но му казват "сглобка", а не коалиция.
  • 16 ,,КОЙ предложи Пеевски?"

    22 1 Отговор
    Моля, моля! Гласувалите гласуваха за партиите на НЕкоалицията ППДБГЕРБДПС и им дадоха властта, а негласувалите са съгласни. ,,Глас народен - глас Божи." Абе, прав е проф. Христов за ония проценти...
  • 17 АРЕС

    18 1 Отговор
    Ако някой не е виждал нагли,мръсни и долни престъпници да види снимката !!!
  • 18 Да кажа само че

    2 21 Отговор
    По тъп от този червен пасквил Отдавна не бях чел Четиво за наивници с цел пране на мозък . Написаното е в посока очерняне В смисъл че това правителство е най лошото което можеше да ни случи Виж предните на радев Те бяха супер Човека управляваше безконтролно и безнаказано А държавата цъфтеше
    А всъщност истината е точно обратното на това което четем тук Това правителство като .либерално консервативно управление е най нормалното нещо в света Две партии с почти еднакви програми и цели Свършиха досега мното полезна работа за държавата само за 5 месеца И имат много амбициозна програма за развитието на българия Въпреки че за разлика от радевите кабинети които се радваха на медиен комфорт и спокойствие Това правителство има срещу себе си истинска хибридни война Анализатори социолози се надпреварват всеки ден да го атакуват и да предвещават неговия крах Да не говорим за постоянните стачки диверсия и конспирации срещу него съвместно на президенството и службите. Но това правителство има подкрепата на болшинството от народа и ще управлява дълго До пълното дерусифициране на държавата ни!!

    Коментиран от #20, #22, #23

  • 19 требва да стане..

    16 1 Отговор
    Като оня ден..ама тоя път не само феновете срещу перукан..а всички до помитането на племето сглобкаджийско- кокорчо,тъпчо,тиквунчо,оня дебелио от верската партия,тоо гушестио дека припка край росенец..иначе тия ще ни батишать.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Абе Иво

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Да кажа само че":

    Мирчев, пак ли се включи? по-спокойно, те само си пишат.
  • 24 ИНЖ

    4 3 Отговор
    Сглобката това, сглобката онова, сглобката трето, сглобката пето...!?!?!? Какъвто състав на НС е посочил Избирателят - такъв!!! Айде най-накрая да преминем от масова безотговорност към лична отговорност, а???

    Коментиран от #31

  • 25 флипп

    13 0 Отговор
    Интересно е как никой не коментира, че всъщност ПП е във властта с измама, едва ли щяха да получат и 10 процента от гласовете си, ако бяха заявили, че те всъщност ще се коалират със СИК и ДПС а няма да ги разследват
  • 26 БУМБЕТО

    7 0 Отговор
    АКО ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ КОЙ НИ УПРАВЛЯВА ,РАЗВЪРЖТЕ МУ ВРЪЗКИТЕ НА ОБУВКИТЕ НА КОКОРЧА И ЩЕ СИ ХВЪРЛИ ОСТАВКАТА,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ГИ ВЪРЖЕ ВРЪЗКИТЕ НА ОБУВКИТЕ
  • 27 Гай Турий

    6 0 Отговор
    Това партизанско изделие на Козяк, което те съставиха и натресоха да управлява изстрадала и бедна България, е най-гадното и мирилизливо нещо в нашата история. Тия, които се хванаха на хорото, нямат капка съвест, мисъл за добруване на народа, престъпили клетвата си да служат на народ и страна, щото държава не сме вече. Козяк ни управлява чрез Шиши Магнитски и Боко Магнитски. Тия родоотстъпни гниди Господ ще ги накаже, щото вече няма земна сила, която да ги смъкне в калта и ада.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.