Last news in Fakti

24 Януари, 2024 13:00 1 470 16

Събина Петканска: Нинова трябва да продължи да ръководи БСП. Спечели битката с опита на Радев да овладее и обезличи БСП

  • събина петканска-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • битка-
  • румен радев

Нинова спечели битката с отцепниците от БСП-обединили се в ЛЕВИЦА, които чрез влиянието на най-ярките си лица като М. Манолова и Р. Петков , ако бяха овладели  БСП, щяха да я отклонят от европейската и насоченост и да я  доближат и слеят с Възраждане 

Събина Петканска: Нинова трябва да продължи да ръководи БСП. Спечели битката с опита на Радев да овладее и обезличи БСП - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На провелият се на 20.01.2024г Пленум на БСП Румен Овчаров е изразил становището си , че К. Нинова не трябва да продължи да бъде председател на БСП и не трябва да се кандидатира за такъв на предстоящия конгрес на Партията . Преди и след него и други бивши и настоящи лица от БСП започнаха да изразяват публично личните си позиции , че Нинова не трябва да се кандидатира на предстоящия конгрес на БСП и трябва да се оттегли от председателското място .
Ще обясня позицията си защо смятам ,че Нинова трябва да се яви на предстоящият конгрес на БСП като кандидат за Председател и ако бъде избрана от всички членове на БСП да продължи да ръководи партията още един мандат, докато завърши започнатите реформи за обновяване и модернизиране на БСП . Мотивите ми за това са следните :
1. През целия период на управление на Нинова, БСП се запази като истинска опозиция на ГЕРБ, въпреки натиска на олигарсите в Партията за колаборация с ГЕРБ , БСП остана единствената принципна опозиция и продължава да бъде .
2. Нинова проведе тежка битка с олигарсите на БСП и я спечели, те вече нямат старото влияние в БСП, БСП не е разделена на кланове и решенията в Партията не се взимат на база на лични и корпоративни интереси, а на база на обществения интерес .
3. Нинова спечели битката с отцепниците от БСП-обединили се в ЛЕВИЦА, които чрез влиянието на най-ярките си лица като М. Манолова и Р. Петков , ако бяха овладели БСП, щяха да я отклонят от европейската и насоченост и да я доближат и слеят с Възраждане
4. Нинова спечели битката с опита на Президента Радев да овладее и обезличи БСП с представители на неговите служебни правителства . С което БСП щеше да се върне години назад в развитието си и щеше да се превърне в лидерска и авторитарна партия, защитаваща лични ,а от там и съмнителни и не толкова националните български интереси.
5. При водене на тези постоянни вътрешни битки в последните години , освен принципното противопоставяне на цялата сила на ГЕРБ и завладяната държава , Корнелия Нинова не само издържа, БСП не само оцеля, но и на последните избори Партията показа подобрение на резултатите си от последните години, излизане от низходящия цикъл, който започна още при Станишев, въпреки появилите се нови партии, така наречените на протеста като ПП, ИТН, Възраждане и други.

След безпринципните позиции и решения на сглобката, включително и на ПП и ДБ в името на слабо ефективни промени в Конституцията, избирането на Десислава Атанасова за конституционен съдия, бъдещите избори на регулаторните органи най- вероятно по тези партизански принципи, имотните сделки на Асен Василев, безпардонния и нагъл кариеризъм на Лорер, безпринципните позиции на Борисов, ГЕРБ и ПП, поемане на ръководството на ДПС от санкциониран от "Магнитски", антиевропейските позиции на Възраждане, неясните и често скандални позиции на ИТН, всичко това са явните симптоми за приключването на един над десет годишен цикъл. Политически и исторически цикъл на развитие в България, в който българите даваха доверието си на нови политически сили като започнаха от ГЕРБ и се мине през НФСБ, Възраждане, ИТН, ПП. За този над 10 годишен период се разбра, че спасители няма, че новите политически проекти са лидерски и това ясно е залегнало и се разбира от уставите им. Основно обслужват лидерите им и тесен кръг техни приближени, за сметка на всички избиратели.
БСП към момента е навярно единствената нелидерска партия с устав, който налага и затвърждава силно демократични принципи на функциониране на демократична политическа партия. В потвърждение на думите ми - може ли някой да си представи в ГЕРБ, ДПС, Възраждане, ИТН а дори и ДБ, партийни членове да изразяват мнения и да имат поведение като Овчаров, евродепутатите на БСП и други вътрешни опозиционери, които са били много гласовити през годините! Които имат поведение не предлагащо алтернативи, а имат поведение на натиск за налагане на недемократични решения .
Сегашната ситуация в България е шанс за БСП под ръководството на Нинова в предстоящия цикъл на избор на Общински и Областни ръководства, БСП да се обнови с нови необременени и почтени личности, да се подобри комуникацията с избирателите , да приеме политически цели, които се припознават от избирателите и Партията да затвори над 10 годишния цикъл на спад, започнал още по времето на Станишев. Да започне възстановяване на силното политическо влияние на БСП, Нинова да завърши пълното обновяването на БСП и да я превърне в демократична социалдемократическа европейска партия. Партия, от която има нужда България и Европа .
Това е най-логично и най-добре да стане под ръководството на Нинова, дори смятам че само тя може да довърши започнатото и в следващия мандат да обнови структурите на БСП по места, където това е нужно чрез авторитетни, почтени и не обременени личности с леви идеи. Да възстанови и увеличи влиянието на БСП до нивата от преди 15 години и тогава да се оттегли достойно с удовлетворение за свършеното за БСП и България .
Пред явният провал, очертаващ се на сглобката от ПП -ДБ, ГЕРБ и ДПС , ако Партията завърши обновяването си , БСП се очертава като единствената демократична, а не лидерска и авторитарна партия с европейска ориентация, която е в състояние не само да бъде силна и конструктивна опозиция , но и в подходящ момент да бъде и алтернатива на управляващите .
Процес и развитие, което е в интерес на БСП и на България .


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100% подкрепа за др. Нинова

    22 5 Отговор
    Тези БСП "активисти" ще ме уморят от смях ! Нинова занули БСП , а те продължават да я бранят със зъби и нокти ?! На следващи избори , БСП дали ще "прескочи" 4-те процента ? Май - май , не . Всъщност , това не е лошо и е редно всички ние да подкрепяме "другарката" Нинова поне до момента , в който окончателно не унищожи партията "столетница" .

    Коментиран от #9

  • 2 истина ти казвам

    21 5 Отговор
    Корнела да каже за червените куфарчета за куфарчетата червените да каже! Да кае и по каква причина беше уволнена от Жан Виденов заедно със Р.Овч. и Р.Геч.! За да бъдат уволнени от най некадърният министър председател във историята на България вие си правете изводите за какво става на въпрос!!!!! Абе гръмнаха ли Альошника?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бендида

    10 1 Отговор
    Не е спечелила, разбрали са се като мъже. ;)
  • 5 дедо..

    10 2 Отговор
    Партията на бившите комунисти и тази на верска основа-трябва да се забранят..те раждат отрочета,който днес са на власт и скубат яко от народа..в сащ този проблем го няма-има само демократи и републиканци..а тук който нещо е недоволен прави партия.

    Коментиран от #11

  • 6 зевзек

    13 5 Отговор
    безумно е излагането на другарката Петканска, толкова глупости на едно място, на човек просто не му се чете
  • 7 П-КИ по масата

    17 5 Отговор
    От Нинова, по-подготвен ликвидатор няма в БГ политиката!
  • 8 Благоева група

    14 5 Отговор
    За Нинова " 130години стигат". Дядото се върти в гроба. Бсп е пример за узурпирана партия в услуга на Тиквоча.
  • 9 истина ти казвам

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "100% подкрепа за др. Нинова":

    А дано!
  • 10 три пъти ура

    7 5 Отговор
    Давай Корни,ние сме с теб,унищожи до крак червените комундели,те без друго не са останали много! Свършиш ли това .паметник ще ти вдигнеме.
  • 11 Гласоподавател по пощата

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "дедо..":

    хОди си в САЩ, по-лицемерна "демокрация" от тяхната няма, едно говорят, обратното вършат. Нашите политици са им добри ученици, вдигнах ме ръце от тях.
  • 12 Бамбука

    9 5 Отговор
    От нормална партия Нинова я направи файтонен тип, сега до каруца ли да я доведе ? Няма лошо.
  • 13 !!!?

    9 1 Отговор
    А какво време беше...е беше !!!?

  • 14 БСП в Бунището

    4 3 Отговор
    Близо 500 верни на БСП кадри са намерили топли места във властта, докато социалистите бяха част от четворната коалиция, а Корнелия Нинова – вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. Това разкриха източници от Министерския съвет. „Стандарт” публикува списъка на назначенията в министерствата, ръководени от БСП.
    На мястото на верните социалисти е имало хора, с дългогодишен опит, които са били освободени, за да се намери място на партийните назначения.
    Повечето от ръководните длъжности са заети от членове на БСП без конкурс и без нужния опит и квалификация.
    Сред имената прави впечатление, че има много членове на Националния съвет на БСП, общински и областни председатели на партията, както и преброители на Конгреса...
    Опита на Нинова от СДС ( стани да седна) в овладяване на Държавата си казва думата...
    Купуване на влияние в БСП чрез назначения на държавни постове какво е???
    500 директори на Дирекции са уволнени и назначени БСП Партийни калинки...
  • 15 Що за глупости

    2 2 Отговор
    Не че Нинова бяха качества, напротив, но тя съсипа партията, изключи опонентите си, продължава да се саморазправа и отблъсква левите хора, най добре да се оттегли вече
  • 16 факти само истински

    0 1 Отговор
    избираш корни получаваш магнитко