Last news in Fakti

7 Януари, 2014 11:25 16 393 8

Борисов "скочи" на ДПС за тютюна

  • борисов-
  • скочи-
  • дпс-
  • за тютюна-
  • тютюн-
  • изкупуване

Борисов: ДПС искат да върнат лицензионния режим, позволяващ на Фонд Тютюн да пълни партийните каси с пари от подкупи

Борисов "скочи" на ДПС за тютюна - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Очевидно и Лютви Местан е прихванал от Сергей Станишев умението да говори неистини и лъжи, въпреки че фактите са красноречиви. Това заявява председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във „Фейсбук“.

Борисов пита как ДПС имат наглостта да обвиняват ГЕРБ за проблемите, които те изкуствено създадоха около изкупуването на тютюна. „През 2011 г. депутатите на ГЕРБ направиха законодателни промени, които доведоха до покачване на изкупните цени на тютюна в две поредни години. За сравнение през 2010 г. тютюнът беше изкупуван за 3-4 лева и кампанията отново беше закъсняла. Защото тогава все още действаше лицензионният режим. През 2011 г. след предложените от ГЕРБ промени в Закона за тютюна цените се вдигнаха до 6 лева. В края на 2012 г. изкупната цена за килограм стигна до 7,50 лева и изкупната кампания приключи още в края на ноември – началото на декември“, припомня Борисов. По думите му, сега, възползвайки се от проблемите и безпаричието на тютюнопроизводителите, единственото нещо, което ДПС искат да направят е отново да върнат лицензионния режим, който позволяваше на Фонд „Тютюн” да пълни партийните каси с пари от подкупите, които фирмите-изкупвачи плащаха, за да получат лиценз. „Тази порочна практика е вредна преди всичко за тютюнопроизводителите, но в същото време и за държавата, която рискува да бъде санкционирана от ЕК. Освен това възстановяването на Фонд „Тютюн“ и лицензионния режим е в пряко противоречие с европейските регламенти за свободен пазар и конкуренция“, посочва във Фейсбук председателят на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечока

    15 6 Отговор
    Евала Бате, ела си на власт и ги разкарай теа мърльовци че почна да става страшно

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Симеон Тасев

    6 8 Отговор

    АЙДЕ ВСИЧКИ ВЪН РАЗВАЛЯМЕ СЕДЯНКАТА СТИГА ГЕРБ,СТИГА БСП,СТИГА ХАТАКА И ДРУГИ ТАМ
  • 3 iv62st12koich50

    7 5 Отговор
    Стига с този тютюн, хората нямат хляб, те тютюн та тютюн !!! Доганчо да го купи всичкия, та хората и те да видят келепира от властта...
  • 4 Монго

    5 2 Отговор
    То и за ракия няма пари, "те че" ми говорят за хляб, ели пък за тутун
  • 5 ВИП АМГ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "мечока":

  • 6 Тунингтм Тунингтм

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечока":

    СМЪРТ
  • 7 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    1 1 Отговор
    Тиквата сигурно ще атакува ДПС с приятеля си ердоган. Лъжливата, престъпна, червена, комунистическа мутра се прави на пич . Ние няма да забравим кой доведе ислямиста ердоган и се целува с него насред София.
  • 8 velichko kostadinov

    0 0 Отговор
    Хаиде сега, пак си търсим популиярност времето ти мина Боико, и ти си ка то тях братле