Last news in Fakti

11 Януари, 2014 13:42 1 987 3

Меглена Кунева: Поведението на Сидеров е абсурд и срам!

  • меглена кунева-
  • реформаторския блок-
  • волен сидеров

БСП, ДПС и ГЕРБ незабавно да се разграничат от лидера на Атака, призова тя

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поведението на Волен Сидеров е абсурд и срам, от който политиците трябва да се разграничат веднага, а не да го правят коалиционен партньор. Партиите от Реформаторския блок настояваме за оставка на правителството и да се сложи край на тези ненормални „мъгливи“ отношения между БСП, ДПС и „Атака“, за да се върне нормалността. Това заяви лидерът на ДБГ Меглена Кунева в студиото на бТВ, помолена да коментира скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Тя посочи, че управлението в момента няма доверие и губи ценно време на България. Аз се надявам на здравия разум и да се направят избори две в едно, защото не вътрешно-партийните сметки, а как хората живеят е важно, подчерта Кунева.

На въпрос за ГЕРБ тя отговори: да се придържаме здраво към думите, защото очаквам най-големите спекулация на тези избори да бъдат правени срещу Реформаторския блок. РБ иска оставка на правителството и това е единственото важно, от нас думата коалиция по отношение на ГЕРБ не сте чули и няма смисъл да се манипулират хората по темата, категорична бе Кунева. Реформаторският блок предстои да се докаже на избори и ще се яви самостоятелно на тях. Не предвиждаме коалиция с никого другиго, освен между партиите от самия Реформаторски блок, категорична бе Меглена Кунева.

Според нея, всички български граждани са видели всякакви сътрудничества, когато ГЕРБ бяха на власт – и с „Атака“, и с РЗС, а сегашните управляващи също са с „Атака“. Спомняме си как и едни хора щяха щяха да уволняват Бойко Борисов например, допълни тя и добави, че от РБ безпирнципно поведение е немислимо да се очаква. И в момента трябва да се питат новопоявили се проекти като този на Бареков – кой и откъде ги финансира, както и политическите лидери в парламента – ще правят ли коалиции с национа-популисти и в бъдеще, каза Кунева.

Тя каза още, че явяването й на мажоритарни избори като кандидат за президент е засилило яростта на атаките срещу нея, защото е показала, че е политически неподвластна на практиките на задкулисие. Силните на деня не харесват, че кариерата ми е ясна и публична и че не могат да ме контролират, каза Меглена Кунева, като добави че е привърженик на европейската система и предвидимост. Никога няма да бъда от послушващите, от подценяващите или отклоняващите от европейската ориентация на България, никога няма да бъда от контролиращите съдебната система, защото утре, когато защитавам в Брюксел българските работници за достъп до пазарите на труда, няма да имам очи, заяви Кунева. В Европа няма действие от позиция на силата, партньорските, а не подчинените отношения са единствено възможните, коментира тя на въпрос за Мониторинговия доклад по правосъдие и вътрешен ред, който предстои ЕК да публикува.

По думите й, политиците не падат от небето, а се избират от гражданите и на тази конструкция се крепи демокрацията. Сидеров не ни е назначен от Брюксел и е важно в онази секунда на гласуване да се събере смелост и ум в това действие, добави Кунева и призова да се повишава културата на политическо мислене.

Да си площаден политик не значи да ходиш на протести, а да си ангажиран с протеста на гражданите, допълни тя и каза, че отговорността на един лидер е повече от това - той трябва да отговаря на остри въпроси, да работи за промени в законите и в конституцията, да направи всичко необходимо да се сложи ред в държавата.

ххх

Националният съвет на "Движение България на гражданите" избра на днешното си заседание в София представителите на ДБГ в органите на Реформаторския блок

В Изпълнителния съвет на Блока бяха избрани Найден Зеленогорски, проф. Даниел Вълчев и проф. Велислав Минеков.

Преговорният екип се разширява с участието на проф. Даниел Вълчев, Прошко Прошков и Тома Биков към двамата зам.-председатели на ДБГ Йонко Грозев и Найден Зеленогорски, които продължават да изпълняват ангажиментите си в РБ и в партията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Emil Rusanov

    0 0 Отговор
    witch
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Щото казва истината ли?
  • 3 velichko kostadinov

    0 0 Отговор
    Бай Йване и ти си от малцината които му вярват ,а не осъзнаваш 4е за малко пари става мацка и на Ердуган