Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Февруари, 2024 19:01 2 655 70

Какво ни казва Путин с убийството на Навални

  • навални-
  • евгений дайнов-
  • убийство-
  • алексей навални-
  • путин-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • затвор-
  • сталин

Путин го мразеше толкова силно, че избягваше да споменава името му: ликвидирането на Навални маркира навлизането на руското мракобесие в нов етап

Какво ни казва Путин с убийството на Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Дайнов:

Владимир Путин убиваше Алексей Навални в продължение на четири години и накрая успя – точно ден преди старта на „предизборната кампания“ за онова, което в „неумита Русия“ (изразът е на Лермонтов, не е мой) продължават да наричат „президентски избори“. Това убийство е важен жалон, маркиращ пътя на путинска Русия обратно към мрака на Средновековието.

Още новини от Украйна

В бъдещите учебници по история убийството на Навални ще бъде поставено редом с: речта на Путин в Мюнхен от 2007 година, когато той сподели, че е обиден от липсата на уважение от страна на Запада и го обяви за свой враг; нахлуването в Грузия през 2008 година, когато той отново се обиди, че Западът не се уплаши достатъчно; както и нахлуването в Украйна на 24 февруари 2022 година.

"Всеки от вас може да е следващият"

Отново има връзка с конференцията по сигурността в Мюнхен и тя е важна. През 2007 година, поканен като равен с лидерите на цивилизованите страни, Путин им съобщи, че ги мрази. През 2024 година Путин организира убийството на Навални в първия ден на същата тази конференция, на която никому вече не би хрумвало да го кани. И в двата случая неговото съобщение е едно и също: „Аз съм ваш враг и ще ви победя“.

С икономика, по обем равна на Ню Йорк – не на щата, на града – Путин няма как да победи Запада. А след като неговата агресия не може да се излее по победоносен начин навън, тя неминуемо ще отива навътре. С убийството на Навални Путин съобщи на руснаците: „Аз съм онзи, който убива. Няма да се договарям с никого и за нищо, защото не съм в бизнеса с преговорите. Аз съм в бизнеса с убиването. Опичайте си акълите, защото всеки от вас може да се окаже следващият убит“.

Всички знаем, кой ще е следващият убит в сибирски концентрационен лагер – колегата-анализатор Кара-Мурза (познавах баща му, който все пак успя да оцелее в съветската действителност). В неговия случай Путин не се плюнчеше с издаването на присъди по 5-7 години, които впоследствие да набъбнат с десетилетия, като в случаите с Ходорковски и дори Навални. Направо му даде 25 години – известни като „четвертной“ по времето на Сталин – и го тикна да мре в изолатор.

Масов, безразборен терор като при Сталин

Да, забелязахме, как в последните две години дузини висши руски чиновници падаха от балкони, бяха снабдявани с инфаркти по домовете или арестувани на тълпи за „саботаж“. Но смъртта на Навални – човека, когото Путин мразеше толкова силно, че отказваше да му произнесе името – маркира навлизането на руското мракобесие в нов етап - етапа на масовия, безразборен терор, за последно упражняван от Йосиф Сталин до 1953 година.

Тогава Сталиновият терор успя да покори СССР. Путин обаче покори Русия още преди да отприщи своя масов терор. Как го направи? И - след като Русия вече се въргаля, скимтяща, в краката му – за какво му е тепърва масов терор?

Путин подчини Русия с помощта на обидно елементарен подкуп. В продължение на десетилетие и половина даде на образованите и придобили умения руснаци нещо, което в Русия никога не се е случвало – нормален, „западен“ живот. Този подкуп успя, тъй като руският манталитет е материалистичен до степен, невиждана в същинска Европа. В името на материалните неща в Русия се жертват всички възможни ценности и принципи. С подкупването на просветените слоеве Путин обезглави обществото откъм възможни лидери на обществено мнение, изразители на недоволства и лидери на някаква ценностна съпротива.

На опозицията, доколкото тя все пак мъждукаше, Путин подхвърли превземането на Крим през 2014 година, с което я обезвреди; за всеки случай след година време разстреля пред Кремъл тогавашния опозиционен лидер Борис Немцов, който застана против анексията на полуострова. Бяха шумно уволнени видните университетски ръководители Андрей Зубов и Юри Пивоваров, също застанали против анексията; единствената причина те да са още живи е, че не се намират на територията на Руската федерация.

Още тогава посланието на Путин към руснаците беше ясно: „Подкрепяй или загивай“. Впоследствие подкрепилият превземането на Крим Алексей Навални престана да подкрепя – и загина.

Така Путин унищожи опозицията и подкупи с лъскави джунджурии просветения руски елит. Защо му е сега да стартира нова вълна терор?

Ултиматумът на Путин

Защото руснаците виждат, как идва краят на ерата на лъскавите джунджурии. Икономиката затъна в украинския чернозем и бавно се разпада. По време на зимните студове по-голямата част от руската територия студуваше поради разпада на системата на централно отопление, наследена от времето на СССР. Предстои недоимък и накрая – глад. Затова е необходимо още отсега на руснаците да бъде съобщено: „Ти си гладувай, студувай, не се мий – но подкрепяй, за да не загинеш“.

Дойде моментът Запада да престане да развива витиевати теории, а да се запретне и помогне на украинците да изхвърлят путинските легиони от своята територия. А после – около Русия да бъде направен непробиваем кордон, зад който цялата путинска агресия, блокирана навън, да бушува вътре.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    14 32 Отговор
    путин ни каза, че е възродил СССР 2.0 !
    Северна Корея!
  • 2 Гост

    63 16 Отговор
    Кога и кой доказа че Путин го е убил? Какъв е мотива?

    Коментиран от #15

  • 3 честен ционист

    43 6 Отговор
    Заключението - Кто с фашистом дружит — смерть заслужит.

    Коментиран от #22

  • 4 Бесарабско веле

    38 9 Отговор
    На Навални е било подшушнато
    от адвоката му, че се готви покушение срещу него. За целта адвокатът му е казал, че е скрил таблетка с противоотрова в долните си гащи, на сигурно място.
    Настоял е Навални да я вземе за да се спаси и той го прави.
    ... Но всъщност той взема не противоотрова, а отрова и се възнася към небето, защото като "умрял" се оказва доста полезен за пропагандни цели.
    Така, че подбирайте си "приятелите".

    "Международен институт за изследване на отровените"

    Коментиран от #21, #24

  • 5 Не разбрах !

    40 4 Отговор
    Какво ни казва Заленски с убийството на Гонсало Лира ?
  • 6 Какво я чака България, ако путин победи?

    7 36 Отговор
    Милиони рускини с украински паспорти ще нахлуят на Слънчака!
    Русофилите ще плащат масрафа понеже са големи гяволи!
  • 7 Перо

    30 5 Отговор
    Съветският възпитаник в действие! Убъркал е времето за слагане! Едно време е мислил,че ще направи кариера, а сега с обръщането на палачинката става смешен, като други съветски възпитаници!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 зрител

    29 5 Отговор
    време беше и това нещо да се обади ! дневални бе по-чистоплътен от него !

    Коментиран от #11

  • 10 Случайности :

    49 5 Отговор
    Случайно се провежда конференцията в Мюнхен. Случайно там е съпругата на Навални. Случайно 2 дни преди кончината Навялни е посетен от личния си адвокат, който му носи подаръци. Случайно след това умира. Случайно бащата на Дайнов беше кореспондент на "Работническо дело" в Лондон. Случайно Дайнов бе уреден в Института по история на БКП. Случайно Дайнов обърна политическата резба. Случайно, случайно............ !
  • 11 зрител

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "зрител":

    комсомолската партенка .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Някой

    36 8 Отговор
    А защо решихте, че Путин е убил Навални? Не може ли просто да му е дошло времето, а още по-вероятно, неговите западни шефове да са решили, че ще им е по-полезен мъртъв?
    Знам, че на медиите се плаща, за да разгарят русофобия, омраза и страх в западния бройлер, но все пак не си мислете, че българина е като тях. Ние знаем, четем и мислим.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 А бе

    8 23 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Мотивът е страх. Путин го е страх от истината и свободата. А това, че е главния виновник за смъртта на Навални е кристално ясно за всеки с поне малко неомерзен от руската пропаганда мозък.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 дедо

    20 4 Отговор
    Путин, Навални и убийство в едно изречение ни казват всичко... за автора на изречението.
  • 18 Мирослав

    19 5 Отговор
    Пак плитки внушения от неофашистите на Дойче зеле! И кой каза, че Навални е убит??? Може би патоанатом от лагера Аушвиц?!

    Коментиран от #45

  • 19 Хохо Бохо

    9 15 Отговор
    Точно това трябва:
    "Около Русия трябва да бъде направен непробиваем кордон, зад който цялата путинска агресия, блокирана навън, да бушува вътре."

    Мъка ми е за руснаците. Ще станат като в Северна Корея. Ще си обичат Путин.
    И никой няма да може да им помогне...

    Коментиран от #25

  • 20 ха ха

    12 2 Отговор
    фантасмагорични интерпретации от "зелевата супа"
  • 21 Ха Ха

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бесарабско веле":

    Я кажи как се казва адвоката, или не си му сънувал името!

    Коментиран от #35

  • 22 Хахахаха

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Така е. За това всички които дружат с кремълския фашист, се връщат Груз 200 от Украйна.
  • 23 Хайли лайкли

    19 6 Отговор
    Вдовицата на Навални не плаче а се смее и позира пред камерите като манекенка, докато нашите грантаджии плачат вместо нея и страдат повече от нея ! Толкова сте смешни!
    Само че вдовицата на Навални ще получи милиони, за да я превърнат в мъченица, докато нашите жалки клакьори ще получат центове.
    Какво ни
  • 24 Хахахаха

    8 12 Отговор

    До коментар #4 от "Бесарабско веле":

    Пичага, руската пропаганда върви, браво. Хахахаха. Само да ти кажа, че в тези затвори адвоката няма контакт със затворника. Та остава, ти да си взел нещо от гащите на адвоката.

    Коментиран от #28

  • 25 Хахахаха

    12 13 Отговор

    До коментар #19 от "Хохо Бохо":

    Руснаците не обичат пусин. Но незнаят как да го махнат. Те нямат оръжия и нямат армия, какво могат да направят? Украинците са смели и свалиха Янукович, а руснаците излязоха пу...ки! Сега се налага на украинците да свалят и пусин.

    Коментиран от #30, #37

  • 26 Хайли лайкли

    15 6 Отговор
    А какво ни казва Зеленски с убийството на американския журналист Гонсало Лира след изтезание украински затвор, позволил си да разкрие реалната картинка!
  • 27 ДЖУГАШВИЛИ

    9 8 Отговор
    Това е бавно, стабилно развитие, с КРЕПОСТНИ, радикално леви политици, прокурори и съдии, които ни водят по пътя към разрухата. Затворени граници, фалшифицираните избори и крайно несправедливите решения в съдебната зала унищожават Русия. Русия е НАЦИЯ В УПАДЪК, ПРОВАЛЕНА НАЦИЯ, СЪС ПУТИН.
  • 28 А бе

    2 6 Отговор

    До коментар #24 от "Хахахаха":

    По скоро от гащите на Костя, или Малинов.
  • 29 !!!?

    9 9 Отговор
    Кремъл, 09.02.2024 - Изповедта на един убиец !!!?

  • 30 тц тц

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    съмнявам се че познаваш украинци , както и руснаци , просто празнодумец
  • 31 Гай Турий

    10 3 Отговор
    Каза, че да скачаш и кукуригаш бясно като кантонерски петел срещу идващия влак е глупаво и фатално опасно.
  • 32 Верно ли

    17 4 Отговор
    Айде беее, крайно време беше да изпълзи и тоя, ама явно махмурлука 3 дни не го е пускал :))) Смъртта на Навални ни казва, че аман и от него, и от теб, и от всички такива като теб, Дайнов - само това!
  • 33 Демократ

    4 6 Отговор
    За сведение: Делегация от депутати от "Възраждане" и председателят на АБВ Румен Петков, който също навсякъде е представян като български депутат, е била в Москва за участие във форум на кремълската партия "Единна Русия" за "Борба със съвремения неоколониализъм". Във форума, проведен от 15 до 17 февруари тази година са участвали, освен Румен Петков, който е произнесъл реч за "колонииализма на САЩ", депутатите от "Възраждане" Ангел Жеков Георгиев, Владимир Маринов Маринов, Коста Георгиев Стоянов. По информация на ТАСС, която отразява участието на "делегацията на АБВ", Петков е представил "декларация по политико-правните аспекти на противодействие на съвременния неоколониализъм", а неговите колеги са заявили "позиция по въпросите на противоправната намеса във вътрешните работи на съвременните държави".
    Петковнав с представителите на "Възраждане" се е срещнал и с двама руски депутати, единият от които - Василий Иконников - пред български народни представители си позволява да коментира, че българското правителство е съставено "с прякото участие на външни сили".
    От своя страна Румен Петков нарича поведението на правителството ни "неадекватно". Днес на официалния сайт на Дипломатическата академия е публикувана информация за посещениетэ на делегация от партия "Възраждане", която е в Русия също по покана на "Единна Русия".По време на срещата ръководството връчило на членовете на делегацията новата Концепция за външна политика на РФ и им предложило да подготвят

    Коментиран от #39, #57

  • 34 Изумен

    4 0 Отговор
    Днес се случи,о чудо на чудесата ! Полковник Николай Марков гост в TV1!Очакваме скоро появата му по btv и NOVA.Ледовете се пропукват,господа съдебни заседатели.
  • 35 Адвокатска кантора

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ха Ха":

    Адвокатът му е "Българин" и се казва:
    Котарак Хахахахов Акулов.
  • 36 Шляхтиц

    11 1 Отговор
    Дойче Веле, как разбрахте, че е убийство ?????? Навални винаги е имал сериозни здравословни проблеми. Може да е починал от естествена смърт. Как можете да твърдите, че е бил убит??????. Официални резултати от разследване на причините за смъртта не са публикувани.
  • 37 Хохо Бохо

    5 13 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Прав си!
    Руснаците трябва да грабнат сопите, ако искат да се отърват от Путин. С мирни протести няма да стане.
    Лошото е, че на мене ми е лесно да го кажа, а те трябва да го направят.
    Но имат ли друг избор? Може би да вегетират като севернокорейците...
  • 38 Иван

    5 10 Отговор
    Путин е убиец номер 1
  • 39 Калин

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "Демократ":

    Благодарим за сведението, ако е истина, то това е много положително, защото руснаците трябва да знаят че българският народ няма нищо общо с неофашистите окупирали властта в България незаконно!
  • 40 Алфа херинга

    9 2 Отговор
    Защо клеветите Путин, Дойче зеле? Какво точно доказателства събрахте за да твърдите, че е убийство? А, и да питам, като убиха американски (май) журналист в украински затвор, защо мълчахте?

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ...

    4 8 Отговор

    До коментар #40 от "Алфа херинга":

    Путин уби над един милион украинци и руснаци.
    Нали може да се каже, че е убиец?
    Или може би това е малко?
  • 43 Кресна

    12 2 Отговор
    Не Путин ,а запада иска да ни каже ,че демокрацията му е измислена и ,че няма да се спре да убива който реши.И слабоумните в ясно ,че за Путин Навални не представляваше дори ни най малка заплаха .За да вярваш ,че Путин е убиеца на Навални ,говори само за едно ,че ти липсва това което е между ушите .Снощи Скот Рит го каза ясно ,Навални още по мое време го вербува ЦРУ.На кой да вярваме , на бивш офицер от американското разузнаване или на разни продажни анализатори ?
  • 44 Съществува видео на англ.език

    11 1 Отговор
    Офицер от Ми 6 Джон Форд провежда среща с Навални. Навални иска по 1 млн.д. на година за цветна революция.
    Форд му казва да предаде на елита, че никой няма даим пипа парите.
    Засечени са с пари капаро от 300000 д. които Форд му дава.
    Това е доказан шпионаж, а не като нашите ...без доказателства екскортъорките на Пеевски и Боко, Тъпото и Кокора изгониха дипломати и най голям шпионин беше готвача на руското посолство изнесъл тайната на шкембе чорбата, а именно че червата не бива да се измиват идеаллно за да миришат на изпражнения.

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гицко

    6 1 Отговор
    О
    Нови словоизлияния на отявлен алкохолик, съветски възпитаник. С една дума помияр.
  • 47 Александър дьо Бовоо, премиер на Белгия

    12 1 Отговор
    Изказване на Мюнхенската конференция:
    Без да знаем от какво е умрял Навални, как ще сравняваме реалностите в Русия.
    Един час след обявлението по медиите, политическите папагали започнаха да правят изявления че е убит от Путин.
    Особенно активни бяха тези от Източна Европа, които станаха смешни.
    Възможно ли е Навални с 2% рейтинг да бъде конкурент на Путин с 85% рейтинг? Пълен абсурд.
    Нужно е да се отбележи на уважаемата конференция, че независимите западни социологически агенции посочват много по-висок рейтинг на Путин в САЩ и Европа от политическите лидери, вкл.на ЕС.
    За съжаление ние сме скарани с истината и това се обръща със страшна сила срещу нас
  • 48 РедНик

    10 1 Отговор

    До коментар #44 от "Съществува видео на англ.език":

    Всъщност, офицерът от Ми-6 е Джеймс Форд и на видеото Навални иска от него по 10-20 милиона долара на година за организиране на цветна революция в Русия и сваляне на властта! Това е неоспоримо доказателство, но той първо е осъден за измама и кражба от френска фирма.

    Коментиран от #51

  • 49 Яне Сандански

    11 2 Отговор
    Евгени Дайнов е най не@исто@лътен човек който някога съм познавал .
  • 50 Казва

    10 2 Отговор
    Че всички от дойчланд зеле са овасни иди. оооо тъй
  • 51 И аз го гледах!

    12 2 Отговор

    До коментар #48 от "РедНик":

    Навални, като всеки предател е безскрупулен
    Който го е създал, той го е утепал!
  • 52 милорд

    11 0 Отговор
    евгени майнов е смръдлив про. шляк
  • 53 Павел пенев

    11 0 Отговор
    Този е най добрия професор между саксофонистите и най добрия саксофонист между многобройните професори у нас. Пожелаваме ти да си духаш спокойно саксофончето и да не лъжеш хората. Навални беше ликвидиран от МИ 6 с помощта на неговата фиктивна съпруга Юлия и агента за влияние Христо Грозев- собственика на вестник Труд и вестник 24 часа. Той е обявен за издирване от ФСБ на Русия и ще бъде заловен и осъден. Такива български лумпени рано или по късно ще си получат заслуженото.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Моряка

    8 0 Отговор
    Тази угоена от грантове свиня,дете на номенклатурата,стипендиант на номенклатурата,пак се освини(изака се).Одъртя,за пържоли не става,само мръсотии след него.
  • 56 Моряка

    6 0 Отговор
    То неговото,на Христо Грозев,не се губи,но като дребна риба го оставят за по нататък,най много за тренировка на някой новобранец- снайперист.А може като цаца( трицона) да са решили по икономично.Една случайно паднала керемида не струва повече от 5лв.
  • 57 Моряка

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Демократ":

    Браво на Петков и на Възраждане.В тях е бъдещето на България- винаги с Русия.
  • 58 тома

    6 0 Отговор
    Путин каза да си пиеш ракията и да нямаш тревоги за навални генчо
  • 59 Тъп,по-тъп,

    3 0 Отговор
    Дайнов
  • 60 Копейкин

    1 3 Отговор
    Показва че старото малко джудже се е 💩💩💩💩💩 от страх от човек който е в затвора.
  • 61 Копейкин

    1 3 Отговор
    Пут кин се 💩💩💩💩💩💩само като чуе името Навални

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Източна ромелия

    5 2 Отговор
    За навални чуте интервюто на Скот Ритер. Как е бикл вербуван от ЦРУ. как е получавал пари от НПО-та подвластни на ЦРУ. В краткост го описва като не добър човек.

    Коментиран от #70

  • 64 бай Даньо

    7 2 Отговор
    Глупости Дайнов, пълни глупости! Поредната "статия" откъде отвсякъде крещи проблема на запада. Докато запада не вземе да се отнася с уважение към Русия то той върви към голяма война в която ще бъде унищожен от държава с икономика колкото Ню Йорк не щата града ....
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 граф Монте Кристо

    5 2 Отговор
    А какво ни казва цру и ми-6 с убийството на навални,че всеки техен пробит агент е в сериозна угроза да бъде премахнат от своите сайбии не просто като ненужен,а и като опасен,защото може да се разкае и да пропее,да разкаже какви подлости се е ангажирал да върши,за колко се е спазарил и т.н.Намериха го в най-затънтения район на Сибир на края на света,ще го намерят и в Оймякон,ако се наложи,за да направят тая сензация и да хвърлят вината на Путин,защото според западния стереотип на мислене,това е приемливо и допустимо и това е показателно за колизията между руския и западняшкия мироглед.
  • 67 В.В.П.

    4 2 Отговор
    Мракобесника , Евгений... Аууууу... ,тоя е откачен.Не се чете..
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 НА НАС НЕ Е ИНТЕРЕСНО

    2 0 Отговор
    А НА ТЕБЕ КВО ТИ КАЗА
    БЕСНИТЕ ЗАПЕНЕНИ ПСЕ....ТА СЕ ЕВТАНАЗИРАТ
    ГЕНЧОООО НАЛЕЙ СИ ЕДНО БЕЛКИ ЦИРОЗАТА ГО ИЗПРЕВАРИ ПУТИНА ДЕ
  • 70 Бай Този

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Източна ромелия":

    Бай разбирач, кажи ти като по-умен. От къде да вземе пари Навални за да каже на пут...к...ин, че е изрод.
    Да върви с един гол х... напред срещу държавата овладяна от идиот ли?