Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 13:02 2 461 20

Кеворк Кеворкян: Некролози

  • русия-
  • кеворк кеворкян-
  • мнение-
  • алексей навални-
  • българия-
  • политици

Дали не е уплашен до смърт и днешният ни народец - и вече е съгласен на всичко и с всичко

Кеворк Кеворкян: Некролози  - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И Навални ги интересува, колкото ланшния сняг - изхвърлят две-три думи, трафаретни, бездушни - и са готови за следващия некролог.

И точно тия хора са слепи за онова Изтребление, което би трябвало да ги остави без дъх. Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Няма некролози за него, то не е и възможно да има, толкова жестока е катастрофата - какъв некролог да съчиниш, какво изобщо можеш да кажеш за срамния факт, че продължаваме от години да оглавяваме класацията за най-висока смъртност в Европейския съюз.

За това властниците ни не отронват и дума, сякаш се случва някъде другаде, в някоя друга вселена, сякаш са освободени дори от грижата да отронват от време на време по една-две думици.

Не го правят, няма и да го направят.

За този Бич на Унищожението изобщо не се говори.

Както се е примирил и с всички останали беди, Народа приема мълчаливо и този факт, сякаш го смята вече за нещо заслужено и дори справедливо.

И човек си казва, че ставаме свидетели на една пълна капитулация.

Никой от властниците и дума не обелва за този геноцид – това е точната дума.

Сякаш са сключили таен договор със Смъртта – да не говорят за нея и да се надяват един ден тя да не е толкова придирчива към нас.

А и Мъртвите не могат да протестират – не могат дори само да оплакват дивата си участ.

Както е известно, „публичността е целувката на смъртта“ – но Денков, сякаш не разбира това и напоследък се държи направо предизвикателно. Дори след като Пеевски му каза „да се прибере в кабинета си, да си научи урока, за да не излага страната“ – а с толкова дръзка оценка рядко е удостояван политик в годините на Прехода.

Но тя е напълно заслужена в случая с Денков – той не просто иска да се домогне до поста на външен министър, а директно заявява претенцията си, независимо, че съвсем наскоро вече демонстрира тоталната си неподготвеност, като не успя да отговори на един банален журналистически въпрос.

Така нахалството в нашенското подобие на политика достигна нови висоти.

Веднъж, докато обясняваше мистериите на „ротацията“, Денков използва и една фраза, която очевидно му бе подсказана: „Не е важно дали котката е черна или бяла, а дали може да лови мишки“.

Тя е показателна за инфантилното безгрижие, с което, като цяло, кирчовци гледат на държавните дела, те сякаш са заложени в някаква тарикатска игра от рода на „Тука има – тука нема“, ако нещо се случи – добре, случило се е, ако не – майната му…

Тия хора нямат съзнанието, че си играят със Съдбата на една държава, те биха се надсмели, ако им кажеш това.

И коя е „котката“, която ще лови мишки - Денков ли?

С какво изобщо е доказал или дори само намекнал, че е подготвен за ловуване?

На 19 февруари Делян Добрев, председател на парламентарната комисия по енергетика, направо разлепи некролога на нашенската русофобия. Имам предвид онази, която е мръсна стока, с която търгуват разни негодници.

И по този начин, извън всичко останало, унижават изстраданата или промислена Кремлофобия на известни кръгове от обществото ни, които въпросните търгаши изначално злепоставят.

Добрев изнесе факти, които са направо убийствени.

За времето от февруари 2022 година до декември 2023 година, в режима на дерогация, България е платила около 5 милиарда и осемстотин милиона долара на „Лукойл“ за руски петрол.

Нашите притворни русофоби би трябвало да обяснят, защо толкова усърдно е подпомаган, по време на войната в Украйна, омразният им „Режим на Путин“.

Сякаш под добре ушитите си костюми кирчовци носят и червеноармейски униформи – за всеки случай.

Когато навремето изпълзяха на политическата ни сцена бяха посрещнати доста наивно от някои анализатори – смяташе се, че те носят нов дух в политиката, понеже са захвърлили вратовръзките си.

И какво се оказа, в края на краищата – че са усърдни ратаи на Кремъл, усърдни и коварни.

Тия хора са просто невероятни, ако не се мотат пред очите ни, ще решим, че са невъзможни персонажи – и не струват и грош.

Но, всъщност, са смъртоносни хакери, които могат да разбъркат всяка политическа система.

Същият Денков, след очевидната далавера с руския петрол, казва преди Би Би Си: „Правим всичко възможно да предотвратим заобикаляне на санкциите срещу Русия“.

На такива хора Здравко Найденов, един от режисьорите на „Всяка неделя“, казваше „притеснен тепегьоз“.

Налели кирчовци 10/десет милиарда лева на тъй омразната им Русия – и се правят на първи джандари по санкциите.

Няма какво да се чудим – отдавна Европа загуби достойнството си да оценява справедливо случващото се в днешния свят, включително и партньорите си.

Всичко това обърква и дори плаши Народа.

Навремето американският президент Хари Труман беше разбрал, че единственият начин да получи каквото иска, е да уплаши до смърт американския народ.

Дали не е уплашен до смърт и днешният ни народец - и вече е съгласен на всичко и с всичко.

Пак Добрев задава и един прелюбопитен въпрос, цитат: "Работили ли са службите, защо Асен Василев отиде и заплаши ЕК, че ще блокира санкциите за Русия, ако не получим дерогация?"

Заради тия търгаши ще я карате во веки веков с руснаците, с Путин и следващият Путин, а сетне и с по-следващият Путин.

Понеже заради тия продажници никой не гледа сериозно на България и на клетите ѝ обитатели.

Тези хора доказват безсмъртието на измамата - това ще бъде единственото, което ще оставят след себе си.

И накрая, човек се пита, каква е българската мярка за безразсъдство?


Поставете оценка:
Оценка 4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агентът

    14 21 Отговор
    Димитър пак умнее !

    Коментиран от #2

  • 2 ТтТ

    12 23 Отговор

    До коментар #1 от "Агентът":

    Тая кремълска подлога пак хитрува!
  • 3 гражданин

    19 3 Отговор
    хайде чичо Кево, престараваш се, онзи дето им построи на руснаците тръба, не е мошенник и играч ли, така ли, неговите 12 години във властта не бяха безхаберие и разхищение, така ли, доста едностранчива статия, хубавото е все пак че има критика към Денков, който реално не се справя, и не е за там, където е в момента
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хохохо

    5 4 Отговор
    Това вярно ли Кеворк го е написал ?
  • 6 Тоя в джоба

    8 3 Отговор
    ли си е гледал?
  • 7 Абе

    7 15 Отговор
    Защо всички арменци дошли в България все тегли към расията
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трол

    4 1 Отговор
    Българската мярка за безрасъдство се измерва с тъпомер. Постоянно се налага внос на тези уреди от Китай, поради честото им счупване при употреба.
  • 11 Това, че умират

    2 5 Отговор
    доста повече отколкото се раждат е нормално. Върхът в раждаемостта е 1952г. с родени 182 000 бебета. Преди и след тази година не е били много по-различно, чак в 1960г.бебетата са 140 000. Сега тия хора са във възрастта за умиране и оттам високата смъртност. Не са емигрирали като млади защото тогава не можеше. Като следствие от тази силно променена раждаемост (55 000 през 2023г.) е нарастващият брой пенсионери. Преди 10г.бяха 2 мил., а сега са 2,1млн. при условие, че всяка година се увеличава възрастта за пенсиониране. България намалява най-вече от емиграцията на младото население - около 2,5мил. за 35 г.
  • 12 Жалки наведени копейки

    9 9 Отговор
    Празни думи на един провален доносник. Докато цялата държавна машина беше за гърба на агент Димитър, беше някой, след преврата по московска диктовка вече е никой. За 34 г. единствения му успех е едно чалга радио.
    18-те страници, оцелели след прочистване на досието му като доносник, много добре го описват кеворк, каква подла rниga е бил. А за капак се отрече от собствения си син.
    Жалък човечец ! Цял живот с наколенки, служещ на кремълските фашисти.
  • 13 аналитик

    3 2 Отговор
    Това показва, че не сме си взели нужните поуки от страните, в които смъртността е по малка!
  • 14 Истината

    9 4 Отговор
    Прочетете документите от доносите на това влeчyro - няма такава rag.
  • 15 Макробиолог

    7 5 Отговор
    Кам даун,умний арменецо,и с Путин и без него,Нефтохима е строен да работи с руски петрол и ще го прави ефективно само с такъв.Тъй че дерогацията беше и е правилна.Ключът от бараката е ,защо държавата не си потърси през тия 30+години дължими данъци,акцизите и т.н. и отговора не е сложен,Нефтохима е мултинац компания и до войната в Украйна беше пример за съвместен бизнес на мулнац фамилии с руските олигарси на Путин.
  • 16 персийския ромлянин

    3 3 Отговор
    пак осмърдя
  • 17 Внимание внимание

    5 6 Отговор
    Дърт комунист доносник на свобода!!!!
  • 18 !!!?

    5 6 Отговор
    От този пасквил на треторазрядният агент Димитър не се разбира "омразният им "Режим на Путин"" за него самият Любим ли е !? Българската мярка за безразсъдство е да осееш България с паметници на съветския окупатор, а такива путинофили като агент Димитър да ги кичат с венци и руски знамена !!!?
  • 19 ха ха

    1 0 Отговор
    платили сме 5 милиарда за петрол , а колко сме спечелили от него ? или го купуваме от русия и го подаряваме на украйна щото сме върли атлантици ?
  • 20 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    Ще продължим ли да градим КУЛТ към ЛИЧНОСТТА на Простака от Банкя и на ШАЙКАТА му ? А в добавка ни залива и НАГЛАТА Пеевщина !