Last news in Fakti

17 Януари, 2014 11:08 2 697 1

Мария Капон: Не става дума за коалиция „Мишо Бирата”, а за коалиция „Белене”

  • мария капон-
  • коалиция-
  • "мишо бирата"-
  • "белене"-
  • румен петков-
  • бойко борисов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днешните публични изявления на Румен Петков (АБВ) и Бойко Борисов (ГЕРБ) извадиха на бял свят по-неприятни истини, отколкото се твърдеше през изминалите няколко дни. За пореден път ще ни бъдат демонстрирани „бангладешки” инвеститори, които ще търсят финансова изгода в частна полза при абсурдни за страната ни условия. Това се случва точно в момент, когато има реална възможност за построяването на върхова технология, от водеща в света компания, в българската атомна централа в Козлодуй. Това коментира лидерът на ЕНП Мария Капон.

Рестартирането на проекта „Белене”, по-известен като „Грабежа на века”, се оказа основна тема на срещата между двамата политици, които публично твърдят, че са съответно от лявото и от дясното политическо пространство. Това в някаква степен дава ясно обяснение защо в по-голямата част от управлението и на двамата регулярно вървяха плащания по този проект и изтекоха стотици милиони от джобовете на българските данъкоплатци.

„Единна народна партия не може да твърди, че разговорът по тази сделка е свързан с финансирането на нов политически проект, но можем да имаме основателни съмнения, че председателят на ДПС Лютви Местан не е прав. Изглежда не става дума за коалиция „Мишо Бирата”, а за коалиция „Белене”, каза председателят на ЕНП  Мария Капон.

Полагането на политически усилия срещу диверсификацията в българската енергетика е работа срещу стратегическите интереси на България и в полза на пълната доминация на Русия в този сектор. Избирателите са тези, които ще дадат ясна оценка към партии, които поставят частния си интерес над националния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалиста

    1 0 Отговор
    Тази Капон , работи срещу хората, тази нагла дясна , бясна , радвам се , че не влезе в Парламента.Нека лае от вън )