Last news in Fakti

20 Март, 2024 13:14 6 099 95

Грешката на Борисов: смяташе, че ще успее да изнуди ПП-ДБ

  • бойко борисов-
  • пп-дб-
  • герб-
  • николай денков-
  • мария габриел-
  • преговори-
  • сглобка-
  • изнудване-
  • румен радев

ГЕРБ се опитаха да изнудват ПП-ДБ, за да избегнат договор за необходимите реформи

Грешката на Борисов: смяташе, че ще успее да изнуди ПП-ДБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Веселин Стойнев:

България отново навлиза в тежка политическа криза и в хоризонта на предсрочните парламентарни избори. Това ще бъде дестабилизиращ фактор за функционирането на институциите и на икономиката и ще свие перспективите за скорошно членство в сухопътния Шенген и в еврозоната. Защото управляващите засега не успяват да договорят продължението на ротационното управление и навлизането в същинската фаза на институционалните реформи, които да осигурят кадрово независима съдебна власт, регулатори и ефективни спецслужби.

Нормалната логика на едни коалиционни преговори изискваше двете страни да достигнат до коалиционно споразумение, което да подпишат и едва тогава да внесат първия мандат с проект за кабинет, който е част от това споразумение. Още повече, че и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ влязоха в преговорите със свои проекти за споразумения и накрая стигнаха до някакъв общ вариант. Съставът на правителството представляваше приложение към споразумението, но документът се оказа подписан само от Мария Габриел, не и от лидерите на партиите, нито се стигна до ратификацията на документа от съответните колективни партийни органи.

Изнудването на ГЕРБ, за да избяга от договор за реформи

Вместо това кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел внесе при президента състав на кабинет, за който министрите от ПП-ДБ заявиха, че не са давали съгласие и се оттеглят. Така се стигна и до безпрецедентна трагикомична ситуация в българската политическа история и пълно унижение за кандидат-премиера.

Грешката на ГЕРБ и на техния лидер, който в целия преговорен процес стоеше в сянка зад своя дамски екип, е, че явно разчиташе на политиката на свършените факти. И че ще успее да изнуди партньорите си да се поддадат на натиска от заплаха да няма правителство и да приемат участие в смесен кабинет, внесен форсмажорно. А споразумението за управленска и законодателна програма и механизмът за кадровите назначения на 120 души в новите органи на съдебната власт, антикорупционната комисия, регулаторни и контролни органи да остане за по-късно и то в неясно какъв вариант. От ПП-ДБ обаче не се поддадоха на изнудването и обвиниха Борисов и ГЕРБ, че не желае реформи поради страхове за себе си и поради зависимости от Делян Пеевски и ДПС.

На следващия ден и двете страни започнаха с леки отстъпки. Борисов и Габриел поискаха извинение за тежките думи на партньорите си, като лидерът на ГЕРБ сведе разговора до махленско ниво с командировки и счупени бутилки и отново придърпа темата единствено към състава на МС.

Крехък шанс за реставрация на сглобката

Дори и технологично обаче трудно могат нещата да бъдат поправени, защото Габриел, дори и да подмени целия списък с министри, на което има право като кандидат-премиер с връчен мандат, вече е делегитимирана публично и едва ли може да заеме поста. Същевременно ПП-ДБ трудно ще вземат завоя след резкия обрат срещу ГЕРБ. Не просто защото ще трябва да преглътнат едно извинение – поне заради думите на съпредседателя на ПП-ДБ Асен Василев, че „Мария Габриел може би е най-новото и най-красивото лице на мафията в България“. А защото капиталът, който натрупаха с твърдата си и принципна позиция във вторник и вероятно върнаха голяма част от избирателите си, които загубиха заради компромиса със сглобката с ГЕРБ, може да се окаже бързо пропилян. Шансът за постигане на споразумение, удовлетворително за ПП-ДБ, е минимален и по-логичният сценарий са предсрочните избори – доколкото изобщо в България вече може да се говори за някаква политическа логика.

Вероятността Румен Радев да излезе на партийния терен

В предизборната битка ще надделее онзи, който успее да убеди избирателите, че не е виновник за предсрочния вот. Но и на него едва ли някой ще може да спечели мнозинство, нито пък да разшири чувствително електоралната си подкрепа. Крехкото сътрудничество в 9-месечното съвместно управление между ГЕРБ и ПП-ДБ ще бъде занулено и трудно ще може да започне да се гради отново. Сериозна става перспективата да се търсят нови мнозинства в следващия парламент, които изглеждат трудно възможни.

Политическата среда може радикално да се промени, ако президентът Радев види възможност в отворилия се политически прозорец да предприеме риска да сдаде поста си и да слезе на политическия терен като партиен лидер, вместо да чака края на мандата си, когато такъв прозорец за сериозен успех може и да няма. Той вероятно има шанс да събере значителни гласове от негласуващите и да обере избиратели от разочарованите привърженици на досега управлявалата сглобка, с което евентуално да се превърне в център на ново управленско мнозинство. Разбира се, това ще е изключително рисково начинание дори за един свикнал на екстремни изпитания ас изтребител, защото всеки резултат за формация на президент, сам отказал се от поста си, който не го изстрелва като първа или втора, близка до първата, политическа сила, ще е равносилен на провал.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даааа

    56 8 Отговор
    ЩЕ УСПЕЕ,НЕ СЕ ЛИ НАУЧИХТЕ НА ЦИРКОВЕТЕ НА ЗАДКУЛИСИЕТО????????????ТРЯБВА ДА ИМА СКАНДАЛ ,ДА Е ДРАМАТИЧНО.ОЛИГАРСИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО РЕШАВАТ ,А ЗА ТЯХ СГЛОБКАТА Е СУПЕР.
  • 2 грешката е за народа

    78 8 Отговор
    той си стана милиардер обграден от милионери
  • 3 МИ ТОЙ УСПЯ

    60 29 Отговор
    ДОРИ И ГИ УНИЖИ ПУБЛИЧНО.
    МОЛЯТ ГО ОТЧАЯНО ДА СИ ВДИГНЕ ТЕЛЕФОНА.
    СЪЖАЛЯВАМ МНОГО, БГ СЕГЦИЯ НА ДВ

    Коментиран от #17

  • 4 Вьзмутен

    54 57 Отговор
    Те са на колене птед бацето
    Ако им предложи власт дори ще се търкслят пред него като пумияри
  • 5 Пич

    61 48 Отговор
    За несхващащите - Борисов не ги изнудва , Борисов ги изгонва !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хммм

    99 18 Отговор
    Борисов е мазен лъжец пиещ мазно турско кафе.
  • 8 истина ти казвам

    72 5 Отговор
    Г-н Борисов знаете ли във какво са се превърнали вашите партиини структури във провинцията? Особено във северозапада!!!!

    Коментиран от #19

  • 9 няма грешка

    50 58 Отговор
    Грешка ???!!! Не го знам какъв аналЛизатор е този , но грешка няма . Просто , един път и завинаги , ПППростоКиро и цялата тумба хищници около него , трябва да бъдат : първо - изритани (ама - с шутове) от каквито и да било властови позиции и второ - да си понесат последствията от чутовните кражби , золуми , съсипни и предателства , които сътвориха за последните +- три години .
  • 10 Хахаха

    45 24 Отговор
    Веселчо, изнудва този (ПП/ДБ) дето е с 36 депутата, но иска цялата власт!
    Е, отиваме на избори. Дойче зеле може веч да плачунка за ПейПед/ПрасеДепесарите
  • 11 #идиоти вън

    39 32 Отговор
    СтойнеФФ, колкото и да извътраш нещата, ситуацията е такава- Баце ги ротира с 200 и то през панталоните.

    Коментиран от #86

  • 12 замислен

    39 28 Отговор
    То зависи кой как гледа на нещата, при следващи избори Кирето ще е доста след Възраждане, БКП и ДПС, влас няма да помирише, сега само си проиграва шансовете.
  • 13 Много

    25 12 Отговор
    ги е подценил !
  • 14 И червения

    30 5 Отговор
    конец , който си е вързал на ръката не помага !
  • 15 Роки

    27 30 Отговор
    "Смяташе, че ще успее да ги изнуди..." Не, само им го е набил с 200 и си се върти...

    Коментиран от #26

  • 16 Бахой

    25 21 Отговор
    Ся, розовите к.омун.ист.и (ДБ, ПП) са пълни аджамии. Кресливо малцинство. ББ е печен, стар покерджия, с/у когото те нямат шанс. Пък другата Америка, която идва с Тръмп, не е на тяхна страна...
  • 17 хххх

    39 18 Отговор

    До коментар #3 от "МИ ТОЙ УСПЯ":

    Е ако ги е унижил "публично", то защо той и гаргата му днеска искали прошка от ПП/ДБ? Гербавите сте абсолютно неадекватни с реалностите!
  • 18 Изток

    29 4 Отговор
    Е не може вечно с едни и същи номера.
  • 19 P.S.истина ти казвам

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "истина ти казвам":

    Поне от любопитство се поинтересувайте!

    Коментиран от #90

  • 20 Истината

    49 25 Отговор
    - очевидно ГЕРБ бламират всички процеси;
    - очевидно за ГЕРБ няма значение, че ще хвърлят държавата в криза;
    - очевидно ГЕРБ се правят на забравили как беше направена сглобката;
    - очевидно ГЕРБ искат да забравят как не можеха да направят мнозинство;
    - очевидно ГЕРБ забравят как даже председател на парламента не можеха да изберат;
    - очевидно ГЕРБ се мъчат да забравят как ППДБ извади България от тежката институционална криза;
    - очевидно ГЕРБ действат само с изнудване;
    - очевидно ГЕРБ не искат да има реформи;
    - очевидно ГЕРБ се плашат от завършване на реформата в съдебната система;
    - очевидно ГЕРБ си дават ясна сметка какво ще се случи, ако се извърши истинска реформа в съдебната система;
    - очевидно ГЕРБ не искат да подпишат никакво споразумение;
    - очевидно ГЕРБ бягат от отговорност;
    - очевидно ГЕРБ не искат да им се търси отговорност за предишните 15 години;
    - очевидно ГЕРБ не искат да се говори за Пътната карта с Газпром;
    - очевидно ГЕРБ не искат да се говори за отношенията им с кремълския диктатор;
    - очевидно ГЕРБ лъжат пред западните си партньори какво се случва в България;
    - очевидно ГЕРБ не се интересуват дали ще загубят още време на България;
    - очевидно ГЕРБ не искат смяна на регулатори и институции, за да запазят влияние в тях;
    - очевидно Мария Габриел е сламен човек;
    - очевидно за ГЕРБ няма значение дали съсипва репутацията даже на своите хора;
    - очевидно за ГЕРБ нищо друго няма значение, освен да разиграват всички, за да запазят в

    Коментиран от #27, #32, #39, #42

  • 21 Изток

    17 6 Отговор
    Е не може вечно с едни и същи номера.
  • 22 един

    25 10 Отговор
    Тролчета и шефа им Борисов сега са на мястото на оная дето мъжа ѝ, я хванал на калъп в леглото,след което тя му казала:"Скъпи,това което виждаш,не е това което си мислиш"!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 мдаа

    22 7 Отговор
    Когато си загубил връзката с реалността ...
  • 25 Хаха

    21 29 Отговор
    Тук изобщо няма изнудване просто с този си ход Борисов и Пеевски приключиха и пп и де бъ, от тук нататък каквото и да направят тези две фанатизирани секти отиват в канала, което е добре за нас. До там ни докараха, че буци да стане по малкото зло което до преди 2 години нямаше как да се помисли това.
  • 26 загубил си ориентация

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Роки":

    Въртяли са те някъде ...
  • 27 истина ти казвам

    6 11 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    И каква е разликата между тех и червения гнилоч?
  • 28 Тома

    10 6 Отговор
    Управляващите не можаха да договорят кой какво ще открадне със свои хора понеже г.за и широко отворен на всички
  • 29 Демократ

    25 9 Отговор
    Така става в държава, управлявана от ДС-КГБ ченгеджийска мафия. Целта на сценаристите е отговорните престъпници от БКП И ДС за трагедията на България да не носят отговорност, да държат парите,властта и контрола. Затова 34 години се въртим в кръг, няма честни избори, виновниците и потомците им ни се подиграват от парламента и имитират дейност. Резултатът от тази дейност е да няма резултат и да са недосегаеми. Няма държава без върховенство на закона, а правосъдието в България е завладяно неслучайно от възпитаниците на милиционерското школо в Симеоново, които са обучени как да репресират хората, а не да защитават правата им. Всичко е гадна политическа постановка и ако хората не се събудят и не поискат свободата си, нищо няма да стане.
  • 30 Айде

    27 13 Отговор
    Стига с тоя Шенген и с еврото! Най-важните в момента са правосъдието и корупцията, т.е. елиминирането на Борисов и Герб! ППДБ получиха неочакван шанс да ги хванат за топките и ако и сега се подадат и ги изпуснат, ще изпаднат окончателно от властта и политиката! Стига кражби и будалкане на българите!

    Коментиран от #77

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 россиян..

    8 16 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    Истината е..че и тия и оня са козяшки тиквунски заличители,тва сглобкаджийско племе върти бизнес на гърба на данакоплатците,парапетаджийте са пътници..вече местаь бандерската столица в полоцкия харкiв,и сега нема на кой да подарите белинските реактори айде отидоо на ветаро седем млн.лв-а карлуковците плескать.
  • 33 Фибата

    5 8 Отговор
    Е как ще изнудваш някой с тежки увреждания? Това е съставомерно!
  • 34 Циник

    7 6 Отговор
    Има ли прецедент един Президент да заповяда всички кандидати за правителство да бъдат лустрирани и да се назначи служебно такова. За един приятел питам от далечна демократична държава
  • 35 ха ха

    19 5 Отговор
    С тези няма оправия! Да влезе г-н Магнитски и ПП-ДБ да заплашат, че ще напуснат ЕНП, ако ръководството на Герб не се разкара. Това е спасението. На зла круша, зъл прът.
  • 36 Този път

    27 12 Отговор
    тиквата си намери майстора, в лицето на ПП-ДБ. Номерата му, когато отиде да рита топка и бламира "реформата на Христо Иванов", пред Учени и Обиграни в големи мултинационални компании с високо IQ - не минават!
    Тази сутрин беше жалка картинка, гърчейки се. Габриел - без коментар. Хазарта я описа с едно изречение. Тази е приключи в политиката.

    Коментиран от #40

  • 37 КОШМАР

    12 4 Отговор
    ЧАЛГА КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ И МУТРИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ, И ЗАЩО ХОДИМ НА ИЗБОРИ ??? УЖАС!
  • 38 Без съмнение

    10 4 Отговор
    Това е най добрия български филм за всички времена. Превъзходни актьори. "РОТАЦИЯТА" със сигурност ще спечели Оскар.
  • 39 МАЧоК

    13 8 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    Очевидно ще ни вдигнат тока. Очевидно цените ще скочат. Очевидно народа ще протестира. Очевидно което и да е правителство няма да издържи на протестите. Очевидно...... ........ .........
  • 40 АМА ВЕРНО ЛИ

    13 14 Отговор

    До коментар #36 от "Този път":

    А НЕ Е ЛИ ОБРАТНОТО
    СЕГА НА КОГО ЩЕ НАБИВАТ КАНЧЕТО В ПОСОЛСТВОТО
    ЗА ШАРЛАТАНИ ШАРЛАТАНСКИ НОМЕРА
    НЕ МЕ КЕФИ БОРИСОВ НО ПОЗДРАВЛЕНИЯ ПЕРФЕКТЕН ХОД
    ЕДНА ШЕПА СОФИИСКИ ТАРИКАТИ РЕШИХА ЧЕ СА НЕЗАМЕНИМИ И ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГИ СЛУШКАТ
    Е ДА ДА АМА НЕ
    МАЧА СВЪРШИ
  • 41 С удоволствие

    8 10 Отговор
    И тоя като цялата сюрия анаБлизатори си въобразява, има кой знай някакво значение КОЙ ще е формално виновен за предсрочните избори. Нагледахме се на . урвенски номера и нищо не може да ни уплаши. С удоволствие ще тричаме ПепеДебетата.
  • 42 И ОЩЕ НЕЩО

    7 26 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    ОЧЕВИДНО ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ

    Коментиран от #45, #52

  • 43 Ван дер Любе

    18 4 Отговор
    Явно Борисов иска оттук нататък всяка дисукусия да започва с Барселонагейт, пачки и кюлчета, пътна-карта и Магнитски. Когато се изчистят тези казуси, може да се говори за друго нещо.
  • 44 Съвет

    25 5 Отговор
    Излезте и гласувайте българи в противен случай мутрите и турската партия ще продължават с издевателствата си върху вас и семействата ви !

    Коментиран от #47, #56

  • 45 МАЧоК

    3 16 Отговор

    До коментар #42 от "И ОЩЕ НЕЩО":

    Не обичам ПиПи и ДиБи, ама ме е яд, че не станах гербаджия кога ме канеха. Сега пак щях да облажа като спечелят изборите.
  • 46 123

    10 6 Отговор
    Абе кой ви бръсне вас за сливи, мръсни червени наследници, искате чл.1 в Конституция, ама няма да стане
  • 47 МАЧоК

    9 11 Отговор

    До коментар #44 от "Съвет":

    За кого? ПиПи и ДиБи излъгаха хората от протестите и мен, БСП е в кома, ДПС е само за техни хора, ИТН са шнорхели и истерици, Възраждане още не знам какви са.
  • 48 БОЙКИКЕВ

    12 7 Отговор
    Лайно червено корумпирано и крадливо ,ТИ КОГА ЩЕ ВЛЕЗЕШ в ЗАТВОРА

    Коментиран от #71

  • 49 ИНЖ1

    21 3 Отговор
    ББ е срам - и за ГЕРБ, и за Бг. Трябва да го пратин на "заслужен отдих" в СПА хотела на бул.Столетов 21.
  • 50 българин

    20 3 Отговор
    Тиквата се оля, сам си повярва, че е по-голям андрешко о т Андрешко и започна да затъва в блатото на собствените си политически престъпления. След 9 месеца пране и препиране за нула време се овъргаля отново в политическата помия.

    Коментиран от #69

  • 51 боко сам си го

    19 5 Отговор
    ....вкара с 200. Смяташе се за по-голям тарикат, ама не се получи. Лъсна отвсякъде.
    Странното е, че има още хора да го подкрепят ( за ппдб ДА НЕ ГОВОРИМ). Говорим за тариката.

    Той сам си го призна: "аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме" и още "мене три папи са ме галили по главата" ето затова простотията му е свещена. Дали има друг такъв държавник по света?

    Бат ти бойко е природно неук за нещо полезно. Освен това трудно е, когато в главата ти живеят трима.
    На тиквата не му дреме за България, той се държи като глуповат селски хитрец! Гледа да се оварди от магнитните силови линии - вчера едно, днес друго, утре трето!
    И много лъже. Два пъти осъден като лъжец- документиран като такъв. Сутрин едно, на обяд друго, вечер обърнато на 180 градуса. Нямате търение с тая ротация. Главите ни надухте с вашите дрязги, ама си се поддържате - предатели и измамници. Вече никой не ви вярва на лакърдиите.

    Коментиран от #58

  • 52 колко много прост народ

    14 4 Отговор

    До коментар #42 от "И ОЩЕ НЕЩО":

    има в тази държава (перифраза на Йовков). Толкова много, за да вярват все още на този селски тарикат
    Наглият цар Тиква от Банкя, изпран от ПП-ДБ и американското посолство, може да си развява байрака спокойно в послушната територия.

    Бойко има много да отговаря. Пилета, чекмеджета, манекенки, проститутки в Бояна. "Ало, Ваньо!"

    И цистерна с л а й н а би изял само да не те намагнитят официално.

    Бойко, по- злобен човек от теб няма. Да си спомним и за нареждането като секретар на МВР да бъде убит с РПГ и един дребен крадец от Пазардишко в дома му. Това е достатъчен атестат за твоя отмъстителен, завистлив и злобен характер, Колкото до президент Радев, той е човек на мястото си, избран мажоритарно, уважаван като човек и коректор на простотиите ви от Сглобката с най-висок рейтинг втори мандат. Да си припомним още, че Радев е генерал от кариерата, а ти Бойко си генерал по заместване и генералските ти чинове, получени за година и половина в МВР, са благодарение на реването и охраната пред и на царя Симеон, без никаква заслуга пред род и Родина.

    Коментиран от #89

  • 53 💠🔆♻️

    4 9 Отговор
    И тва не е верно, Андрешко от Банкя ще ги направи на мат и маскарад, ще подобри позиции за Избори и ще ги пусне да си ходят по живо по здраво, това за факта че го изпраха и изсушиха, излиза целият в бяло, както беше казал Остап Бендер, “и аз искам в Рио де Жанейро с бели панталони”.

    Коментиран от #60

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Иво

    9 13 Отговор
    Борисов направи голяма грешка че се хвана да управлява с розови комунисти и джендъри. Те са подлеци и се знаеше в началото че няма да има ротация. Тези негодници след нови избори никога няма да помиришат управление на държава.
  • 56 ЗА КОГО

    10 5 Отговор

    До коментар #44 от "Съвет":

    ЗА МАЗНИТЕ ХАРВАРДСКИ ШАРЛАТАНИ ЛИ
    ИЛИ ЗА ЕВРОАТЛАНТИКА БАТ БОЙКО
    ИЛИ ЗА НИНОВА ДЕТ СЕ ЧУДИ НА КОЙ СВЯТ Е
  • 57 Диамантената ръка

    17 5 Отговор
    Най голямата мисирка се оказа ГабриелА, Борисов я врътна с 400...
  • 58 БОКО СЕ Е ПРОМЕНИЛ

    8 11 Отговор

    До коментар #51 от "боко сам си го":

    ПРЕДИ ГО ВКАРВАШЕ С 200
    СЕГА ГО ПРАВИ БАВНО И С КЕФ
    А ШАРЛАТАНИТЕ СЕ ВЪТКАТ ЛИ ВРЪТКА
    ПОЧНА ГИ ШИШИ
    И КАТО ОТПУСНАХА БОКО ГИ ДОВЪРШИ
  • 59 666

    8 12 Отговор
    Тези ППДБета са пълни нули. Некадърници и левичари от развъдника на др. Радев. Това е поредния фалшив проект на комунистите. По добре избори за да се изчисти парламента от чалгари джендъри и копейки.
  • 60 Диамантената ръка

    10 2 Отговор

    До коментар #53 от "💠🔆♻️":

    Борисов не е изпран от никого, ще бъде такъв ако поне мине през три съдебни инстанции и бъде обявен за невиновен, ама затова трябва прокурорско обвинение, а прокуратурата е на Пеевски и докато последния го пази и същевременно държи на каишка, никакво изпиране няма.

    Коментиран от #67

  • 61 Никой

    8 3 Отговор
    Как се подписва договор- споразумение с МАФИЯТА ? И децата знаят КОЙ е лицето на мафията и неговия авер в България. То не беше КТБ , Магнитски,магистрали,Путински поток,опраскване на този или онзи,пари от хазарт,джуджета,нотариуси, златни кюлчета,пачки евро в чекмеджета,Мата Хари, братиньо,Валентин Василиевич,Бири мири,и още и още. Мафията няма да даде толкова лесно държавната власт. Чрез нея тя си осигурява недосегаемост,сигурност,и потоци от милиони левове с които да корумпира слабите ангели на правораздаване,МВР, държавни институции,здравеопазване.
  • 62 Момчил

    8 7 Отговор
    Промяната е единственият шанс за България да влезе в правия път, но народът е прост и не им дава ноинство, а без такова ръцете им са вързани.

    Коментиран от #66

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 бай Даньо

    6 4 Отговор
    Пълни глупости Стойнев! Ако Герб за загубили какво са спечелили ПП !? И изобщо кой ти каза че политиката е игра със нулева сума един печели друг губи. На изборите ще видиш какво печелите промянаджиите и после ще спрем да се занимаваме с вас пак минавате в обоза .
  • 65 ГЕНИАЛНИЯ ХОД НА БАЦЕ!

    6 6 Отговор
    ПП ИЛИ ЩЕ ЛЕГНАТ НА ГЕРБ И ЩЕ ВЛЯЗАТ В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГАБРИЕЛ ИЛИ ЩЕ СЕ УВОЛНЯТ САМИ. ОТ ПЕТЪК САПУНЕНИЯ АКАДЕМИК И КОКОРА ЩЕ СА БЕЗРАБОТНИ!
  • 66 АБЕ ВЕРНО ЛИ БЕ МОМЧИЛЧО

    6 2 Отговор

    До коментар #62 от "Момчил":

    АКО ТОВА САМО ГО ПРИКАЗВАШ СИ БЕЗ ЧЕСТ
    АКО И ГО МИСЛИШ СИ БЕЗ МОЗЪК
  • 67 КАКЪФ КЕФ

    6 5 Отговор

    До коментар #60 от "Диамантената ръка":

    Е ДА СЛУШАШ ВОПЛИТЕ НА РОЗОВИТЕ ЕДНОРОЗИ
    А ОЩЕ ПО ГОЛЯМ МАЛОУМНИТЕ ИМ ОБЯСНЕНИЯ

    Коментиран от #81

  • 68 Точно обратно е.

    6 0 Отговор
    Грешката е на ПП+ДБ, смятайки и надявайки се, че ББ няма да ги изнуди. А може би Галя от посолството ги е подвела.
  • 69 Циник

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "българин":

    Ами той само това знае. Ама е добър, трябва да му се признае
  • 70 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ЩЕ ГО НАПРАВИ .....................БРАВО ..................
  • 71 Хохохо

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "БОЙКИКЕВ":

    Веднага след тиквата.
  • 72 Мачкай

    1 4 Отговор
    Буци ! С 200 !! Ако ги опраскаш имаш един глас повече, но само за евроизборите.
  • 73 Тити

    5 2 Отговор
    Герб си мислеха че могат да прилагат мафиотските си похвати ама дълбоко сбъркаха.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ДО 8 АПРИЛ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД

    0 0 Отговор
    трябва да реши делото за промяна на Кнституцията,цялата каша с Конституцията е забъркана от македонците/сина на Сорос/,на които ние също искаме промени в тяхната Конституция.
  • 76 бай село

    1 6 Отговор
    Бойко е номер едно по добър от него няма.Бий ги червените крадливи кратуни.
  • 77 Статистик

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "Айде":

    ПП получиха шанс още предишния път , ама поради безмерната си алчност съчетана с тъпотия, го изтърваха! Щом такъв схемажия като Руди Гела се възмути и избяга от тях ясно е колко им е " хабера".
    РS А ,като казах Руди, абе Прокуратурата- какво стана с онзи запис дето ви го даде ?!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Да бе

    2 4 Отговор
    Не разбрах кой кого изнудва.Ясно е че ПП не искат да излязат от властта както уж обещаха.Това им се случва за втори път в коалиция да са алчни, нагли.Мисля че ще си ходят по централите откъдето ги пуснаха.
  • 80 граф Монте Кристо

    4 2 Отговор
    Не,радев определено няма да рискува,ще се впусне в добре познатата му игра със служебни правителства.Проектчето му е ялово,народа няма да го припознае като месия,той е кариерист-апаратчик и въжеиграч за лично негов хатър,крачещ по пътя на копринката,прибира част от парсата на митниците.Какво да чакаме от него,нови апаратни игри,кадруване,позициониране и да не изпуска келепира.
  • 81 хмм

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "КАКЪФ КЕФ":

    Казахте, че ще поправите една грешка, но понякога нещата са непоправими.
    За вас няма надежда.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Хаирсъзина

    1 0 Отговор
    Заглавието май е подвеждащо.
  • 85 Шабанов

    6 1 Отговор
    Истината е че Бойко Борисов иска да се промъкне и да стане Министър-председател. Иска му се Министерския съвет да има следните по-важни фигури. Министър на финансите- Васил Божков, министър на развитието и растежа- Големия Маргин, министър на енергетиката-Хр.Ковачки, министър на правосъдието- Д.Пеевски, министър на икономиката- Младен Михалев/Маджо/, министър на образованието - Е.Калканджиева, министър на туризма-Румен Николов/Пашата/, министър на вътрешните работи-Валентин Златев, министър на благоустройството- Румен Гайтански/Вълка/, министър на спорта - Малкия Маргин ....и т.н.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Готин американец или просто Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "колко много прост народ":

    Точно казано
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 чичи

    1 0 Отговор
    Къдеее са паритее къде е Мата Хари Затвоооооооор!
  • 93 чики

    0 0 Отговор
    Кога ще привиквате всички кметове от селата в северозапада на спевка да им наредите колко гласа искате от раята
  • 94 БОЙКО КАРИТИСТА

    0 0 Отговор
    Стойнев, Стойнев.
    Няма грешка. Който се гушка с ГЕРБ винаги бат Бойко го сваля с късо рязко цуки докато блее пред огледалото .
    Но Киро дъ Прост, Кокоро дъ Харч и Оня дъ Дженераль Мейби не четат история.
  • 95 DW е лява медия, против ГЕРБ и ЕНП

    1 1 Отговор
    По-скоро, обратното грешката на ПП,ДБ, че смяташе да изнуди ГЕРБ.