Last news in Fakti

27 Март, 2024 16:04 877 1

Даниел Минчев: Как в медиите попадат лица, представящи се за БСП, без да имат общо с партията в момента

  • даниел минчев-
  • бсп-
  • медии

Позиция на ръководителя на Пресцентъра на БСП

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Зачестяват случаите на поява на лица, представящи се от името на БСП в националните медии. Неясно как попадат в централни емисии или публицистични предавания без това да е съгласувано с пресцентъра на партията. В някои от случаите се сипят клевети, обиди и се говорят неистини.

Последните случаи, особено в общественото Българско национално радио, вече са в разрез с всякаква етика. БСП подкрепя и защитава свободата на изразяване, но се минават граници. Ако искате да поканите представител на БСП, се свързвайте с пресцентъра. Не искаме различно отношение, а само да се спазват правилата, както към останалите партии.

Към коя друга парламентарна партия се процедира така? Да се канят техни представители без ПР отделите им? Или още по-лошо, да се представят хора от БСП, които нямат нищо общо с партията в момента?

В предстоящата предизборна кампания ще третираме подобни действия като нарушение на журналистическата етика.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бецанен

    3 1 Отговор
    Деси Ризова от БТВ е личната репортерка на Първанов и кирил добрев. Що се чудите?