31 Януари, 2014 20:37 1 340 0

Темата за марихуаната е част от дебата за новия НК

  • нк-
  • марихуана-
  • канал 3

Колкото и да се опитват да забранят употребата й, тя ще продължи да съществува

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дебатите по проекта за нов Наказателен кодекс предстоят. Смятам, че темата за марихуаната е една малка част от съществените проблеми по текстовете, които трябва да се обсъдят. Това заяви днес в предаването „На ръба“ по Канал 3 адвокат Калин Ангелов. Заедно с водещия Цветан Фиков, Ангелов, неправителственият експерт по наркотични вещества Юлиян Караджов и психиатърът д-р Владимир Сотиров обсъдиха новите поправки в Кодекса.

„Колкото и да се опитваме да забраним употребата на марихуана, тя ще продължи да съществува“, смята Юлиян Караджов. Тезата му бе допълнена от Владимир Сотиров, според когото законът съществува, за да я регламентира като терапевтично средство.

По време на разговора бе отчетено, че 11 страни в Западна Европа са легализирали употребата на марихуаната. „За съжаление единствено България и Унгария с политиките си не гледат какво правят другите европейски страни“, отбеляза Караджов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА